ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 486
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
Моля ви някой ако е срещал галерии или пък просто броеве от това списание - Mani di fata моля да ми пусне линк да го разгледам! Praynig

Ето ги, мила - http://vyazanie-sabrina.blogspot.com/search/label/Mani%20di%20Fata

Моделът ти е от последния брой, юли месец.  Heart Eyes

# 181
Леле колко съм глупава! Въобще не се сетих за този Мир вязания! Мерси Пуфана! Ама много!

# 182
Номадке, не си глупава. Просто имам набито око ...  #Shocked

# 183
  • Варна
Steisi, честита ти нова лентичка!! Пожелавам ти лека бременност и страхотно бебче!
Кабзи, чантата ти е трепач - толкова е разкошна и романтична, да си я носиш със здраве!
Лили - раничката е супер, много ми харесва!
Влади - и твоята рокличка е много готина!
Въобщв - СТРАХОТНИ СТЕ!!

Аз започнах първите си ръкавички - мъжа ми си ги поръча, ама много трудно с 4 куки, имам чувството, че ще се набуча. Забелязах, че Додо е плела най-много ръкавички -- може ли да попитам, понеже на мен най-сложно ми се вижда да направя наддавките за палеца, с думи прости дали може да ми бъде обяснено? Мерси предварително.

# 184
canu6a - страхотен подарък си направила  Hug Hug Hug

# 185
Манжелка,благодаря,ама чантата е подарък за РД на сестра ми и се надявам да я хареса.

# 186
еко, първите 8 реда са от модел 11/твоят е 13/ и просто ги пропускаш, започваш от 9ти.

условните знаци са:/по ред отгоре надолу/
кръстче - 1 бримка чорапена плетка/от двете страни на плетката се плетат все лицево/
празно - няма бримка, дадено е за прегледност
черна "капчица" - изпускаш наметката от предния ред
кръгче - 2 наметки и изпускаш тази/тези/ от предния ред
кръгче с чертичка - от първата наметка изплиташ 1 лицева, втората наметка изпускаш
знак "по-голямо" - от изпуснатата наметка изпилташ една опакова бримка
знак "по-малко" - от изпуснатата наметка изплиташ една лицева
следващтото - изплиташ 2 лицеви заедно кръстосано
слдващото - изплиташ 2 опакови заедно кръстосано
следващото - 2 наметки
"изправена капчица" - сваляш 1 бримка като лицева, изплиташ заедно 2 лицеви и промушваш през свалената
черно кръгче - 1 бобче - от 1 бримка се изплитат 7/1 лицева, 1 наметка/, изплитат се 4 лицеви реда върху тях и тези 7 бримки се изплитат заедно лицево кръстосано

аз харесах точно този модел 11, ще помисля върху нега, въпреки че не ми е на дневен ред Wink

Аз пък харесах модел 12 ,но с тези съкращения не мога да се оправя нещо.Може ли малко помощ и на мен!
Ето го и линка отново  http://sourire.snimka.bg/hobby/roklya.513843.19427660.big

# 187
Nomadka, в случай, че търсиш и по-стари броеве на Mani di Fata, виж и тези 5 страници:
http://www.rukodelka.ru/search.php?zapros=Mani%20di%20Fata&start_pos=0

Манжелка, благодаря!
Кабзи, разгледах ти албума. Онази медуза и аз започнах да я плета, но не знам дали ще я довърша.

# 188
Стейси благодаря ти, напълно си затвърдих убеждението, че е страхотно списание. Малко модели обаче няма недобър. Невероятно!

# 189
teodora_ch , мотивът е по-сложен за обяснение, и без да се пробва не бих гарантирала, че преводът е ок.

основен мотив: плете се не право платно, както обикновено, а отделни елементи, които се свързват един с друг в процеса на плетене. Броят на бримките е кратен на 5.
1 елемент: лицев ред - крайната бримка се прехвърля без изплитане, 4 лицеви, останалите бримки от реда не се плетат. Обърнете плетивото. Опаков ред - крайната бримка се прехвърля на дясната кука, 4 опакови бримки. На тези 5 бримки се плете лицева плетка до височина 10 см/последния ред е опаков/
съединение с втория елемент: лицев ред: прехвърлете крайната бримка, 4 лицеви, набира се 1 бримка, 5 лицеви от основното плетиво. Обърнете плетивото.
1 и 2 елемент: имате 11 бримки. Изплетете още 8 реда лицево/последният ред е лицев/.
Съединяване с третия елемент: опаков ред - прехвърлете крайната бримка, 4 опакови, следващана бримка свалете от куката и разплетете до дъно. Обърнете плетивото.

така се съединяват елементите, докато в плетивото не бъде включен и последният елемент от лявата страна.
Последен елемент: На крайните 5 бримки плетете 20 реда лицево/последният ред е лицев/. По-нататък наклонът се променя. За целта всичко, което е било изпълнявано в лицевите редове и лицева плетка, сега трябва да се прави в опаковите редове с опакова плетка.
В края на плетивото изпуснете и разплетете до долу средната от петте бримки на всеки елемент.

# 190
Здравейте,

Много се извинявам, но искам да попитам нещо, което със сигурност е коментирано в някоя от старите теми. Само че не знам как да се ориентирам как да намеря обяснението Sad
Искам да използвам модела на този шал - http://pavletutka.snimka.bg/hobby/pletivo.73806.16337572 за един летен пуловер. Някой може ли да ме насочи как да се ориентирам и към кого да се обърна за помощ??? Писах на момичето на което е снимката, но нямам отговор...

Имам и още една молба. Не мога да разбера как точно се плете това:
"Броят на бримките да се дели на 8+2 КрБ. Схемата е:
* 2ЛБ,2 Б заедно лицево, 1Н, 1Н, 1 просто прехвърляне: вземете 1 Б лицево, 1 ЛБ (това ми е най-неясно) и прехвърлете отгоре взетата бримка (това също не знам как се прави), 2ЛБ*
Започвайте с 1 КрБ, повтаряйте схемата и завършете с 1 КрБ.
Повтаряйте 1 +2 Р. "
По-точно не ми е ясно това "просто прехвърляне".
Понеже съм много начинаеща, единственото което съм изплела е един детски зимен пуловер, който е в процес на зашиване, затова не съм качвала никакви снимки досега Sad  Надявам се поне до края на лятото да мога да довърша летния пуловер който скоро започнах за мен и поне него да покажа, че се чувствам неудобно само да питам разни неща, а никакъв резултат да не показвам. Sad Много ми се плете, но много трудно ми остава време за това, уви... Sad

Благодаря на всички!   bouquet

# 191
Искам да използвам модела на този шал - http://pavletutka.snimka.bg/hobby/pletivo.73806.16337572 за един летен пуловер.

Имам и още една молба. Не мога да разбера как точно се плете това:
"Броят на бримките да се дели на 8+2 КрБ. Схемата е:
* 2ЛБ,2 Б заедно лицево, 1Н, 1Н, 1 просто прехвърляне: вземете 1 Б лицево, 1 ЛБ (това ми е най-неясно) и прехвърлете отгоре взетата бримка (това също не знам как се прави), 2ЛБ*
Започвайте с 1 КрБ, повтаряйте схемата и завършете с 1 КрБ.
Повтаряйте 1 +2 Р. "
По-точно не ми е ясно това "просто прехвърляне".

Нещо подобно, което съм превела и мисля да направя на пола - http://prikachi.com/users/svetlaang/278l.png

"Просто прехвърляне" е прехвърляне на бримката без изплитане върху дясната игла. Само я преместваш дефакто. В плетката е свивка. Една върху друга две бримки. Heart Eyes

# 192
  • Варна
Здравейте,

Много се извинявам, но искам да попитам нещо, което със сигурност е коментирано в някоя от старите теми. Само че не знам как да се ориентирам как да намеря обяснението Sad
Искам да използвам модела на този шал - http://pavletutka.snimka.bg/hobby/pletivo.73806.16337572 за един летен пуловер. Някой може ли да ме насочи как да се ориентирам и към кого да се обърна за помощ??? Писах на момичето на което е снимката, но нямам отговор...

И аз съм си харесала една лятна блузка  с тая плетка,от зимата още,ама просто нямам време за нея:

иначе си копнах обяснението на плетката:

Шал с въздушни бримки

Започва се с 26 бр
Изплети 4 реда опако.
Оттук нататък:
ред 1: изплети 6,
* намотай 1 бримка (усукваш конеца около куката),
изплети една бр,
намотай 2 пъти,
изплети 1 бр,
 намотай 3 пъти,
изплети 1 бр,
намотай 2 пъти,
изплети 1 бр.,
намотай 1 път,
изплети 6 бр. опако, повтори от * (при 26 бр. това се повтаря 2 пъти).
ред 2: плете се опако като всички  намотани бримки се изпускат (т.е. да се отмотаят)
ред 3 и 4: плети опако
ред 5:  изплети 1,
* намотай 1 бримка (усукваш конеца около куката),
изплети една бр,
намотай 2 пъти,
изплети 1 бр,
намотай 3 пъти,
изплети 1 бр, намотай 2 пъти,
изплети 1 бр.,
 намотай 1 път,
 изплети 6 бр опако, повтори от *,
накрая завършваш с 1 изплетена бр вместо с 6 както е в ред 1 .
ред 6: плете се опако като всички  намотани бримки се изпускат (т.е. да се отмотаят)
ред 7 и 8: плети опако
Повтаря се докато се изплете шала, завършва се с 4 реда опако.

# 193
  • Варна
http://www.magiya.com.ua/master_class/mk_spokes/70.html   http://www.oda.zp.ua/1-4odazpua.php  -  Manzhelka, дано да се справяш с руския, аз съм плела три чифта ръкавици и винаги гледам в интернет.

"1 просто прехвърляне: вземете 1 Б лицево, 1 ЛБ (това ми е най-неясно) и прехвърлете отгоре взетата бримка (това също не знам как се прави)"-  sinya , това е вид свивка , но не по обикновения начин, просто да изплетем две бримки заедно, а по следния начин: вземаш една бримка лицево ,т.е. както я вземаш , за да я изплетеш лицево, но не я изплиташ а просто я прехвърляш на дясната кука, следващата бримка си я изплиташ лицево и бодваш с лявата кука в прехвърлената бримка, повдигаш я и я прехвърляш върху изплетената бримка . Малко не мога да обяснявам, но се надявам да ти е станало ясно.

Кабзи, чантата е просто превъзходна , както и много други неща, които видях в твоите плетива, поздравления.

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 13:56 от IPG

# 194
Момичета, страхотни сте! Благодаря за бързите Ви отговори. Мисля че доста неща ми се изясниха Simple Smile

Big Pufana, благодаря и за снимката и за превода който си направила. Моля те, обясни ми какво разбираш под кръстосани бримки. В твоя превод е: "4 и 8 ред: кръстосани бримки, като намотките се размотават".
Много ми харесва модела. Сигурно и на пола ще изглежда страхотно. Като я изплетеш непременно да се похвалиш Simple Smile

Mar4elita, браво на теб че си си запазила обясненията. Смятам в бъдеще като се впечатля от някоя плетка веднага да си записвам обясненията, че после да не се чудя къде да ги търся Simple Smile

IPG, благодаря и на теб за разясненията. Смятам да пробвам да плетката и ако нещо не ми се получи или не ми е ясно ще пиша пак.

Само искам да питам за въпросното просто прехвърляне - стана ми ясно за бримките и как се прехвърлят. Въпросът ми е като се прехвърли едната (преместената само) върху другата (изплетената), на следващият ред заедно двете ли се изплитат???

Благодаря Ви!  Grinning   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт