Отговори
# 105
  • в сърцето на един мъж...
Тоничка, при мен след миседа направиха изследване на ТСХ - така се казва хормона, за да проверят всичко ли е наред и ми откриха Хашимото. Наложи се да пия хормони през цялото време. Хубаво е да се направи, но ако твоята гинеколожка няма причина да се съмнява, нямаш миседи, може и да нямаш нужда от него. Все пак най-добре е да се консултираш с лекарката, която ти следи бременността. Симптомите при промяна на ТСХ са - чести световъртежи, задъхване, топли-студени вълни, изпотяване на ръцете.

# 106
  • München\Добрич
Благодаря ви за съветите, момичета! Тоя телефон си го нося от Бг и наистина не съм сигурна дали нещо не трябва да се донастрои. Ще проверя. Утре ми е първия работен ден.... кълбо от нерви съм, стиснете по някой палец за късмет!

# 107
Тоничка, не се сърди на подробния ú разказ. Понякога повечето информация не вреди, ако изключим собственото самовглъбяване и хипохондрията.
Това изследване не съм си го правила, но една позната имаше нарушена функция на щитовидната жлеза по време на бременността и в нейния случай беше доволна, че го е направила. Не беше нищо, свързано с дебилизъм, но всеки дисбаланс в обмяната на веществата не е за подценяване. Лекарите доста често са повече професионалисти в изказа си, отколкото успокояващи приятели. Не го взимай навътре. Hug

Сбъдващата, добре сте се завърнали! Много дълъг ми се стори престоят ви там. Tired Бързо дооздравяване и спокойствие!

гаделинка, спокойно. Паниката е най-лошият съветник. Гледай, питай, записвай си, бъди учтива и усмихната и ще получаваш усмивки и отплата за проявения интерес. На добър час! Hug

Леле, пак среднощ станало. С това късно стъмване губя нещо представа за времето. Хлапетата и те по-късно си лягат с тези игри до вечерта. Остава само на работа да почнат да ни викат с един час по-късно, да имаме топлинна ваканция или поне лека обедна сиеста. Mr. Green

# 108
Тоничка, не съм сигурна, че тази докторка е много в ред. Извинявай, че така грубо пиша, обаче да говори за дебелизъм и жлъчка, при положение, че заболяването се води кретенизъм и няма нищо общо със жлъчката, а с хипофизата и щитовидната жлеза.
Освен това, за да не се психясваш, изследване за това заболяване се прави още първите 24 часа след раждането на бебето в клиниките тук. Вземат кръв от петичката и пускат изследване за кретенизъм (понижена функция или недоразвитие на щитовидната жлеза), муковисцидоза и още 1-2 генетични заболявания.
Не забравяйте, че ние сме и  обременени от Чернобил и нашите щитовидни жлези работят по-различно от тези на местните.

Сбъдваща, планинския въздух ще помогне на Ани! Но ти си го знаеш. Пробвай непременно за подсилване пчелни продукти, а като за начало тук и давай Активия да и се възстанови чревната флора от АБ

Гаделинка, успешен ден! Всичко ще мине по-добре, отколкото си очаквала.

Аз оживях! Ваканцията почва. УРАААААААААААААА!!!

# 109
Може ли и по един стиснат палец за мен?  Confused  Тази сутрин открих нещо тревожно и сега отивам на лекар, без час, с търпение и много страх....

# 110
Веч точно за щитовидното жлеза става дума, аз в бързината съм написала жлъчка .. не ми се смейте, нали знаете че бременните оглупяват Blush А какво правят, ако на детето излезе положително изследването?
Татяна сериозно звучиш Rolling Eyes стискам всички палци!

# 111
при нас ваканцията започва август, а пък ние ще сме на море другата седмица и август май няма да мърдаме  Sad Та сега попрегледах летните предложения и кампове

# 112
Татяна имаш 2 стиснати палеца от мен  Hug

# 113
  • Германия
Татянич, палец стиснат! Hug

На Gadelinka също!  Hug

Тонич, аз за такива изследвания за първи път чувам...моите докторя все пестеливи се оказваха, освен първата, която ми набута всички възможни тестове, докато бях с частна осигуровка Twisted Evil

# 114
Лястовичке, Честито! Добре дошъл на Борис, да е жив и здрав!
Татяна, дано всичко е наред!
Гаделинка, успех!
Тоничка, не мога да помогна с инфо, но се надявам всичко да е наред да успееш да се ориентираш кои изследвания трябва да направиш!
Сбъдваща, прегръдки за Ани! От сега нататък болестите да я подминават!

Момичета, за моята бъдеща първокласничка търся Lesekasten. Видях различни, моля мамите с опит, ориентирайте ме каква да й взема.

# 115
Татяна, кураж! Бързо да минеш и после да се похвалиш че всичко е наред. И при вас серията се проточи, дано има край вече.

Благодаря за пожеланията, момичета. Ще засилим имунитета с разни естествени продукти, и Бг планините ще помогнат, и бабиното глезене също.

Бубето, ще следя за отзиви и аз. Оставила съм голямото пазаруване за ученика за края на август, дано не бъркам, но сега не мога да се съсредоточа в това.

# 116
Татяна дано са ти напразни опасенията и всичко да е наред.

Веч хайде честита ваканция и спане до късно  Mr. Green

Toni4ka това изследване не съм го чувала и не съм си правила. Ако имаш някакви съмнения го напрви, ако не не си трови главата, особено пък като казва Веч, че това е същото като първото кръвно изследване на бебето

Gadelinka успех в новото начинание. Важното е да не се шашкаш.

# 117
Татяна, уплаших се като прочетох. Пиши веднага като се върнеш  Hug Hug Hug

Абе Сърфата не се ли напочива ..бива бива, ама нейното хич не го бива  Twisted Evil Laughing

# 118
  • Немция
Татяна, дано се окажат напраzни съмненията ти. Hug

Гаделинке, един лек първи работен ден и положителни емоции. Hug

Абе Сърфата не се ли напочива ..бива бива, ама нейното хич не го бива  Twisted Evil Laughing
Току/виж е удължила по4ивката с още половин месец. Wink

Не забравяйте, че ние сме и  обременени от Чернобил и нашите щитовидни жлези работят по-различно от тези на местните.
Ве4, доколкото съм осведомена, тук също 4ернобил не ги е подминал, даже облакът от онzи вzрив първо е минал преz Западна Европа и после се е спуснал над нас. Така 4е е трудно да се каже кой е по/обременен в слу4ая.

Тони4ка, ако толкова те притеснява това, пусни си едно такова иzследване вместо да се тормоzиш, но преди това е желателно да се  консултираш с лекар как се процедира в слу4ай на лоши реzултати.

# 119
Да ви кажа аз съм решила да не го правя, просто исках да направя малко запитване  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт