Греят ЮЛСКИте очички пред тортата със 2 свещички!/тема 141/

• 32 070
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Добрич
Аз пък вече не се вманиачвам толкова, ами тя купената торта няма много яйца, сигурна съм, че доста икономисват откъм продукти  Mr. Green А пък тази кора отгоре изглежда много красива и децата се радват, нали РД е веднъж в годината Peace Според мен такова малко количество няма да навреди много
Чудя какво ядат децата ни в яслата, Жижо още не ходи, но имам спомен от баткото, че имаше филия с лютеница, мекици кремвирши и такива подобни неща, които според мен никак не са здравословни  newsm78

# 76
  • Sofia
Mer-an, аз имах предвид, че много оцветява това отгоре, за рождения ден на племенничката имаше торта Мини Маус и това черно чудо ни боядиса здраво. Не ми се мисли лелите как ще опазят децата от боядисване.

Менюто за нашата градина е изнесено на табло всяка седмица. Честно казано е видимо подобрено и рядко имам забележки. Маргарин вече не ползват, за момента само кремвиршите ми бодат очите, добре че са само 2 пъти месечно.

# 77
Благодаря за съвметите. Всъщност, Сами много обичаше къпането. Но откакто изпита страх от поливането на главата нищо не помага. Той се задълбочава и няма как да му го направя интересно и забавно. Защото убеждението при него все още не действа.  ooooh!

# 78
  • Добрич
NBM, напълно съм съгласна с теб, че това нещо наистина цапа и наистина не е много подходящо за яслата Може да я поръчаш с някакъв лек крем или бисквитена, а отгоре да я украсят с тези захарните фигурки, къщички, зайчета и такива подобни
Аз миналата година като поръчвах тортата много се притеснявах да няма ядки и шоколад и дали ще бъде прясна, защото беше предимно за малки деца, но ми казаха, че детските торти ги правят само един вид, с лек крем и без какао и ядки
За яслите много се радвам, че са се подобрилии нещата, дано и при нас е така  Hug

# 79
  • София
НБМ За всичко се иска сертификат, освен ако не е пакетирано  Peace Иначе няма как да докажеш какво си използвал и кога е правено  Wink И аз в началото се ядосах, но после като си помисля какви хора има и с какво можа да ги черпят  Sick Това е по-добрият вариянт.

А защо толкова държиш да е без яйца и т.н..... нали се сещаш, че и другите деца ще имат   РД и донесат торта и няма да е полезна  Wink Едно парче е, айде сега  Sunglasses

......................абе , ти за това ли не дойде на РД на снахата, защото е вредна тортата ли  Mr. Green Шегувам се  Hug

# 80
  • София
(...) Дени,не знам какво да те посъветвам Sad
Вчера на плажа гледах момченце на 4,5 години много рева че не иска да влиза в морето,но после посвикна..то това е различно де-дано преодолее страха си...
Дени, на плажа дали няма да преодолее страха си?  Laughing Я спретнете една терапевтична отпуска на море  Mr. Green

Катче,  newsm10 Не го мисли, нареждат се нещата, радвам се, че Маги вече се е закрепила! А утре ще гушкаш  и бебчето и всичко ще бъде наред!  Heart Eyes

На Дарина днес й се появи някакъв обрив, 4 разлети петна (не бяха оформени като типични пъпки) на рамото и вратлето и 2 на кръста. Може да е от някое насекомо или от меда, който ядох вчера  Thinking Във всеки случай не мисля, че е шарка, не е имала температура и другите екстри на шарките Simple Smile

Калинке, Лора е много сладка как мете и се обяснява  Laughing Най-смешно ми стана как вика на кучето "Тихо!". Дарина по същия начин понякога командва разлаяли се песова  hahaha Не че има ефект, де, но поне децата се социализират  Joy

# 81
Джули, кърмиш ли още? Морето е малко съмнително още. А и той обича вода, не пропуска да блръкне в кофа, локва и пр. АМа пустата глава, нея не обича да мокри. Стига съм ви тормозила с темата. Вече и за куршум/леене/ си мисля, честно.

# 82
  • Sofia
Нещо не ви разбирам, какво общо имат яйцата със здравословното хранене? newsm78
Само аз ли внимавам с яйцата през лятото?
Аз така знам от години, че кремовете понякога се правят с яйца, които през лятото може да разпространят салмонела и други неща, понеже в сладкарството се използват сурови. Rolling Eyes

# 83
  • София
Нещо не ви разбирам, какво общо имат яйцата със здравословното хранене? newsm78
Само аз ли внимавам с яйцата през лятото?
Аз така знам от години, че кремовете понякога се правят с яйца, които през лятото може да разпространят салмонела и други неща, понеже в сладкарството се използват сурови. Rolling Eyes

Аз пък мислех (без да съм проучвала изобщо въпроса!), че в детските поначало не слагат яйца, а най-много яйчен прах  Thinking

Дени, кърмя още, да. Последните месеци само сутрин и вечер, напоследък гледам да махна едното, може би сутрешното - ще я наблюдавам кое по-леко би приела и ще действам. Не за друго, но с толкова малко кърмене почти нямам кърма и напоследък май само си дъвче, не забелязвам изобщо да преглъща.

# 84
НБМ, да не чува дяволът, но големият син се зарази със салмонела през януари. Беше ужасно. Пък дали домашна торта или от магазин салмонелата не пита. Доколкото знам може да се заразят и от друг продукт, не само от яйце.

# 85
Дени, от къде се зарази големият ти син, знаете ли?

Според мен никой не прави торта с яйца Crazy Яйчен прах слагат. А като е детска торта внимават повече, яйцата се мият в специален разтвор(ако изобщо ги ползват Laughing )и според мен това е най-малкият проблем.

# 86
Дуци, така и не разбрах. Но вариантите са два. Бяхме при свекъра и ходихме в "Неделя" - Търново. Но Момо хапна една хапка от тортата, която беше шоколадова. За ядене у тях имаше пилешка супа с домашни яйца застроена. Естевствено без да е варена застройка. Предполагам, че е от нея. Това ни беше новогодишен подарък. Всъщност най-тежкото беше високата температура и гърча, който и до днес ме смразява.

# 87
  • София
Всъщност салмонелата ако се хване от яйца....трябва да не са  топлинно обработени ли  newsm78  
И има ли крем който се прави с яйца и да не се вари  newsm78
Това за информация питам, да не помислите , че се заяждам. Някой ако знае да ме светне моля, че ми стана интересно  Peace

ооо, зачетох се в Гугъл  Crazy кой ме би по главата  ooooh! Чак и от домати можело да се хване и въобще, от всичко и топлинно обработено, ако е заразено  Crazy не ми се чете вече за такива работи......то пък да хване да се гръмне човек , да му е най-лесно  Crazy

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 22:14 от ketito

# 88
Аман от тия болести, кажете нещо по-ведро  Wink

Водих я на лекар, който ми обясни, че не знае какво й е, най-вероятно 5-тата болест  Laughing Може и от алергия да е обрива, но по-вероятно от вирус някакъв.
Въпреки това, има апетит и е в прекрасно настроение  Heart Eyes Любимото ястие се очертава - хляб с кисело мляко  Crazy Сиромашка работа  Laughing

Имам въпрос към майките на момичета: вашите деца пипат ли си шушорите? Катето го прави редовно с едни адски съсредоточен поглед, като ту си долепя пръстите, ту разни предмети. Баща й се зачуди, да не би да я сърби, но тя не се чеше, а по-скоро се гали  Laughing
Чудя се дали не е рано да се осъзнават по този начин, но определено й е приятно да го прави. Даже в нас се отърква, като я гушнем, а баща й се потриса  hahaha

Много моля да ми препоръчате хотел на морето, дето да е подходящ за децата на нашата възраст и да не е безбожен  Praynig Този на Дуци и Аелия ми хареса, особено цените, ама е зает до септември.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 22:42 от Гнидка

# 89
ооо, зачетох се в Гугъл  Crazy кой ме би по главата  ooooh! Чак и от домати можело да се хване и въобще, от всичко и топлинно обработено, ако е заразено  Crazy не ми се чете вече за такива работи......то пък да хване да се гръмне човек , да му е най-лесно  Crazy

Невежеството е блаженство, затова отказвам да чета в Гугъл Sunglasses. У дома се ядат количества яйца, всяка събота и неделя за закуска се правят омлети, отделно използвам в кексове, сладкиши и тн. Хич и не се бях сетила за салмонелата. На село роднините ни дават домашни яйца, страшно вкусни, но неизследвани. Сега ще си имам едно наум за тях, но ще ми е трудно да се откажа.

Гнидка, не съм майка на момиче, но Илия прави същите неща - заиграва се, слага си разни предмети, които натиска между краката си, понякога дори хваща ръката ми и си я бута там. Определено смятам, че му доставя удоволствие. Не знам дали е рано и дали изобщо осъзнават нещо, просто са открили, че определени действия им носят удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт