До СЕПТЕМВРИ време не остана,бебчо да си гушне мама !

• 23 274
  • 709
  •   1
Отговори
# 390
 smile3515 съквартирантите ме ме събудиха в 1.30 тази нощ и сега се чудя как да заспя наново. А в понеделник, т.е. днес съм на 4Д за ФМ, при доктора при който мисля да раждам, ще го видя за пръв път. Ще трябва да си подпирам с клечки очите, за да не заспя  newsm61, а имам да го питам толкова важни неща. Бясна съм просто. Ако имате някоя чудесна идея за отмъщение, приемам съвети.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 03:55 от Flash Dance

# 391
има ли още будни ??????
Мен пък малкия ме събуди,че се беше напишкал и сега хич не ми се спи. Утре пак ще съм като парцал.

# 392
Има будни и още как..
аз дежурно си ставам по това време... #Cussing out

# 393
Лелее, Мирка, направо си е било фалшива тревога... представям си какви мисли са ви се въртели в главите.

Assi, аз мисля да подготвя две различни комплектчета - и за горещо, и за по-хладно време. Или пък както някой спомена - с пеленка или одеалце. Другото, което май трябва да взема е комплектче и в размер за новородено, и за 0-3 месеца, защото си има разлика. И може да се окаже, че бебето "плува" в по-голямото. Та две със сигурност ще имам подготвени.

rosi_m5, аз няма да взимам пудра, вече се смята, че не е нужна. ... Повторила съм Мирка  Simple Smile. А за почистване на дупето в началото - пак както тя е казала - на лекцията ни обясняваха точно този начин, а и в моята книга пише същото. И изобщо, докато не падне пъпчето - няма да я къпем във ваничката, а ще я обтриваме с хавлиена кърпичка навсякъде.

# 394
rosi_m5, аз няма да взимам пудра, вече се смята, че не е нужна. ... Повторила съм Мирка  Simple Smile. А за почистване на дупето в началото - пак както тя е казала - на лекцията ни обясняваха точно този начин, а и в моята книга пише същото. И изобщо, докато не падне пъпчето - няма да я къпем във ваничката, а ще я обтриваме с хавлиена кърпичка навсякъде.
Това с пудрата явно съм го пропуснала на лекцията дето ходих. Май пак ще я повтарям  Tired За дупето и къпането в началото и и аз мисля така да подходя, просто искам предварително да се ориентирам и да се "запася" с необходимите неща за бебо за месеца-два напред, за да ми е по спокойно. Не разчитам особено на баби и татко за тези неща. Бабите ми развиват остарели теории, а тати като влезе в бебешки м-н и гледа по ошашкано и от мен  Mr. Green

# 395
Здрасти и от мен,

аз съм вече на работа, но като се има предвид, че станах в 6 часа, поне нещо полезно ще свърша.

И за двете си деца съм ползвала за мазане само преварен зехтин и сега ще ползвам такъв.  Peace Комплектче за изписване ще взимам най-малкия размер, понеже не вярвам да родя огромно бебе  Simple Smile

Честито на  всички за количките, много са хубави!

# 396
  • София
Добро утро!
За къпането в началото докато падне пъпчето и после зарастне раничката, вместо обтривания с влажна кърпа, може да къпете бебето направо под мивката, като избягвате да мокрите коремчето. Така ги къпаха в родилното и ни учеха че е най-добре. Аз си мислех, че ще ме е шубе, но като се върнах вкъщи първата вечер аз си я изкъпах и изобщо не ми мигна окото. Е, след това показно, татито се зае с тази задача и до сега банята си е негово задължение. После вместо на мивката я къпахме със слушалката на душа, че на него може да му се наглася температурата на водата и над ваничката, а едва след 2 седмици я потопихме изцяло във водата.

За комплектчето за изписване мисля да взема само едно - с боди с дълъг ръкав, с гащеризонче и шапка, а да предвидя 2 варианта за повиване - по-тънка пелена и по-дебело одеало. Така или иначе от болницата директно отиваме вкъщи. Няма да стои навън детето. И този път не мисля да събирам гости за почерпка. Който иска да ни поздрави ще дойде в болницата. Там ще се почерпим с бонбони и ще си направим снимки и после само ние 4-мата ще се приберем вкъщи.

Слънчева и усмихната седмица на всички!!!  Grinning

# 397
Добро утро!

Честити покупки на пазарувалите lovekiss ! Аз скоро ще ходя да поръчам легълцето. А да попитам леглата сглобени ли идват или на части и трябва в къщи да си го сглобиш? Че аз искам чисто беличко, а такива мостри няма, за да го взема готово и ще трябва да поръчам.

А за изписването съм взела и с къс и с дълъг ръкав бодита за под блузката и ританки за под дънките, но много ми се искаше да не го повиваме в пелена, че милите стават като пашкулчета. Имате ли представа дали може да не се повива в пелена, ако времето е хубаво, а направо да си го носим по дрехи? Или пелената е задължителна?И още нещо да питам - каква е процедурата по изписването? Аз не съм ходила на изписване на бебе, има ли някакъв ритуал?

Извинете за многото въпроси от моя страна днес.

И да се оплача smile3511. От Четвъртък до Неделя има Световен Рали Шампионат на Боровец, а аз няма да мога да отида, защото няма с кого, а мъжа се състезава и няма да има време да се занимава с мен или по-точно не искам да му преча и да съм му в тежест, докато има 1000 неща на главата. И така се получи, че ще си стоя сама цяла седмица в София, докато има WRC...Много ми е сдухано... newsm45А не ми се рискува да пътувам сама с колата по отсечките...

# 398
Добро утро!
Последно време и аз като се събудя вечер,после по 1-2 часа дремя ,и сутрин съм като пребита.А  в началото на месеца имам работа и ми е ужасно изморено.
Аз да се похваля:вчера ходихме до моята позната и за 160 лв. си купих:комплект за изписване,две одеяла,две хавлии,комплект за кошарата,6 бодита с къс и дълъд ръкав,3 гащеризона,3 плюшени комплекта ританки с жакетче,3 памучни комплекта,10 чифта чорапи,лигавници и 2 елека.Отделно като извадих от Симона нейните дрешки,имам малииииииииииииииии за цяла детска градина.Другата седмица я пращам на Синеморец с майка и с мъжо ще боядисаме,а оттам малко по-малко ще подреждам.От този път всяка седмица матката ми още не може да се успокои,трябва малко да легна.
До после,успешен ден на всички!!! newsm51

Следобед или утре ще снимам покупките,и ще ги кача да ги видите!

# 399
Добро утро и от мен,

NKI, креватчетата идват разглобени. И мен вчера ме караха да взема мостра, но аз си искам чисто ново. Като ги гледам как ги дрънкат тези мостри - не, мерси.

Мами, щормувах  темата на августчетата и там една мама беше дала едни линкчета ,които аз откраднах Mr. Green ( надявам се тя да няма против) и ви ги давам
- http://www.vbox7.com/play:28eecdd0
- http://www.vbox7.com/play:7fb387c1

Интересни са.
Между другото някой гледа ли филма, който ви препоръчах, страхотен е

# 400
  • у нас
аз започнах, но нещо не можа да ме грабне Confused сигурно е от хормоните, а аз съм и малко странна птица Crazy, не е ли силен старта на един филм, не го доглеждам Laughing

# 401
  • София
Добро утро и от мен

# 402
Ей, сега се поразрових за коментари, относно изписването. И установих, че вече май няма много нужда от пелена за бебето (освен ако не е много студено). Можеш да си го облечеш както си искаш и да го вземеш със кошницата за кола, без да го правиш на пашкулче  smile3521 . Не се бях замисляла за тези "екстри" досега  Mr. Green .

# 403
Качих снимки в албумите "коремчета","покупки" и "изписване".

# 404
Напоследък и аз за това изписване си мисля...
струва ми се малко странно да си го вземеш само по дрешки и в кошчето Simple Smile
аз май ще мина на вариант лятно комплектче за изписване въпреки че се води лятно пак е с дълъг ръкав само пелената е по тъничка ама и аз нямам намерение да се застоявам много пред болници и по пътя няколко снимки само за 3 4 мин и да ни няма Simple Smile

днес моето мило ще се захваща да сглобява легълцето. тези дни ще дойдат и шкафчетата
остана само количката да купим ама аз не бързам още защото модела вече съм го избрала и вече остава само да излезем и да я купим има я навсякъде Hauck Malibu 3in1

лек ден ви желая  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт