СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 609
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, някой може ли да ми каже дали набор 2009 януари месец, може да кандидатства с набор 2008?и също би било супер ако някой има нянакви отзиви за 79 ОДЗ Слънчице в студентски град. Благодаря предварително
Не, не може да кандидатстват с предния набор.
За градината нищо не знам.

# 406
  • София, под Карлсон
Да питам.........

Вчера ходих до няколко ОДЗ-та и ми отговориха,че места сега септември няма.
Но октомври нямало проблем, ще има, но не през системата ShockedПриеха ми документите.........
Това какво означава?

ОДЗ-та или чисти ясли?  newsm78 няма начин, или поне се надявам да няма начин да заобиколят системата  Thinking

# 407
  • София
Ника, е написала. Май само за 2008ми важи.

А за октомврийските места... Нали бях писала преди време, една позната ми каза "отиваш октомври. Аз така направих. Директорката ми каза, че септември няма да стане, но октомври да". Не била плащала. Детето беше регистрирано в системата.
Съмнява ме обаче това с неплащането. Тогава системата беше "бързи пръсти". И въпросната майка твърдеше, че нейна позната от провинцията успяла да запише детето. След време пък излезе информацията "за октомври".
Може би октомври отпускат места, не знам.

Дъщеря ми навремето също записах октовмри, но тогава нямаше система.

"Приеха ми документите........." може би става дума за ДЯ.

Ками в Сф ли сте? Намери ли бавачка?

# 408
Да взема ли да оттърча направо с пачката?  Mr. Green Mr. Green  Мармашотке, дай ги на ЛС.  Mr. Green Mr. Green

Кои от списъка се приемат по принцип? Най-горните до броя на свободните места ли?
Моята щерка вече ходи на частна, където я водя и взимам с отвращение.  Sick А си и плащам яко за това.

# 409
  • София
минзухар, приемат се децата с най-голям брой точки. Ако след техния прием останат свободни места, за тях се борят децата с еднакъв брой точки. Това се нарича гранична група. На всички деца от граничната група се присъжда случаен номер, тези с най-малкия номер влизат на останалите свободни места. Този случаен номер се запазва за цялата учебна година за тази градина. Ако дадено дете попадне в друга гр. група в друга градина му се тегли пак номер за втората градина, който си важи пак само за нея.
В граничната група вече е важно и датата, на което дадено дете се е наредило на опашката в съответната градина. Тези с по-късна дата застават най-отзад на опашката в граничната група и нямат равен шанс с децата с по-ранна дата - т.е. цялата гранична група трябва да е приета за да дойде и техният ред.

# 410
Много  ти благодаря за обяснението, Ника.   bouquet

# 411
  • София
Няма за какво, ако имаш нужда от още разсяснения за системата съм насреща, както и за всички други момичета!

# 412
  • София

Ками в Сф ли сте? Намери ли бавачка?
В неделя се прибираме и започвам да звъня.
В яслата са изнесли  класиране. Всъщност са препечатали класирането от 1.07. , сменили са заглавието, пише "Класиране от 1.09", но срокът за записване е 30.07  Mr. Green. Чудя се защо го правят? Ако не са се записали до 30.07, нали има и други чакащи деца? Само ми развалят сметките, дето ги правя без кръчмаря.

# 413
  • София
Не знам защо слагат стари списъци. Според мен няма логика.
Като се приберете ме подсети да звънна на майката на съученичката на Дияна.

# 414
Да питам.........

Но октомври нямало проблем, ще има, но не през системата ShockedПриеха ми документите.........
Това какво означава?

Във всичките "няколко ОДЗ"-та ли ти отговориха така?  newsm78
Освен това изобщо не вярвам така да си ритат постовете тия дето са ти го "казали"...
Да не са имали предвид, че могат да ти вземат документите за кандидастване на ръка, а не през системата!?  Thinking

# 415
Да питам.........

Това какво означава?

Във всичките "няколко ОДЗ"-та ли ти отговориха така?  newsm78
Освен това изобщо не вярвам така да си ритат постовете тия дето са ти го "казали"...
Да не са имали предвид, че могат да ти вземат документите за кандидастване на ръка, а не през системата!?  Thinking

И на мен много странно ми се струва, ей така да си говорят за...на практика, корупционни практики, сигурна ли си, че за ОДЗ говориш, а не за чисти ясли?

# 416
  • София
Да питам.........

Това какво означава?

ОДЗ-та или чисти ясли?  newsm78 няма начин, или поне се надявам да няма начин да заобиколят системата  Thinking
Естествено, че има начин да се заобиколи системата за ОДЗ, за съжаление. Директорката не е обявила места за яслите, само за градинските групи. В същото време приема в яслата дете /стандартно, няма никакви предимства/, което след няколко месеца отива в 1ва градинска. Случаят е съвсем автентичен, и не - няма да го докладвам, жената ми е близка. Не е давала подкуп, познава близък на директорката. Така че, има начин да се заобиколи системата явно, да се надяваме, че това ще е само за няколко места в градина, едва ли си позволяват да го правят за 50% от местата, по-скоро до 5-10%.

# 417
Не съм сигурна дали е задаван такъв въпрос и предварително се извинявам ако е, но ме интересува кога ще могат да се попълнят в системата желанията за ясла  деца за септември 2011 година? Нали сега вече ги записваме едва ли не още неродени?
Предварително благодаря за отговора!

# 418
  • София
Не съм сигурна дали е задаван такъв въпрос и предварително се извинявам ако е, но ме интересува кога ще могат да се попълнят в системата желанията за ясла  деца за септември 2011 година?
Навършване на 10м.

# 419
...Директорката не е обявила места за яслите, само за градинските групи. В същото време приема в яслата дете /стандартно, няма никакви предимства/, което след няколко месеца отива в 1ва градинска. ....

Със сигурност това е възможност, НО.. КАК вписва детето като прието, при положение,че от ИСОДГ твърдят, че всички деца се записват през тях и след това фигурират в списък с приетите деца ( който е невидим за родителите а само за директорките и СО и ИСОДГ).. Мисълта ми е,че...явно всички са "замесени" в една такава "сделка".. дори да не са взели пари..чисто морално..
То е ясно,че се случва да има екстремни случаи..ама..10% дори ми се виждат твърде много..

ooooh! ooooh! ooooh!

Иначе, да си призная, като се обсъждаха правилата за прием, аз лично бях ЗА директорките, заедно с ръководството на ДГ да имат право да приемат 2бр деца КОИТО ПРЕЦЕНЯТ по техни си лични морални, материални или каквито там искат критерии..
Тогава директорките отказаха..
После се оказа,че поискаха и си гласуваха 3т за деца на персонала И ВНУЦИ.. После си го промениха "не само в тяхната ДГ, а на територията на цяла София "за да не ги разхождат децата от другия край на града"..
Сега се оказва,че ПАК някак успяват да си приемат допълнително деца (колкото преценят, "защото в крайна сметка те ги гледат")

ooooh! ooooh! ooooh!

Твърде непрозрачно взе да става, иначе прозрачната идея, която има една такава система като ИСОДГ..

Общи условия

Активация на акаунт