КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 403
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Привет отново,

аз съм вече на тема багаж, и затова реших да си задам питанките на тема обувки Crazy. Четох в предишни теми, че качествени и евтини обувки се намират трудно за деца, но предполагам, че и пред мен ще стои този проблем. Кракът ми освен малък е и тесен и за мен си е цяло премеждие да си намеря подходящи обувки особено за пролетта и лятото, още повече, че трудно ходя на токчета. В тази връзка си намерих на разпродажба сандали мой номер от естествена кожа за 22 лв и много се двуомя дали да си ги взема и най-вече дали да бъдат сред приоритетите при приготвянето на багажа?
Друг обувен въпрос, който по-скоро е приумица на мъжа ми. Той има добре запазени кубинки от "униформения" си период. Подходящи ли са подобни зимни обувки в Канада като се има предвид и немалкото им тегло.
И детски ботушен въпрос. На какви цени са детските зимни обувки там и дали тукашните са пригодни за тамошния климат?

И един отделен въпрос: застраховка за покриване на мед. разходи през първите 3 месеца от престоя ни.
Според вас какъв е по-добрият вариант. Оттук да направим на Диди за първите няколко дни и в Канада да си направим на място за цялото семейство или оттук да си направим семейна за първите 3 месеца и кои застрахователни компании бихте ми препоръчали в тази връзка!
  bouquet

# 256
  • Калгари, Канада
p4eli4ka, увеселителен парк си имаме и до Калгари, тъй че вероятно ще го пропуснем. Нямаме много време, а искаме много неща да видим. Ще е малко интензивно за децата, но ще го измислим, стига да имаме финанси за тази разходка. Като изчислявам сега, никак няма да е без пари, а ще трябват и самолетни билети + кола под наем. Мислех да ходим с колата от тук, ама разлика в парите почти няма, а си губим 10-12 дни за път /отиване и връщане, със спирки за децата/, което е абсурдно. Тъй че близките провинции ще останат за друг път.
Благодаря ти за информацията за инсектариума, ще видим какво ще реша за ботаническата градина.

Галче, ще се радвам да се видим. Ще гледам да оставя малко време за една, две форумски срещи, пък и шеметска торта искам да си поръчам , че да видя и аз това блаженство. Между другото от Гатино гледах много хубава гледка към парламента /ако не се лъжа/.

kaka_dora, каньона е страхотна идея, ще видим дали ще успеем и до моста да отидем Parc de la Gorge de Coaticook, много ми харесаха от снимките ти, както и до Rawdon водопада /за него половин ден достатъчен ли е, или ще трябва цял ден?/

Леле, Вери, ти си станала фиданка, браво на теб   bouquet

Галче, според мен твоите обувки си ги вземи, щом си ти харесват. За кубинките, нека и други се изкажат, но според мен не си заслужава мъкненето. За детето тук ще намериш, в УолМарт има за по 15-20 долара, понякога и за 10 долара.
За застраховката, нямам идея, не съм се сблъсквала с този проблем.

# 257
Обувки тип кубинки има тук по около 70 долара. Не бих ги взела тези от България щом толкова много тежат.
Зимни детски обувки няма смисъл според мен да се взимат от БГ. Аз трудности срещам при намирането тук на по-елегантни такива.
Галче, това, което си си харесала, го вземи.
За застраховката нямам идея.

Мамамиа, мерси. Simple Smile

# 258
Галче аз да ти кажа имам един куфар само с обувки повечето са на децата и ми се иска всички да ги взема,защото са много запазени и на малкия ще му стават в последствие а те така бързо ръстат.В Канада има много хубави обувки за деца,но наистина са скъпи въпреки,че от друга страна ако попаднеш на разпродажба можеш да намериш хубави и ефтини обувки(аз взех едни сандалки преди 2 год на големия ми син за 10 долара и той ги носи,това лято ги носи малкия ми син и мн често ме спират майки и ме питат от къде съм ги взела) и така имам мн обувки и смятам всички да си ги взема.Ако питаш мен след като обувките ти са хубави,качествени и удобни не се замисляй а си ги вземи.
Кога ще пътувате да не би да сме в един самолет?

На някой ако му се намира столче за кола за 4год дете и не му е необходимо вече мога да го взема с удоволствие

# 259
Галче ,вземи си това ,което ти е удобно ,пък ищом си ги намерила с толкова мъки...а пък едни сандалки не тежат много:)
За детските ботуши-на моята дъщеря и бях помъкнала 2 чифта  ботуши.И двата се разкапаха  преди края на зимата .Някой по-горе беше ,че може да намериш за по 10 от Уалмарт.Е,аз взех на малката 2 чифта за 10$,съвсем подходящи за тукашния климат.(това пак от разпродажда де )

# 260
  • Vaudreuil Canada
За застраховките - аз бих направила тук на място защото каквото има да се изплаща ще си го получите текущо и няма да чакате пари от някъде някога .... ако платят изобщо. Тук са доста експедитивни (има и изключения естествено) с изплащането на суми по здравни застраховки.
И обувките бих си взела ако са хубави и удобни - в края на крайщата допълнителен багаж на човек е 55 евро от бг насам така че ако стойността на нещата в багажа е повече от това ... взимайте си втория багаж.

# 261
Благодаря ви за съветите Hug Утре, ако още ме чакат сандалките ще ги взема Flutter

Деси, ние ще летим на 24 септември, вашият полет кога е?

# 262
Галче,
Аз също имам проблем с моя крак и обувките. Стига да са ти удобни си ги вземи. Аз преди 4 години си взех сандали от БГ и се пукат от носене тук, защото немога да намеря по-удобни Simple Smile

За зимни немога да помогна.

За застраховка... трябва да отидете в туристическа агенция на следващият ден и си направете застраховки там - visitors to Canada.

# 263
  • На бял кон в Pierrefonds
Галче, като другите и аз подкрепям за кубинките няма смисъл, както и за детските зимни обувки. Тук пръскат улиците и тротоарите обилно със сол и зимните обувки са гумени иначе се разпадат буквално от солта. Зимни ботушки от БГ тук съм ползвала за детето през есента. Падне ли снега не стават.

За застраховките, понеже имам поглед отбилзо над нещата, ще те посъветвам да не правиш няколко дни тук, няколко дни там, защото те покриват болести, които са били стабилни през последните 6 месеца, т.е. ако ти се случи през тези дни, в които имаш застраховка от БГ да се разболееш, когато тя изтече тези болести няма да са покрити от следващата ти застраховка. Аз лично преди да дойда си направих застраховка в БГ и слава богу, че не ми се наложи да я ползвам. После научих истории за неизплащане с най-чудотворни обяснения от страна на застрахователните компании, както и хора, изгубили по 20,000 долара от некоректни компании. А да съдиш застрахователна компания в БГ си е цяло приключение. В същото време тук има много компании, които правят застраховки за посетители, т.е. преди да си получите медицинската карта. Има и брокери българи, които правят такива застраховки. Ако те интересува и си решила какво точно да правиш ще ти пратя на лични координати. Цените са почти еднакви навсякъде, имай предвид, че ако някой ти предложи застраховка наполовина по-евтина от друга, то най-вероятно това е за сметка на покритието, така че се интересувайте най-вече от това - за какво и колко плащат. Извинявам се за дългата "лекция"  Laughing, дано не е било досадно на другите. Peace

# 264
  • Лавал-Пловдив

Тя е за живущите в Монреал ... ние живеем на село  Joy
[/quote]
Аз живея в Сейнт Леонард, който също не се води Монреал ( поне името никъде не фигурира в адреса ми ), но ми дадоха. Ти сигурна ли си, че няма да ти дадат???
За среща само този уикенд не мога, че в петък заминаваме на Ниагара и на връщане ще гледаме кулата в Торонто.
Галче, лично аз не не бих помъкнала кубинки от бг с 23 кг багаж - в Уолмарта има стабилни зимни обувки мъжки по 20 -30 $ на разпродажба, мъжа ми го изкараха тази зима без проблем.
Мамамиа, ето ти албумите ми на всички места, където сме ходили ако нещо те заинтригува
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/
Раудън е на 70 км от Монреал и освен водопада няма друго интересно, така че за половин ден става да се гледа. Коатикуук е на към 200 ( след Магог ), но е по -хубаво. Имам снимки на водопада Монморенси, и на каньона Св. Ан( те са един след друг по пътя и се навързват )
Имам и снимки от музея на цивилизацията в Гатино - задължително го пиши в списъка, но цял ден отива.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 00:57 от kaka_dora

# 265
  • Лавал-Пловдив
p4eli4ka, увеселителен парк си имаме и до Калгари, тъй че вероятно ще го пропуснем. Нямаме много време, а искаме много неща да видим. Ще е малко интензивно за децата, но ще го измислим, стига да имаме финанси за тази разходка. Като изчислявам сега, никак няма да е без пари, а ще трябват и самолетни билети + кола под наем. Мислех да ходим с колата от тук, ама разлика в парите почти няма, а си губим 10-12 дни за път /отиване и връщане, със спирки за децата/, което е абсурдно. Тъй че близките провинции ще останат за друг път.
Благодаря ти за информацията за инсектариума, ще видим какво ще реша за ботаническата градина.

Галче, ще се радвам да се видим. Ще гледам да оставя малко време за една, две форумски срещи, пък и шеметска торта искам да си поръчам , че да видя и аз това блаженство. Между другото от Гатино гледах много хубава гледка към парламента /ако не се лъжа/.
Раудън е на 70 км от Монреал - за по малко от час си там - там освен парка с водопада няма какво друго да се гледа така че няма да отнеме много. Коатикук е по далече - към 200 км грубо, но е по -интересно. За водопад - задължително Монморенси край Квебек ( имам го в албумите ) а и е по път за каньона.
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/
това са снимките ми от всички места, които сме посетили без Сейнт Илер и Ил Бизар ( нямам време да кача снимките)
За среща само този уикенд не мога, че в петък заминаваме за Ниагара и на връщане ще поразгледаме и Торонто ( кулата )

kaka_dora, каньона е страхотна идея, ще видим дали ще успеем и до моста да отидем Parc de la Gorge de Coaticook, много ми харесаха от снимките ти, както и до Rawdon водопада /за него половин ден достатъчен ли е, или ще трябва цял ден?/

Леле, Вери, ти си станала фиданка, браво на теб   bouquet

Галче, според мен твоите обувки си ги вземи, щом си ти харесват. За кубинките, нека и други се изкажат, но според мен не си заслужава мъкненето. За детето тук ще намериш, в УолМарт има за по 15-20 долара, понякога и за 10 долара.
За застраховката, нямам идея, не съм се сблъсквала с този проблем.

Нещо си огелпих постовете ама да прощавате  Crazy

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 00:59 от kaka_dora

# 266
  • Монреал
Момичета, някой ходил ли е това мероприятие
http://www.ballooncanada.com/index.php/en
през деня интересно ли е или само вечер?

# 267
Към МaНЕВрата :
1. Ако няmа да влизате в парлаmента, 30 mин са ви предостатъчни за това mероприятие. - а ако ще влизаме, има ли нещо за гледане?
ще ви разведат из залите и ще ви пообяснят каква е уредбата и стръктурата на парлаmента. Разходката е безплатна с екскурзовод.
2. 3. Да сте ходили на Hudson Bay, там би трябвало да има все нещо интересно? - това е доста голяmа площ, ходили сmе в частта и НБ  - Знам, че е голяма, затова мисля, че все нещо интересно ще има покрая на водата.  Grinning Какво е частта, може ли малко по-подробно да обясниш къде сте ходили и какво сте видяли.
Във фейсбук страницата mи иmаm цял албуm със сниmки, заповядай.
Всъщност таm са най-голеmите приливи и отливи и иmа скали, които при прилив са потопени, а при отлив се разхождаш по mорското дъно -
http://www.thehopewellrocks.ca/

3. Намерих го Shediac, интересно е и линкчето /както и дадените от Вери/ - точно такова нещо търсех.  А в Fredericton или пък Moncton няма ли какво да се види? /нали са на път, за евентуална стопка/. В Mонктон определено нищо интересно, най-обикновен индустриализиран град. Във Fredericton бяхmе саmо тук - http://www.tourismfredericton.ca/images/logo_noimage.gif, главната улица е интересна също с кафенца и ресторантчета.
4.В Ст. АндрУз mоже да се гледат китове - 2ч с корабче в mорето и mесни деликатеси. Къде е това? Нещо не го намирам на картата. Ето го http://fr.wikipedia.org/wiki/Saint-Andrews_(Nouveau-Brunswick)5. 5. Задължително искам да се замъкнем на Prince Edward Island. Някой да е ходил вече? Ние заmалко, но ни доmързя, приатели са ходили и казаха, че плажовете са mного хубави, но ако е саmо за разглеждане половин ден е достатъчно. Плажове -ясно, ама за гледане какво имат, имаш ли на идея? честно казано не.

# 268
Момичета, някой ходил ли е това мероприятие
http://www.ballooncanada.com/index.php/en
през деня интересно ли е или само вечер?

Няmаm идея, но mисля да посетя mероприятието другата седmица.

# 269
И ние мислим другата седмица да сме там. Ще сме с колелата. Досега не сме ходили.

"Всъщност таm са най-голеmите приливи и отливи и иmа скали, които при прилив са потопени, а при отлив се разхождаш по mорското дъно -
http://www.thehopewellrocks.ca/"

Четох преди време разказ на една потребителка в бг канада за това приключение. Едно от малкото хубави неща в онзи форум.

Общи условия

Активация на акаунт