Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 079
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 885
tufche, благодаря. Аз още не съм записала девойката за състезанието.

Интересува ме заявлението, което се подава свободен формат ли е или се попълва бланка?
Искат ли копие от бележник/лична карта на детето?

Искам да попитам следното: На истинското състезание дали ще съберат черновите на децата?
И дали тогава отново ще получим ксерокопие от бланката на теста след като приключи състезанието?

Логични въпроси, Фран! И аз това се питах.

# 886
  • София
tufche, благодаря. Аз още не съм записала девойката за състезанието.

Интересува ме заявлението, което се подава свободен формат ли е или се попълва бланка?
Искат ли копие от бележник/лична карта на детето?

Искам да попитам следното: На истинското състезание дали ще съберат черновите на децата?
И дали тогава отново ще получим ксерокопие от бланката на теста след като приключи състезанието?

Логични въпроси, Фран! И аз това се питах.

Заявлението е по образец, попълва се името на родителя, на детето и подреждаш двата чужди езика (англ. и руски). Плащат се 12 лева. Не се искат документи за самоличност, предупреждават, че на самото състезение трябва да се носи квитанцията, която ти дават, където е записан и номера на стаята, в която е детето и документ за самоличност (лична карта или бележник).

Относно въпросите на Фран, може би учителите от курсовете ще могат да ни отговорят.

# 887
Дано се включи някой с информация от миналата година, а ако не, ще питаме преподавателите от курса.
Когато голямата ми дъщеря кандидатстваше нямаше тест, нямаше и бланки.
А за черновите, не помня. Embarassed Мисля, че ги събираха, но не съм съвсем сигурна.

# 888
А някаква информация относно рейтинга, или поне справка за точките на собственото ни дете?

# 889
И ние се записахме вчера, няма хора. Нищо не обадиха за  точките. Аз очаквах да си говорим за това  Laughing
Аз пък така и не питах от колко часа е, а не пише на бележката, остава и да го изпуснем  Joy

# 890
  • София
Ама какво за точките очаквате?

# 891
Фран,миналата година събраха черновите и децата изнесоха копие от бланката с теста,както и самите задачи.Успех на дечицата ви,аз ще се пържя на този огън отново след две години  Peace

# 892
Ами аз например съм подала заявление че името е сбъркано на едно от състезанията. Познайте имам ли отговор. Ако пропуснат да го обработят.. просто оставаме без точки на това състезание.

# 893
Ама какво за точките очаквате?
Очаквам да издирят от четири списъка четири вярни числа, да намерят четири пъти процент от тях, да сумират резултатите и да ги нанесат срещу името на съответното дете.
А си мисля, че е добре всичко това да бъде направено и уточнено преди изпита, защото не е трудно да си представи човек какво ще се случи, ако грешките се открият в списъците с класирането.  

# 894
Очаквам да издирят от четири списъка четири вярни числа, да намерят четири пъти процент от тях, да сумират резултатите и да ги нанесат срещу името на съответното дете.
А си мисля, че е добре всичко това да бъде направено и уточнено преди изпита, защото не е трудно да си представи човек какво ще се случи, ако грешките се открият в списъците с класирането.  

Има само една пречка да се направи това - за кои деца? За всички деца, явили се на поне едно от състезанията ли? Даже и от провинцията? От къде в СМГ могат да знаят кой ще кандидатства?

Нормално е такъв рейтинг да излезе чак след като свърши записването за изпита, както е посочено в сайта на СМГ: "Записване за състезанието от 06.06.2011 г до 21.06.20101г ".

# 895
Според мен е логично т.нар. рейтинг да бъде изнесен след като приключи записването за изпита на 25-ти. Няма смисъл да правят рейтинг за деца, които няма да кандидатстват.
Мисля, че срокът за корекции в списъците приключи или поне с корекциите трябва да се приключи преди изпита.
Всеки, който се е опитвал да си направи рейтинг вкъщи знае, че грешките са много и това прави правенето на таблицата с рейтинга доста трудоемко.

Черна станция , писали сме едновременно.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 14:10 от VAVA

# 896

Има само една пречка да се направи това - за кои деца? За всички деца, явили се на поне едно от състезанията ли? Даже и от провинцията? От къде в СМГ могат да знаят кой ще кандидатства?
Съгласен съм, има смисъл в по-горното, но въпреки това списъците за които говорим са изнесени във фоаето на СМГ.

# 897
  • София
Да проверим отговорите на теста от днешния пробен изпит!

10б
11г
12в
13в e верният, но дъщеря ми е написала, че е сряда, тъй като си е спестила смятане, започвайки от 25.06. (изпита в СМГ), който според нея бил в неделя, както всички пробни изпити досега #2gunfire
14в
15а
16 - 18
17- 6
18 - според мен е 138 кв.см, дъщеря ми е получила 115 кв.см
19 - 48
20 - 34

Извинявам се, че ви връщам отново към отговорите на теста от ПИ в неделя, но чак сега обърнах внимание, че в критериите, които днес взех от библиотеката е отбелязяно, че отговора на първа задача е "б", а не "а", както е отбелязала дъщеря ми и както аз смятах с калкулатор? Вие какво получихте като проверявахте, че се обърках вече?

# 898
Твърдо (а). Печатна грешка сигурно Simple Smile

# 899
  • София
Твърдо (а). Печатна грешка сигурно Simple Smile

Е, какво правим в такъв случай, много интересно, досега май не бяхме попадали на печатна грешка в тестовете на СМГ (поне не тази година)!

Общи условия

Активация на акаунт