Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 062
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Здравейте мами.
Да попитам и вас.Защото сте в час с тези неща.
Детето ми тази година ще бъде в първи клас, напълно е покрила (самоволно) материала по математика за първи клас, че и до голяма степен този за втори клас. Математиката за нея е забавление.
Въпроса ми е: Мога ли да я запиша (ще я приемат ли) на курс по математика за второкласници напр. в НПМГ? Умее да чете доста добре и ще се справи с изчитането и разбирането на условията на задачите. Малко бавно пише и то печатно...

RoniBonboni, защо бързаш толкова?
Детето ти тепърва тръгва на училище, изчакай една година, давай и занимателни задачи у дома. Много деца могат да смятат и пишат преди 1ви клас, но това не ги прави готови за по-трудни задачи за 2ри. Така може да и направих мечешка услуга.

# 991
Здравейте мами.
Детето ми тази година ще бъде в първи клас, напълно е покрила (самоволно) материала по математика за първи клас, че и до голяма степен този за втори клас. Математиката за нея е забавление.
Въпроса ми е: Мога ли да я запиша (ще я приемат ли) на курс по математика за второкласници напр. в НПМГ? Умее да чете доста добре и ще се справи с изчитането и разбирането на условията на задачите. Малко бавно пише и то печатно...

Детето ти тепърва тръгва на училище, изчакай една година, давай и занимателни задачи у дома. Много деца могат да смятат и пишат преди 1ви клас, но това не ги прави готови за по-трудни задачи за 2ри. Така може да и направих мечешка услуга.

Защото има перфектните предпоставки да и е скучно по математика в училище и да загуби интерес...
Тя постоянно ни залива с въпроси и дава отговори на въпроси, които не сме и поставяли...

# 992
Подкрепям напълно! Има достатъчно варианти един първокласник да се подготвя допълнително по математика. Купете си подходящата литература, а задачи - дал Господ ( и любезни хора по различни сайтове  Grinning ).

Защото има перфектните предпоставки да и е скучно по математика в училище и да загуби интерес...
Тя постоянно ни залива с въпроси и дава отговори на въпроси, които не сме и поставяли...
Предпоставките да й е скучно в училище се увеличават правопропорционално на допълнителния й напредък в областта на математиката. Не се занимавайте с това, което се учи в училище. Наблегнете на занимателните и логическите задачи, купете й книги, в които по подходящ за възрастта й начин са дадени отговори на въпросите, които я вълнуват, а ако се притеснявате че не можете да й обясните някоя задача на ниво начално училище - купете си " Математическа читанка за 3-4 клас". Успех!

# 993
Момичета, ето актуална информация за курсовете през 2011/2012 година.
http://smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=section … 13&Itemid=181

Не видях никъде начална дата и час за записване. Или по подразбиране е 01.07.2011 г. newsm78

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 13:41 от Душко Добродушков

# 994
Записването за курсовете за учебната 2011-2012 г.започва на 1.07.2011г. по следния график:

1 юли от 10.00 до 17.00ч.

2 юли  от 10.00 до 14.00ч

3 юли от 10.00 до 14.00ч

4 юли от 10.00 до 17.00ч.

Записване във фоайето на училището.

През всички останали дни до началото на учебната година от 10.00 до 17.00ч. в стая № 1

# 995
Моля за отзиви за преподавателите за 3-ти клас.

Линка Минчева; Елена Киселова; Милена Борисова; Зоя Савова; Елза Тодорова; Дима Слабакова; Ваня Данова; Антони Стоянов и Емилия Гигова

Може и на ЛС. Предвалително благодаря!

# 996
Аз лично ще предпочета  Антоний Стоянов за моята третокласничка по препоръка на сина ми   Laughing. Преподава забавно,достъпно и децата са много впечатлени от него.Когато баткото беше 3 клас го записах при Зоя Савова,излизаше умърлушен,не разказваше какво са решавали,загуби интерес.Спрях го от курсовете и в трети модул го записах при Борисова.Забелязах коренна промяна -обясняваше ми задачите,решаваше допълнително,вече искаше да учи в СМГ.В 4 клас го пое Златилов,но сега ми каза,че ако тогава познавал Стоянов категорично щял да избере него.Не ,че не е доволен от Златилов,но темпото е такова,че не всяко дете може да издържи.  Peace

# 997
  • София
Здравейте мами.
Аз лично бих те посъветвала също да не бързате с курс по математика за втори клас. В първи клас има достатъчно състезания, за които детето да се готви и са далеч над нивото, което е в училище. Можеш да започнеш да й даваш задачи от Коледно Мат.сътезание, от Великденско мат. състезание, има и други състезания по градове, а задачи от тях ще намериш в този сайт:
http://math-bg.com/
В час по математика ще й е скучно, да. Но това няма как да го избегнеш с ходене на курсове в извънучебно време.
А на конкретния ти въпрос - ако все пак държиш да я запишеш на курсове за втори клас, просто звънни в НПМП. Там най-добре ще ти кажат. Успех.

# 998
  • София
Моля за отзиви за преподавателите за 3-ти клас.

Линка Минчева; Елена Киселова; Милена Борисова; Зоя Савова; Елза Тодорова; Дима Слабакова; Ваня Данова; Антони Стоянов и Емилия Гигова

Може и на ЛС. Предвалително благодаря!

В началото на темата има доста мнения за преподавателите, за които питате.
Синът ми беше при Елза Тодорова - много спокоен и отговорен преподавател.  PeaceОбяснява отлично задачите на децата и синът ми ходеше с удоволствие и без недоволство, че в събота трябва да става в ранни зори за да ходи на курс.  Whistling
Всяко дете обаче е различно и доброто за един не означава непременно добро и за друг.

# 999
      И аз моля за помощ при избора на преподавател за курсовете за 3 клас.
      Прочел съм цялата тема, запознал съм се с наличните отзиви (почти винаги положителни).   
      Ясно е, че всички преподаватели са отлични математици. Но много ми е нужна допълнителна информация за да се ориентирам кой би могъл най-успешно да накара едно момиченце в 3 клас да се заинтригува от логиката и математиката и да се увлече по тях. Това е основното, което очаквам от курсовете на този етап.
       Ще проверявам  и на лични, ако прецените че е по-уместно там да пратите съветите/препоръките си.
        Преподавателите, които ще водят подготвителните курсове за ІІІ клас са посочени по-горе, но ето ги отново :
Линка Минчева; Елена Киселова; Милена Борисова; Зоя Савова; Елза Тодорова; Дима Слабакова; Ваня Данова; Антони Стоянов и Емилия Гигова.
         Предварително благодаря за помощта, скъпи дами !    bouquet
         Зная, че пишещите тук майки на четвъртокласници са в голямо напрежение тези дни и им пожелавам спокойствие, късмет и петокласник(чка) в СМГ !  newsm10

# 1 000
Записването за курсовете за учебната 2011-2012 г.започва на 1.07.2011г. по следния график:

1 юли от 10.00 до 17.00ч.

2 юли  от 10.00 до 14.00ч

3 юли от 10.00 до 14.00ч

4 юли от 10.00 до 17.00ч.

Записване във фоайето на училището.

През всички останали дни до началото на учебната година от 10.00 до 17.00ч. в стая № 1

това сигурно ли е ? че аз мислех мойте в петък в 8 часа да ги пращам да се записваме ???

# 1 001
http://www.smg-bg.info/ .. така пише .. от сайта го копирах

# 1 002
 Grinning Grinning Grinning ех, къде са го забутали:))))) мерси !!!

# 1 003
  • София
Здравейте мами.

RoniBonboni не бързай с курсовете. Сама казваш, детето не може да пише. Какво ще прави на тези курсове. Ще започне да учи задачите наизуст, да ги решава наум и куп други неща, с които после ще трябва да се борите.
Никой не подлага на съмнение това, че детето ти има интерес към математиката, но си е дете. В училище има много ангажименти. Изчакай да видиш как ще се справя и после преценявай.

Миналата година по това време и аз хванах сборника по математика, отворих го на последната страница и започнах да препитвам моето хлапе за задачите. Всичките ги реши. Малко се затрудняваше в сметките, но дреболия според мен. През годината не сме имали никакви проблеми с математиката и на състезания си ходеше, обаче Simple Smile и сега преценявам, че на такива курсове нямаше да се чувства комфортно. Определено щеше да е изоставащ.

# 1 004
Не, тя си пише много добре, просто не е ръкописно, а печатно и по-бавно, но като говорим за думи, а с цифрите е друго

Общи условия

Активация на акаунт