МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 053
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Е при нас проблем със жилище няма,поне за това не мисля,апартамента е 120кв,пет стаи са има място за 2 семейства,ама да ви кажа и още 5 стаи да имахме,пак всички щяхме да стоим в 1,тези деца са като закачени за нас,като маймуни висят отвсякъде.
Иначе строим и къща,надявам се скоро да сложат покрива,нали моя мъж сам си я строи,времето все не му стига,ама не бързаме за никъде,само аз натискам двора да оправим,че децата да бягат на воля в него.
karelia79,благодаря,радвам се че ти въздействам така.
Уф,аз днес приключих с покупките на дрехи за сезона,голям зор видях,добре че всичко купувам от Интернет сайтове,че няма начин да обикалям магазини и да успея.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 23:11 от Mira 1919

# 346
Mira 1919 ,аз също вчера приключих с покупките за сезона,та поне за това ми олекна,та една мисъл по-малко LaughingТи в интернет от кои сайтове поръчваш?От чуждестранните поръчваш ли?

# 347
  • София
Ние сме в тристаен апартамент. Ползваме хола за спалня, в другите две стаи са двете по-големи деца и малката, която си спи самичка. Simple Smile Смятаме след няколко години да съберем момичетата, а баткото да се отдели в самостоятелна стая.

GI, браво на Денис!  bouquet

Mira 1919, лека завист изпитвам, че си приключила с покупките на дрехи. Laughing Я сподели някой сайт с по-евтини дрешки, ако си намерила такъв! Wink

# 348
Я,да ви пусна една снимка на Бела от тази вечер,че аз май само стари нейни снимки съм пускала...

# 349
  • София
  Съвсем отскоро сме в тристаен. Хол с кухня и трапезария и две стаи. В момента заради поставяне на паркет в двете стаи сме в хола отново всички. Тъй като всички са момичета сме решили детската да е обща и да е за трите. Още не мога да измисля обзавеждането и разпределението на леглата и тн... В другата стая ще е спалнята на нас с таткото. Така или иначе през деня всички сме основно в хола, който е към 35 кв.

# 350
  • Бургас
Ами основно купувам от ибей и съвсем от скоро в Спорт директ.В ибей е голямо дебнене,ама имам невероятни дрехи от там.
Определено за малките пазарувам от ибей,а за големите вече се насочвам към Спорт директ.
Пазарувах и от Ларедут,но там си е на сметка само по време на намаленията,иначе не си заслужава.
Мони,малко е мътна снимката,но все пак се вижда една кукла на нея,да ти е жива и здрава принцесата.
Ailа,при нас е същото през голямата част от деня се в хола,а иначе имам една стая която трябва да направя момичешка,но ще изчакам Стефания да стане поне на 2,5-3год и тогава.Засега Таня е заедно с момчетата,не че ще мога да ги раделя в момента,дори и да бях обзавела свободната стая като детска,затова сега е дрешник!

# 351
Здравейте мамчета Hug
Ние живеем в апартамент 70 квадрата.Имаме хол, кухня и спалня. Направихме хола детска стая, защото е най-голямата стая в къщи Grinning. Спокойно се събират трите дребосъка.Спалнята си е спалня. Е,липсва ми един хол, където да мога да си каня гостите.Така повече време прекарваме в детската, там са компа и телевизора с цифровата. Но честно да си кажа, най -големия проблем е.... Joy че разпшолагаме само с една тоалетна Joy. Верно смешно е, ама 5 човека се редим на опашка.
А на мамчетата дето са с по големи жилища много се радвам.
Карелиа 79 спокойно, те тъкмо ще пораснат и ще се изпоженят Joy, така че ангажимента ще отпадне. Аз мисля като пораснат децата, примерно де, ние да сме на разтегателно диванче в кухнята, а спалнята също да им я дадем, особено, ако дай-Боже имаме още един дребосъче.Ох добре че моя мъж не може да чете тука, че за последното изречение щеще да ме мъмри поне половин час,че като чуе за още едно и лошо му става Laughing
Мони малката ти кукличка Бела е много сладичка!
Мира 1919 разсмя ме с това че малките все за вас висят. И нашите са същите, най-голямата пауза е от 10тина минути. И после се почва мааамооооооооо и тн.
Gi може би наистина е по добре да не раждаш вкъщи, или пък може да заведете децата някъде на гости.Ама ти си знаеш де Hug
Ех, момичета, разхождаме се днес 5тимата и аз вървя и си мисля, че всъщност три деца изобщо не са много.Явно нещо не съм добре.Работа няма, пари няма, колата се разпада,едвам се оправяме с разходите по тези ни слънчица, а аз -аз си мечтая за още една малка принцеска.И ми е тъжно,сърцето ми се свива като си помисля, че повече няма да тупка в мен едно малко сърчице.Няма пак да изживея неповторимия момент на раждането,защото раждането на всяко дете е специално и превъзходно нещо!Казвам си , че е глупаво да искам още дечица, (мечтата ми е за близначета), че е неразумно и незряло. Ама ума едно казва, сърцето друго.
Все още тайно се надявам че след няколко години ще мога отново да изпитам тази радост, че ще има още едно човече за чиято усмивка си заслужава да живееш, още една мъничка ръчичка доверчиво хваната за моята ръка.Още едно сърчице което се нуждае от мен, което ме обича и което аз обичам. Още едно мъничко човече чието дишане слушам докато сладко спи до мен,чиито сълзички да бърша и да споделям радостта му.Още едно гласче, което вика МАМО!
Нима съм глупава или безотговорна? Не знам! Но го искам от цялото си сърце!
Да, позволих си да споделя тези си мисли с вас, защото знам че ще ме разберете. Когато се роди голямата ми дъщеря, мислех че никога няма да мога да изпитам такава любов, защото и дадох всичката на която бях способна.До тогава не знаех, че съществува толкова голяма и силна любов.страхувах се , че ако имам друго дете, няма да мога да го обичам така. Е, не е верно. Или в сърцата ни има много любов за която не подозираме или Тя-любовта идва със Тях-нашите малки дечица!
М, даааа. Спирам вече, че доста писах.Извинете ме моля Embarassed Просто ... не знам. Не можах да задържа тези си мисли само в мен. Хубава седмица ви желая на всички!

# 352
Включвам се само за няколко секунди,за да напомня,че майките на първокласници имаме право на целева помощ от социалните  в размер на 150 лв.Оказа се,че тук много майки изобщо не знаят за това.Не са много,но нио се полагат!А нашата учителка каза,в кръга на майтапа,че много сме закъснели-тъмнокожите ни съгражданки отдавна вече са си изтеглили сумите... Необходим е дохода на двамата родители за година назад,както и удостоверение от училището,в което е записано детето,че ще бъде ученик.

После ще вляза за по-дълго...

# 353
  • Canada
Мамо Сузи, просълзих се като четях поста ти... Толкова искрено звучиш, а те разбирам напълно относно всички притеснения и т.н. Но пък човек никога не знае - днес ситуацията може да е тежка, а утре - да се случи някакво чудо... Така че все пак недей да мислиш, че никога няма да ти е случи отново това щастие! Hug
По повод пазаруването през нет-а - аз също пазарувам основно от и-бей, спортсдирект, преди от Ла Редут. Но Мира е права, че от последния не излизат много на сметкка нещата, а итам има разминаване между това как изглеждат и какво представляват в действителност. Но напоследък се ориентирах и към един друг, според мен доста изгоден сайт за дрешки - АСДА директ. Само че тук най-хубавите дрешки са за малчовци до 5 години. И при всички случаи поръчвам през посредник, тъй като не приема кредитни карти, издадени извън UK. Можете да разгледате: http://direct.asda.com/Baby-Clothing/60011,default,sc.html Поръчката ми се оскъпява с 10% като е с посредник, но все пак цените им са без конкуренция в БГ.
Reni-mats, много добра новина споделяш! Сигурна съм че ще е полезна  за много мамчета... Peace
Аз да си продължа анкетата... Flutter А как се справяте с превозите на толкова деца - в смисъл един автомобил ли ползвате, всички ли са в специални седалки, какъв тип е автомобила - ван? Мислех си наскоро че нашата кола може да побеле още едно малко човече, но нямам идея с багажа как ще се справяме... Rolling Eyes

# 354
  • София
Ох, много хубаво си общувате тука.  Heart Eyes
Аз вчера бях на седмото небе от радост - седнах сутринта на компа и след минути получих по скайпа много скъпа вест - една моя приятелка роди вчера третото си детенце - пишеше ми два часа след раждането и не можахме много да си бъбрим, защото го кърмеше през това време.
Ходя си още яко опиянена - така ми действат бебетата и чудесата, на които са способни майките им. /бебчо е роден нормално, вагинално и домашно, след две предишни секцио, а и се познаваме от деца с майка му, та за това ми е скъпа и опиянението от възхищението към нея ще ме държи дооооста време Crazy Blush Laughing/ Да са ми здрави и спокойни, както са в момента!  bouquet Hug

Та, по другите ви въпроси:
Жилище в момента - 70 квадрата - тате, мама и щерка спим в хола, момчетата - в детската, и кухня има.  Плануваме преобразувателен ремонт, но по-силни са мераците ни за бягство от тука Mr. Green, мечти за къща /след вчерашното ми "пиянство" вярата ми работи на макс - няма нищо невъзможно, мисля и аз да си избачкам някое чудо - на три етажа с огромен двор Laughing/
Превозно средство - един брой, разпадащо се, ама и един шофьор в семейството.  Sunglasses Само щерката е още в столче - задната седалка изглежда препълнена, за това ми трябва четвърто дете - ще ускори купуването на мечтания Крайслер Вояджър. Laughing

# 355
  • София
Сузи, твоят пост беше много хубаво начало на деня ми! Hug
Преди няколко дни научих, че една моя позната от друг форум е родила тризнаци- три момиченца! Направо настръхнах от вълнение! Blush

karelia79, сайтът е интересен, ще го разгледам! Peace  Много скъпи ми се струват дрехите у нас. Confused Сега като бях в Италия, попаднах на магазин за италианска конфекция, в който намаленията бяха просто драстични- не стига, че дрехите бяха по 4 до 7 евро, ами за пет и повече бройки ми намалиха с още 50% сумата. #Crazy

Ние сме с Тойота Авенсис, модел от `98. Галина пътува в детско столче, големите отдавна ползват колани. Събираме се, но двигателят не е от най-мощните и колата се натоварва доста на дълги разстояния. Със сигурност по-мощна и по-голяма кола би ни дошла добре, но за момента нямаме никаква възможност да си я позволим. Иначе сме много доволни от нашата- сериозни ремонти не сме правили, просто е безотказна! Simple Smile

# 356
Добро утро.
Две коли - мъжа ми с по-малката защото той не вози деца, а аз със ванчето децата и кучето  иначе не можем да се натоварим.  
Сузи - и мен ме просълзи и на мен много ми се иска още едно бебе ама едвали някога ще стане.  
Пазаруването -  и аз през интернет по-удобно и по-лесно ми е защото да излезнеш на пазар с четири деца в БГ  с тея космически цени е УЖАС. Използвам ибей основно и още един два сайта но по рядко.
reni_mats - благодаря за информацията.

# 357
Да се похваля и аз.......И аз съм приключила на този етап с пазаруването на дрехи и обувки. Пазаруването ми е основно от Илиенци и кварталния магазин за обувки. От нета съм малко резервирана(нищо,че в момента чакам 1 поръчка от Ларедут), скептично гледам на нещата от там, може би и защото никога не съм се занимавала с такава дейност - висене, гледане, търсене - нямам го често това време. Та ако някой ми помогне и обясни тънкостите - може и да се престраша, но на този етап пазаруването през нета не седи на дневен ред при мен.

На Илиенци най-редовно ми свалят от цената на бельото за децата, от дрехи също ни правят отстъпки(последният път освен отстъпката имаше и подарък блуза за Сами), а вчера платненките на Рая ни ги дадоха без пари - бонус към пазаруването(не ни правят за първи път намаления за обувки, но и ние сме редовни клиенти от години). Мразя да пазарувам на бройка, мъка ми е като тръгна по магазините за всяко дете по отделно, затова ми харесва Илиенци - вярно обикалям, но обикалям само 1-2 пъти в годината и се понася.......През нета пазаруването е доста зарибяващо и опияняващо, но като си видиш след това наличността по картата изтрезняваш за отрицателно време.

Единственото за нета ме блазнят на този етап маркови маратонки и зимно яке за Вили......Вчера се качих на тавана - Йоан ще има добри дрехи от батко си, вкл. и запазено зимно яке.

Та...с дрехи и обувки от магазина, с малко дрехи от тавана и общо-взето съм готова за училище. Но пък и не влагам кой знае какви пари в дрехи, не ги трупам с килограми. Рени, дори и си чакам помощта от 150лв. за първолака.

Ние живеем в къща, където има накъде да се разширяваме. Смятаме след 1-2г. да оправим мазата - която е по-скоро сутерен - и да я използваме по предназначение. А тя е направо мини гарсониера - стая, кухня, баня, ОО. То жилището не го мисля много на този етап......Колата ни е Рено Еспейс, понякога не пътуваме много по правилата Embarassedза столчетата, но колани слагат децата винаги. За нищо друго не страдам както за това,че тук, на етажа където живеем, има само 1 ОО.......Към всички, които в момента строят или ще строят - задължително имайте 2 ОО - че иначе стават кофти ситуации.....

Уикенда бяхме препълнена къща. Имахме гости - приятелско семейство с 3 деца(над 10г.). И в къщи беше оле-мале.....Оцеляхме всички, наприказвахме се, децата се налудяха на воля, въобще в момента съм заредена с много, много емоции.........

Аз продължавам да го мисля този 15.09. И май вече го измислих.....Лъчо и една позната ще бъдат с Рая, преди това Лъчо за кратко ще бъде и с Вили, а аз и една приятелка ще сме при Йоан. Приятелката ми ще ми помогне за Йоан - ако ревне, ако му се доспи и пр. Та....ползвах жокер - обади се на приятел...........

Сузи, същото и аз го казвах преди години...Дано стане това, което е най-доброто за вас....Радвам се за себе си,че мечтата ми стана факт....Въпреки трудното не се оплаквам от съдбата си. Вярвам и чакам по-добрите дни, успокоявам се,че след 3-4 месеца Сами ще е на 1г. и няма да ми е вече толкова в ръцете и ще започна малко от малко да започна да се чувствам като бял човек.......Надеждата крепи човека и казват,че умирала последна........Та и аз на нея разчитам......

Бягам, ще ви следя,че сте захванали хубави теми Heart Eyes, отивам да закусво-обядвам..........

# 358
  • Варна
karelia79, моите и трите раждания са секцио. Третата ми бременност беше проблемна, но за радост успях да изкарам до края успешно. За жилището, в апартамент сме - спалня, детска, хол+кухня. За сега ни стига. Имам опасения, че след 4-5г, може би ще отеснее, но дай боже ако се случи без проблем да се пренесем в по-голямо  Laughing.
Ааах мечти и аз имам за още едно бебче, но може би ще остане в сферата на мечтите. АГ-то ме предупреди, че ако не съм се отказала от идеите за друго дете, трябва да изчакам 3-4 години преди нови опити. А имайки предвид сегашната ми възраст след няколко години, не знам дали ще се получи.
Както и да е, важното е да сме здрави  Hug.

П.п.С помоща на приятелка поръчах дрехи за есенно-зимния сезон за нашата кака от www.cunda.de, та и аз мога да се похваля че други покупки ще има около Коледа и после чак на лято.

# 359
  • На село (близо до Лондон)
sweet_monii малко е мъглива снимката но ти е много сладка малката къдрава кукла Heart Eyes
МАМА СУЗИ много прочувствено и да така сега като мисля че съм за последен път бременна ми е малко  Sad на моменти, но други си ми е вече доста тежко Embarassed

За колите- ние сме с две, то и не може иначе защото са доста големи разстояния тук на село. Аз карам голямата кола-Волво джип, а мъжа ми един по-стар Опел вектра. Имам много место за децата. Всички (и 6 1/2 год.) са в седалки. Задната седалка побира 3 деца без проблем със столчетата. Багажника ми е много голям. Имам и още две седалки които се вдигат отзад, та ако има общо 5 деца
мога да побера отзад Crazy и един човек на предната седалка. Мноого е удобна и за дълъг път.
За пространство в къщи, не знам как ще е с три деца. Ние сме в къща с голям двор, три спални на втория етаж и на първия-хол, трапезария, стая за игра, малка кухня (но ремонтирана с 7 котлона и 3 фурни  Party), офис и мокро помещение. Сигурно като пораснат децата да им трябват отделни стаи за всички, но ще видим. Тук се изнасят децата на 18 год така че може и не...

Оф така като го написах много голямо звучи, но истината е че тук има много регулации. Например седалки в кола за деца под 12г са задължителни, в една къща ако са разнополови децата и над 12 г или от един пол но с повече от 7г разлика не може да спят в една стая и такива други глупости newsm78

Общи условия

Активация на акаунт