КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 264
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Монреал
Ехо, да знаете някъде да перат килими?  newsm78

# 436
  • Калгари, Канада

Единственото, което ми хрумва е -  автомивките???! Thinking

# 437
  • Vaudreuil Canada
Ние в последната квартира сме прали мокета като си взехме машина под наем.
Вероятно има и фирми които извършват такова пране на място у вас.
По автомивките не мисля, че перат килими, но моооооже би някъде по химическите чистения да взимат - това е само предположение.

# 438
Тарикмам, човекът, който ни ми прозорците, пере и мокети и килими.

gueri, познавам медицинска сестра живееща в Монреал, но е учила в България.

Галче, за генералните пълномощни съм на мнението на Мамамиа и Маневрата. Отделно, че всяка банка иска специално за нея си пълномощно и да са точно и подробно описани дейностите, които искаме да се извършат. За валутата- по-добре всичко в CAD, в краен случай- в USD. За PC джаджите- никой не ни е проверявал обстойно. Мъжът ми си пренесе бая работи и то в ръчния багаж.

# 439
Тарикмам, човекът, който ни ми прозорците, пере и мокети и килими.

gueri, познавам медицинска сестра живееща в Монреал, но е учила в България.

Галче, за генералните пълномощни съм на мнението на Мамамиа и Маневрата. Отделно, че всяка банка иска специално за нея си пълномощно и да са точно и подробно описани дейностите, които искаме да се извършат. За валутата- по-добре всичко в CAD, в краен случай- в USD. За PC джаджите- никой не ни е проверявал обстойно. Мъжът ми си пренесе бая работи и то в ръчния багаж.

Мерси, ама ми трябва такава която е завършила тук. Но благодаря много за това, че се отзова.

# 440
  • На бял кон в Pierrefonds
А по кое време звъниш щото те отговарят само два часа на ден от 12.30 до 14.30
Пробвай и на този номер 613 789 3215 той май е основния на посолството - на него звънкай сутрин между 10 и 12 ама май в сряда не отговарят .... сори .. не си дават много зор.

О, много благодаря за инфото. Звънях по принцип сутрин, защото знам, че работят от 9.30 до 12.30, но явно промяна има някаква.

November Rain, изтекли са ни личните карти преди 6 месеца.

Ето тези съм виждала реклами, че перат килими на някаква специална машина. Провери най-добре по телефона.

http://www.daoustforget.com/adresse/info.php

# 441
  • Канада, Монреал
mamamia, бяхме от страната на Tadoussac и Baie St-Catherine. Има много корабчета, които те взимат от един от двата бряга - китовете и белугите се виждат. На мен ми се искаше и фйорда да видим, но май с кану трябва самостоятелно, иначе крузовете са към 6 часа - много време и не си заслужава. Спахме в B&B, намерихме ги от този сайт http://www.bbcanada.com/ и tripadvisor гледах, но по-хубавите бяха заети. Обаче много хвалят по форумите и Percé, "само" на 600 км от Tadoussac за гледане на китове и въобще като район.
Ако ви е интересно за разглеждане има и един Buddhist Monastery - Tam Bao Son, сравнително близо до Монреал. Още не сме ходили там. Има в интернет инфо за него.
denzul, прекрасно е усещането да видиш тупкащо сърчице  bouquet
Peace
кака Дора, заглавието за новата темичка е много подходящо  Laughing
Галче, ако правите пълномощни, по-добре си извадете различни за отделните неща - за имот, за банка и т.н. Питайте директно и банката дали те нямат някакво примерно пълномощно, да е по техен стандарт и само вие да си го понаправите за вашия случай. Ако обръщате пари в различна от канадска валута, може амрикански долари, но еврото ви е напълно излишно.
Аз наистина съм следващата, която ще ражда Flutter Моята докторка за съжаление май няма да е в града месец септември, а е много симпатична. Дано този път родя към термина и бързо  Praynig , а и имам поръчка да е Дева.

# 442
  • Vaudreuil Canada
Дано този път родя към термина и бързо  Praynig , а и имам поръчка да е Дева.

Въх че си скромна ....  Heart Eyes Е дано да изпълниш всички поръчки  Wink

Я и аз да кацна с въпроси - от къде купувате детски кънки за лед? С каски ли ходят да се пързалят или без? Ако да каските като за колело ли са или други?

# 443
  • Canada

Я и аз да кацна с въпроси - от къде купувате детски кънки за лед? С каски ли ходят да се пързалят или без? Ако да каските като за колело ли са или други?
От Wal matr, най-близо ми е и на друго място не съм търсила. Но май ще се наложи, защото взехме най-голямият възможен номер който имаха за Деси (10) и догодина ще купуваме явно от специализиран магазин. То както е тръгнало след 2 до 3 години и дрехите май от специализирани магазини ще купуваме, само да ми е живо и здраво детето, пу пу, манекенка ще я правим  Grinning

Моите две щерки ще ме побъркат. Днес пак поне час се обяснявахме защо няма да им раждам друго сестриче.
По принцип обожавам деца, понякога ми се прокрадват предателски желания за трето, но хич, хич не ми стиска.

Снежиии, какво им обясни точно?  Grinning /ей тъй от любопитство питам/
Ти като с по-големи деца, чувстваш ли се по свободна и независима от тях? /как звучи само/
mamamia, ние все едно и също си говорим и уж се съгласяват с мен, но след месец пак си искат бебе.
Сигурно десетки пъти съм им казвала, че не мога и не искам да стоя нови 6 години в къщи. Не съм от жените, които гонят кариера (минах през това преди години), но и не може само деца да гледам.
За тях може би най-силният довод е, че ако съм си в къщи ще сме си само на една заплата, пък разходите все растат и не можем да им задоволяваме всички прищявки. Моите и двете ходят с голямо желание в България, но 2 месеца там ни излизат около 10 000$, догодина вече ще е и повече. Искат Куба, Дисни и т.н., изобщо все искат. И това е сега. А по-нататък следват колежи, университети...
Сега се учим да са ни по-скромни желанията и да имаме приоритети - като пример заменяме седмица или две в Куба за 2 месеца в БГ.
И не на последно място, аз не съм вече в първа младост, с бясна скорост се движа към 40-те и вече ми е късно за повече бебета, та след 10-15 години ще гледам внуци Grinning
Най-основната ми причина обаче, да не се решавам на трето е, че моите и двете много боледуват, а като някоя от тях не е добре, аз направо откачам... в буквалния смисъл на думата. И това ми е перманентното състояние около 6 месеца в годината благодарение на болестите. Просто няма как да понеса повече, равносилно е на самоубийство. Лошото е, че нищо не мога да направя по въпроса с притеснението, по-силно е от мен.
А дали съм по-свободна и независима от тях - не съм. Не мога да разчитам на мъжът ми за помощ, защото е все на работа и с децата сме си като гербови марки, навсякъде сме заедно. Деси е вече на 12 и може да остава сама в къщи, но чак след 2 години ще мога да й оставям да гледа Слава. Дотогава ще си се влачим все заедно.
Тази годна Слава ще е пак по 2 часа на училище и това ще ми е свободното време  Mr. Green

# 444
  • Калгари, Канада
mamamia, бяхме от страната на Tadoussac и Baie St-Catherine. Има много корабчета, които те взимат от един от двата бряга - китовете и белугите се виждат. На мен ми се искаше и фйорда да видим, но май с кану трябва самостоятелно, иначе крузовете са към 6 часа - много време и не си заслужава. Спахме в B&B, намерихме ги от този сайт http://www.bbcanada.com/ и tripadvisor гледах, но по-хубавите бяха заети. Обаче много хвалят по форумите и Percé, "само" на 600 км от Tadoussac за гледане на китове и въобще като район.
Ако ви е интересно за разглеждане има и един Buddhist Monastery - Tam Bao Son, сравнително близо до Монреал. Още не сме ходили там. Има в интернет инфо за него.

Аз наистина съм следващата, която ще ражда Flutter Моята докторка за съжаление май няма да е в града месец септември, а е много симпатична. Дано този път родя към термина и бързо  Praynig , а и имам поръчка да е Дева.

Lady_Cherie, благодаря ти!  Hug

Аз все пак да попитам, вие от брега ли ги виждахте китовете? На корабче качвахте ли се? Трябва ли ни бинокъл?
Какво е фйорда?Embarassed

Дано всичко мине по плана ти с раждането. И на мен ми се щеше да си имам заявена зодия за малкия, ама на - заявката ми не се получи, а се случи, когато то си реши  Wink

# 445
mamamia, Маневрата, Вери, Lady Cherie, много ви благодаря за съветите Hug

сега като спомена mamamia за водата за Диди в самолета се сетих да ви питам трябва ли задължително да е в шишенца до 100мл и опакована в специалните пликчета, а и те откъде се купуват /шишетата и пликчетата/ newsm78

и друго за ръчния багаж /единият смятам да бъде само с неща за Диди за пътуването; другият да бъде с лаптопа + вещи за първите дни, и третият с останалото от най-необходимото за първите дни, в случай че ни загубят багажа/ Такова разпределение дали е удачно?

# 446
  • Калгари, Канада
Снежи, напълно те разбирам за финансовата страна на въпроса. Колкото повече растат децата – толкова повече растат и разходите.
За болестите е много лошо – ти май си като в затворен кръг, може би ви трябват повече витамини и нещо за имунната система.
Иначе едно бебче би било страхотно за децата, те са достатъчно големи за да му се радват и за да помагат с желание, да му обръщат внимание и т.н.
Но важното е всеки сам да си реши какво иска и как би се чувствал по-добре.
Хубаво е, че ходят с желание в България и ги учиш на приоритети.

За свободата – то веднъж станеш ли майка, няма как вече да си свободна.  При мен нали още са физически зависими, та ми се ще да знам как е, когато не са. Мисля си /поне за мен/, че ще е по-лесно.

Ееехе, 2 часа, като махнеш пътя до у-щето и обратно – час и половина    Wink

# 447
Мамамия, много е сладко - свободата, де, когато имаш пораснали деца Peace
Ще видиш какво облекчение е, когато вече се оправят сами, сами си приготвят нещо за ядене, сами си намират забавления Mr. Green
Мен ме подкачат приятелите - хайде, роди си едно момиченце ( имам двама сина ), даже като тръгвах за Канада ми подариха един розов биберон Mr. Green. Но не мога отново да се вържа години наред с отглеждането на още едно дете Naughty

Много се радвам на мамите, които споделят, че чакат бебчета Hug, но за мен стига толкова Peace Може и да прозвучи грубо, но искам малко личен живот и спокойствие Grinning

А това, че са пораснали, има и друга страна, която не ми харесва - не дават вече да ги гушкаш и целуваш Mr. Green
Така че, нагушкайте вашите мъници, че бързо порасват Hug

# 448
  • Калгари, Канада
Галче, за водата няма изисквания, ние имахме малко шише от минерална вода, и чаша, която се затваря пълна с вода. Все пак в самия самолет дават вода и сокове, тъй че не е проблем. Диди е голяма вече, предполагам и самолетното ядене ще и е ОК. Но все пак не е лошо да си имате малко вода и малко бисквитки или друго, което тя си обича. Пътуването е дълго и е добре да има по-малко изненади /ако не хареса храната в самолета например, може и вафлички да и вземете/

Сега се сещам, че ако сте с ниско кръвно може да ви е лошо в самолета и е добре да имате шоколад с вас. Или в самолета да пиете възможно най-много кола и кафе, което си е малко лошо, ако пътувате през нощта, поне на мен ми се отразяват зле тези напитки комбинирано с недоспиване. Пробвайте се да поспите, вземете си и тапи са уши за всеки случай, самолета има специфично жужене – малките се приспиват от него, ама на мен първите пъти ми беше страшно неприятно.

Лаптопа мисля, че е отделно от ръчния багаж. Доколкото знам схемата е – ръчен багаж + дамска чанта /може да си вземеш някоя по-големичка, ако прецениш, че ти трябва/ + лаптоп + якета и чадъри. Дано и други се изкажат, но аз така мисля. Друг е въпроса, че аз мен е по-лесно всичко да е на едно и да нося по-малко багаж.
Да ти кажа един трик за якетата – слагате си раниците и на презрамката дето е през рамото под мишницата прехвърляте якето, така якето ви застава  на кръста и ръцете са ви свободни. Важното е да нямате отворени джобове, да не ви изпадне нещо от тях.

ПП.Като писах "за водата няма изисквания" имах предвид за пликчета и чаши, иначе за грамажа има, ама то напоследък май не държат много на него, а и ти им спомени, че имаш много полети и така - все пак няма да взимаш много - едно малко шише е достатъчно.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 21:25 от mamamia

# 449
  • Калгари, Канада
Izma, и аз обичам да ги гушкам и си давам сметка, че ще ми липсва. Но ми се ще да правя и други неща, сега едно цвете не мога да насадя примерно, щото голямото рови и изравя цветята, а малкото яде пръст.   Joy    Съпругът ми се занимава с градината /а той и обича де/.   Peace
Освен това в къщи е хаос – играчки /някой са доста обемисти/ има навсякъде, новата секция – направо ми се плаче на какво я правят, общо взето нито е подредено, нито е възможно да не изпочупват всичко.
То още едно дете при мен едва ли ще направи разлика в картинката – като изключим това, че големия ми е много луд /очаквам да видя дали и малкия ще е така, ама той е като попивателна гледайки брат си/ и само той ми е много на моменти.

Колко са ти големи момчетата? Сигурно ги разкарваш по активита и на у-ще?

И аз се радвам за бременните мами и бебчетата и им се радвам, че се навиват и за 3-то и за 4-то.  Hug    Hug   Hug
Иска ми се и аз да бях на такава вълна, въздишам си тука като ги чета. Ама не е за мен. Двечки са ми добре, пък и скоро ще започнат у-щни тревоги и нека кажем, че съм готова да продължа натам в следващия етап /без памперси/  Wink

Общи условия

Активация на акаунт