На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 647
  • 491
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Therisa,
Ако вече даваш безглутенова каша, към нея може да добавиш малко глутенова
т.е.-смесваш двете). Постепенно увеличавай количеството на глутеновата в тази "смес", докато остане само глутеновата.

# 271
благодаря ви Hug
аз също не исках да бързам със захранването, но детето има запек и вече от 5 страни ми казват захранвай. До сега не сме имали проблеми с изхождането, но от 10 дни като рече че ще ходи на 3-4 дни и ще реве Confused та за това реших да започна. Наливам се със сок от круши и др. такива, но при малката ефект няма Crossing Arms
Ще отложа захранването и после ще започна с морков че поне е сладък Peace

Картофите също запичат, не виждам разлика с морковите в това отношение.
А май морковите се приемат често по-лесно, защото са сладки.

Защо не пробваш след известно време тиква. Тя не запича и е сладка?

# 272
  • у нас
Iventse точно това мисля да направя, но ще изчакам още поне 10 дни преди да опитам пак. Тя е само на кърма и не ми се иска да спирам само да я кърмя Confused единствената причина да тръгна към захранване е този запек #Cussing out

# 273
  • София
А какво разбираш под "запек"? Колко често се изхожда детето?

# 274
  • у нас
4-5 дни. Като ако се стигне до там реве, дере се и не може сама Confused само на кърма е 6 хранения по 150 мл. Първо се вкарах във филми че не истига кърмата от гърдата и започнах да цедя да видя колко изяжда- ами 6 хранения всяко по 150 мл. Последното и кърмене в 21 ч може да изяде и 180 Confused и пак не се изхожда. Пръцка много, но без резултат. Това стана изведнъж от 2 седмици да речем. Преди това си ходеше на почти всяко хранене. Пробвах аз да ям разхлабващи храни и с кърмата да и давам и  на нея- няма резултат, и дуфалак съм давала- не става. По съвет на лекарката правя клизмичка с термометър. Така успява да се изходи и то някво ненормално количество- пълни памперса и започва да прелива. Слагам друг и почти пълни и него. След това заспива и спи 4-5 часа. Приемам съвети всякъкви Hug

# 275
Ох, не правете тази "клизмичка с термометър" само!!! Мисля, че е ужасно лошо за детето, но нека и други да споделят!

Правете лек масаж на коремчето, с въртеливи движения,  няколко минути, ПО часовниковата стрелка, след 10-тина минутки трябва да се изходи.

# 276
  • у нас
Ох, не правете тази "клизмичка с термометър" само!!! Мисля, че е ужасно лошо за детето, но нека и други да споделят!

Правете лек масаж на коремчето, с въртеливи движения,  няколко минути, ПО часовниковата стрелка, след 10-тина минутки трябва да се изходи.

това с масажа го правя всеки божи ден по поне 5 пъти за повече от 10 мин- не помага. Изобщо не ми е приятно да ги правя тези клизми Confused но като гледам как се мъчи и до там прибягвам ooooh!

# 277
6. Адаптирано мляко (евентуално)

Това ми се струва доста странно! Има деца, които от раждането си са на АМ, как АМ чак след сирене и масло, които са си млечни продукти, краве най-често??  Thinking

# 278
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Therisa,
Ако вече даваш безглутенова каша, към нея може да добавиш малко глутенова
т.е.-смесваш двете). Постепенно увеличавай количеството на глутеновата в тази "смес", докато остане само глутеновата.

Благодаря  Hug

Така или иначе по съвет на педиатъра ще изчкам да навърши 7 и тогава ще въвеждам, но исках да си "напиша домашното"  Peace

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 09:55 от Therisa

# 279
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
За книзмите с термометър само да споделя, че бях чела в друг форум, една майка беше писала "детето ми свикна да ходи само стермометър и вече не може да ходи самО, дайте ми съвет". Чувала съм, че е много лошо да се свиква с "помощ", защото после организма свиква да му се "помага" и става ленив.
Аз също съм го правила на 2/3 пъти, но след като прочетох това спрях. Жалко, че не пазя линк... Но ако провериш трябва да стои някъде в нета.
Също знам, че за запек се приема когато се изхожда на топченца, много твърдо, а не когато не се изхожда изобщо. На нас за "запека", т.е. да се изхожда всеки ден, ни помогна Био Гая. Знам, че го предписват за разстройство, но на нас пък за запек ни помогна  Crazy

# 280
  • у нас
давам биогая от седмица и чакам да видя резултат Whistling от 3-4 дни давам и хомеопатични. Rolling Eyes за термометъра и аз съм на същото мнение че не е никак полезно да се прави Peace за това и най-вероятно ще захраня ако всички др. методи не дадат резултат:?

# 281
При нас за запек помагаше преварена вода на стайна температура. Пиеше не повече от 20 мл на ден, но имаше страхотен ефект. И много важно, като казвам запек имам предвид истински запек с изхождане на голямо топче, а не такъв който се мисли за запек и всъщност е неизхождане всеки ден!!!!  Peace
Тук в краен случай се препоръчва да му се даде малко портокалов сок разреден 1:10, но да не се дава ако детето има колики. Не се препоръчват никакви лекарства или други начини за ''помагане''.  Peace
Може да опиташ.  Peace

# 282
  • у нас
ще пробвам  bouquet. казаха ми че помагало и вода в която са вряли овесени ядки. въпроса е да я прилъжа да я пие, че отказва всичко различно от кърма Peace

# 283
Tommelise за портокалов сок и овесена вода ви е много рано. В овесената вода има глутен и сама можеш да прочетеш за възможните проблеми, а със сока можеш да раздразниш коремчето и да се върнат коликите.
Няма гаранция, че детето ще започне да се изхожда след като го захраниш, но ако много държиш можеш да започнеш с плодови пюрета - ябълка, круша, синя слива.

# 284
  • София
Не изхождането 3-4 дни не е проблем на тази възраст. Коремчето на бебето сега узрява и съвсем скоро ще се регулира само. Не си прави експерименти с него. Знам колко е притеснително положението- случва се и на нас и направих някои грешки тогава.
Аз х продължила с Биогайа и бих оставила захранването поне за след месец. Иначе има риск да разстроиш коремчето за дълго време и трудно да го възтановиш,  след това постоянно да трепериш- сега да не го пререже от тся круша/слива.

Общи условия

Активация на акаунт