Адска жега вън напече, АВГУСТинче първи стъпки прави вече - тема № 19

• 21 878
  • 628
  •   1
Отговори
# 75
  • На плажа
Янче , а Бобко добре ли е вече?
И честит ти бански,със здраве да си го печеш на морето  Peace А за подаръците,нека всеки сам, за себе си реши какво да избере PeaceРазбира се,че предложенията ти са повече от страхотни,защото точно това беше идеята на Славенка-нещо,което да остане за спомен от форумско другарче Peace
Захира направо изтръпнах,като те прочетох и стискам палци бебчето и майката да се оправят Praynig
Намери ли си чорапогащник?Да я снимаш малката принцеса и да ни я покажеш Hug
Трейси ето ти една снимчица от морето,заедно с Хари

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 09:38 от Дaни

# 76
  • Варна
Бърби, къде съм го писала това бе, аз отговорих на Лидия по повод на това че щяла да ми праща вибратор. Laughing А иначе аз съм си намислила вече подарък, но ще го запазя в тайна да остане изненада, нещо подобно е на това, което ти си предложила, но не точно. Laughing

Ссииллввии, Hug

Дани, ех че сте хубави, София се прави нещо на разсеяна, докато Ники я закача. Ама времето при вас не е ли кофти, при нас само дъждове #Crazy, каква разлика само, а сме наблизко. Grinning

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 09:34 от Гануша

# 77
  • На плажа
Ганушке днес времето е дъждовно,но вчера предиобяд и предния ден,когато е правена снимката ,времето беше страхотно Peace

# 78
Добро Ютро...И тука днес е отвратително времето и е адски студ  #Cussing out
Ганушке ама верно срамота да не заведеш Дарито на плаж,но знам как.Смятай и ние колко пъти само сме ходили... Mr. Green
Ян4е, спомням си за превода на кус куса ,4е коментира, явно и с кашата е така.За подаръците и аз мисля ,4е не е нужно да е то4но дреха или игра4ка за детето,а нещо по-скоро за спомен и на мама и на бебе, но все пак всеки сам ще си прецени.Аз изобщо нямам идея какво бих взела все още.
Ох милия Бобко.Ве4е е добре нали.А освен петна, какви са др.симптоми?
Геринела браво на Гоги.Ами иска си детето води4ка, майка му като не се сеща, добре 4е детето си е оправно  Mr. Green
Яна Вд успех с кръщенето.А Алекс колко е обле4ен мале...толкоз ли е студено при вас.Ние още дълги ръкави не сме обли4али от сигурно месец и половина -2.Ама днес като гледам какво е, ще трябва и ние да се екипираме.
Захира и ние сме горе долу така с пътуването, затова избягваме и ние пътуванията с кола, а пък аз сама с Ради да тръгна на някъде, ъпсурд, поне за сега.
Дани ,много сте Убави на плажа.Да пратиш много поздрави на Сватята и много много целувки на Софи.
Трейси и аз се 4удя Ради от къде толкова енергия.Има дни в които сстава към 7 , спи 2 пъти по 30 мин за целия ден и ве4ер ляга към 22,30-23 часа , като през цялото време не се спира на едно място.Все става ходи, изправя се,подска4а...абе от къде толкова енергия незнам.Снимки от в4ерашния плаж ще ка4а малко по-късно

# 79
  • На плажа
Аси те днес си тръгват,но ако се видим,задължително ще пратя поздрави  Peace
Днес било Петровден.
Честит имен ден на Пепеджинс,Напетя и всички именници  bouquet

# 80
Ами радвам се, че де факто и вие сте мислили като мен за подаръците, но нали съм Маra the podrobna трябваше да питам все пак горе-долу кой как разбира подаръци за едногодишно дете.  Peace  Grinning Ганушич, сори, нещо съм разбрала накриво явно.  Hug Heart Eyes Ааа ама аз не казвам какво ще подаря, това дето споменах беше само като ориентир да ми разберете идеята!  Wink

Дани, страхотни сте на морето с Хари и дечицата!  Simple Smile Важното е, че все пак хубаво време се появява!  Joy Hug Да, Бобко слава Богу е добре  Simple Smile Сега гледам Дю е писала. Не може и това да е, но Данка каза, че няма обрив, а петна. Да, и тя каза, че е безобидна, само високата Т е кофти...

Луда станах от сутринта!  #Crazy На всичкото отгоре докато майка ми тича по стълбите за още дрехи Анди по гол гъз на пода се изпика на паркета и омокри всичките си току-що опрани дрехи, които имаше на нея..  Joy Изчезвам! Цунки по моцинцки на всички!   bouquet Hug

# 81
Здравейте  Hug

Честит имен ден на всички именици!   bouquet Много здраве и щастие пожелавам.

Трейси, и Коци не е по спането за разлика от всички нас. Сутрин се събужда между 5 и 7, спи един път само преди обяд и един път следобяд по около 1 час, понякога и само по 20-30 минути.

Яна, сигурно е Розеола инфантум - внезапен екзантем или на кратко бебешка шарка. Изкарва се точно в тази възраст, в която са момента нашите бебета. Не е никак опасна, минава за няколко дни с Т и обрив.

# 82
Аси страхотен вятър духаше тогава.Даже и днес времето е пак такова.Все едно е есен навън. Confused

Силви заради много неща ми е така.Исками се някой да погледа малчо поне за час аз да си отпочина.Ама нещо желаещи няма.Пък и за кръщенето сме в чуденка как ще се поберем вкъщи 20 човека.Ще трябва малко разместване да правим и дано да мине всичко наред. Praynig

Когато пътувахме и аз се налагаше да взимам Алекс от седалката,че мъжо се изнервяше от писъците му.Да не говоря,че цялата кола беше в бишкоти,играчки.Абе въобще кочина.Вече дори си мисля,че малкият хич не е за пътуване с него.

# 83
  • София
  Здравейте,мами,
  идеята за подаръците е страхотна,вече нямам търпение да започнем да ги разменяме.  Hug
  При нас нищо ново,зъбки още нямаме,ходи си все по-стабилно,но хваната за двете ръце или за уолкъра,но пак трябва да има някой до нея.Правих й доматената супичка на Янчето,много й хареса.На кухня още не съм успяла да я запиша,въпреки,че занесох документите преди близо месец,защото не ми достигат 10 бурканчета  #Crazy В тая кухня имат едни страшни изисквания за бурканите Shocked
  Малеее,Трейси,снимките ти са жестоки,направо без думи останах.А за Дани аз честно казано,не ти повярвах предния път като писа,че не спи.Помислих си,че много рано го приспиваш.Обаче сега като прочетох,направо се изцъклих.Много малко спи наистина.А буди ли се още през нощта?Никол заспива между 10,30 и 11 вечер и сутрин се буди към 10,30,рядко към 9,30 ч.През деня спи 2 пъти,първия 1-2 часа ,а втория между 30 и 60 мин. Дано да е период и скоро да отмине,защото направо не знам как издържаш.
  Янче,весело изкарване и честит ти бански,да пишеш как сте изкарали и чакаме много снимки после.
  Много гадно това за шарката на Бобко.Дано вече се е пооправил.
  Захирка,аз купих такъв чорапогащник,когато Никол беше на 1 месец.Обиколих цяла София и ги имаше толкова мънички само в един магазин.Ще ти пиша на скайпа къде е.
  Кисело мляко Никол въобще не хареса,скоро мисля да пробвам пак,но разредено с  вода.
  Това е от нас.Много целувки на всички!

# 84
 След тридневното юркане с бебе на гърба, вече изобщо не страдам, че Ния е по-дребна (най-вече по-лека  Laughing), само 'дето милото се скрива цялото в раницата и едвам наднича изотвътре  Joy
 За пътуването с колата - понеже аз карам, а хлапетата се занимават с нея - бях помъкнала сумати играчки, но не стана нужда да ги ползваме. Ния спа по целия път, като на отиване се събуди веднъж да яде (единия батко я нахрани) и пак заспа.
 Трейси, снимките са страхотни - искрено ви завидях за разходката и за умението ти да снимаш!  Embarassed
За храните - Ния яде всичко и за моя радост нямаме проблеми. В петък яде балканска пастърва (тате я улови), а вчера шаран! Толкова обича риба, че почвам да си мисля, че това дете не е от мен!

# 85
gemma аз днес намерих такова чорапогащниче на пазара на Красно село, малко ни е голям, но все пак става.

Трейси - за спането да ти кажа - Анди спи по-много повече и се буди много по-рядко откакто не се кърмим нощем. Колкото и да съм ЗА кърменето трябва да си призная огромната грешка и вина за неспокойния нощен сън на Анди. Получава се един порочен кръг в който нито аз спя нито тя.  Тя отново е в нашето легло, но се учудвам колко бързо заспива като и дадем водичка, галим я, хващаме я за ръчички, някой път се налага и да я гушкаме, но като цяло не е по-голямо усилие от това да я кърмя. А буденето е далеч по-малко. Сега пак явно избиват зъбки и е неспокойна, но се убедих, че кърменето съвсем не е решение и изобщо не трябва да е на всяка цена. С второто живот и здраве ще си слушам педиатърката и от съмсем рано бих отказала нощното кърмене. Мисля си, че е просто навик, който аз съм създала.

# 86
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ.
И аз да се пробвам да направя нещо като въпросник:
1. Колко от вас още кърмят и колко често?
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите?
3. Имат ли мъниците зъби - някакви?
4. Ходят ли на гърне?
5. Колко хранения имате в денонощието?
6. Как обличате децата в това променливо време?
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците?
Дано не е досадно.
Последно пътувахме до София около 1 час и нещо и не бих казала, че сме имали проблеми. Предното ни дълго пътуване беше до Шумен по Коледа и пак нещата бяха добре. Сега пак ще пътуваме до там дано няма никакви проблеми. А и ще кара татко така, че при всички случай ако се наложи ще го карам да спира.

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 15:28 от sosmy

# 87

1. Колко от вас още кърмят и колко често? 2 или 3 пъти на денонощие за заспиване, но кърмене е силно казано, защото гърдите изобщо не ми се препълват.
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? Сега пак взех да качвам от бременността, бях паднала на 56-57, горе-долу толкова бях и преди да забременея, сега съм 59.
3. Имат ли мъниците зъби - някакви?  Да - 2.
4. Ходят ли на гърне? Не.
5. Колко хранения имате в денонощието? 4 твърди хранение по около 180гр. + въпросните 2-3 кърмения.
6. Как обличате децата в това променливо време? Пак извадихме дебелите дрешки.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? Мисля, че играта с различни по форма, материя, цвят предмети достатъчно развива ума им на този етап, пускам й песнички, постоянно й говоря, играеме си...

# 88
  • София
Привет,
Честит имен ден на всички с името Петя! Да са живи и здрави!

Янче, със здраве да си го печеш и солиш банския Wink
Захира, май и аз прекалявам с кърменето като се замисля...
Ето на сосми по въпросника:
1. Колко от вас още кърмят и колко често? -  все още кърмя на поискване. Сега избиват зъбки и много се тормози, та е и супер начесто
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите? - на 58-59 съм, това са с около 4-5 отгоре отпреди да забременея. Като цяло май си хапвам повечко и затова не падат  Rolling Eyes
3. Имат ли мъниците зъби - някакви? - има 2 горни и 2 долни. Напоследък горните доста захапват и понякога е леко болезнено кърменето...
4. Ходят ли на гърне? - Не. Опитах да купя, ама той пропадаше в дупката... Малко малокалибрени ли сме, знам ли...  newsm78
5. Колко хранения имате в денонощието? - 3-4 между 60 -100 грама варират. Кърменията даже не ги броя.
6. Как обличате децата в това променливо време? - ами сложихме пак дълги ръкави и крачоли, и отгоре едно лятно якенце. Нося одеалото, в случай, че много задуха.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците? - уж сме купили разни играчки за възрастта му, ама той с тях по 5 минути само откарва. Всичко друго, обаче, му е адски интересно. Рови из къщи и хвърля по земята. От 2 дни се научи да пуска високоговорителя на телефона и това сега му е любимото. Гледам и навън да излизаме, ако може поне 2 пъти. Много обича да е сред хора и да им маха.

И една морска снимчица (другите във фейсбук може да видите):

# 89
  • Кърджали
1. Колко от вас още кърмят и колко често?..    Общо взето два или три пъти - сутрин и вечер, и в повечето случаи след едното и събуждане през деня, че се буди с рев и не мога да я успокоя по друг начин.Ама, че суче е силно казано, повече си блее
2. Тези, които още кърмят как сте с килограмите?     Трагично, изведнъж качих до .почти 90 кг, а едвам се виждам от земята, та самата аз не се понасям. Но аз не ставам за диети, или нямам такъв кураж, та се надявам да ги сваля постепенно с повече движение. Послединяпът като минах през кантара, видях че съм свикнала две кила почти, ама може и пак да съм ги качила, че тия дни не знам какво ми става само хляб ям... Кошмар...
3. Имат ли мъниците зъби - някакви?     Да, засега две..И тъкмо мислих да се похваля че преди малко успях да разгледам венците и, и почти са и избили цели три зъбчета отгоре.А се чудех защо се събуждаше снощи  Mr. Green
4. Ходят ли на гърне?..   Не, преди време я бях пробвала , реагира с рев и го зарязахме за известно време.ОЩе не съм решила кога да я пробвам пак.
5. Колко хранения имате в денонощието? с твърда храна - 4, суканията отделно около три.
6. Как обличате децата в това променливо време?ами с дълго панталонче и  тениска, или ако е съвсем студено тънка блузка с дълъг ръкав.
7. По какъв начин развивате умственото и психическото развитие на бебоците?...ОБщо взето и е по - интересно да си играе сама.Опитите ми да седна при нея ида си играем заедно, обикновено завършват по този начин - взима си една играчка и ми обръща гръб.ИНаче като иска да се гушка е друг въпрос. Пускам и песнички, аз и пея и се опитвам да измислям нещо, което  уж да и привлече вниманието . Като всяко дете обожава музикалните играчки, та мисля нещо подобно да и взема за рождения ден.

Снощи за пръв път се  заговорихме с мъжа ми за рождения ден на Кати. Мй нещата вървят на там, че не се знае избощо дали някой ще дойде. То вярно, повечето му роднини и близки живеят далеч, и не мога да тропна с крак "ще дойде пък", ама няма никаква гаранция, че и тези дето уж по - наблизо живея, че ще дойдат.И остава да сме си ние и моите родители.Стана ми леко гадно, защото ние с моите родители тъй или иначе ще се съберем/баща ми се пада точно около тази дата да си идва от Германия за малко/.... А после иначе бизките му все се оплакват, че Кати не ги познава, ами как ще ги познава, като почти не ги вижда...Ще видим, до август има време, каквото стане пък.
То има 999.999 % вероятност и таткото да е на работа тогава, та съвсем да ми е гадно...
ИНаче снощи решихме, че малко след ррождения ден на дребосъчка заминаваме за морето, живот и здраве. Няма да сме сами, а с племеника и жена му, и тяхното дете(то е с месец по - малко от Кати), та имаме за задача да изберем къде да ходим. После сме на чеверме - родова среща на родата на мъжа ми, мъжа ми и племеника му ще черпят, здравето на децата..Та август месец се очертава да е препълнен.

Общи условия

Активация на акаунт