МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 055
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet
Ръфам банан и докато децата спят, наминавам...споделеното от мама Цоцоланка и мен ме просълзи! Hug

de_ni_78, добре дошла и честита ти бременност! Тази тема съществува точно за това - като се появи някое изтърсаче - изненадка да има с кой да споделиш, да видиш, че има много майки и бащи в абсолютно същата ситуация и всеки може да потвърди едно - "не е лесно, но не съжалявам"! Peace Разкажи ни за вас, покажи снимки - тука сме любопитни!

sunnymoney, честито ти трето детенце! Тука е темата за всичко свързано с многодетните семейства. На първата страничка на темата има линк с информация, но ще го дам и тук: https://docs.google.com/Doc?docid=0AYM_Z2IbePbqZGQ5dHFtNWpfNTljM2RqM2N0&hl=bg
Ако нещо не ти е ясно, питай пак! Heart Eyes Добре дошла си да споделяш каквото ти душа иска при нас /много се радвам, че себеподобните се множим - многодетните се броят наесен Laughing/

Хубав ден на всички - децата се събудиха и искат банани! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 316
  • София
Здравейте, момичета в прохладния ден  Hug

de_ni_78, и в нашето семейство 4- тото детенце беше изненада. За щастие нито за миг не сме се замисляли дали да го родя или не. Разбира се, че вие като семейство ще го решите, но това си е вашето дете. И аз да кажа честито, пък ти ще си решиш. Сигурна съм, че като го родиш, ще се радваш толкова много...

sunnymoney, честито ти малко сладурче   bouquet Да живеете щастливи и в любов! Относно привилегиите, не са много. За трето дете не се плаща такса в детската градина и таксата в детската кухня е половин. Тези неща и онова, което маминкаваня ти е дала като информация, май не се сещам за друго.

# 317
Дени, аз не разбрах... просто така, отиде, махнаха ти спиралата и сега си само бременна newsm78

Добре дошла на Съни!  bouquet

# 318
Здравейте момичета
Дива ирландска пешеходка (LSD), аз си сложих спирала миналата година с таци цел да се предпазя от забременяване тъй като бяхме приключили вече с децата
Нямах никакъв проблем през тази една година , но тъй като този месец цикъл не се появи , а аз имах всички симптоми на бременна веднага отидох на гинеколог,който установи бременност в матката - всичко е наред
каза че спиралата се е смъкнала, още се чуся как е станало гинеколожката каза че има такива случаи но добре че всичко е наред можеше да е по лошо
ами това е
Благодаря на всички момичета които се включиха и ме подкрепиха
Все още сме в размисъл тъй като мъжо се вайка как ще се изучат тези деца, като порастнат и разходите ще скочат - той се дърпа от тази гледна точка
Момичета а вие финансово как се справяте,гледам че големите ви дечица са големи вече на някои мами

# 319
Здравейте!
Първо да кажа,че Бела е много,много по-добре,не вдига температура,не повръща,всичко е ок,като изключим зачервеното гърло и налипите.
Ивон я приеха в детската градина и от понеделник тръгва.Условията не са кой знае колко добрри,но на нея й харесва,а и повечето от децата вече ги познава.Групата е смесена,но предполагам и се надявам всичко да е наред.
de_ni_78,не знам точно какво да ти кажа,понеже аз все още съм с 2 деца,но очаквам трето....Но мисля,че ще се справите и с четвъртото детенце,щом финансите не ви притесняват,а и си отгледала вече големи-здрави деца,които много ще ти помагат. Hug

# 320
  • София
de_ni_78, добре си дошла да споделиш тревогите и страховете си в този нелек момент за семейството ти! Hug И аз знам за случай, в който една позната забременя със спирала. Чувала съм, че ако не е била поставена добре, е възможно да се измести и да стане ненадеждна, както се е получило при теб. Съвети не смея да давам. Няма да те "надъхвам", защото четирите деца ще са на вашите глави и всеки си знае какво и докъде. Важното е да вземете решение, зад което сте готови да застанете и двамата с мъжа ти. Горе главата! Hug

sweet_monii, радвам се за Бела!  bouquet

Мамо Цоци, много те гушкам! Hug

# 321
  • София
  Аз пък определено искам четвърто един ден, но мъжът ми със сигурност е приключил. Така че ще видим как ще се развият нещата. Ако се получи, както  е ясно от първото изречение аз аборт няма да направя, така че мъжът ми няма да има голям избор. АЗ съм му го обяснила това, така че той да го мисли.
  Макар че в момента и аз бих искала малко почивка след като порасне Елена. Предвид обаче че аз съм на 28, а таткото на 29 години, мисля че имаме време един ден за четвърто, а дотогава приятелските семейства тепърва започват с бебеправенето и ще гушкам бебенца там. Покрай консултанстването за кърмене, също редовно гледам малки сладки бебешоци  Simple Smile

# 322
  • София
  Аз пък определено искам четвърто един ден, но мъжът ми със сигурност е приключил.
Aз също не съм приключила с децата, мъжът ми си знае, че ще се случи "един ден", даже се майтапи с това, подозира ме в бременност почти всеки месец, въпреки, че "ме пази" hahaha Разбира се, моят часовник тиктака по-бързо - напролет навършвам 35-тата годинка и мисля ако ще правим четвърто тогава да е, че да има време да го отгледаме...последния влак - тъй да се каже. Mr. Green

Финансово как сме...мдааааа, вечният и най-често задаваният въпрос...вероятно най-силния довод на семействата да нямат повече от едно или две деца...не мога да се похваля с излишъци, но и недоимъците не ме притесняват - ние с мъжа ми сме въжеиграчи - все по ръба, финансово нестабилни, не винаги добре преценяващи за какво и как да се разпределят малкото средства, борещи се да изплуваме над дълговете...но не сме лишили децата си от нищо, за което сме имали сили...не се вторачваме много...най-хубавите неща в живота ни не са ни стрували нищо - имаме изобилни неизчерпаеми източници на любов, прегръдки, думи, способност да даваме време и да обръщаме внимание....Даааа, парите имат значение....когато има с кого да ги споделиш! Mr. Green Mr. Green

Извинете ме, досадна съм, знам си, но ви обичам и някак ми действате вдъхновяващо, а напоследък се пристрастих към колекционирането на вдъхновения....
Изчезвам да купя мляко за поспаланковците  Mr. Green   mrstraetz

# 323
Финансово как сме...мдааааа, вечният и най-често задаваният въпрос...вероятно най-силния довод на семействата да нямат повече от едно или две деца...не мога да се похваля с излишъци, но и недоимъците не ме притесняват - ние с мъжа ми сме въжеиграчи - все по ръба, финансово нестабилни, не винаги добре преценяващи за какво и как да се разпределят малкото средства, борещи се да изплуваме над дълговете...но не сме лишили децата си от нищо, за което сме имали сили...не се вторачваме много...най-хубавите неща в живота ни не са ни стрували нищо - имаме изобилни неизчерпаеми източници на любов, прегръдки, думи, способност да даваме време и да обръщаме внимание....Даааа, парите имат значение....когато има с кого да ги споделиш! Mr. Green Mr. Green

Много вярно казано!  Hug И при нас положението е същото.
Ние сме с 4 деца. Последното е плод на двегодишни усилия. Много исках още едно дете, мъжът ми също, но той по-лесно би се примирил и ако не се получеше. Аз си бях поставила границата от 40 г. като финал на борбата. Ако дотогава не стане, значи се отказваме. Но се случи така, че в най-неочаквания момент се оказах бременна, а Поли се роди два месеца преди да навърша "преклонната възраст".  Mr. Green
Не мога да кажа, че ни е лесно. Даже изобщо не ни е лесно. Когато се роди Поли, бяхме в доста по-добро финансово положение, отколкото сме сега. Тази зима мъжът ми беше 5 месеца без работа, а аз получавах само 240-те лева майчинство. Не питайте какво беше, но все пак изплувахме. Мъжът ми си намери работа за три пъти по-ниска заплата, отколкото в старата фирма, но все пак е работа и редовно си получава парите (пу-пу). Моето майчинство изтече, но се наложи да напусна фирмата, където работех (криза, братче!). Решението не беше лесно, но го взехме заедно с мъжа ми след дълго обмисляне. Сега започнах да работя в къщи, още не знам доколко е добре, времето ще покаже. Но аз съм оптимист и вярвам, че ако Господ ни дава здраве (моля, те Господи  Praynig), всичко друго ще се подреди рано или късно.
Обаче, ако бях с няколко години по-млада, щях да си поискам от мъжа ми още едно бебе....

# 324
  • София

Обаче, ако бях с няколко години по-млада, щях да си поискам от мъжа ми още едно бебе....

Ейййййй, това е то - директна връзка направи бебехоличната ми душа с твойта  newsm63
Аз викам да си продължим виртуалните сбирки на НЕанонимните бебехолички и след като всяка сподели колко деца още мечтае да има /без значение ще ги има ли или не-мерака е важен в случая Mr. Green/, няма да остане ни едно колебаещо се сърце наоколо.  Laughing

Не че се подмазвма нещо, ама, Пролетна, и друг път съм споменавала, че ако майстора сътвори четвъртото създание от женски пол най-вероятно ще сте адашки  Laughing. Успех в работата...и аз съм я захванала от вкъщи, но тва са първите ми плахи крошета по грозната мутра на кризата, за сега само я насинявам, като я нокаутирам в личен план, ще се похваля. Mr. Green

# 325
  • Бургас
здравейте
току що се прибирам от лекар и наистина за жалост се установи бременност в 8 седмица
всичко е наред,извадиха спиралата - не знам как е станало но аз не знам какво решение да взема
с три деца и едно на път - много трудно ще ми бъде без никаква помощ
моля посъветвайте ме,много трудно решение
аз си мислих че със спирала всичко е 100 %, преди година ми е сложена
Здравей,Деси!
Все едно вчера беше когато и аз като теб потърсих подкрепа и съвет в тази тема,и аз въпреки предпазното средство се оказах бременна с 4 то бебенце.
Съвет и подкрепа получих,но решението го взех аз,съвсем осъзнато и отговорно.
Всички,ама всички роднини и познати ме караха да махна бебето,дори и таткото за съжаление,какво ли не ми говореха,но аз не можах,та то толкова искаше да дойде при нас,нашата Стефания,сега вече я гушкам и не минава ден да благодаря, че я има.
Това момиченце е моя дар божи,той ми я подари,най красивия подарък за 33тия ми рожден ден.
Само да са ми здрави децата ,за това се моля,а пари все ще немерим.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 15:38 от Mira 1919

# 326
Ох  Hug
Ох толкова благородно ви завиждам и ви се покланям до земята  Hug

# 327
Аз викам да си продължим виртуалните сбирки на НЕанонимните бебехолички и след като всяка сподели колко деца още мечтае да има /без значение ще ги има ли или не-мерака е важен в случая Mr. Green/, няма да остане ни едно колебаещо се сърце наоколо.  Laughing

Признавам си без бой (и в друга тема - тази на Бу) казах, че искам 5. Четвъртото и петото да са с малка разлика (около 2години) или най-добре близнаци (ако може, Дядо Боже и да са разнополови  Laughing)

За съжаление нямаме нито условия, нито средства за други деца. Тези ще имат своите стаи (още спя с дребните, каката си има своя), ще им бъде обърнато достатъчно внимание (сега изключително аз се грижа за тях, още съм в чуденка дали да ги дам за 3 часа на ден в частна ДГ). При повече деца не виждам как бих могла да обгрижвам всички (еле пък ако има примерно 2 болни и 3 здрави, дето си чакат разходката  Rolling Eyes) Свекърите ми обгрижват другите си три внука, защото дъщеря им е разведена и ходи на работа (друг е въпросът, че ги отглеждат като собствени деца, а дъщерята е като тяхна кака, не майка  Mr. Green)
Честно, не виждам как бих могла да извеждам всичките деца сама...А сега съм предоставила един живот с разнообразни емоции на мъничетата ми, който при едно бебе ще се обърне с главата надолу...Нооооооо - ако имах идеалните условия (пари, пространство и помощници+добро здраве),  бих родила още две. За съжаление съм дискоПАТКА  Mr. Green и ми е немислимо износване на бебе...
Тези, които могат и искат да го направят, прегръщам сърдечно и благославям  Hug   bouquet

Моля, погледнете какво открих днес:
http://www.akademiauspeh.com/1/post/2010/09/-11.html Препоръчително за гаднички тийнчета дето късат нервичките на майчиците си  Mr. Green (визирам най-вече себе си  Mr. Green)

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 17:03 от Анонимен

# 328
  • Canada
Ох  Hug
Ох толкова благородно ви завиждам и ви се покланям до земята  Hug
И аз... Blush
Честно казано надявам се и аз да се присъединя към вашата дружина след някой друг месец... Flutter

# 329
Ох  Hug
Ох толкова благородно ви завиждам и ви се покланям до земята  Hug
И аз... Blush
Честно казано надявам се и аз да се присъединя към вашата дружина след някой друг месец... Flutter

Аз само ще въздишам и ще ви се радвам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт