На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 586
  • 491
  •   1
Отговори
# 420
На 3 месеца с плодово пюре  Simple Smile

# 421

Е защо? Какъв е този зор, или просто от незнание? Вярно, тук всички споделят, но захранване на 3 месеца е твърде голям удар за детето ...

# 422

Е защо? Какъв е този зор, или просто от незнание? Вярно, тук всички споделят, но захранване на 3 месеца е твърде голям удар за детето ...

Аз също захраних с плодово пюре на 3 месеца и половина. Хапваше по 2-3 лъжички и то не всеки ден. Мога да кажа,че не  е било никакъв "удар". Прие се много добре. Сега яде по половин бурканче, понякога изяжда и цяло, понеже много ги обича.
На 4 месеца и половина му дадох да опита зеленчуково, но не хапва и лъжичка. Пробвах 2-3 пъти и се отказах.
На 5 месеца въведох безглутенови каши.
Сега яде по 4 пъти - 3 пъти мляко и следобедното ядене е каша. Но последно време ми се мръщи на кашата,така че май и 4-те хранения ще са ни мляко.

Аз имах голям мерак да захраня Peace, но сега пък не бързам за никъде. А и детенцето само си показва дали е готово или не

# 423
  • София
Защото има зададен въпрос. Някой просто отговаря.
Не може всеки път да искаме обяснения за решенията на една или друга майка и да я нападаме.  Peace

# 424
Защото има зададен въпрос. Някой просто отговаря.
Не може всеки път да искаме обяснения за решенията на една или друга майка и да я нападаме.  Peace

Никого не нападам, просто питам... Ако майката пише в БГ мамма, значии има достъп до инфо, нали? Ако детето не е под 5-те % в кривата за теглото, не е логично захранване на 3 месеца, не е ли така?

# 425
  • София
Какъв е този зор, или просто от незнание?

Формално погледнато, това е въпрос.
Но само формално....

# 426
Какъв е този зор, или просто от незнание?

Формално погледнато, това е въпрос.
Но само формално....

Виви,
писах вече, че никого не нападам, просто питам (питането е въпрос).

# 427
   Записвам се да ви следя Peace Имам алергично дете и се обърквам все повече от книги статиий и препоръки. Мисля да захраня след месец на 6 месеца, но с 4 дни изчакване на всяка нова храна, което значи, че доста ще се провлачи нашето захранване Tired Мисля да започна с оризова каша Thinking Един въпрос може би малко странен newsm78  Ние сме изцяло на кърма, започнах от седмица да му давам и по малко вода(10-15 мл Blush), като се въвежда нов зеленчук, ако аз хапвам същия получава ли се натрупване на алергена?

# 428
Аз съм за късното захранване и го направих на 6 месеца с картоф  Peace

# 429
ще следя темата.
Бебока е на 2 месеца, още му е мнооого рано за захранване. Има себореен дерматит,незнам дали захранването ще повлияе на това.
Сок кога може да му се даде? И непременно ли трябва да е от ябълка? От морков може ли?

# 430
ще следя темата.
Бебока е на 2 месеца, още му е мнооого рано за захранване. Има себореен дерматит,незнам дали захранването ще повлияе на това.
Сок кога може да му се даде? И непременно ли трябва да е от ябълка? От морков може ли?

Айде пак темата за соковете. Във форума има доста теми относно даването или не на сокове на толкова малки бебета.
Аз дадох сок на 3 месеца, но 1-2 пъти и реших, че просто не му е нужен- повече би му навредил отколкото да му е полезен.
Ако все пак решиш да даваш - най-добре от ябълка.
Но, ако питаш мен - никакви сокове. Като порасне още малко ще му даваш плодови пюрета, които според мен са по-добри. Сокът е киселина и дразни стомахчето. Ако пък имате колики - направо забрави сока Peace

# 431
С риск и на мен да кажете, че не е правилно да давам на толкова малко дете пюрета ще кажа, че моята дъщеря е на почти 4 месеца и от няколко дена започнах да и ги давам. Започнах с пюре от марков и много и харесва. За да няма допълнителни въпроси ще кажа, че доста изчетох за захранването и кога трябва да стане и не съм привърженик нито на прекалено раното нито на прекалено късното, мисля че 4 месеца е добра възраст за захранване. Simple Smile

# 432

Аз също захраних с плодово пюре на 3 месеца и половина. Хапваше по 2-3 лъжички и то не всеки ден. Мога да кажа,че не  е било никакъв "удар". Прие се много добре. Сега яде по половин бурканче, понякога изяжда и цяло, понеже много ги обича.
На 4 месеца и половина му дадох да опита зеленчуково, но не хапва и лъжичка. Пробвах 2-3 пъти и се отказах.
На 5 месеца въведох безглутенови каши.
Сега яде по 4 пъти - 3 пъти мляко и следобедното ядене е каша. Но последно време ми се мръщи на кашата,така че май и 4-те хранения ще са ни мляко.

Аз имах голям мерак да захраня Peace, но сега пък не бързам за никъде. А и детенцето само си показва дали е готово или не
Просто отговорих на зададеният въпрос  Simple Smile. Постъпих така, не от незнание и се убедих, че съм права, защото детето го прие много добре  Grinning

# 433
ще следя темата.

Айде пак темата за соковете. Във форума има доста теми относно даването или не на сокове на толкова малки бебета.
Аз дадох сок на 3 месеца, но 1-2 пъти и реших, че просто не му е нужен- повече би му навредил отколкото да му е полезен.
Ако все пак решиш да даваш - най-добре от ябълка.
Но, ако питаш мен - никакви сокове. Като порасне още малко ще му даваш плодови пюрета, които според мен са по-добри. Сокът е киселина и дразни стомахчето. Ако пък имате колики - направо забрави сока Peace

сори,пропуснала съм да кажа че сок  преди навършени 5 мес няма да давам. просто се чудех дали да не е от нещо друго,освен ябълки

# 434
Захраних сина ми на 6 навършени месеца с пюре от тиква.

Общи условия

Активация на акаунт