На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 581
  • 491
  •   1
Отговори
# 465
Ивалена, нали добавяш мляко в зеленчуковото пюре на обяд?
Не ...добавях само докато се захранвахме:)сега си ги яде без проблеми,даже като го сложа в столчето за хранене без да съм му поднесла лъжицата и той отваря широко уста Joy,има голям апетит не мога да се оплача,никога не съм имала проблеми със храненето дано да е все така....не се запича не повръща(никога не е повръщал)както писах по горе на 7 месеца и половина сме тежи 9,300кг и е 74 см.....имаме две зъбчета  Grinning седи абсолютно сам без никой да го държи или да го подпирам с нещо Grinning много съм доволна може да сте прави че малко по раничко съм го захранила,но в нашия случай беше явно навреме-той просто беше готов за това Simple Smile

# 466
Ивалена, хубаво е, че детето ти е здраво, но това, че (за сега) няма реакции не значи, че при всички ще е така.
Така че по-добре да се внимава с това прекалено ранно захранване  Peace
Какво имате предвид под реакции???

# 467
Млякото се добавя в пюретата не заради вкуса, а заради самото мляко.
Бебетата имат нужда от мляко. Чистото зеленчуково пюре не е достатъчно пълноценно и хранително без наличието на мляко. Педиатърът не го ли каза? Обикновено никога не пропускат да кажат, че в зеленчуковото пюре трябва да има мляко, т.е. да бъде млечно-зеленчуково.

# 468
Млякото се добавя в пюретата не заради вкуса, а заради самото мляко.
Бебетата имат нужда от мляко. Чистото зеленчуково пюре не е достатъчно пълноценно и хранително без наличието на мляко. Педиатърът не го ли каза? Обикновено никога не пропускат да кажат, че в зеленчуковото пюре трябва да има мляко, т.е. да бъде млечно-зеленчуково.

Ами каза ми ,но само за периода на захранване,а като стана на 6 месеца ми каза в зеленчуковото да слагам по една четвърт жълтък и след известно време и по половин  Thinking и аз така и правя...

# 469
Вероятно няма да се съобразиш с мнението ми, но слагай в зеленчуковото пюре от млякото, което бебето ти пие.

# 470
Защо не оставите жената на мира?!?!Темата е"На колко месеца и с какво захранихте бебето?",а тук няколко майки захапват някоя друга мама,която е захранила рано и докато не я разпънат на кръст не се спират!Аз лично съм за късното захранване,ама при вече захранено бебе и то доста отдавна,какво му пилите на момичето вече цяла седмица.Всеки носи глава на раменете си в края на краищата..
И само да вметна,аз също съм добавяла кърма в пюрето само в началото,поради простата причина,че на малката не и харесваше,но щом заместих хранене започнах да давам чисто зеленчуково,а в последствие месно.Това по съвет на педиатърката ни.

# 471
Но предполагам, че след пюрето си кърмила бебето?

# 472
3м-плодово
4м-зеленчуково
5м.-каша

# 473
Но предполагам, че след пюрето си кърмила бебето?
След като заместих хранене,на около 7,5 месеца,не съм кърмила след пюрето.Нали за това се казва заместно хранене.

# 474
След като заместих хранене,на около 7,5 месеца,не съм кърмила след пюрето.Нали за това се казва заместно хранене.

Не, не затова.
До навършването на 1 година, всяко хранене трябва да съдържа мляко и производните му.
Заместваш не млякото, а млякото с твърда храна, която съдържа мляко.
Дори и в хиперстарите книги за хранене на бебето и малкото дете това е упоменато - зеленчукът не е достатъчно хранителен и пълноценен за едно хранене. Затова зеленчуковото пюре трябва да съдържа мляко, т.е. да се предлага млечно-зеленчуково пюре. Ако не се добавя мляко в пюрето, следва бебето да се дохрани с такова или кърма.

# 475
  • ул. "Мечтание"
Малкия ми син го захраних на 5 месеца без два дни с резен варен картоф. Плана беше да го захраня на 6 навършени месеца, но той така драпаше да яде от нашата храна, започна да се тръшка, ако не му дам, да пищи. Абе ужас! Предвид, че беше проявил и други признаци, че е готов за захранване, реших, че няма какво повече да чакам и взаимно да се тормозим.

# 476

Не, не затова.
До навършването на 1 година, всяко хранене трябва да съдържа мляко и производните му.
Заместваш не млякото, а млякото с твърда храна, която съдържа мляко.
Дори и в хиперстарите книги за хранене на бебето и малкото дете това е упоменато - зеленчукът не е достатъчно хранителен и пълноценен за едно хранене. Затова зеленчуковото пюре трябва да съдържа мляко, т.е. да се предлага млечно-зеленчуково пюре. Ако не се добавя мляко в пюрето, следва бебето да се дохрани с такова или кърма.

Абсолютно правилно!
Sourcherry, не знам как не ти омръзна! Нека си заместват, не виждаш ли, че са упорити!!!Всяка майка е убедена, че прави най-доброто, а това е една заблуда, която много помага! Така никога няма да се чувстваш безсилна и незнаеща!

# 477
Да,точно така,ТЪПИ И УПОРИТИ(аз го казах).Педиатърката ни е много добра,с дългогодишен опит с бебета и малки деца,останала съм с хубави впечатления от нея,никога не ме е подвела и смятам да продължавам да и вярвам.
А за това дали е заблуда,ами аз мисля,че правя най доброто за детето,но....щом казваш,сигурно съм се заблудила и всъщност съм една много лоша майка!
И мислите ли,че само една на 100 майки захранва преди 6-ти месец?!Не,но просто не смеят да го напишат тук,защото знаят как ще им се нахвърлят останалите.
Сори за спама,не се заяждам с никого!

# 478
Ванеса, има и един друг момент. Ако дневният прием на мляко е достатъчен за възрастта на бебето, т.е. през останалото време то приема достатъчно количество мляко - от шише, млечна каша, други млечни, то тогава може да яде само зеленчук без мляко на обяд.
Но обикновено не е така и бебето не може да приеме минималният препоръчителен дневен прием на мляко за деня. А бебетата имат най-екзистенциална нужда от мляко до първата година, а и след това.
Това, че някой педиатър твърди, че пюрето за обяд трябва да бъде от чист зеленчук, а не се вълнува от дневното прието количество мляко, не говори добре за практиката му. Защото добрият педиатър не е само добър диагностик и терапевт. Правилното хранене на бебето е от изключително значение за неговото развитие и здраве.

# 479
Vanesa, никого не оценявам и аз не се заяждам. Не съм казала, че си лоша майка. Според мен такава няма. Исках да кажа, че съмнението дали правя нещата както трябва ме карат да чета, да се информирам и да търся съвети  Peace. Аз захраних по-рано и съм го казвала тук, като съм се аргументирала.

Общи условия

Активация на акаунт