Адска жега вън напече, АВГУСТинче първи стъпки прави вече - тема № 19

• 21 878
  • 628
  •   1
Отговори
# 90
1. Колко от вас още кърмят и колко често?  Кърмя  по 4 пъти на денонощие ( в 7:00, 14:00, 22:00, 3:00)
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? Свалих всичко + 3 от преди да забременея, демек сега съм 45 кг
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? Никакви
4. Ходят ли на гърне? Не, не иска, слагам го, но  не  иска да седи
5. Колко хранения имате в денонощието? 4 твърди + 4 кърмене (твърди в 8:00, 12:00, 16:00, 20:00)
6. Как обличате децата в това променливо време? - Ми при нас не епроменливо, все студено си седи, с леки памучни дрешки с дълъг ръкав. Сега извадих вече късите.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? Играем, говоря му, реди пъзел  Joy Joy(силно казано), общо взето зяпа по хората и се прави на маймунка, като види, че някой му обръща внимание.

# 91
  Merci момичета! Трейси, Ганушка, Лидка, Яна   Hug  Hug много сте мили както винаги..тенкс!

Ние бяхме навън, че само като я раздрусам по каменните улички на градчето заспива моята котка. Laughing  Ма то голяма жега станало и тук, хем гледах рано да излезем.. Нещо не му отива..И нали си пада малко туристическо като са плъзнали едни дядовци с поршета и баби с кабрио... #Crazy събраха ми очите..Смятат го за тузарско, нали е на 800 год... даже сега ще има някакви рицарски тържества. Ще снимам. А да ви се оплача, черешите в двора се оказаха пълни с червеи  Sick та ми мина мерака..

Трейси, ти хубаво искаш снимка но няма кой да ме снима сега като имам тен,,, Ела ти, 4е си вери гуд с камерата  Sunglasses Незнам дали си чувала за т.нар.
Castle road, die Burgenstrasse който свързва Манхайм и Прага като минава през 15 места със замъци , в това число и нашето градче  Grinning  Hug
Ох то добре да не се кърми през ноща, но нали така най–добре се стимулира лактацията.. А и като сме започнали с кърмене на поискване е много трудно да се въвеждат режими после. От самото начало трябва да се вземе решението. Сега нали виждам каква е станала Еванджи, само като види че ще се кърми и започва да се хили на глас и да подскача. Цялата се тресе...като обладана е направо. Да не говорим за отказа и да се храни с друго (опитва само) а през ноща колко пъти яде дори не помня вече, че и аз давам заето  Crazy

Янче, ами плюсовете са повече от минусите за детето от тази почивка. Видях я как буквално се промени и израсна пред очите ни във всяко отношение и за пореден път се убедих колко са важни контактите с други деца, колко ги стимулират мисловно, физически ,всякак. Тя толкова се отвори, че на 2я ден вече поздравяваше всички по плажа и хвърляше усмивки..От както сме се върнали ясно ми показва коко и липсват братовчедите ѝ и как скучае сама  Tired Направо ми идва да хукна пак на някъде. ( Аз затова си трая за идеята с подаръците, че не се знае на каде ще забием..Иначе е много сладко.)
 Но и без инциденти не мина.. и то послед. ден. Направих един свободен полет на току що измитата от свекърва ми тераса, с Еванджи в ръце..Слава Богу, 4е никой не пострада и най–вече детето ми. Ето в такива моменти се проявява майчиният инстинкт. Как я гушнах не знам ама я опазих, а аз само се понатъртих..какво можеше да стане на тоя мрамор...не ми се мисли. И за капак ме издебнаха в гръб и успяха да ѝ офъкат бретона  #2gunfire че ѝ влизал в очите, а аз защо 100 шнолички ѝ купих  #Crazy  Но така след Кръщене можело да се подстригва,, па макар и криво   Close   Но вече е по–добре и пак е с фънки прическа  Heart Eyes Аз иначе много си я обичам свекървата, супер добър човек е, но то без гафове може ли?  Laughing

Приятна почивка на заминаващите на море! Да си изкарате незабравима първа, съвместна ваканция!  Hug
 Честит празник на празнуващите днес!
Аси, мерси, че се отзова толкова бързо!   bouquet

Опаа май ше завали Rolling Eyes знаех си че толкова топло не на добро...
 Мернах въпросника, но после ще отговарям, че мн. дълго ми стана..ужас

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 17:20 от renee

# 92
1. Колко от вас още кърмят и колко често? - Не кърмя.
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? - Все още не съм достигнала желаното, но при мен целия процес доста се забавя в сравнение с вси4ки останали. Имам голям напредък във външния вид, отколкото си ли4и на кантара. Нямам идея какво ми правят хормоните, 4е не се намърдват  Crazy Бавно, но славно ще е при мен  Peace
3. Имат ли мъниците зъби - за седмица станаха цели 6, но пак сме нещо нервни, 4е незнам дали не е тръгнал още някой, нямат милост тия зъби нито за мен, нито за мал4о  Mr. Green
4. Ходят ли на гърне?  - Да. Откакто опитах имаме само 2-3 пропуска и то по моя вина, защото сме навън примерно.
5. Колко хранения имате в денонощието? - 2 АМ, 2 твърди и 1 с нарязани плод4ета на пар4енца. Незнам как да ги броя, но това са.
6. Как обличате децата в това променливо време? - Стои 4исто гол - по памперс, де, защото е страшна жега при нас.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? - Доста съм изморена, за да му говоря нон стоп, но се старая. Купувам му игра4ки с форми, цветове, пеещи с букви4ки, цифри, приказки, книжки и сега открих на английската телевизия канал само за деца, но не с анимация, ами с кукли на конци или със занимавки на децата в детската градина, например. Там пеят много песни4ки и изобщо страхотно е. Пускам и приказки и песни4ки на български от 7-я месец на бременността в колата, в къщи, абе старая се вся4ески.

След като се от4етох с анкетата да ви кажа новостите при нас  Mr. Green Днес Макси се нау4и да се изпавя от седнало положение  Party  Crazy За вас сигурно това са супер смешни ве4е неща, но аз много се кефя, защото той миналата седмица седна от легнало положение и ве4е се изправя  #Crazy Не сам, разбира се, но търси да се хване за моите ръце и се стяга и става като кол4е  hahaha  Joy  Сега само това иска да прави и само мрънка да го държа. Много се радвам, 4е ми пристигна матрака днес. Изпрах му 4аршаф4ета, едно покритие на матрака, което се маха, обиколници и 4удеса. НАвън пе4е слънце, така 4е дове4ера ще спи на новото си легло и слава богу де, инъ4е незнам какво щях да правя. Супер навреме успях да купя и оправя вси4ко, 4е инъ4е и на моето легло нямаше да има мира, нали мъжо го няма и как щяхме да спим направо акъла ми не го побира  Rolling Eyes

# 93
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Честит празник на всички, които празнуват днес !

Мерси на всички, които са ми отговорили за нишестето. Вчера направих на Алекс едно кремче на Др. Йоткер с ванилия, само с вода и малко кафява захар. Преди да го дам за следобедна закуска му добавих и две лъжици от неговото АМ. Хареса му на Алекс и си го хапна Simple Smile

Янче, честито за банския Simple Smile Весело изкарване на морето и дано имате хубаво време  Peace

Дани, много хубава морска снимка сте си направили с Хариела Simple SmileМалките сладурковци как са се заиграли на пясъка Simple Smile

Янче_вд, купих си днес списание Моето дете и гледам познато детенце Simple Smile Много е сладък Алекс  Hug.

За спането- и ние не сме от най- спящите. Алекс спи на обяд по 1 час и след това към 17.00 някъде пак преспива по толкова, но не винаги. Леле Джема, твоята Никол добре си поспива Simple Smile И Алекс си ляга вечер към 22.30, но сутрин 5.30- 6.00 е буден Simple Smile Е вярно, че само хапва и после пак спи до 8.00, но си се буди Simple Smile

Рене, добре завърнала се и от мен  Hug Много неприятно за падането, добре, че не сте се наранили  Hug

Лиде, Алекс също тези дни е доста нервен. Аз го отдавам и на зъбите, но имам наблюдения, че започна да си проявява и характер. Ако не му се даде нещо, ако не го взема и тн. започва да се изпъва и да плаче, а ако не му обърнем внимание започва да вика. За пореден път се убеждавам, че децата са си на периоди. Ние сега пак сме в период, в който не иска да седи сам,  ако може все да сме си заедно.Оставя ли го в кошарата става страшно Simple Smile На мен също ми минават мисли, че може да прихваща от моята нервност, понякога повишавам тон и даже му се поскарвам вече, но знам ли...... newsm78

А сега да отговоря и на въпросите:
1. Колко от вас още кърмят и колко често? Не кърмя
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите?..................................
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? Имаме си два показали се и един на път Simple Smile
4. Ходят ли на гърне? Пробвали сме и то доста успешно, но като цяло смятам, че е малък. След годинка ще започнем сериозно да се учим
5. Колко хранения имате в денонощието? 4 твърди и 2 млечни( вечерното е малко, просто за заспиване, но скоро ще го махаме изобщо)
6. Как обличате децата в това променливо време? В последните дни пак извадихме дългите дрехи
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? Различно-играе си сам, играем заедно, пея песнички, различни по форма играчки, музикални и светещи др.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 21:55 от mariellka

# 94
Първо въпросника
1. Колко от вас още кърмят и колко често? Опитвам се да го правя 2 пъти, но вече съм на изживяване :roll
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? Толкова слаба не съм била от 12 клас в гимназията! Направо съм на изчезване
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? Имаме 4 големи и един почти пробил  
4. Ходят ли на гърне? Ходеше само на гърне, но от 2 седмици не иска да го прави само там - един път успея един не  Mr. Green
5. Колко хранения имате в денонощието? 5 храненета, 2 са мляко
6. Как обличате децата в това променливо време?Попринцип сме по тениска и панталони, но когато застудее е ясно - с дълги ръкави
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? - Ох, болна тема...ми нищо по спец не правя

Ох, някой има ли като нашата кошарка със скрин на бертони? Помня, че имаше някой с когото говорихме, че са плитки. Теди става сам от легнало положение и се изправя и на крака...сега мъжо мъдри как да я обезопаси. Май ще слага тръба отгоре над решетката, че да не се катурне долу  Rolling Eyes
Защо пак валииииииии....Ако знаете къде ме завари тоя порой..... #Cussing out Стояхме около 40 минути под едно кафе, ама то не намаля изобщо. Накрая се обадих на бъдещия кръстник на Теди и дойде да ни прибере. Добре, че е той, че иначе щях да си стоя там още час сигурно  Whistling

Направо не ми се тръгва на морето с това време....много гадна работа #2gunfire

# 95
  • София
Ааааааа,Мариелка,и Никол се буди в 7 за хранене,но се наяжда за няма и 5 мин и пак заспива.
За въпросника:
1. Колко от вас още кърмят и колко често? 1 път и половина  Joy в смисъл сутрин и вечер,но скоро и вечерното ще отпадне
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? с 3 кг съм по-малко от преди да забременея
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? Не,нито един  Mr. Green
4. Ходят ли на гърне? Да,почти всеки ден успява,но и да пропусне не е фатално,много са мънички още
5. Колко хранения имате в денонощието? 3 твърди и 2 млечни
6. Как обличате децата в това променливо време? С дълъг ръкав
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? играе си сама, обикаля цялата къща и я обръща скраката нагоре,играем заедно на криеница, пея песнички, различни по форма играчки, музикални и светещи др. 

# 96
1. Колко от вас още кърмят и колко често? Кърмя само сутрин,вечер и през ноща поне 3 пъти.Сутрин след кърменето изпива по 150мл АМ и следобяд към 15 часа пие отново АМ                                  
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? Отслабнах много.Преди забременяването бях 55,а сега 51  
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? Да 2 зъбчета.  
4. Ходят ли на гърне? Не.Използва гърнето за игра.
5. Колко хранения имате в денонощието?5 млечни и 3 твърди
6. Как обличате децата в това променливо време? С дълъг ръкав и дълго панталонче.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците?Пея.По цял ден пея  Laughing Играем на криеница и се гоним.Той лази аз му викам "Чакай да те хвана" и пада смях и лазене  Joy

Алекс днес реши да спи следобяд цели 3 часа  Shocked Е поне си полежах бая покрай него.
Мариелка мерси  Hug
И тук заваля предик час  Sad Дано скоро времето да се оправи  Praynig

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 21:31 от iana_vd

# 97
Здравеите, мили мами !
Цяла вечност не съм ви писала..от учене, гледане на бебче и пътуване време не остава..Понякога, обаче ви попрочитам за да се информирам кой как е..!
За анкетата:
1. От 2 дена не кърмя! Отбивам я от дълго време(около 2 месеца)постепенно,спокойно, не и се отразява зле; Налага ми се, защото ще отсъствам 3 дена в началото на юли, но и откровенно, нещо не ми харесваше вече, много бях нахапана, а и нищо не се пълни вече..
2.Не съм мръднала почти от както излязох от родилния дом..Ужас..по едно време направих лека диетка, свалих 3 кила, ама сега съм на път да си ги върна...
3.Има вече 6, излязоха много бързо,в следния ред: 2 долу, 2 горни леви, 2 гморни десни Wink)
4.На гърне смятам да опитвам поне като направи годинка.
5.Има 4 твърди хранения, едно мляко нощем (или 2);понякога бисквитка, плодче между храненията.
6.Обличам я според времето: късо ръкавче, резервно дълго, резервно якенце..
7.Много и говоря, много пея..показвам и всички животни например от книжките, питам я къде са им очичките, опашката, как правят ( и сама си отговарям), но тя ме имитира и показва вече с пръстче.

Бих искала да добавя едно въпросче към анкетата, което много ме вълнува:

На колко от нас бебчетата продължават да се будят нощем и да папкат???

Прегръдки за всички ви !

# 98
Ох, някой има ли като нашата кошарка със скрин на бертони? Помня, че имаше някой с когото говорихме, че са плитки. Теди става сам от легнало положение и се изправя и на крака...сега мъжо мъдри как да я обезопаси. Май ще слага тръба отгоре над решетката, че да не се катурне долу  Rolling Eyes

С мен го обсъждаше това - ами ние купихме допълнителен матрак - той е доста висок - колкото на стандартно легло за възрастни и още по-ниска стана решетката, за това мъжа ми махна таблата не бебешкото легло и матрака сега реално лежи в голямото легло(ох незнам да ли ме разбра Crazy- това, което ще се ползва след това hahaha) Сега реално не може да се люлее, но тя и без това не обичаше да се люлее много!

На въпросника:
1. Не кърмя вече.
2........................ ох, моето не се брои - докато кърмех бях поотслабнала - сега качих! Sad
3. Имаме 2, но ми се струва, че всеки момент ще има още!
4. Не иска изобщо да стои на гърне - няколко пъти съм я хващала като почне да върши нещо и я слагам - само тогава успяваме, но просто улучвам момента - според мен са още малки .
5. Храненията - абе бяха 3 твърди и 3 млечни, ама напоследък нещо съвсем развалих режима ooooh!
6. За обличането - все я навличам -  с дълъг ръкав сме, но аз  също съм така
7. Ами незнам и аз как - всички мои усилия да я науча на нещо или пък да играем "полезни" игри са неуспешни - просто я оставям да се забавлява с това, което й харесва и повечето тя ме учи от колкото аз нея - само й помагам понякога за нещо и говоря - какво разбира незнам - важното е, че и тя ми говори - аз също не я разбирам де! Mr. Green

# 99
Добър вечер и лека нощ!
1. Колко от вас още кърмят и колко често? - Не кърмя.                                  
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите?...
3. Имат ли мъниците зъби - някакви?  - 4 броя за героя  
4. Ходят ли на гърне? - Не съм купила още даже  Embarassed
5. Колко хранения имате в денонощието? - 3 човешки и 2 млечни
6. Как обличате децата в това променливо време?-  С анцуг и боди с къс ръкав отдолу.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? -  Embarassed Embarassed Embarassed - С целодневно гледане на музикалните канали...но не фолк!...и простотиите , които ми идват изведнъж...

А сега да ви се пооплача...Дари днес не беше много послушен, не спа, не си яде фрикасето, което майсторих толкова време и ме измори..Но пък и той като Макси се научи да става в кошарата и се пуска нарочно да падне по дупе. Тук валя, така че излязохме чак към 17 и 30..Тъпотия...

Дани .. бях в Ловеч, сега съм в София...но не задълго, че умрях от скука вече...

Днес му купих шише със сламка, че не иска да пие от накрайника, а ми се струва бебешко да пие от биберон...така че ще се мъчим от утре...
Чао на всички!

# 100
  • Бургас
Добър вечер! Все още имам малко време да се похваля,че Марти стана на 10 месеца.Тъй като стана късно,мисля да ви почерпя с една спокойна нощ и ангелски спящи дечица Simple Smile
Това си го пожелавам и на себе си,защото малчо от известно време насам си посбърка нещо съня,а от там и целия дневен режим.Примерно единия ден става в 5 и си ляга в 8 (сутринта),на другия ден става в 8,през нощта е неспокоен.Може и да са зъби,но може и да има нещо общо с празнуването на юбилея на свекъра мин.неделя-за първи път му се случи на Марти да пътува извън Бургас,спа на различно място,присъства на шумно празненство и не му беше много кеф,за капак се стресна в съня си от фойерверки.Та му се разбърка фън-шуй-то на горкичкото  #Crazy Дано пак да е временна фаза и да отмине скоро.А така хубаво се беше научил да спи следобяд между 14-16 часа  Tired

Сега за анкетата:
1. Колко от вас още кърмят и колко често? Не кърмя.
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? ххххх
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? 2 долу и 4 горе.
4. Ходят ли на гърне? Не съм купила още.Мисля да изчакам края на лятото,но може и по-рано да се пробваме.
5. Колко хранения имате в денонощието? 4 или 5 по около 200мл (2АМ и 3 твърди или 3АМ и 2 твърди-както дойде)
6. Как обличате децата в това променливо време? В Бургас не е много хладно.Евентуално дълъг панталон и късо ръкавче,като имаме връхна дрешка в чантата.Отдолу е с боди.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците?
В къщи доста си играем заедно с играчките му,пеем,разглежда книжки,чат-пат му правя театър,но не се старая специално да развивам нещо,а по-скоро да го забавлявам ,май  Thinking .Навън се старая да го срещам с други деца,защото усещам,че това му влияе много положително - започва да бърбори повече и настроението му е по-приповдигнато ,когато се приберем.

Александра: Много неприятна ситуация с рождения ден.Все пак това е първия важен празник и се надявам,че няма да се окажете прави с мъжа ти и всичко ще мине страхотно.

Мариелка: И аз усещам,че Марти започва да проявява характер.Точно както го описваш-надава рев като е недоволен,но си личи,че е на инат някак си.Ама аз се опитвам да не му се връзвам,че ако отсега вземе да ме прави на див петел не знам каква ще я къдрим занапред... не че не успява ама аз си мисля,че не съм се дала съвсем  newsm12  newsm62

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 23:46 от flix

# 101
Ей, опасни сте, изчитане нямате!
Янче, радвам се, че намери подходящ бански, да не ти се вгорчава почивката с такива проблеми.
Трейси, чудесни снимки, много ми хареса албума. И аз често надничам в темичката за фотография, но пусто, нямам техника подходяща, само точа лиги и събирам инфо за великия ден, когато ще разполагам с такава /евентуално/.
За пътуването, ние имаме едно - единствено по-дълго пътуване, от около 1.30 часа. На отиване беше поносимо, защото повечето време спа малечка, но връщането беше кошмар.  Рева, искаше да става, гърчи се ... ужас! Сега, откакто сме без тати и аз шофирам, умирам от страх да не ми свие същия номер, защото, макар да имам книжка от доста време, преди почти не шофирах, а сега ми се налага ежедневно. Затова не смея да се возим дълго, защото ако се разреве отзад, аз ще се паникьосам, гаранция. Така че разбирам Ивуша със вземането на детето, понякога се налага и такива решения да вземаме.
1. Колко от вас още кърмят и колко често? - Вече не кърмя.
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? .......
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? Всичко на всичко 0 броя
4. Ходят ли на гърне? Да, за моя изненада доста успешно. Тази вечер даже започна да вика, за да ми привлече вниманието и да издава звуци, все едно ака, за да донеса гърнето. Пък аз пробвах на шега и мислех, че е малка.
5. Колко хранения имате в денонощието? 3 твърда храна и 2 -3 млечни
6. Как обличате децата в това променливо време?  Обличам и събличам 100 пъти на разходка, сложи якенце, махни якенце, сложи шапка, махни шапка...
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? Не знам дали въобще го развивам... Embarassed Срещаме се често с други деца, постоянно е между хора, аз се правя на маймуна вкъщи... едва ли е достатъчно, но ...
Ох, ще си допиша утре, щото интернета днес е направо кошмарен и ме хвана нервата, пък и току -виж ми затрие творбата.

# 102
Включвам се да се похваля, че малкия днес направи първите си крачки сам!
Много съм щастлива!  newsm44

# 103
1. Колко от вас още кърмят и колко често?- не
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? - Simple Smile
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? - 2 долу
4. Ходят ли на гърне?- само когато я издебна че се напъва за акане. Иначе не иска да седи на него - ама и то дупето и пропада вътре.
5. Колко хранения имате в денонощието?- 4-5 твърди (200-220гр) и 2-3 млечни (~200гр)  Embarassed даи се чуди човек защо не наддава!
6. Как обличате децата в това променливо време? - в къщи е хладно - тънко боди с дълъг ръкав, къси гащи и терлици(тънки) вместо чорапи или обувки, на вън с тениска и къси панталони и и вземам блузка с дълъг ръкав, ако е хладно.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? - чета, пея, батковците играят с нея и я учат на глупости Simple Smile
8. нощно хранене - от месец насам третото млечно е посерд нощ  Shocked
Desy_Stz smile3501
Янче, честит бански.

# 104
  • Бургас
Честито,Деси_Стзsmile3501

Общи условия

Активация на акаунт