На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 704
  • 491
  •   2
Отговори
# 225
Да, това е. Аз мисля да изчакам още малко, защото Георги изпива по 120 мл на хранене, при норма 140-160 мл и наддава много добре. Мисля, че той сам ще ми покаже кога е готов.

# 226
Iventse забравих да спомена, че препоръката тук е освен захранване да започне най добре на 6 месеца и за 4-5 семици за де въведат всички каши, плодови и зеленчукови пюрета, месо, яйца и мляко и на 7 месеца вече да се смени текстурата на яденето т.е. да е с по-големи парчета.
Незнам вижда мии се малко шоково това захранване.  newsm78

# 227
  • София
Шоково е, разбира се. Що за бързане? И защо?
При положение, че основната храна на бебето до навършването на 1г. е млякото.
Аз въвеждах по една нова храна на месец и до навършването на 1 година всичко беше въведено постепенно и плавно.
На 7 м. храна с по-големи парчета  Tired ..... звучи ми нереалистично.
Та това са бебета в кърмаческа възраст.

# 228
Eто Виви, статията, от която е цитирано, там където аз четох за глутена. Тя е от публикациите на американската педиатрична асоциация.
http://jama.ama-assn.org/content/293/19/2343.full.pdf+html

Ето официалната таблица за въвеждане на храните във Франция - така както е в здравния картон на детето.

http://www.sante-sports.gouv.fr/IMG/pdf/carnet_de_sante.pdf (стр 30)  Peace

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 15:05 от Iventse

# 229
Здравйте!
Аз захраних дъщеря си на 5 месеца без 9 дена.
Започнах с картоф, после морков, тиква, тиквичка, пъщарнак,ориз, ябълка и круша(давала съм ги от 3 месеца -това като сокчета), скоро ще въведа карфиол, броколи и мисля праз лук.
Това е от мен. Успех на всички, които сега започват!!! Hug

# 230
  • София
Даването на всяка храна, различна от мляко, Е захранване-включително и сокчетата.
Т.е., ако си дала сок на 3 м., значи си захранила на 3м., а не на 5 без 9 дни.  Peace

# 231
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз захраних на 4месеца и 21 дни.  Започнахме с картоф, после морков, тиква. И сме до тук със зеленчука. После въведох каша - започнахме с оризова и сега сме на елда. От плодовете е ял ябълка - пасирам му 1 в 16ч. някъде и дохранвам с АМ. Друг плод за сега не е ял  Peace
Общо взето от всичко по малко  Laughing

# 232
..........
Аз въвеждах по една нова храна на месец и до навършването на 1 година всичко беше въведено постепенно и плавно.
..........

Виви, не разбирам как по една храна на месец и "всичко" за 6 месеца е било въведено плавно (ако си започнала след 6-ти месец)? Само 6 храни ли са въведени по този начин, не ми стана ясно. Аз до момента съм въвела над 15 продукта за месец ... броколи, праз, зелен фасул, грах, зелена салата, спанак, магданоз, тиква, артишо, тиквички, явълка, круша, сливи, оризово брашно, елда...е, не е по българските вкусове вероятно, но се приема добре от детето и (да чукна на дърво) за момента няма неприятни изненади.

# 233
..........
..........
Виви, не разбирам как по една храна на месец и "всичко" за 6 месеца е било въведено плавно (ако си започнала след 6-ти месец)? Само 6 храни ли са въведени по този начин, не ми стана ясно. Аз до момента съм въвела над 15 продукта за месец ... броколи, праз, зелен фасул, грах, зелена салата, спанак, магданоз, тиква, артишо, тиквички, явълка, круша, сливи, оризово брашно, елда...е, не е по българските вкусове вероятно, но се приема добре от детето и (да чукна на дърво) за момента няма неприятни изненади.

Не съм Виви, но най-вероятно е искала да каже по един нов вид храна - зеленчуци, плодове, каши, глутен, меса и млечни.

# 234
..........
..........

Не съм Виви, но най-вероятно е искала да каже по един нов вид храна - зеленчуци, плодове, каши, глутен, меса и млечни.

Да, така е по-ясно. Благодаря.
А защо не се предлагат плодовете за десерт след зеленчуковото? Както и каша следобеда? На нас така ни препоръчаха и след всичко изчетено + обясненията на педиатъра ни, решихме да го послушаме. Дори правим "смесено" - бебка си разглежда и взема сварени някои от зеленчуците, за жалост е малка и се дави като се опитва да види какво ще стане ако лапне парченце. Но и това време ще дойде. а и е прекрасен метод да опознае и "заобича" или "отхвърли" продукта. Нейния вкус е различен от моя и тя си преценява дали иска или не да яде съответното "нещо".
Освен това като давам десерт (плодовото пюре), тя има вече изграден "ритуал" и спира, когато се е "наяла" с пюрето зеленчук, чакайки с отворена уста десерта Wink

# 235
  • София

Да, това имах предвид.  Peace

# 236
  • Leeds, UK
До 6 месеца го кърмих на поискване /успях да се преборя с майки, свекърви, педиатри, дето ме съветваха да давам сокчета/, а след това захраних с оризова каша - само нея около 10 дни и после на всеки 4-5 дни добавях по нещо ново - плод, зеленчук /пюре/, нова каша - царевична, елда, пшенична,  на 8 месеца - постепенно няколко вида месо и на 10 месеца започнахме кухнята. Продължаваме и с кърменето все още.

# 237
Майки, свекърви, баби....ужас. Някой може ли да ми каже, как да не ми пука? Преди време бяхме на консултация при един ортопед и той каза - "Всякакви съвети от баби, лели и т.н. не слушайте - или не правете, това което ви казват или правете точно обратното." Георги беше едва на няколко дни и с мъжа ми го оставихме за малко на майка му, за да излезем да му купим нещо. Обадихме се по телефона да ги проверим и тя каза, че тръгнала да му топи биберона в мед, защото много плачел. Представяте ли си какво можеше да стане?????

# 238
Здравейте ,мили мами:)
Моята бебка е на 4м и 11дни.На 9ти този месец реших да захранжам по савет на всички около мен...дадох пюре от моркови 1л.Вчера дадох 2-3л,днес дадох морков с ябълка 2-3л #CrazyИзглежда съм сгрешила Embarassed
Искам да питам сега какво да правя?мога ли да спра да давам или да продължавам?Не сме имали проблем до сега,добре ги приема.1Четох ,четох и понеже ми за първи път обърках(не че се оправдавам).Не знам какво да правя newsm45

# 239
Извинявам се за грешките в правописа,сега ги видях Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт