Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"

• 152 093
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 870
Отдавна не съм ви чела и се извинявам, ако повтарям информацията.

Във фоайето на СМГ и на сайта има график на дейностите по провеждане на математическото състезание и приема в 5 клас.
Накратко:
1.Математическо състезание „Откриване на млади таланти” – провеждане на 25.06.2011 г.
2.Записване за състезанието от 06.06.2011 г до 21.06.20101г    в стая №2. от 8.00  до 17.00ч.
3. Изготвяне на рейтинг от предвидените в Наредба № 1 на директора на СМГ за прием в 5-ти клас състезания .
4.Съставяне на задачите и размножаване на материалите на 24.06.2011г. от 22.00 часа
5.Проверка на работите до  03.07.2011 г. включително.
6.Обявяване на резултатите и награждаване на първенците на 04.07.2011 г. от 10.00 часа в сградата на СМГ
7.Показване работите на родителите на участниците в състезанието на 05 и 06 юли 2011г.
8.Класиране на кандидатите за прием в 5-ти клас на СМГ за учебната 2011/2012 година на 07.07.2011г.
9.Записване на новите ученици на 08,11и 12 юли 2011г.

Успех на децата ни!

# 871
и понеже е ясно само,че преди състезанието ще изготвят рейтинг, но не е ясно дали ще го изнесат преди класирането, ако го изнесат до излизането на точките от изпита, то ние още на 04.07 ще знаем дали ни е прието детето .....дано да го изнесат поне с резултатите от изпита.... newsm78

# 872
  • София
Да проверим отговорите на теста от днешния пробен изпит!

10б
11г
12в
13в e верният, но дъщеря ми е написала, че е сряда, тъй като си е спестила смятане, започвайки от 25.06. (изпита в СМГ), който според нея бил в неделя, както всички пробни изпити досега #2gunfire
14в
15а
16 - 18
17- 6
18 - според мен е 138 кв.см, дъщеря ми е получила 115 кв.см
19 - 48
20 - 34

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 13:51 от tufche

# 873
това получих и аз като реших теста, моят не е решил 20-та задача, на 19 е търсил брой на четирицифрени числа( пак недочел,аман вече), а на ребуса е дал отговор 1,пропускайки варианта да се прехвърлят 2 наум към хилядните....та на теста би трябвало да има 19 точки...на първата текстова чертежа присъства само на черновата, незнам дали затова ще му вземат някоя точка,иначе я е решил подробно..на втората Аи Б подусполвие е решил вярно, но Б подусловие го е решил по някакъв друг начин, не по първия логичен - с уравнението, направил е някакво диофантово уравнение, но е стигнал до верен отговор, така че се надявам да му го зачетат, а В е почнал парвилно, но последно вместо да прибави, е извадил лицата на малките квадратчета извън големите...та общо взето както го смятам ще има между 33 и 35 точки.....вашите как са се справили със задачите 16-20  и текстовите?

# 874
  • София
Съгласна съм с твоите отговори.

Моят две е сгрешил при решаването, една грешно пренесъл в бланката
(това пък не беше му се случвало), а на 16 зад. попълнил самите
номера на столовете, вместо сбора от цифрите им.
Изобщо голямо бързане е било накрая при попълването на бланката.
За описателните нямам нерви да ги проверявам (май и детето вече
няма сили да си говорим за задачи  Tired), че утре и изпит в 125 ...

# 875
tufche , много ти благодаря за отговорите. Аз нямам сили да решавам задачи.
Нашите грешки са  #2gunfire
И моята девойката е сгрешила 13 зад. Така и не се научи да го смята този календар. Whistling
Другата грешна задача е 20-та. Вярно решена, но в бланката девойката вписала колко тежи рапана, а не мидата. Crossing Arms

На теста очакваме 22 т. За задачите за разписване не знам какво е направила, тъй като не разполагам нито е отговори, нито с чернова. Mr. Green Ще чакаме петък.

Carmela Biscuit, успех на детето утре.  bouquet

# 876
ee, 22  точки и само 2 грешки е отличен резултат, не стреляй детето Simple Smile)))...макар че този  пуст максимализъм ,ако кажа че не ме гони и мне-ще излъжа...защото на практика от 3 грешни задачи можеше да няма нито една такава....както и грешката на В подусловие на 2-ра задача му е чисто техническа....ама какво да се прави:)
 аз пък докато не раша теста сама и не сверя с черновата  не мирясвам- лудите ме хващат Simple SmileП) откачена работа  Simple Smile))

а отговорите и критериите би трябвало утре да излязат,нали? някой има ли намерение да минава да ги взима от смг?

# 877
te_dda , права си, но май това протакане на всичко ми идва вече в повече. Да минава 25-ти и това е.
Ядосвам се, защото няколко елементарни грешки и отнети точки от теста могат да изиграят лоша шега на всяко дете, ако не се е справило с двете задачи за разписване от втори модул, да речем.
Иначе рядко стрелям....

# 878

а петък, 10-ти, ще съвпада с тъй чаканите оценки на седмокласничката, та ще е доста емоция този ден у нас "Simple Smile)

# 879
te_dda , права си, но май това протакане на всичко ми идва вече в повече. Да минава 25-ти и това е.
Ядосвам се, защото няколко елементарни грешки и отнети точки от теста могат да изиграят лоша шега на всяко дете, ако не се е справило с двете задачи за разписване от втори модул, да речем.
Иначе рядко стрелям....

ох, колко знам че си права и колко му повтарям,че 2 точки са разлика в класирането 10-15 места !!..и аз ще стрелям Simple Smile)))..но е факт,че децата се стараят максимално....и не трябва да подценявамч,е времето за теста е сравнително малко, за да могат да се изключат такива единични грешки...особено като стигнат до 16 задача, и видят какво време им остава и какви сметки и време  изискват тези задачи, то притеснението и бързането няма как да не е фактор...на всичкото отгоре им трябват 5 спокойни минути за бланката, за да няма грешно нанесени отговори...та- оправдани са единични грешки, мисля,че и ние да сме с ограничено време - и ние ще имаме грешки... newsm78..виж, за текстовите вече им е дадено предостатъчно време, моят никога не излиза след 11-11.10, колкото и да му казвам да стои до края и да проверява какво  е писал и какво е чел...ама...

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 14:30 от te_dda

# 880
  • София
Моята девойка на 7-ма задача е дала отговор Б. Втрещих се. Гледам на черновата правилно е решавала, но вместо да гледа отговорите на 7-ма задача е гледала отговрите на 8-ма. И там отговор Б е 96, точно като на 7-ма Г  Tired.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 21:16 от magina

# 881
  • София
Значи и ние може да очакваме 22 точки от теста Grinning, за двете задачи и аз вече нямам сили и нерви да ги решавам и разпитвам какво е получила! Ще видим като излязат резултатите -
може би този път да ги изкарат по-рано, а не в петък, нали сега са само 4 клас, а не и 3 и 7 клас - трябва да стане по-бързо!

# 882
може би този път да ги изкарат по-рано, а не в петък, нали сега са само 4 клас, а не и 3 и 7 клас - трябва да стане по-бързо!
За това не се бях сетила. В такъв случай ще поръчам на голямата ми дъщеря да следи таблото в СМГ и ще ви информирам , ако има по-рано резултати. Обикновено първо ги публикуват на таблото и след това на сайта.

# 883
  • София
Днес, водейки дъщеря ми на курс, я записах и за състезанието на 25.06. - за мое учудване, тъй като има още доста време до 21.06., имаше доста родители, както чакащи да подадат заявление, така и вече подали такова - записват в една тетрадка като на пробен изпит, но не поред, т.е. като запълнят определена страница/стая да започнат нова, а разбъркано - ако детето пред теб е напр. 406 стая, твоето го записват в 407 стая - та имаше по 5-6 деца на всяка страничка записани - ако това е някаква информация.

След това минах и през библиотеката, взех критериите за пробния изпит от 05.06. и ако има интерес, мога да ги изпратя на някой да ги качи в нета, тъй като в службата сме "рестриктнати" за това, ако любезно ми предостави имейл.

# 884
tufche , благодаря. Значи още няма и резултати от пробния изпит.
Аз още не съм записала девойката за 25.06.

Искам да попитам следното: На истинското състезание дали ще съберат черновите на децата?
И дали тогава отново ще получим ксерокопие от бланката на теста след като приключи състезанието?

Общи условия

Активация на акаунт