На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 624
  • 491
  •   1
Отговори
# 375
СЗО е Световната Здравна организация и публикува сериозни изследвания. Както казах по-горе не гледам детето си по книга, но се информирам от сериозни източници. Детето само си показва, ако успееш да го разбираш. Практически е невъзможно да приложиш всички препоръки. Например на обяд първо се дава млякото и след 30-40 мин пюрето, но Георги ако изпие млякото, после не иска пюре и обратното. За това давам пюрето и след час и половина той сам иска мляко и го изпива до дъно. Попринцип се започва със зеленчуци, но при нас преобладават разхлабващите плодове, налага се. СЗО казва, че всяко дете е различно и всяка майка трябва да намери най-добрият за него начин на хранене и т.н., следвайки доколкото е възможно препоръките.
Хората трудно се отказват от теориите си попринцип, а някой са страшно упорити в това да приемат, че може и да грешат, както и са страшно упорити в това да повтарят едно и също без да чуват другите. Колкото пъти да кажа, че едно заболяване се дължи на действието на група от фактори и, че не може да заболеваемостта при децата да се дължи само на захранването, начина на хранене и т.н. от другата страна ще си повтарят, това което си знаят. Аз не мога да бъда толерантна към невежеството и нежеланието да се чете, да се взимат предвид други гледни точки, да се взимат предвид резултатите от сериозни изследвания при обмислянето на толкова важни решения.  Светът се развива защото трупа опит и поправя грешките си. Сигурна съм, че педиатрията след 100 години ще бъде съвсем различна от днешната. 

# 376
не знам как да нарека гастроентеролог, който работи от дълги години в педиатрична болница?

А как наричаш анестезиолога, работеш в педиатрична болница? И той ли е педиатър?

... А ако нямахме интернет от къде щяхме да четем????????????????????????????????????

Книгииииииии, книги има!

# 377
Защо превърнахте хубавата тема в спор?!?!?Не мисля,че идеята на автора е такава.Пък и в крайна сметка освен чат,друго не се получава,защото никой не отстъпва и всеки защитава убежденията си.
В крайна сметка всяко дете е различно.

# 378
Защо превърнахте хубавата тема в спор?!?!?Не мисля,че идеята на автора е такава.Пък и в крайна сметка освен чат,друго не се получава,защото никой не отстъпва и всеки защитава убежденията си.

Ми български форум...  Popcorn  нищо че някой пише от Франция...  Laughing

# 379
Цитат
Peace
И пак казвам - не може да се обвинява някой как си гледа детето - попара или месо можем да изказваме мнение, но не нападки  Hug

# 380
  • София
... А ако нямахме интернет от къде щяхме да четем????????????????????????????????????

Книгииииииии, книги има!

Откровено казано, някои от книгите за детското хранене е по-добре да не бъдат четени.   Simple Smile

......можем да изказваме мнение, но не нападки  Hug

Peace

Точно така.
Да се върнем към добрия тон, а?

# 381

Ми български форум...  Popcorn  нищо че някой пише от Франция...  Laughing

Ако внимателно прочетете по-напред, бихте видели, че самата аз казах "темата е "кога...и с какво, а не дали е умно или тъпо да се обсъжда...както и че всеки си гледа от камбанарията", и че няма нужда от постове колко е тъпо да се обсъждат такива неща като захранването, защото това е жалко като съвет към мамите, които имат нужда от съвет и сравняване на нещата, това важи както за тези дето пишат от България, така и за тези от Франция, Дунайка, нали?

# 382
  • София
А как наричаш анестезиолога, работеш в педиатрична болница? И той ли е педиатър?

Не виждам пречка един гастроентеролог да бъде педиатър (има такива неонаталози, невролози, УНГ и т.н.), ама хайде...по-важното в случая е, че в БГ все още има специалисти, които живеят с 20-30г. назад

# 383
  • София
Само искам да споделя, че с удоволствие прочетох цялата тема, допреди 3 страници. Моля ви, не превръщайте хубавата тема в безсмислен спор.
За мен е много полезно да прочета как захранвате децата си и кога, защото нищо не помня, а след няколко месеца ще стигна и до момента на захранване.

# 384
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Да предупредя  spam2

Хаха сега като ви чета и се сетих за нещо оф топик, но ще разведри поне...

Та обяснявам се аз със свекървата - по принцип спора с нея е кауза пердута, но аз нали съм си твърдоглава ...та аз й казвам, че искам да прехвърля цялото семейство при джи пи-то на детето, защото съм доволна от нея, а и като се разболеем се разболяваме вкупом и е трудно детето на едно място, аз на второ, мъжа ми на трето и по цял ден си обикаляме джи пи-тата. А и не мога да запиша малкия при нашите доктори, защото неговата е джи пи-педиатър. И тя ми отговраря "ама те всички доктори преди да станат джи пи са педиатри"  Shocked  И аз й обяснявам, че джи пи е общопрактикуващ, учил 5 години медицина,  а педиатър е същото +3 години специализация, стаж и т.н....Обаче тя "НЕ, то педиатрията е най-малкото стъпало от където се започва. Всички лекари са първо педиатри  ooooh!" След 30 минути се съгласих с нея и реших да се съгласявам и да си правя каквото знам. Тактика, която много години критикувах, но уви  Thinking

Книгииииииии, книги има!

Откровено казано, някои от книгите за детското хранене е по-добре да не бъдат четени.   Simple Smile

Аз имам една такава подарък от свеки. Писана е 78 година (когато е роден мъжа ми  hahaha ) там на 40 дни се дава сок  ooooh!

# 385
Е стига де, ясно е, че се има предвид съвременни книги.  Laughing Аз също бих предпочела чуждестранни такива, но ако няма възможност и това върши работа: http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf   Peace

# 386
  • София
На Лиляна Ненова книгите в графата "съвременни" ли спадат?
Че аз ги четох и по тях се водих и дадох сок на 2,5м.  Banghead Banghead Banghead

# 387
Е стига де, ясно е, че се има предвид съвременни книги.  Laughing Аз също бих предпочела чуждестранни такива, но ако няма възможност и това върши работа: http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf   Peace

Hug аха, виждам, че някой е разбрал какво имам предвид.
Темета е наистина много хубава и полезна, точно поради тази причина си позволих да обърна внимание, че месо на 4,5 месеца не се препоръчва от никой съвременен лекар.
Ние например сега - на 7,5 опитваме пилешко, говеждо и риба. Докато навърши 9 ще е добре да яде 2 пъти седмично месо (10гр) или 1/2 жълтък, или 1 път риба. Млякото не спира да е основно, препоръката при нас е минимум 500 мл/дневно.

# 388
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Прегледах и Pdf книжката, аз също имам една книжка, която си я купих заедно със списание "Моето бебе" и сега видях едно разногласие между двете. Въпроса ми е следния: в линка пише, че не бива да се дават нискомаслени млечни продукти, а във въпросната книжка която имам от списанието пише, че киселото мляко се въвежда с 0,5% масленост.
Може ли мнения?

Аз кисело мляко още не смятам да давам, поне не в близкия месец, но се подготвям от далече.

# 389
Моя позната даде на бебето си месно пюре на 4 месеца и половина  #Crazy и нейният педиатър одобри това. На пет месеца това бебе яде пюре с телешко месо. Нямам думи вече.................. Tired

Общи условия

Активация на акаунт