СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 632
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
В двора на 166 детска градина вече се строи бутиков детски център, борбата за връщане на терена е загубена! Честито на лозенчани и техните неприети деца!

# 481
Отдавна не бях влизала в ИСОДГ и сега какво виждам като новина №1:

"08.09.10     Нова детска градина в с. Бусманци

Предстои да бъде открита нова детска градина - в с. Бусманци, район Искър (временно  с номер ЦДГ 200 в ИСОДГ) .
Първото класиране ще се извърши на 11.09.2010 год.
Към момента са обявени места за една смесена група , набор 2005 и 2006."

Капацитет на групата: 9.
Чакащи: Няма

Shocked

# 482
  • София
Направо нямам коментар.Как не отвориха една детска градина в квартал, който наистина има нужда от такава.

# 483
Само да Ви кажа, че хронично болните деца не се виждат в системата с повече точки.Те се класирват о комисията в РИО и принципно имат право да заемат само местата определени за деца със СОП, а те са не повече от 1 в група или ДГ.

Права си,че не се виждат в списъците хронично болните ,ноооооо...нямат нищо общо с местата за СОП.Вече писах,че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има по едно дете със СОП във всяка група,ако има кандидати.Местата за хронично болните могат да се разкрият допълнително с решение на СО или при освобождаване на място /някой незаписан или не се е появил/ не се обявява в системата,защото има протокол за ХБ.Местата за СОП се заемат от ХБ или пореден № от опашката само ,ако няма кандидати със  СОП.

# 484
  • София
А на мен току ми прави впечатление, че често пъти обявяват само по 1 място в ОДЗ/ЦДГ, където на първо място е дете с 10+ точки. Ако е по социален критерий - добре, ама защо ли все си мисля, че е "наше"... Може и да съм станала твърде подозрителна, не знам  hahaha

Тази градина в Бусманци не е толкова далеч за Дружба или моята част от Слатина. Във всеки случай ми е по-близо от Кремиковци. Ако беше ОДЗ, а не ЦДГ, може би щях да се замисля и да ида да я огледам  hahaha
И аз се изумявам как откриват нови градини... в околностите на София. Ботунец, Нови Искър, скоро сигурно и в Своге да очакваме  Thinking

# 485
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА!
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НЕЩО ЗА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В БУСМАНЦИ???
АЗ СКОРО Я ВИДЯХ И СТРАШНО МИ ХАРЕСА... КУКЛЕНСКА Е ПРОСТО - СЪВСЕМ НОВА БАЗА И ЧУДНИ ПЛОЩАДКИ..НАПРАВО КАТО НА КАРТИЧКА...ОБАЧЕ НЕ СА Я ПУСНАЛИ ОЩЕ...
МОЛЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯ АКО НЯКОЙ НЕЩО ЗНАЕ...БЛАГОДАРЯ ВИ МАМЧЕТА!!!

# 486
  • София
На мен ми е интересно как два пъти в седмицата обявяват свободни места за следващо класиране. Може би се надяват, че част от майките след като са првоверили в понеделник на първото обявление, няма да проверят пак в сряда. Както днес в Младост изведнъж се появиха 2 места в 56 ОДЗ.

# 487
Днес отписах синът ми от 67 ОДЗ и силно се надявам до понеделник да се появи 1 място за 3-та група в системата. Милото чака от заветният 4-ти февруари. Hug
Директорката е в отпуск до петък, има заместник. Надали последният може да борави с ИСОДГ.

# 488
Директорката е в отпуск до петък, има заместник. Надали последният може да борави с ИСОДГ.
               Зависи от заместника! Mr. Green

# 489
В двора на 166 детска градина вече се строи бутиков детски център, борбата за връщане на терена е загубена! Честито на лозенчани и техните неприети деца!
Може ли малко повече инфо

# 490
  • София
Днес отписах синът ми от 67 ОДЗ и силно се надявам до понеделник да се появи 1 място за 3-та група в системата. Милото чака от заветният 4-ти февруари. Hug
Как става отписването, и аз ще отписвам дъщеря ми, надявам се мястото да се появи в системата.

# 491
Направо нямам коментар.Как не отвориха една детска градина в квартал, който наистина има нужда от такава.

Това, че се строи по софийските села, пардон, квартали, е ясно. Мен ме втрещи "строителство на нова градина" с капацитет 9 места! Някой следи ли това коя от 21-та градини за тази година е?

# 492
Как става отписването, и аз ще отписвам дъщеря ми, надявам се мястото да се появи в системата.
Отписването става бързо и лесно - плащаш първо на касата всички дължими суми, след което се отива при медицинската сестра, която връща картона на детето, личната профилактична карта, всички изследвания, приложени към тях - правени при приема на детето и текущи.. Картонът се отписва в книгата, в която е заведен срещу подпис на единя родител. От там на сетне процедурата е вътрешна и не съм сигурна какво се случва, но според мен директора подава информация за отписването на детето и освобождаването на мястото..
Успех! Peace

# 493
  • София
Ами тя всъщност все още не е тръгвала на ДГ, само е записана, трябваше сега от септември да тръгне, но реших да я оставя в частната градина, където тръгна през пролетта. В такъв случай има ли дължими суми?

# 494
Olive, аз вчера подадох заявление и ми го заведоха с входящ номер. Днес ще ми дадат мед.картон и служебна бележка за периода на посещение на Стефан в градината - 2 години. От 1 до 15 септември служебно се извиняват отсъствията. Нищо не съм плащала, няма какво - той не е посещавал ДГ от 1-8 септември. Още не е освободено място в системата, още не е отписан от системата Стефчо.

Общи условия

Активация на акаунт