Пробем с акането, дали се храни достатъчно!

• 700
  • 9
  •   1
Отговори
 Здравейте, бебето ми е на 1 месец и половина. От както стана на 1 месец започна да ака много рядко - на два дена по веднъж. Преди това всичко си беше наред, акаше на всяко хранене. Първият месец качи 1400г и 4 см, а е само на кърма. Забчелязах, че към края на първия месец акитата започнаха да се променят, станаха по-кашести- хомогенна консистенция. Сега ака голямо количество, но няма твърда част в него, само каша, но веднъж на два-три дена. Според педиатърката може и да не му достига кърма. За това започнах да засичам напишканите памперси- на денонощие изпишква над 500мл урина - незнам това достатъчно ли е за неговата възраст. Вкъщи го претеглих и е качил около 400-450гр за 10 дена сега. Моля ви ако имате подобен опит или сте по-запознати от мен кажете от какво може да е и какво да направя.

# 1
helena_v успокой се, имаш си едно съвсем здраво и добре наддаващо кърмаче  Peace Та ти сама пишеш, че бебето е нддало 1,4 кг. за първия месец и 400гр. за 10 дни от втория месец.
Често се случва бебето да промени рязко честотата на изхожданията, особено при кърмените бебета. Щом консистенцията на акото е кашеста, не попива изцяло в памперса, а остава и на повърхността, щом пишка нормално /500 мл. си е много добре/, щом акото на цвят е златисто жълто /може и малко зелено да има, това пак не е притеснително/, всичко е наред.
Ето тук има част от статия за изхожданията при кърмените бебета:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16599.msg312466#msg312466

При моето бебе също в началото акането беше по 3-4 пъти дневно, но не на всяко кърмене, след първия месец рязко започна да ака веднъж на 2-3-4 дни. Стигал е и до 7, но като по - голямо 6-7 месечно бебе. Не смятам, че при твоето бебе има нещо тревожно.

Ето и още нещо:  Тук много хубаво е обяснено  Peace

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 10:14 от rosy_bosy

# 2
Не се притеснявай! Моето на тази възраст започна да ака през 5 дни, а има и още по-тежки случаи, ако се разровиш с търсачката ще видиш, че е имало и деца повече от седмица да не акат. При моето дете това продължи около два месеца... Така че се запаси с търпение. Виж някъде из форума трябва да има бебешка гимнастика, но не си спомням на възрастта на твоето дете какви упражнения се правиха, иначе за по-големи е свиване на крачетата към гърдичките...

# 3
От прочетеното мога да кажа, че всичко е наред и си имаш едно напълно нормално и добре наддаващо кърмаче. Не се притеснявай, кърми на поискване и всичко ще е наред. Не е задължително изцяло кърмено бебе да ака всеки ден.

# 4
Ок си е бебето Peace
Повече от чудесно наддава; продължавайте само на кърма Peace и дъъълго кърмене Hug

# 5
  Според педиатърката може и да не му достига кърма.

ох ей такива педиатърки ми иде направо да ги  #2gunfire кой какво стане, все кърмата виновна, аман..
не се притеснявай , бебето ти си е здраво и нормално, нищо му няма. и аз имах подобни притеснения в началото, но след това почетох и поговорих с близки познати - лекари, и разбрах че бебето просто в един момент започвва да усвоява кърмата по-добре и затова ака по-рядко. щом е спокойно, щастливо и видимо здраво, не му се притеснявай. ако му има нещо, ще си "каже".
за пример - моя син както акаше след всяко кърмене изведнъж направи едноседмична пауза. и сега е така - ака когато му скимне, веднъж на няколко дни, но всичко е наред  Peace  bouquet

# 6
  • в ябълковата градина
Според мен също всичко си е наред с бебо.
Моето бебе също беше само на кърма до 5м и 10 дни и акаше през 3-4 дни до 10 дни.
И аз минах през същите притеснения и страхове съвсем напразно.
Щом пълни памперсите с урина и е спокоен, значи всичко е наред.
Кърмата се усвоява много добре от бебешкия организъм.

# 7
  • Mediterraneo
Не се притеснявай. Не се поддавай на внушения от страна на педиатри и близки, че бебето е недохранено и подобни! Много майки се отказват от кърменето точно поради такива многознайковци.

# 8
  • Пловдив
И ние бяхме така и след захранването се оправи, не се тревожи не е от недохранване, кърми си детето и щом то е ок, занчи всичко е ок.  Grinning

# 9
 Благодаря ви момичета! Аз също от време на време се отчайвам от кърменето, особено при мисълта че може да гладува детето. Просто като не виждам какво и зяжда и се притеснявам. Но имам голямо желания да го кърмя и няма да се отказвам засега. Добре че ви има, доста полезни теми изчетох!

Общи условия

Активация на акаунт