Греят ЮЛСКИте очички пред тортата със 2 свещички!/тема 141/

• 32 095
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВЕТО !    newsm59 ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВА !

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ГЕРГАНА !  nbirthday

# 556
Честит рожден ден на Ива! Да е здрава, умна и все така чаровна и да носи много щастие на близките си!

Честит имен ден на вчерашните именички - Анна и Ана, да са живи и здрави!

# 557
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВА
Мама иви ме разби с тази торта и това пожелание и сега нищо не ми харесва  Mr. Green
Аз ще и пожелая, да е положителен човек като мама и тати  Hug И да си поиска братче или сестриче преди да духне свещичката  Mr. Green

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА АННА ДУЦИНА  Mr. Green
САМО С ДОБРО ДА И СПОМЕНАВАТ ИМЕТО  Hug

# 558
Честит Рожден Ден на Ива! естито и на останалите дечица, които пропуснах тези дни.

Бяхме на Кабакум за три дни. Мислех да звъня на Варненки за среща, но така и не слязохме до Варна. Единия ден ни валя дъжд и се чувствах като на планина, а не на море, тъй като бунгалата бяха разположени в една горска местност и беше много хубаво. Симона спа като пън. Другия ден беше ужасно топъл, ходихме на плаж и през нощта Симона балнува всичките си преживявания от плажа и ни будеше през час. Я сега ми кажете, къде е по-хубаво, на планина или на море  Laughing

# 559
Честит Рожден Ден на Ивето, Гери, както и на вчерашните и онзиденшните рожденици! Да растат здрави, весели, лъчезарни и добрички!

# 560
Рапунцел, да ви е жива и здрава рожденичката! Да расте умна, музикална и щастлива!  bouquet

# 561
Честит рожден ден на малките палавници, които тези дни са навършили 2 годинки! Специално честито на Златина Ива, да е умна и разумна, добра и талантлива!   bouquet

Ние от утре сме сами с Нико и Борис, баща им почва работа отново, отпускът му свърши. Ще разчитам на помощ покрай Никола от майка ми и баща ми, които са в отпуск още. Ние и сега през ден, през два оставяме Нико за по цял ден у нашите и така с едно дете (бебе) е много лесно. Обаче Никола много разбира и усеща, че го оставяме и си тръгваме без него и реве  Rolling Eyes А после вечерта като си дойде казва, че си е изкарал много добре с баба и дядо...Та малко ми е тъпо, че така го оставяме, но все си мисля, че трябва да свиква да приема раздели с нас, а и все пак не го оставяме при чужди хора.

# 562
Евридика, не се тревожи за това сега. Аз също виждам как ощетяваме големия с внимание заради Сами. Трябва да си дава играчките, трябва да прибира разхвърляните, трябва да не плаче ,когато Сами го ухапе, трябва да му отстъпва, защото е малък и не разбира.
Със сигурност това оставя някаква травма у по-големите деца. Моята сестра понякога ми натяква, че е търпяла накои несгоди заради мен. Виждам как и мъжът ми е по-хоканото дете. Чувствам вина към Момо, но няма как. Май затова е по-добре децата да са с малка разлика-както направиха някои от вас. Или с много голяма, за да приема големият нещата разумно. Rolling Eyes

# 563
Дени, със Стоименова си говорихме много за отношенията след появата на второ дете в семейството. Тя ме посъветва да не карам Алекс да си отстъпва играчките, защото е "по-голям". Не че и аз не го знаех на теория, че е неправилно, но все ми беше трудно да търпя като се разплаче Илия. Надявах се, че на Алекс мога да му обясня и да ме разбере като по-голям. Обаче нейното мнение е, че такова поведение вреди и на двете деца - голямото расте подтиснато, трупа неудовлетворение и негативизъм и се превръща в мекушав и безволев възрастен. Малкото, обратното, заживява с мисълта, че е нормално да получава всичко от живота и когато един ден се сблъска с действителността, че не всичко е на една ръка разстояние, за него настава истинска трагедия. Аз промених тактиката и вече не карам Алекс да си дава играчките, оставям Илия да плаче. И в интерес на истината, той взе да разбира и да не се тръшка за всичко. При нас беше страшно положението, Илия изскубваше абсолютно всяка една играчка от ръцете на брат си.

# 564
  • София
Астарта, какво друго те посъветва Стоименова в това отношение Simple Smile
Много трудно се балансира с две деца, наистина... Ние като беше съвсем малка Дея, я карахме Билянка да "отстъпва" в някои отношения, че Дея още е съвсем малка и не разбира и т.н., но в много от случаите именно Дея е "лошата", затова от много време насам има неща, които са си на Билянка и само ако тя й разреши, Дея може да си поиграе с тях. А за другите играчки сме с правилото, че който пръв си е взел дадена играчка, си е негова за момента и той се ползва с привилегия в дадената ситуация. Естественно, всяка от тях харесва играчката на другата и така ...Често пъти ги оставяме и сами да се оправят и се намесваме като се стигне до напълно физическа разправа ... Абе сложно си е...

А за палавостта на децата не знам защо се оплаквате  Mr. Green Колкото и да ми взимат здравенцето ежедневно, им се радвам, че са дивушки и двете, защото така пО ме кефи, отколкото да са някои плахи и кротки дечица  Peace

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 15:44 от Ninche

# 565
  • София
Аз също съм против това  по-голямото дете да отстъпва, защото е по-голямо  Peace
И всички подобни "няма да го удряш , като той те удари, той е малък" и т.н.
Това, че едното дете е по-голямо, не означава, че то не е дете. Това, че се е родило първо, не означава, че няма право на детство. Карам се и на двамата, реват и двамата, всичко е по-равно. Играчката е или на собственника или на този който първи я е взел  Peace Дали ще реве малкото или голямото ми е все тая, пак ме боли глава  Mr. Green
Най ми е хубаво като се скарам на единия и другия го защитата  Mr. Green Искам да са един отбор и да знаят, че аз командвам  Mr. Green
И аз съм от лошите мами, даже извземам функциите на таткото, но по -добре така, отколкото да се правят грешки  Wink

Днес и на Любо конско съм чела...егати 3 деца възпитавам  Crossing Arms А аз кога пораснах не знам  Rolling Eyes
Ядоса се на Дени нещо и така го перна по главата, че откачих  #2gunfire Еми толкова са му тежки ръцете, че все едно с камък по главата да го удари....ама хич не мисли  Twisted Evil

# 566
Нинче, струва ми се, че вие сте избрали добра стратегия. При нас нещата стояха малко по-различно - Алекс хваща някаква играчка и в същия момент Илия започва да му я дърпа от ръцете пищейки. Ако Алекс си я дръпне, Илия му налита и започва да го хапе, удря и да пищи колкото му глас държи. И ние веднага казваме на Алекс да му я даде, защото искаме мир и най-вече защото не можем да търпим писъците на Илия. Стоименова ме посъветва да извеждам Илия в друга стая и да го оставям да се наплаче сам. В интерес на истината точно на втория път се отказа от тези писъци Simple Smile

# 567
Привет и от нас  Simple Smile

Ние се напразнувахме и се прибрахме. Сега трябва да почиваме от почивката  Laughing На прибиране минахме да оставим свекърва ми и Катето се самопокани у тях, за мое щастие  Mr. Green, че ме чакаха камари багаж.

Интересна тема сте подхванали. Децата на сестра ми са с голяма разлика. Каката все трябва да отстъпва на по-малкия си брат, буквално за всичко. Тя е много затворена, а той е лигав до безобразие. Предполагам, че не само това е причината, но и това постоянно отстъпване и съобразяване с по-малкия, за да се запази спокойствието (най-вече на родителя, според мен  Wink) е много порочно. Не че, ако някога имам 2 съм застрахована да не го прилагам.

# 568
Засега не се налага никой на никого да отстъпва у дома, но Борис просто е твърде малък още  Mr. Green Като поотрасне, ще видим какви ще ги къдрим...

И на мен са ми интересни и полезни разсъжденията по темата, благодаря   bouquet Вкъщи засега само кърменето създава конфликти, защото Нико почти винаги (имаме напредък тук, доскоро беше абсолютно всеки път), когато види Борис да суче, се бута и той  Crazy И трябва да се говори и обяснява МНОГО или да се извади някой скрит коз от ръкава, с който да се разсее Никола и да му привлека вниманието към друго.

Но пък кърменето в тандем, казват, туширало доста ревността на по-голямото дете и май има нещо вярно - Никола е много мил и внимателен към Борис, иска да го целува, гали го, търси го, като ме му е пред очите. Голяма любов! И нито веднъж досега не е проявил агресия и не го е удрял.

Момичета, все се канп да ви питам - някоя от вас има ли изостанал/непродаден шезлонг от децата? А иска ли да ми го продаде/заеме след някой и друг месец? Аз отгледах Нико без шезлонг, но сега за Борис ми се иска да се сдобия с такъв.

# 569
Евридика, само кажи, и ти го пращам. Може би с куриер, но ще струва малко пратката.

Сами като се е влюбил в два сапуна и няма оттърване. Омириса ми живота. Сега го взех от ясли и той си ходи с тях. ooooh! И щастлив...няма като него. А тези бебешките на БОчко хич не миришат хубаво.

Аз за даването на играчките имах предвид, че МОмо не му ги дава само, за да го дразни. Защото Момчил общо взето си играе с компютър, а не с играчки. Иска ми разни PSP  и пр. луксозни играчки ,но няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт