На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 626
  • 491
  •   1
Отговори
# 360
Моя приятелка, която пътува до Германия често казва, че няма разлика при Хип специално, поне на вкус. Козметика ми е носила на Нивеа и наистина няма нищо общо.

# 361
  • София
Сега сме на 5,5 мес., пред 5-6дни започнах да захранвам, първо с картоф-сварен от мен с добавено мъничко количество кърма. Прие го с интерес, но не й вкусен. От вчера започнах да давам и морков, опитах пресен, сварен от мен, но не се пюрира добре, затова купих на Gerber - по-добре го прие. Мисля, че захранването трябва да започне, когато детето покаже някаква готовност, в нашия случай отдавна иска да седи в мен докато се храня и даже точи лигички  Laughing, затова реших да не чакам 6 мес. 

# 362
Здравейте и от мен,това със захранването кой,кога как ми се струва много тъпо.Аз съм майка на две деца които съм гледала както аз преценя,синът ми е на 8год.и не знае какво е това антибиотик(да чукна на дърво де),дъщеря ми е на почти 6 мес. но и нея си я гледам както аз знам,не както ми казва педито или някой друг.Много мои приятелки които си слушат педитата децата им всеки божи месец боледуват и са на антибиотици.И много ми е интересно ние възрастните когато сме били бебета дали е имало АМ,пюрета и тем подобни глезотии,пиели сме киселото мляко и толкова.То с това захранване голям цирк,един път казват от 4-ия мес. един път от 6-ия,а сега нова мода,от 9-ия мес.та да се чуди човек,но както се казва всеки сам решава за себе си,за мен гледането на деца по книга не е никакво гледане.И както четох изказването на една майка  малко по назад в темата че всичко е бизнес и всеки гледа да си набута скъпарските бебешки и детски храни е много права,айде де,нас само с Хип са ни хранили,но пак сме пораснали здрави хора. Naughty

Изказвания като това обаче могат да объркат много майки ... какво значи "тъпо"? Ясно е, че в периода 5-6 месеца бебето губи например запасите си от желязо и затова е препоръчително да се започне предлагането на нова, разнообразна храна. Тя не е за наяждане, а за запознаване и набавяне на необходимите за бебешкия организъм витамини, минерали и други вещества. До 1 година млякото (кърма или адаптирано) си остава основната храна. Обаче да сравнявате нас как са ни захранвали и че сме пиели кисело мляко ... и сегашното ниво на науката и медицината , ми звучи странно. Всеки си гледа от неговата камбанария, все пак темата е "на колко...и с какво?" и дава по-широк поглед, както и много хора си набавят полезна информация Wink

# 363
Боби, напълно те подкрепям Peace!

# 364
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте
аз ще захраня на 6 навършени месеца ,мисля да почна с картофено пюре и да продължим да се кърмим разбира се
поздрави

# 365
Вижте,аз не казвам кой как да си гледа или храни детето,само изказах мнение по въпроса,и как аз си ги гледам,не карам никой да си купува кисело мляко и да го дава на децата от 5-6 месец,но е факт че последните няколко години заболеваемостта у децата е нараснала,факт неоспорим и ми е интересно на какво  ли  се дължи,но това пак казвам си е лично мое мнение,не ангажирам никой с него.А някой докато тепърва започват със захранването,аз от вчера давам на мойта щерка попарка,която много и хареса и мисля да продължавам.Успех със захранването на всички.Само чакам да и избият и горните два зъба за да мине на пържолки вече Joy Joy Joy Joy Joy Joy Това беше в кръга на шегата.

# 366
На 6 месеца попара си е наистина интересна концепция  Peace

# 367
  • София
Вижте,аз не казвам кой как да си гледа или храни детето,само изказах мнение по въпроса,и как аз си ги гледам,не карам никой да си купува кисело мляко и да го дава на децата от 5-6 месец,но е факт че последните няколко години заболеваемостта у децата е нараснала,факт неоспорим и ми е интересно на какво  ли  се дължи,но това пак казвам си е лично мое мнение,не ангажирам никой с него.А някой докато тепърва започват със захранването,аз от вчера давам на мойта щерка попарка,която много и хареса и мисля да продължавам.Успех със захранването на всички.Само чакам да и избият и горните два зъба за да мине на пържолки вече Joy Joy Joy Joy Joy Joy Това беше в кръга на шегата.

ха-ха, и ние така!
Без майтап, един от най-старите и опитни гастроентеролози в София ме посъветва (бебка беше на 3,5) да започна веднага с оризова каша и след 1 месец да мина направо на месо със зеленчуци, без да се лигавя там с разните му... Wink

# 368
Само дето гастроентеролога не е педиатър и не му е работа да раздава подобни съвети Wink На 4,5 месеца месо със зеленчуци е оше по-интересно от попарата май ...
Момичета, вие не четете ли наистина кой продукт кога е подходящ да се въвежда при кърмачетата?

# 369
  • София
въпросният е и педиатър! Иначе, ако въпросът ти е към мен,  досега сме били само на кърма и сега бавничко се захранваме, но ха кажи сега: на лекаря ли да вярвам или на интернет?

# 370
Аз не бих вярвала на лекар, препоръчващ месо и зеленчуци на 4,5 месечно бебе. Мисля също, че няма да намериш много хора, които да го практикуват - това от интернет... Също в интернет може да се открият заглавия и критика за книги, след което от тези книги, можете да се запознаете с медицински обосновани обяснения на тема хранене на бебета - защо, кога и как. Но да не се хващаме конкретно за случая, излиза от контекста на текущата тема.

BTW кога се е преквалифицирал на педиатър този "един от най-старите и опитни гастроентеролози в София" ??? Не се заяждам, просто не вярвам на подобно нещо.

# 371
  • София
не знам как да нарека гастроентеролог, който работи от дълги години в педиатрична болница?

Между другото огромна заслуга за да кърмя успешно има този форум, така че аз лично се възползвам от предимствата на мрежата, а иначе всеки може да прецени, кое е достоверно, допада му като философия и т.н. Също и за захранването, освен от съветите на педиатъра си (който е за късно захранване) доста съм научила и от тук.

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 22:06 от Туцка

# 372
Това, че заболеваемостта е нарастнала на какво се дължи според теб? Само на начина на захранване ли???????????????????????????????????
Моля ви, четете от сайта а СЗО, настръхвам от някой изказвания!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 373
Вярно,че някой от вас присъстващите живеят в света на технологиите,точно така продължавайте да се съветвате с чичко Гугъл,той колкото е полезен толкова може и да навреди,а относно попарката която давам на бебка не знам защо на някой му се вижда интересна концепция,аз даже се чудя на някой майки защо не започнат в 1-ви клас да си захранват децата,а искам да чуя някой майки със второ дете или такива които децата са им по големички да ми кажат след като си гледат децата по книга с ръка на сърцето да кажат колко пъти през годината боледуват децата,айде стига вече с тези глупости.

Това, че заболеваемостта е нарастнала на какво се дължи според теб? Само на начина на захранване ли???????????????????????????????????
Моля ви, четете от сайта а СЗО, настръхвам от някой изказвания!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  А ако нямахме интернет от къде щяхме да четем????????????????????????????????????

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 03:12 от AnMary

# 374
Вярно,че някой от вас присъстващите живеят в света на технологиите,точно така продължавайте да се съветвате с чичко Гугъл,той колкото е полезен толкова може и да навреди,а относно попарката която давам на бебка не знам защо на някой му се вижда интересна концепция,аз даже се чудя на някой майки защо не започнат в 1-ви клас да си захранват децата,а искам да чуя някой майки със второ дете или такива които децата са им по големички да ми кажат след като си гледат децата по книга с ръка на сърцето да кажат колко пъти през годината боледуват децата,айде стига вече с тези глупости.

Пак се опитваш да извърташ нещата и се правиш на неразбрала.
Изобщо не се съветвам с чичо Гугъл.
Съветвам се с няколко педиатри, които не си противоречат и не противоречат на програмата за захранване в страната. А ти май се съветваш със ... себе си.
Но и това е начин. Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт