СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 991
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Много съм възмутена от това как някои хора вкарват децата си с връзки в градините и как дори директорите на съответните градини проявяват наглост като даже не си правят труда да  направят достоверно инфото  в прекрасната онлайн система,която  излиза " солено " за софийския данъкоплатец!!Става въпрос за следното,което вчера установих на входа на градината в която записах сина ми след двугодишно чакане- има залепени списъци с имената на приетите деца от съответната година,които са в една група.Там фигурират имена на деца,които след като се разрових в  онлайн системата излиза че са в списък с чакащите!!!А на практика те ходят на градина и са приети даже преди моето дете!Питам не е ли престъпно това?Защо бе неоходима тази онлайн система, която е толкова бутафорна и явно недостоверна.Кой е виновен и  не е ли престъпно и нагло  това? Между другото знам за две градини в района в които има такъв очеизваден парадокс и всек който е по-наблюдателен може да установи  как тази онлайн система е поредното бъркане в джоба на данъкоплатеца,което не дава резултат!!!Изобщо ще се учудя ако в групата на сина ми има и пет деца приети без връзки ! Naughty
Мила родна картинка е всичко и огромна заблуда за тези които вярват че след създаване на системата ще дойде ред да приемат и тяхното дете! Whistling

# 646
Точно умувах дали да споделя в темата и мамма-цвети повдигна въпроса.
С две думи, в градината, в която беше приет синът ми, в системата бяха обявени 20 места. Реално групата е от 31 деца...
За мен това вече няма нищо общо с директорките. Те просто не са задължени да обявяват пълния капацитет на групите. В общината много добре се знае какво е обявено в ИСОДГ и колко и кои деца са записани в крайна сметка.
Не знам доколко е вярно, но за новата сграда на сега-вече 127-мо ОДЗ в Стрелбище, където приемът беше за ок. 70 места, разбрах, че в групите децата са по 38. Мисля, че там откриха 4 групи.
Оставям без коментар.

# 647
Ако си класирана по първо желание автоматично ти се анулират другите кандидатури. Ако не е първо желание, но се запишеш също.

Не е първо желание и кандидатурите/останалите/ си стоят.Значи ако не се запишем тези кандидатури ще си останат нали? newsm78

# 648
  • София
Аз и по-напред писах... Детето ми втора година остана без ясла. Предложиха ни вариант срещу пари да запишем малката в едно ОДЗ в Младост. Хайде този път ми заговори съвестта и не се поддадох. Догодина, ако детето не е прието отново, смятате ли, че отново ще ми проговори съвестта? Аз отсега си знам отговора. И изобщо няма да ми е съвестно или да се почувствам виновна. Други хора трябва да поемат отговорността. Моето дете не е лотариен билет с печеливш или непечеливш номер. И другите децича също, но вече съм в ситуация, в която съм на мнение, че е време да се спасяваме поединично. Целта оправдава средствата.

# 649
  • София
Естествено,че не всичко зависи от Директорите,колко "спуснати" от общината или с кметско нареждане деца познавам.
Само в групата на сина ми има поне 2 деца,които посещават ДГ,а още "висят" в списъкът на чакащите.... ooooh!

# 650
Абсолютно съгласна съм с Eva,така е,не всичко зависи от директорите и аз знам за протекция от настоящи служители експерти в  Столична дирекция Образование,които помогнаха на деца да влезнат .Тогава кажете колко е реалния брой с места в градините и не е ли това абсолютно прастъпна наглост и заблуда за всички?И защо правиха системата след като  е бепредметно и пак всичко се урежда с "точните хора".

# 651
Системмата действа горе-долу прилично една година..(миналата)..Явно на всички в Образование и на директорките им дойде в повече контрола..
Ако бяха си спазили обещанията от СО, нямаше да се опорочи ЧАК ТОЛКОВА системата..Беше нужно просто да открият обещаните нови ДГ..за да има по-малък дефицит..
Дефицита ражда спекулата.
Няма какво да се заблуждаваме.
Сигурна съм,че и от ИСОДГ не им е приятно да си затварят очите..ама..нямат избор.
Та...моя призив към всички е да се спасяват по единично..Принципите са за едни другидържави с една друга законност и с един друг морал..
Направо не вярвам,че го написах, но..от известно време си го мисля ..

# 652
  • София
Щурчо то това всички си го мислим. Лошото е, че нещата никога няма да се оправят така, но то докато се оправт нашите деца ще са студенти вече. Видя се още миналата година, че няма да се обединим и че всеки ще се спаси по единично.

# 653
  • София
аз също чакам вече 2 години за ясла и си мисля, че ако намеря точния човек няма да чакам повече в списъка, че ми писна да ходя вече 1г. само нощни смени ама никой не го интересува.
Нямаме баби сами сме и съм адски изморена от нощното бодуване... не се сърдете на майките, сърдете се на Държавата тъпа.
 ooooh! Peace

# 654
Щурчо то това всички си го мислим. Лошото е, че нещата никога няма да се оправят така, но то докато се оправт нашите деца ще са студенти вече. Видя се още миналата година, че няма да се обединим и че всеки ще се спаси по единично.

Аз пък още вярвам, че можем. Освен това догодина ще има местни избори. И президентски. Торбата с обещания на дядо политик ще се разтвори. н
Ние пък не трябва да забравяме какво е било обещано предишния път и какво е изпълнено. И, когато сме недоволни да гласуваме. Особено тогава.

# 655
  • нейде там, където ....
Не съм сигурна дали е за тук, но съм сигурна, че ще породи доста страсти:

Задължителна предучилищна за 5-годишните

На фона на всичко коментирано, нещо не ми се връзва как може избора на бъде на родителя, а не родителя да бъде принуден да запише детето си. Някъде.  Twisted Evil

# 656
  • София
Не съм сигурна дали е за тук, но съм сигурна, че ще породи доста страсти:
Задължителна предучилищна за 5-годишните
И ако приемем, че детето ми, поради липса на места, не ходи до 5-годишна възраст на градина, как изведнъж ще се освободят места за задължителна предучилищна? Опцията да го пратя на предучилищна в училище изобщо не искам да я коментирам  Stop Няма закон и сила, които да ме накарат да го направя!
Тия кретени да решат първо проблема с липсата на места в градините, пък после да обмислят как да направят от децата гении.

# 657
  • София, под Карлсон
Blues, ако си записала детето в старата градина може би трябва да се обадиш. Ако само е приет, но не си го записала може би кандидатурата му е анулирана.
Например тези новини, които пускат http://kg.sofia.bg/?page=news&id=506
Цитат
Кандидатурите на 199 деца, които не са се записали от класирането на 11.09.2010 г. са елиминирани. Съответните съобщения са изпратени до родителите. Тези елиминирани кандидатури генерират свободни места, които ще се ползват при следващото класиране.
Да се  отчета Laughing Днес записах детето в новата градина. Оказа се, че няма проблем директорката да го запише, т.е. не се налага да ходя предварително да го отписвам от другата градина. След като се прибрах бях получила мейла, че е записан, а като погледнах на страницата на "старата" градина там вече се виждаше едно свободно място. Звъннах в старата градина, за да ги уведомя все пак, но директорката я нямаше и ще я търся по- късно. Така че пак да кажа- освободихме едно място в 54ЦДГ- Слатина, набор 2007.

# 658
  • Sofia
Не знам дали въпросът ми е за тук, но не губя като попитам. Възможно ли е да прибавя още точки към заявените досега? Имаме тази възможност, но тъй като не исках да го приемат наесен не ги вписах. Ще ми се обаче да не чакаме чак другата есен, а април-май, когато ще е на 2 години. Може ли с повечето точки да участваме в някакви междинни класирания или просто трябва да си кандидатстваме наново другата година. newsm78

# 659
  • София
Не знам дали въпросът ми е за тук, но не губя като попитам. Възможно ли е да прибавя още точки към заявените досега? Имаме тази възможност, но тъй като не исках да го приемат наесен не ги вписах. Ще ми се обаче да не чакаме чак другата есен, а април-май, когато ще е на 2 години. Може ли с повечето точки да участваме в някакви междинни класирания или просто трябва да си кандидатстваме наново другата година. newsm78
По всяко време можеш да коригираш профила и токите си.Въпроса е, че сега се обявяват по-малко места, но и сега да Ви приемат пак ще трябва да се запишете, а ко искаш яак април-май да Ви приемат тогава по-скоро вече няма да има места за текущите класирания.

Общи условия

Активация на акаунт