До СЕПТЕМВРИ време не остана,бебчо да си гушне мама !

• 23 274
  • 709
  •   1
Отговори
# 450
Ей как ме поуспокоихте. Дано наистина мина леко тоя болничен престой...
Днес си говорих с кумата (тя има вече стаж като мама, от около месец насам) и горе-долу ми се изясни какво точно да си взема за бебока в началото. Сега да ми минат болничните терзания и ще се заема с тази тема.
А у нас взе да се обсъжда кой щял да ми помага вкъщи след раждането. Аз лично, смятам, че колкото и да ми е трудно да се разбирам с нея, свеки е най-удачния вариант, като за начало, защото е акушерка и толкова много бебета са й минали през ръцете, че вероятно не им знае бройката. Като го казах на нашите, те като че ли се засегнаха, и майка ми и баща ми деликатно обясниха как можело и те да си вземат отпуски по това време... милите, чак ми стана тъжно... Но те ще помагат натам, че са на 5 минути с кола от нас, докато свеки, принципно е на 500 км.... дано да няма сърдити в крайна сметка.

# 451
  • София
gala9 мен ако ме питаш я купувам още днес , заедно със всички бебешки джаджи , но мъж ми се извъди малко суеверен и се дърпа от покупките нещо , но ако дадът добра цена мисля ,че бих могла да го агитирам  Peace

NKl количката е уникално компактна !!!! Ние точно затоева я харесахме , че имаме един много тесен асансьор , тесен коридор вкъщи /квадрат и половина / и тесен багажник на кола.

# 452
  • у нас
gala9 на мен ми минава през акъла да отида на кола, но до сега съм карала по мързеливия начин с бръснача и се чудя дали ще мога да се прибера или някой ако ме види по улицата и ще си каже  "тази ражда"  hahaha

# 453
Добре, хайде питайте за цена за 3 колички, ако може през познаия на gala9, предполагам ще дадат по-голяма отстъпка. И на мен не ми се искаше предварително да я вземем, защото нямам място в къщи къде да я държа пък и ..., но наистина, ако отстъпката си заслужава, съм съгласна. Хайде да видим каква е цената и веднага след като разберем аз ще отида сама до някой магазин само да пробвам дали ми влиза в багажника. gala9, да разчитаме ли,че ще подпиташ за 3 колички?

# 454
  welcome  isito5  
   момичета всички ли ще си копувате такива скъпи колички?  #Crazy какви са тези цени 1100 лв. Аз ще си купя сигурно на Кенгору или Бертони , те са по 300-350 лв.
   а кой ще ражда без избор на екип и без вип зали?
    Направо като ви чета се чувствам като някоя скръндза, защото и ние можем да си позволим такива луксове,но ..................... За возене 2 години най-много , 1000 лв НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ . А даже Кики като проходи на 1 годинка вече спря да иска и количка. Абе от 1.5 със сигурност излизахме пеш или с колело с буталка.
     Относно избори на лекари писах и преди. А за вип стаи мися ,че за 3-4 дни ще издържа в малко по не лукс обстановка .
      Абе мойто мислене е ............     Whistling      

# 455
Щица, мен ако питаш хич никой не ти трябва.Живот и здраве този път съм решила деликатно да разкарам всички. Wink
Предния път - майка стоя цяла седмица, после свеки всеки ден в продължение на месец идваше до в къщи (живеем наблизо) и в един момент вече направо ми писна.Най-спокойна се чувствах като си бях сама с бебето.Вярно помагаха ми, дрешките да изперат (въпреки че аз исках да си събера малко и да си ги изпера в пералнята), нещо друго, но като има друг човек в къщи ...
Естествено всеки сам си решава, особено пък след секцио може би има нужда от повече помощ, но не мисля, че трябва да се обиждат. Peace
Nansi_21, не всички, аз ще си взема Маг Ингланд, те пък са 230-250 лв.  Simple Smile За лятото сигурно ще си взема някаква друга и така, не ми се дават много пари за количка, а от приятелки знам, че тази е удобна и върши работа. Peace
Isito5, добре дошла!

# 456
  • у нас
nansi_21 споко аз съм от твоя отбор Peace двама студенти, на квартира.... ще взема на сестра ми количката, която е ползвана много малко и е почти като нова, легло ни дадоха на мъжо първи братовчед, кошара за игра нашите купиха на племенницата и тя изпадаше в ужас като я сложат в нея.... изобщо гледам това, което е крупна покупка и мога да си го спестя да не давам излишни пари Peace сега за дрехите е друго... там съм малко - един парцал да имам ама да си е мой Naughty и за това съм си купила дрешки, спално бельо, хавлии и т.н.

# 457
gala9, за Дара съм  Peace
nansi_21 , по въпроса за количките - спрели сме се на Чиполино, също смятам, че 1000 лева са множко за количка, която се ползва година-две. Според мен количките не са толкова важни, стига да са функционални и удобни за бебчо. Но пък съм склонна да дам повече пари за качествен матрак за легълцето. Всеки си решава за кое колко пари може да задели.
Иначе живеем в малък град и тук и дума не може да става за избор на екип при наличието на само двама гинеколози Simple Smile Другия ми вариант е да раждам в частна клиника при докито, което ми следи бременността на частно. За там вече мисля, че си заслужават парите, чувала съм, че е съвсем различно отношението на персонала и изобщо - както каза една приятелка - успяваш да се насладиш на това, че си станала майка.

# 458
айде да говорим за сряда, примерно следобедните часове- 13:00ч. . Ако караш по България посока Бояна, на светофара при инфекциозна болница завиваш на дясно посока Цар Борис III и след следващия светофар минаваш "от горе" ,защото там пътя се дели на две- слизаш на долу към Константин Величков; и  продължаваш напред към Пирогов . Та като подминеш това кръстовище и първата пряка ( тя е забранена за влизане) на ъгъла е магазина. там може да се качиш на тротоара защото няма къде да се спре, или да продължиш до следващата пряка и там да спреш. Оффф надявам се да си ме разбрала,че аз съм малко зле с обясненията. http://www.kol4ki-bebe.com/ - ето така изглежда от вън , за ориентир  Wink

# 459
И аз съм от икономичните  Mr. Green
За количка - разумна цена за мен е от порядъка на 400-500-600лв макс., и понеже тази която си харесах се продава само 3в1 за 1300лв, си намерих същата от продавалника в само летен вариант,в отлично състояние за много по-малко, утре ще я огледам и ако ми хареса ще я взема.
За раждане - бих дала колкото трябва, но поне тук във Варна не се налага, в смисъл че получаваш добро отношение и по ЗК, поне такъв е моят опит.
А пък дрешки - имам от каката толкова много, особeно тези за първите 6 месеца са обличани буквално по 2-3 пъти, като нови са. Та общо взето, комплекта за изписване, кошарка и 3-4 дреболии/залъгалки и т.н/ това ще ми е разхода.  Laughing

# 460
  • София
nansi_21,

Не се тормози толкова за тези неща. Всеки сам си преценя и си приоритизира.

Аз вече казах, ще ползвам стария МАГ на дъщеря ми. На времето когато я купувах, преди 4 години нямах пари за много скъпа количка, предпочетох да ги дам за раждането. И тъй като количка за 250-280 лв ми беше преудобна, реших сега, че няма смисъл да купувам нова, въпреки, че новите модели са къде къде по красиви и вероятно по-удобни.
Лятната ми е МакЛарен, тя е страшно лека, и определено си струваше и тя цената (пак беше от порядъка на 250-280).

Сега пак предпочитам да дам повече пари за раждането, отколкото за количка, та така...

Що се отнася за избор на екип и подобни, щом не те е страх, давай смело. Имам доста познати, които са раждали в София без такива екстри и са доволни, въпрос на късмет на кой екип ще попаднеш. Аз просто съм си бъзла и може би малко разглезена, но дано всичко с нас и бебчетата да е наред, пък за парите няма да мисля.

Гала9, и трите последни имена, които останаха ми харесват! Забелязвам, че Дара напоследък е много предпочитано име... 

Ние за името сме си го избрали, аз даже го бях писала преди, но напоследък с мъжо се майтапим, че ако се стигне до ходене в Каварна и родя по пътя, ще кръстим бебето Таря Simple Smile и Таря Турунен ще му е кръстница...

# 461
Аз също съм се спряла на количка в порядъка на 600 лв и също е 3в1 ... мисля че не си заслужава повече, не се знае колко време ще се ползва, като се има предвид колко други разходи има, а за лекар ... аз съм твърдо за избор на екип ... не всеки ден раждаме, а и не ми се иска да се мъча много,много, та аз съм за избор на екип и упойка дори за нормалното раждане!

# 462
Герито85,аз миналата седмица ги имах същите неща в урината,доки каза,че няма страшно.
Нанси21,аз също няма да дам 1000лв. за количка.Извинявайте,ама няма смисъл,още повече,че 3-4 месеца не ни мърдат вкъщи зимата,а пък като станат на 7-8 мес.бебшорите,може и с лятна,която е по-лека.Аз ще си карам Хаука,а април-май ще си взема лятна,даже вчера си харесах една на цена 100лв.Иначе купих повече дрешки,въпреки,че имам останали,защото Симона се роди юли,а сега трябва чак към 20 септември.
Фата Моргана,ако си решила да раждаш в Иван Рилски,може и да не си викаш лекарката.Всички там са добри,затова са и там.Аз ходя при началничката им на консултации,но живот и здраве като взема да раждам,ще родя при който е на смяна.

# 463
Аз бях дала моята зимна количка на една близка приятелка и тя сега иска да ми я върне, съвсем запазена е, нищо чудно с нея да изкарам зимата. Не знам какъв модел е, някаква обикновена със сигурност, а ще има шанса да вози трето бебе вече.  Simple Smile После март - април се минава на летни колички, така че зимната реално ще се ползва 6-7 месеца при нас. Аз съм на мнение, че който каквато иска, такава и трябва да си вземе. Щом на мен не ми се е счупила нито една от петте, които съм ползвала досега, едва ли ще имате проблеми с която и да е от новите модели  Peace Имам и лятна, съвсем запазена, обаче е в искрящо розово и ще мога да си я позлвам само вкъщи за приспиване на бебчо, за навън ще му взема някоя "по-мъжка" Grinning

# 464
Аз пък реших да отида преди малко до Вис Виталис, за да видя въпросното Giordani, че не ме свърташе на едно място. Ами видях го, но не ми направи кой знае какво впечатление. Мисля, че това не е нашата количка. Тъмно синята изглеждаше супер на снимки, но на живо цветовете не ми харесват и то изобщо. А и кошът за новородено е в една пластмаса отвън. А летният кош няма напълно легнало положение, то има де,ама краката на детето остават леко вирнати нагоре и може да не иска да спи така. Като качество сигурно е страхотна, но явно не е моята количка. Quinny-тата бяха по-готини според мен (но и цените им са "по-готини")...

А иначе съм съгласна, че това са много пари за бебешка количка, но пък после можеш да я продадеш на половин цена или да си я пазиш да ти изкара, живот и здраве, още едно дете.

Общи условия

Активация на акаунт