КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 448
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Мамамиа, в Квебек: парламента, стария град, замъка Фронтeнак, рисуваните къщи ( те най-много ме впечатлиха), Базиликата.

Ето снимки от там:
http://vvveri.snimka.bg/north-america/kvebek-siti.248973.5925232

Бях там бременна с Ясен в края на 8-ми месец и началото на 9-ти

# 241
  • Калгари, Канада
mamamia за монреал - ораторията, увеселителния парк Ларонда, евентуално формула 1 ако сте почитатели Simple Smile Фойерверките лятото обичайно са съботите.
За музея на цивилизацията в Отава си предвидете 1 ден за ботаническата градина и инсектариума в Монреал също 1 ден - те са в един комплекс.
Ораторията би трябвало да е това Saint Joseph's Oratory (Oratoire Saint-Joseph du Mont-Royal), а увеселителния парк: http://www.laronde.com/larondeen/ , нали?
Какво е това за формулата, изложбена зала ли? Ако е самото състезание - не мислим да ходим на подобно нещо.

А инспектариума какво е?

Все пак тези дето съм ги изредила неща всички ли си заслужават да се видят?  newsm78

# 242
  • Калгари, Канада
Мамамиа, в Квебек: парламента, стария град, замъка Фронтeнак, рисуваните къщи ( те най-много ме впечатлиха), Базиликата.

Ето снимки от там:
http://vvveri.snimka.bg/north-america/kvebek-siti.248973.5925232

Бях там бре …  9-ти

Страхотни снимки! /И ти си сладка с това коремче  Hug/ Тези всичките неща са в самият град, нали? За колко време бяхте там?

В замъка влиза ли се? Наистина са впечатляващи тези рисунки.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 03:59 от mamamia

# 243
Понеже темата е ваканционна, та да я направим малко такава.
Значи планувам си тука за догодина ваканция  Wink

1. Интересува ме какво си заслужава да се види в и около Отава, Монреал и Квебек сити.

1.1. В Отава гледам има много музей, но кои да изберем.
Ще ги изброя да не ги търсите:
Canadian Museum of Civilization - определено си заслужава, а и за децата ще е интересно (по-скоро 1-те 3 етажа)Diefenbunker, Canada's Cold War Museum  - това изглежда невероятно, някой да е ходил?
Canadian Museum of Nature
Canadian War Museum
Canada Science and Technology Museum
Canada Aviation Museum

Тези като че ли не ме впечатляват:
The Royal Canadian Mint
National Gallery of Canada
The Currency Museum of the Bank of Canada

А това изглежда добре:
Rideau Canal - UNESCO World Heritage Site  и  The Bytown Museum

Освен това ще трябва да се види Parliament Hill и  Sound and Light Show on Parliament Hill, може би  Changing the Guard - Ако няmа да влизате в парлаmента, 30 mин са ви предостатъчни за това mероприятие.
Бих се радвала и за отзиви от Rideau Hall, Laurier House и Aboriginal Experiences

Близо до Отава намерих това Upper Canada Village (Parks of the St. Lawrence) , някой да е бил там?

Заслужава ли си разходка с лодка по реката? - Да
Или пък разходка с туристически автобус?

Изненада ме, че има рикши теглени от хора на ръце.  Crazy  В Китай поне караха колело.

1.2. В Монтреал намерих
Canadian Railway Museum - интересно е, но за по-голеmи деца.
Biodome de Montreal - става, mоже и да се качите на кулата на Олиmпийския стадион
Museum of Archaeology and History (Pointe-a-Calliere Museum)

и две църкви Notre-Dame Basilica (Basilique Notre-Dame) и - това е в стария Mонтреал, mоже да се вклУчи в обиколката на пристанището, няmа да ви отнеmе повече от 5 mинути
Notre-Dame-de-Bonsecours Chapel (Chapelle Notre-Dame-de-Bonsecours)
Четох че имало доста църкви, но пак въпроса е - заслужава ли си?

другото е Montreal Botanical Gardens (Jardin Botanique de Montreal) - ако си иmате ботаническа градина при вас, не си струва да си губите вреmето (mое mнение, от посетените mи 4 ботанически, разликата е mиниmална)
и хълма Mont (Mount) Royal Задължителна дестинация, стахотна гледка!Има ли друго? И тези заслужават ли си?

1.3. Квебек сити ми е пълна мъгла засега, освен че има пристанище и лодки  Laughing Вера го е обяснила доста подробно

2. Ако знаете нещо забележително в околностите на тези градове и дори в тези провинции /изключвам Торонто и Ниагара/ ще се радвам да споделите. Включвам музей, исторически места, природни гледки, всичко свързано с динозаври, риби и животни, индианци и каквото друго интересно се сетите.

3. Да сте ходили на Hudson Bay, там би трябвало да има все нещо интересно? - това е доста голяmа площ, ходили сmе в частта и НБ
4. Дали някой е посещавал New Brunswick, Nova Scotia или Newfoundland, та дори и Labrador. Проучвам там какво има и ще ми е полезно. Да, НБ - струва си да се види градчето Shediac (столицата на оmара  Wink, иmа си плаж и главна уличка със заведения като по нашто mоре. Др. интересен обект е http://www.thehopewellrocks.ca/ В Ст. АндрУз mоже да се гледат китове - 2ч с корабче в mорето и mесни деликатеси.

5. Задължително искам да се замъкнем на Prince Edward Island. Някой да е ходил вече? Ние заmалко, но ни доmързя, приатели са ходили и казаха, че плажовете са mного хубави, но ако е саmо за разглеждане половин ден е достатъчно.

Както виждате подготовката е сериозна и ще ми е от полза всяко мнение.

Peace

# 244
Мамамиа, мерси!
За един ден, някъде 8-9 часа. Вече не помня точно. Беше организирано и имахме програма. Всичко това е в града, да. В замъка не сме влизали, следобед посетихме Музея на Цивилизацията:

http://www.mcq.org/en/mcq/index.html

Прекарахме там 1-2 часа, имаше много хубави неща. Малко преди да си тръгнем наобратно към Монреал, се чудехме какво да правим т.е. разхождахме се свободно. Simple Smile

За Монреал- според мен Биодома и Ботаническата градина си заслужават. От Ларондата има хора, които не са доволни. Формулата е състезание, да.
Базиликата също си заслужава. Старото пристанище много ми харесва вечерно време.
Инсектариумът е част от Ботаническата.

Иначе в околностите на Монреал- парк Сафари, понеже попита за животни:
http://www.parcsafari.com/

# 245
  • Vaudreuil Canada
Аз лично бих прекарвала всеки ден в ботаническата градина ако ми беше по-наблизо и ако беше без пари Simple Smile
Мисля че си струва да се види - все пак е втората по големина в света или поне така беше преди време.
Museum of Archaeology and History (Pointe-a-Calliere Museum) - интересно е ако имате време го вижте.

# 246
  • На бял кон в Pierrefonds
Upper Canada Village - понеже само за него никой нищо не е отговорил, заслужава си, според мен, но си пригответе един ден. Възстановка на селище от 1860-та година някъде, има дъскорезница, мелница, хлебопекарна, ковачница, печатница, кръчма, хотел и т.н. и всичко функционира, а хората, които работят там са облечени с дрехи от онова време, атмосферата е много приятна.

В Quebec city не просупскайте водопада Montmorency

http://en.wikipedia.org/wiki/Montmorency_Falls

Ако стигнете до Quebec city 200 км по-на север има едно селище Tadoussac. Там може да се гледат китове през лятото, а самия залив е много красив,  там започва Saguenay Fjord, невероятни пеизажи.

# 247
  • Калгари, Канада
Вери, Шеметна, МaНЕВрата - страхотни сте момичета  Hug   bouquet

Ние досега в ботаническа не сме ходили, та ще видим какво ще отпадне-какво ще остане.

Към МaНЕВрата :
1. Ако няmа да влизате в парлаmента, 30 mин са ви предостатъчни за това mероприятие. - а ако ще влизаме, има ли нещо за гледане?
2. 3. Да сте ходили на Hudson Bay, там би трябвало да има все нещо интересно? - това е доста голяmа площ, ходили сmе в частта и НБ  - Знам, че е голяма, затова мисля, че все нещо интересно ще има покрая на водата.  Grinning Какво е частта, може ли малко по-подробно да обясниш къде сте ходили и какво сте видяли.

3. Намерих го Shediac, интересно е и линкчето /както и дадените от Вери/ - точно такова нещо търсех.  А в Fredericton или пък Moncton няма ли какво да се види? /нали са на път, за евентуална стопка/.

4.В Ст. АндрУз mоже да се гледат китове - 2ч с корабче в mорето и mесни деликатеси. Къде е това? Нещо не го намирам на картата.

5. 5. Задължително искам да се замъкнем на Prince Edward Island. Някой да е ходил вече? Ние заmалко, но ни доmързя, приатели са ходили и казаха, че плажовете са mного хубави, но ако е саmо за разглеждане половин ден е достатъчно. Плажове -ясно, ама за гледане какво имат, имаш ли на идея?

# 248
  • Калгари, Канада
Upper Canada Village - понеже само за него никой нищо не е отговорил, заслужава си, според мен, но си пригответе един ден. Възстановка на селище от 1860-та година някъде, има дъскорезница, мелница, хлебопекарна, ковачница, печатница, кръчма, хотел и т.н. и всичко функционира, а хората, които работят там са облечени с дрехи от онова време, атмосферата е много приятна.

В Quebec city не просупскайте водопада Montmorency

http://en.wikipedia.org/wiki/Montmorency_Falls

Ако стигнете до Quebec city 200 км по-на север има едно селище Tadoussac. Там може да се гледат китове през лятото, а самия залив е много красив,  там започва Saguenay Fjord, невероятни пеизажи.

Страхотно! Благодаря ти!   bouquet  Намерих  Tadoussac, а за това Saguenay Fjord малко не ми е ясно, намерих някакви крузове  newsm78

# 249
Аз да кажа за Инсектариума в Монреал. То е част от Ботаническата градина, но може да се купи билет само за градината, който да не включва Инсектариума. На мен в Инсектариума не ми хареса. Очаквах много повече, а се оказа само 1 зала с препарирани пеперуди, малко живи мравки, пчели и буболечки, препарирани бръмбари и май друго нямаше. На Ниагара бяхме ходили в музея на Пеперудите (май така се казваше), е там ми хареса. Огромни пеперуди летящи и кацащи по раменете ни. Ботаническата градина в Монреал - абе хубаво е за разходка, ама зависи от сезона. След 17ч ако не бъркам входа в Ботаническата градина е свободен. ЛаРонда - хубаво, ама за 1 ден си е убийство, и с чакането по опашките не може да се качиш на много атракции. Миналата година ходихме, но бяхме решили че ще се качваме само на въртележките за най-малките, целта беше Флоранс да се забавлява (тя беше на 2г 4м). Е за нея тоя ден беше върховен Peace Но случихме на леко облачно време, хората бяха се наплашили че ще вали и нямаше много народ.

# 250
Mamamia, много ми харесват плановете ви Hug Кой знае, ако вашите и нашите планове се осъществят може догодина да се видим пак, този път и ние се надявам да сме семейно Wink

# 251
  • Лавал-Пловдив
Аз лично бих прекарвала всеки ден в ботаническата градина ако ми беше по-наблизо и ако беше без пари Simple Smile
Мисля че си струва да се види - все пак е втората по големина в света или поне така беше преди време.
Museum of Archaeology and History (Pointe-a-Calliere Museum) - интересно е ако имате време го вижте.

Тя е без пари ако имащ Карт д' аксес - аз имам и ми е близо и като имам време постоянно съм там. Картата струва 7 $ на година  hahaha
На Квебек ние ходим и до водопада Монморенси и до каньона Сейнт Ан - много хубави места ако сте любители на природата.

# 252
  • Vaudreuil Canada

Тя е без пари ако имащ Карт д' аксес - аз имам и ми е близо и като имам време постоянно съм там. Картата струва 7 $ на година  hahaha

Тя е за живущите в Монреал ... ние живеем на село  Joy

# 253
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Хайде тази събота да се съберем.
Чакам предложение за място и час.

пп. Вери, много бързо си се възстановила след раждането на Ясен  - помня те слаба миналата година, а като гледам снимки си качила доста през бременноста.

# 254
След раждането много отслабнах (10-11кг), промених си храненето. Като забременях бях 60кг, колко качих не помня, май 16-17. Миналата година лятото бях 49кг, сега съм 51. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт