Адска жега вън напече, АВГУСТинче първи стъпки прави вече - тема № 19

• 21 378
  • 628
  •   1
Отговори
# 600
  • Кърджали
А, зет ми бързо да оздравява. Не мога да ти дам съвет за температурата, че Кати още не е вдигала и не съм наясно...Стискам палци да не я вдига повече и да се оправи бързо. И аз съм чела за малините, но щом не си му давала още. Их, трябваше да дам на Кати като си бяхме на село, точно имаше узрелиЗа температуропонижаващите знам, че се дават като температурата стане 38, ама сега само наизуст ще говоря.
Днес реших да използвам слънцето и терасата, да си направя лек импровизиран плаж.Не издържах, вир вода станах....А мъжо все се шегува с мен, че съм по - бяла и от снега.
Кати започна да проявява мерак да ходи, хваната за ръце. Даже днес заедно се качвахме по стълбите, е не всичките 5 етажа, но и беше интересно да катери стълбите.На село за пръв път я пуснах на стълбището и тя веднага започна да ги качва пълзешком, е тук не я пускам да пълзи, че тия стълбища са...
Лиде, защо пък наистина не пробваш с играчка... Кати от отдавна си е паркирала една жабка в кошарата и си спи с нея. Вече и вечерта като се събуди, си заспива с малко милване по гръбчето и гушнала жабката.
Май най- накрая спря нощното хранене, почти не се буди през нощта, или се буди към 12-2, но заспива с малко вода, милване и играчката си, като тия дни я мажа и с  гелчето, че тъкмо и пробива новото зъбче.До ден - два сигурно ще избие и ще си има четвърто зъбче.
Аз пък оревах света, че косата ми окапа.Досега съм нямала такъв проблем, сега вече съм се хванала за главата.Не искам да я режа, че втори път толкова да я пусна нямам да имам нерви...
Захира, браво на Анди... Ще започне и по - дълго да се задържа вече. И след това ще има да се гоните...
За татковците и бебета..май повече се правят на ударени.Аз на моя веднъж - два ж съм му подмятала, че бързо му мина мерака да се прави на татко.Ама няма изпускане, като го хвана в къщи си му я връчвам, да се оправят. Обичат се много,, ама нещо таткото много бързо и се нерви на белите. Представям си какво ще е, ако трябва да се гледат цял ден.Лесно му беше като беше новородена и хич не мърдаше...Само дето наскоро ми беше вдигнал кръвното, че започна да пуши в хола и то пред дребната. Намеците не свършиха работа, та накрая му направих сериозна забележка, та засега се взе в ръце.

# 601
Божке вече незнам дали да не се гръмна  #2gunfire #2gunfire знам, че се махат 0.5, но незнам защо си мисля, че нормалната е 36 градуса???!!!!!!
Трябва да се върна в първи клас! Току-що отворих чичо Гугъл и навсякъде пише, че нормалната е 37 градуса!
Е, как може да съм толкова зле незнам вече! Та Теди ще стане на 1 година, а аз още незнам колко е нормалната Т на бебето  #Crazy
Срам ме е направо! Но тайно се надявам,по-често да не знам нищо по такива въпроси(тоест да не ми се налага да знам)  Praynig
Благодаря ти Лиде, Жужу, свате!
Добре, че сте вие да успокоявате майчиното безпокойстово  Joy

Да се похваля, че запазих ресторанта за сватба-кръщенето  Joy Joy Малко късно, но важното, е че е свободен  Party

# 602
Алегория -  hahaha  Joy Тя и твоята нормална е 37 градуса, ама карай  Joy  Hug Не се шашкай така   bouquet  Аз мислех, 4е е 38 и си махнала 0,5 и затова си написала 37,5, но ей така за всеки слу4ай го написах, 4е знам как влокира 4овек като се притесни. Детенце е добре, което е най-важното  Peace
Ох, моя 4овек рита преградите на леглото  ooooh! Сън няма ли за това 4ове4е  Tired
Александра - опитвала съм с една мъни4ка плюшка, която е и аз незнам май какво е като малка крави4ка, но е жълто и розово Simple Smile Забелязах, 4е много му харесва и запо4нах да му я давам да я гушка от 5-я месец, но не зацепва изобщо, 4е може да си я гушва за заспиване, а после пък усетих, 4е харесва всяка игра4ка с жълто, което пак е супер странно, но сега само с преобладаващи такива цветове купувам, 4е и леглото с такива 4аршаф4ета, обиколници и вси4ко така комплектовах.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 13:36 от Lidiya_81

# 603
  • София
alegoria дано се оправи детенце и повече не притеснява мама Simple Smile

Отивам да си видя отро4ето, 4е от в4ера се нау4и да си отваря едни шкафове и дърпа сума ти и кабели, а не е за хвалба, ама по4нахме леко да пълзим като ранен войник се придърпва по земята  hahaha Явно наиситна няма да пълзим като хората  Crazy  Май от пишещите мами сме сами в това отношение  newsm78
Лиде, не сте, не сте  Joy. И Алекс е като се придвижва на паркета като рейнджър на мисия  hahaha

И ние сме в отбора  Peace Това май ще се окаже популярен стил на предвижване  Joy От седмица почна да си пълзи и нормално, но определено му е по-лесно и бързо да се влачи по корем. Може би защото отдавна сме така и го е усъвършенствал  hahaha

# 604
Ние получихме първия подарък за първия рожден ден  newsm44
Яна от Видин, благодарим! Венцислава много го хареса.

Какво друго беше  newsm78

Алегория  Hug Да не ти се налага друг път да се притесняваш.
Венцислава пълзи отскоро и мен това идеално ме урежда, защото сега не трябва да я държа за ръцете, а тя сама си стига докъдето е решила. И с всеки ден става все по-бърза.
А заспиването е с палчето в устата и в ръката мачка възглавницата или одеало, пеленка или каквото има подръка, преди време заспиваше с мокра кърпичка (все се чудех как не и става студено).
Трейси, лек път и на теб
Аз на анкетата не съм отговорила, ама аз наистина още не знам дали и къде ще ходим това лято  Thinking

# 605
Рени - какъв е подаръка???  Mr. Green Аз по4вам като Буби4ка да любопитствам, ама това е нещо, което ми е отдавна останало в характера и трудно бих мога да го изкореня  Embarassed  Party
Малееее с мокра кърпи4ка  hahaha милото не я ли изяжда  Joy
Бая 'ранени войници' се насъбраха  Joy

# 606
  • София
Бая 'ранени войници' се насъбраха  Joy

А ти си мислеше, че сте единствени  Mr. Green

За заспиването- Алекс си гушка една плюшена гъсеница. Бори се с нея, премята я и накрая така сладко я гушка и заспива Simple Smile

# 607
Изпуснах ви края  Embarassed Аси, благодаря за подтика  Hug

Чета и ви се радвам, но не смогвам. В момента Коци е с варицела, защо ли се надявах да го подмине. Гергана не иска да ходи на градина, защото са сборни групи и сега бавно, но сигурно полудявам.

Започнаха първите рождени дни в нашата тема. Как бързо мина времето.  Laughing

Отивам да разгледам новите снимки в албумчето.  Hug

# 608
  • Ах, морето
Днес съм с двете деца и не мога да се добера до компютъра. Само исках да кажа, че качих снимки най-накрая.  Wink После ще наваксвам с четенето.

# 609
Аси - викаш ме ти, ама като си сложа транспортните разходи и като те из4арджа по английско му ще си имам проблеми с мъж ти накрая  hahaha  Joy Браво, 4е детето те слушка и можеш а ходиш където си поискаш. Аз съм за ки4ури преди седмица, но си отмених 4аса, 4е не ми е ясно как ще го окрутя за 4ч. в салона.
EEEE ,няма ли да има отстъпки нещо,тва онова.....първият път безплатно, нещо такова  Mr. Green
А ина4е мъжа ми гледа малкия, да не мислиш 4е съм го водила с мен в салона....той не е 4ак толкова послушен, а и както ходи и пипа навсякъде, щяха да се видят в 4удо там  Laughing
Току-що отворих чичо Гугъл и навсякъде пише, че нормалната е 37 градуса!
Алегориа, тъкмо щях да ти пиша ,4е Т 37,5  не е изобщо притеснителна.След 38 С ,ве4е се дават температуро-понижаващи лекарства.Аз доколкото знам 37-37,2 е нормална Т за бебета.
Дю  Hug Коци бързо да се оправя

Ние преди малко се върнахме от педито, 4е Ради нещо прегракнал ми се струваше от 2 дни....и естествено леко за4ервено гърло.
АМа после ще ви разправям, 4е малкия ме вика................

# 610
  • София
Привет!
Като чета през няколко часа и всичко ми избяга от главата...

Някой питаше за Ози кухнята - от вчера сме на нея и да ви кажа и аз си хапвам покрай малкото. Вкусно е, не е солено, макар че пише, че слагат и сол и захар.
Носят ги доста раничко сутрин, та даже може ако десерта е кус-кус да го давам за закуска - не, че Бобчо е съгласен да го яде, но поне супичките и манджите ги хареса и хапва около 1/2, което за него е нормално (това е към 100 грама някъде по мои сметки). После, обаче е голямо сукане, сякаш сме си играли само с тая лъжица... Май не е схванал идеята на яденето още, или ще излиза зъбче...

С гърнето не мога даже да го задържа седнал, ама много иска да го яде...
Преписвам от ра_ив сега и като го усетя, че пръцка или напъва, махаме пампата и над тоалетната се държим и от вчера така си акаме. Странно, но работи, а как сладко ми се смее като усети, че е свършил работата... после гледаме и накрая пускаме водата. Като се замисля, то май е по-лесно от миенето на гърне, ама си тежи маймунката.

Дю, бързо да оздравявате и да тичате по площадките.  Hug

Алегория, ми то с тия дигиталните май като си здрав само до 36 го докарват...даже редовно на 35 ми отчита и се смеем с мъжо, че температурата ми се е понижила - какво да правя Wink

Хмм, а за пътуване в колата - ако само мама шофира има едни огледала допълнителни, така че да го виждаш без да си местиш другото.
Ето такова: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 98a18e1cd7bf387d5
или това
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/12330
А забавленията - ами винаги има гризалки завързани за колана на столчето или за дрешката му (обикновено с връзката за биберон).
Отделно има една гъсеница на чико дето вечно ръфа точно при велкрото - обмислям завързването й все още, че вечно пада някъде.
Въобще нося играчки и давам като омръзнат видимите,но ако карам аз не знам как ще е.

А ранените войните не знам колко са, но ние ена десантчици до скоро се правехме. Откакто супер стабилно и бързо се изправя започна и да пълзи нормално. Тия дни тренира клякане по мебелите. Днес успя даже да претича коридора хванат само за едната ми ръка, та скоро очаквам да се пусне. Гледам от мебелите се пуска, държейки играчка и после тупва или пак се хваща.

Хайде весел ден, че май няма да успея с гладенето преди събуждането...

# 611
Брей какво шашаво време както си пече слънце започна да вали силно  Shocked И сега грее слънце и вали.  #Crazy

Рени радвам се,че сте го получили.Здрав е предполагам  Laughing

Лиде аз не знаех,че не се дава витамин Ц в метална лъжичка  Blush Точно в такава го давах,но за другият път ще знам,че не може  Peace

Ставам,че Алекс остави цветята без земя в саксиите  ooooh! ooooh!

# 612
  • Варна
Ееее, благодаря за комплиментите, но няма как всички да ме харесват, то не е нормално, Mr. Green който ме харесва добре, който не значи няма вкус. Mr. Green Joy

Алегория, аз те прочетох сутринта, но нямах никакво време да пиша, че трябваше да излизам, но си мислех защо си се притеснила, като 37 градуса си е напълно нормална температура. Grinning Иначе аз при първи симптоми на разболяване давам Осцилококцинум, при температура над 38 градуса Нурофен, а над 39.5 знам че се дава Хексалгин, на мен не ми се е случвало, Дария е вдигала до 39.2 и после си я свали.

Лиде, и ние така пълзим, наистина доста станахме. Laughing

Г-ца Кобрети, Рени, малките харесаха подаръците значи? Ох, моят пък е нещо за спомен и въобще не мисля че детето ще разбере нещо, но здраве да е.

Трейс, чакам те. Party Поръчала съм подаръка за Дани, дано ти хареса, въпреки че то ти ще го ползваш, не той. Grinning

Дани, вземи се организирай и докато Трейси е тук ела във Варна да се запознаем. Sunglasses

Аси, получих си усмивката. Mr. Green

Амбишъс, айде да се оправя времето при вас, че ви чакат 15-километрови преходи. Laughing Hug

# 613
  • София
  Здравейте,мами,
  прочетох ви малко по диагонала.Ние сме още на морето,имаме само 2 плажа,но за сметка на това по цяла вечер сме по барове,дискотеки и клубове.Изкарваме си страхотно,чувствам се все едно съм студентка 1ва година  Joy
  Захирка,за морето тази година не съжалявай.След като видях какво е,никога не бих отишла с дете на море,може би евентуално ако някоя баба дойде с нас.Не само че даваш сума ти пари,ами и за теб не е никаква почивка.Радвам се,че доведох Никол,но все пак не плащахме нито за спане,нито за храна и т.н.А и тя въобще не остана очарована от морето  Grinning
  Веси,моля те изпрати ми на ЛС адреса си.Аз подаръка ще го купя като се върна в София,т.е. ще мога след около седмица да ти го изпратя,надявам се да не е късно и Деско да му се зарадва Simple Smile
  Момичета,имам една молба,моля ако някой поръчва от  ASDA да ми пише на лични!!!Харесах една рокличка на Никол на George,и въпреки,че се бях зарекла да не й купувам повече летни дрешки,че с това време повечето дори не ги е обличала,просто не мога да й устоя.Но пък не си струва да поръчвам само една рокличка.
  Това е засега.Пак ще се включвам ,когато мога.Целувам всички ви! Hug

# 614
Джемма- аз може да ти взема каквото искаш от там, нали и други неща имам за пращане, но пък ми се струва, 4е доставката ще ти е скъпа, около 15 паунда е със застраховка до 41 паунда и препоръ4ено и да се прдаде срещу подпис  newsm78 Помисли си и ако решиш нещо съм насреща  Hug

Общи условия

Активация на акаунт