МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 072
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Сетих се ако детето има разстройство "Вомистухил" ги има и като капки  Hug не само като свщички.

# 301
За Германия знам, че има семейни карти, но нямам връзка с моите познати там за повече информация Sad

Мони, кисело мляко/айрян може с малко сол заради минералите- има противотемпературен ефект, сок от боровинки, къпини - също. Бананите са алкални предимно и не дразнят на стомаха. Също и пъпеша. Нурофена има добър ефект, но е изключително вреден за черния дроб. Мокри кърпи с оцет на китките, стъпалата, и ингвиналните области - подмишници и слабини, хладен мокър чаршаф или хладка баня/вана - ние я взимаме заедно, щото нали да сме гушнати....

# 302
Времето зависи от нас - когато го направим. Те просто няма да се занимават с въпроса, докато не ги атакуваме отново.

# 303
Добро утро!
Бела днес е малко по-добре като че ли.Но нощеска пак си вдигна температура 39,7,свалихме я бързо с Хексалгин и не е качвала засега повече.Иначе повръща сутринта няколко пъти.Ходихме до личната пак,тя я прегледа отново и каза,че гърлото й е адски зачервено и има налепчета.Изписа ни едно лекарство,иначе Бела нито кашля,нито нищо...Само това е,че вдига температура,която явно е от гърлото,пък повръщането не знам....Сега поне не отказва да яде,хапна и не го е повърнала,което е добре.
Надявам се да се оправя вече.
Взехме и  Вомистухил,че видях,че  сте ми го препоръчали...Дано помогне.
А за налипите,лекарката каза със сода и мед и марличка да ги търкам,амааа....Тя Бела едва ли ще стои,та не знам

# 304
Да се оправяте  Hug

# 305
Здравейте,момичета незнам дали това е мястото да попитам,но от 17.08 вече и аз съм в графа многодетна майка,защото тогава се роди и третото ми детенце.Искам да ви питам имам ли някакви облаги,които да ползвам от държавата и ако има запознати нека ми кажат (с изключение на половин цена за детска кухня и половин цена за детска градина).Ами това ми е питането,ако има такава тема се извинявам за въпроса си,но аз лично не намерих.Благодаря ви предварително!  Hug

# 306
здравейте мили мами
много се радвам че има такава тема
аз съм мама на три деца
искам да попитам някой дали знае дали може да се забременее със спирала,има ли такава възможност,че направо съм на тръни
ако на кякой му се е случила моля да сподели

# 307
искам да попитам някой дали знае дали може да се забременее със спирала,има ли такава възможност,че направо съм на тръни
ако на кякой му се е случила моля да сподели

Здравей, Деси!!! По принцип нито едно противозачатъчно не дава 100% гаранция...Спирала се мести, пада и пр. и действието и де факто в такъв момент става 0. Аз бях известно време с паднала спирала,но не съм забременяла тогава.

Та всичко е възможно, моя позната забременя точно със спирала.......

Иди на доктор и там всичко ще стане ясно!

# 308
здравейте
току що се прибирам от лекар и наистина за жалост се установи бременност в 8 седмица
всичко е наред,извадиха спиралата - не знам как е станало но аз не знам какво решение да взема
с три деца и едно на път - много трудно ще ми бъде без никаква помощ
моля посъветвайте ме,много трудно решение
аз си мислих че със спирала всичко е 100 %, преди година ми е сложена

# 309
здравейте
току що се прибирам от лекар и наистина за жалост се установи бременност в 8 седмица
всичко е наред,извадиха спиралата - не знам как е станало но аз не знам какво решение да взема
с три деца и едно на път - много трудно ще ми бъде без никаква помощ
моля посъветвайте ме,много трудно решение
аз си мислих че със спирала всичко е 100 %, преди година ми е сложена

Решението е само твое.......Разбирам те напълно Hug......Преди повече от 1 г. ме тресяха подобни емоции и знам,че въобще не е лесно. Когато се сложат и финансови несгоди(дано нямате такива)- положението е повече от отчайващо......Колко са големи децата ти? Мъж какво мисли по този въпрос?

Аз също нямам помощ....Разбирам те напълно.....Не е лесно, помисли си.......Но пък когато лежах в болницата с кървене в 3-4 месец установих колко безумно много го желая това дете - въпреки всичко!!!!!! Сега не съм спряла да го целувам и да му казвам колко много го обичам........

# 310
мъжът ми не е съгласен разбира се, а аз много се чудя какво да правя
децата са съответно на 13, средния на 11 малката на 4
финансово някак ще се справем но с децата как ще се справя незнам
Ти как се реши на четвърто детенце, как стана - искахте ли го или случайно като при нас
А вие как се оправяте с гледането
Мъжо как се съгласи на това решение
Благодаря ти че споделяш с мен

# 311
мъжът ми не е съгласен разбира се, а аз много се чудя какво да правя
децата са съответно на 13, средния на 11 малката на 4
финансово някак ще се справем но с децата как ще се справя незнам
Ти как се реши на четвърто детенце, как стана - искахте ли го или случайно като при нас
А вие как се оправяте с гледането
Мъжо как се съгласи на това решение
Благодаря ти че споделяш с мен

Не стана случайно......Стана на принципа - внимавай какво си пожелаваш.......Та..инициатор за 4-то бе мъж ми......Аз се колебаех...Защото когато аз исках - той не искаше...И желанието му ми дойде като гръм от ясно небе.......Та реших компромисен вариант - предвид гинекологичните ми проблеми му дадох 2 месеца за действие. Ако стане - стане, ако не - мандалото лопва......

Стана.....Шаш и паника....С парите положението повече от плачевно...Мамите знаят тук цялата история......Не ме питай за чувства, мисли и пр. На 5.7. получих обилно червено кървене.......Тогава установих,че го искам....Че много го искам......Че няма нищо друго значение освен всичко да е нормално с Бебо........

Не ме питай как се справям......Скоро ми хареса нещо написано от мама на близнаци - До първата година не помня нищо. След това започват някакви проблясъци - значи ми е станало вече по-леко.......Та аз още нищо не помня.......Нямам все още проблясъци.......Трудно ми е! Но.....и за миг не съжалявам за това,че ми е трудно..........Стискам зъби, старая се все пак да остана със зъби........Питай другите в темата - едно време редовно пишех - сега от дъжд на вятър....И съм една песимистична, една лоша, една никаква, самата аз не мога да се понасям.......Но.......не се оплаквам...Просто споделям.......

В темата има и други пресни мами с 4-то дете....Да се изкажат и те........Аз твърдо вярвам,че вече трябва да започна да имам някакви спомени и проблясъци....Чакам го този момент.....Пък децата ще пораснат един ден.......Тогава ще мисля по друг начин.....Но е трудно, не се лъжи....Но ще се справим...Ние сме силни момичета! Ние можем и ние умеем от лимона да си напарвим лимонада......Горе главата, смело напред и само напред!!!!!!!

Двете големи наши деца са на сходна възраст - специално на мен те ми помагат много!!!!!Първолака и той помага, но големите обират точките!

Мисли, вземи решение, аз само тихо ще кажа - честито! Пък от там нататък - вие си знаете! Hug

# 312
БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА ЗА ХУБАВИТЕ ДУМИ - ЧАК СЕ РАЗПЛАКАХ Heart Eyes

# 313
Здравейте Grinning
Sunny_money аз поне не знам за никакви други облаги освен тази за градината.Хубаво би било да има, но....
De_ni_78 здравей мила Hug Ние съвети много можем да даваме, но решението си е ваше. Аз имам само три дечица, не знам как е с четири. Но като гледам разликата, няма да ти е много трудно.В лицето на големите си дечица винаги ще си имаш помощници Grinning и то не един, ами цели 3ма. Хубаво е че финансово доколкото разбирам ще се справите.Щото то май това е най-трудното.Иначе ти знаеш, щом вече имаш три, че с всяко следващо гледането става по лесно и някак си неусетно Simple Smile
Аз бих го задържала, но не съм на твое място и не знам ти пред какво си изправена. Но каквото и да решиш, ние майките във този форум ще те разберем и подкрепим Hug

# 314
Здравейте!!!
Ох заради този дъжд децата ми съсипаха нервите свикнали са да излизат към 6 ако не вали и беше страшно, едно тръшкане едни ревове  а кaто дойде мъжа
ми за  две минути всичко се оправи.  
de_ni_78  - Ако ти каже, че с четири деца е лесно ще те излъжа да трудно е но не е непостижмо. Понякога (т.е почти никога) няма ред  всичко е нагоре с краката но след месец се свиква но моите и четирите са малки при теб ще е по-различно все пак децата ви са на по-голяма възраст. А щом си отгледала три четвъртото няма да е проблем  а щом имате и пари няма проблем а   каквото и да решиш   няма да сгрешиш за себе си. 
sweet_moni - Как е Бела надявам   се вече да е по-добре.  

Общи условия

Активация на акаунт