До СЕПТЕМВРИ време не остана,бебчо да си гушне мама !

• 23 288
  • 709
  •   1
Отговори
# 300
За диоптрите в моя случай както са -7 дали ще станат -8 май вече няма значение....така или иначе нищо не виждам без помощни средства Wink майтап си правя, разбира се ще се съобразя с каквото ми кажат.
Дана, успокояващо ми подейства това, че си станала на 6 час и си отишла да го гледаш.....защото аз не казвам, че ще съм в супер форма и ще мога да си го гледам сама от първия миг, но ще ми е гадно да сме разделени толкова време, искам да има някой да помага, ама да си е при мен....но какво да се прави...това дали навсякъде е така със секцио 24 часа в реанимация без бебо.....

# 301
gala9, Аз ходя при д-р Богословова на ЖК и досега съм много доволна. Живот и здраве ще раждам при нея във Вита. Нормалното раждане е 1500 лв., ако си здравно осигурена, а секциото - 1900 лв. Ако случайно решиш при нея да раждаш, само да предупредя, че трябва да си запазиш час за преглед за месец, месец и половина напред, защото графика й е много пълен и не се знае кога ще може да те приеме. Има частен кабинет в Гео Милев и там преглежда. Но ако решиш - действай по - скоро, че не е останало време вече. А иначе във Вита израждат още 2 добри лекарки (а може би и повече). Едната е Илиева, а другата мисля, че беше Ковачева. Всичките, доколкото знам идват от Шейново и може да се разчита на тях. Аз бях на отворени врати във Вита и съм с много добри впечатления. Верно цените са почти като в Токуда, а там имат спешно неонаталогично отделение и доста повече лекари, но аз бих предпочела Вита, заради това, че проследяващата ми лекарка изражда там.

А иначе съм чувала добри неща за Велев от Шейново, както и за Попов от същата болница. А за Майчин дом класацията оглавява Дяволов, всичко живо там се натиска да ражда при него. А в Майчин дом цените са по-ниски- към 600 лв. мисля, че беше изборът на екип, докато в Шейново е 900 лв.

# 302
Многоооооо ти благодаря за отговора.
Звънях днес до Вита - раждането е 1600лв.  Исках да си запазя час при Богословова,но точно така ми казаха - само израждала там. Намерих и координатите  на частния кабинет ,но днес е до обяд и никой не вдига. задължително ще се пробвам в понеделник. А какво ще кажеш за педиатрите там, как са с неонатологията?

Мирка, много благодаря.

# 303
gala9, да се включа и аз с отлични отзиви за Богословова
консултациите тя ми ги води още от осма седмица и съм много доволна... не е човек, който говори ако не го питаш, но ако питаш-отговаря подробно, без да е досадна...
след хиляди чуденки (от финансова гледна точка, особено след като вдигнаха цените преди месец), реших че ще раждам при нея - да знам защо си плащам...
на "отворени врати" не съм ходила, планирам август  Simple Smile

Сега видях, че си писала заедно с мен и да отговоря за неонатологията - разговарях с Богословова за това, увери ме жената, че никой няма да поеме отговорност за бебето, ако няма възможност да се грижи за него.... а отделно само две болници - Токуда и Майчин дом - имали апаратура за интубация (ако се наложи). Което значи, че и в Шейново да родиш, и в Тина Киркова, пак ще закарат бебето в тези две болници (да не стигаме до там)
в интерес на истината, това за апаратурата го четох още някъде, в интернет, но не мога да се сетя къде  Embarassed

# 304
Ами тогава ще съдействате за по раннен час ,ако се окаже ,че има чак за след месец  Joy

# 305
gala9, не може да съдействаме...  Embarassed
аз лично имам по три часа напред за консултацията, защото иначе няма  Embarassed
затова ни дават часове (за консултация) по няколко напред

# 306
За педиатрите не знам нищо, освен, че на всяко раждане присъства педиатър и анестезиолог. Най-добре като отидеш на прегледа да питаш, тя ще ти обясни. Аз още не съм говорила за раждането, опитах се миналата седмица като бях на консултация, но тя каза, че е рано още да го обсъждаме. И прекрати темата.
А за часовете, аз сега ходя през 2 седмици, но самите часове ми ги е дала за месец и половина напред, защото не остава място просто.

# 307
Maniche и аз повече клоня към Селена, още повече, че ще се местя да живея в Смирненски, ще ти бъда благодарна ако споделиш впечатленията си след визитата.
Иначе да ви питам, как сте с движенето, на мен все по-трудно, пък и мързеливо ми става, хич не ми се ходи пеш,а вече ми тежи, задъхвам се ,допикава ми се и тн ooooh!, а забелязвам, че почвам доста да дебелея #Cussing outВсички ми дуднат движи се, разхождай се ,еми не ми се разхожда ,останаха ми 2 месеца неангажираност и лежане така че Crossing Arms Peace Embarassed

# 308
Здравейте момичета!
 Цял ден се каня да пиша, ама все не ми остава време.
Emili Arie, радвам се че Марков те е успокоил за проблема с артерията, а за другото ще стискам палци всичко да се окаже наред. Peace
Jani4ka, браво на твоята бебка. точно когато трябва, тогава се и обърна момичето. А и мерките са й идеални. Да ти кажа имам подозрение, че моята девойка пак се е обърнала седалищно (но ще потвърдя след седмица). Имам чувството, че ми е седнала буквално на пикочния мехур и не мога да устискам и 10 мин (освен ако не седя или лежа) без да търча то WC-то. TiredА може би чувството ми се е усилило покрай гадния цистит. Thinking
А за контракциите ти, като сподели че са били вследствие на обръщането на бебето, се сетих че моята АГ ми каза да пия магнезий докато не се обърне бебето в правилна поза, именно за да не контрахира матката.
Още нещо щях да пиша, ама пусто забравих.

# 309
  • Пловдив
Мале, момичета, страшни цени в тая София #Crazy при нас в Пловдив частното раждане е около 900-1000лв ,ако нещо не се променило тия месеци ,аз съм се насочила или Торакс, или Селена ,то май др. частни родилни  домове няма, ама само ми вкарват филми, че нямали там апаратура, че ако не дай Боже стане нещо карат в държ.болница и т.н., та незнам newsm78,моят докт. работи само на частно, да питам момичетата от Пловдив- накъде сте се насочили да раждате  Blush
boni.m, аз вече писах-във ВМИ, което сега е преместено в хирургиите на Пещерско шосе.След ремонт е.И да техниката и докторите-специалисти, както за самото раждане, така и за бебоците никъде другаде ги няма!

# 310
Мале, момичета, страшни цени в тая София #Crazy при нас в Пловдив частното раждане е около 900-1000лв ,ако нещо не се променило тия месеци ,аз съм се насочила или Торакс, или Селена ,то май др. частни родилни  домове няма, ама само ми вкарват филми, че нямали там апаратура, че ако не дай Боже стане нещо карат в държ.болница и т.н., та незнам newsm78,моят докт. работи само на частно, да питам момичетата от Пловдив- накъде сте се насочили да раждате  Blush
boni.m, аз вече писах-във ВМИ, което сега е преместено в хирургиите на Пещерско шосе.След ремонт е.И да техниката и докторите-специалисти, както за самото раждане, така и за бебоците никъде другаде ги няма!

Аз се насочих към хирургиите на Пещерско шосе поради същата причина,имат апаратура.Персонал,който е изпитан там влизат какви ли не пациенти,всякакви тежки и критични ситуации ,дано при мен да няма,но се съобразявам с факта, че е възможно. Колкото до обстановката скоро е правен ремонт,леглата и шкафчетата са нови, теракот в стаята и банята,дограмата е нова,има щори ,а и като си платиш внимание ти се обръща каквото трябва и на теб и на бебето.И ще спестиш половината пари,а колкото до лекарите всички са с дългогодишен опит, аз лично предпочитам по малко внимание, но да знам ,че детето ми е в сигурни ръце.

# 311
Здравейте мамчета,

Съгласна съм с вас, че цената в Токуда е сравнително висока, но останалите частни и дори някои държавни болници пак ще поискат сума близка до тази (къде регламентирано, къде не), а няма да предложат толкова пълна и качествена услуга като тази многопрофилна болница. Предвид това, че приемам медикаменти по време на бременността, предпочитам да родя на място, където освен лекар и анестезиолог, както е в някои частни клиники, мога да разчитам и на други специалисти. Другото нещо повлияло силно на избора ми е, че бебето ще получи най-добрите грижи и проследяване, ще мога да го виждам и да бъде до мен без ограничения, няма да се притеснявам за риск от вътрешноболнични инфекции и че болницата разполага с най-съвременната апаратура.
Докторът, който ще присъства на раждането е много важна фигура, но не по-малко важни са неонатологичните грижи след това. Не на последно място е позицията на медицинския персонал относно кърменето.
По отношение цените тук и в провинцията въобще не може да става дума за сравнение. Тук напливът е огромен, цените в частните клиники имат донякъде и ограничителна функция, понеже местата са малко.
Мнението ми се припокрива с това на Мирка и съжалявам ако съм ви отегчила, но понеже аз повдигнах темата, държах да се изкажа.

Лека нощ и спокойни сънища!

# 312
# 313
лека нощ тумбачета   smile3524

# 314
  • у нас
лека нощ и от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт