МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 048
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
.....Ивон отдавна на я слагаме в столче за кола,като се роди бебето и Бела вече няма да я слагам в столче,та ще е само бебока....

Никога ли не са ви правили проблем за това? Нали по закон в столче трябва да се возят всички деца до 12 годнини ИЛИ до 35 кг. ИЛИ до 150 см - което настъпи първо. Столчетата са различни в зависимост от възрастта, но за всички малчовци са задължителни. Т.е. във вашия случай трябва да сте с три столчета. Ние затова взехме голяма кола, че иначе отзад не се побират 2 столчета и още 2 деца. А старата кола си беше Volvo комби и беше достатъчно широка, ако ги няма столчетата....

Честно казано,досега никога не са ни правили проблем.Вече кажи-речи от 1 година е без столче.В Ловеч веднъж ни спряха,но не ни направиха проблем,просто казаха,че и тя трябва да е в столче.Но виж вече за по-дълъг път й слагаме столчето и на нея.Например,когато ходихме на море й го сложихме столчето,когато пътуваме до по-далечни места винаги го слагаме.За по-нататък пак ще практикуваме така,но ще ни трябва по-голяма кола,определено.

# 376
  • Canada
.....Ивон отдавна на я слагаме в столче за кола,като се роди бебето и Бела вече няма да я слагам в столче,та ще е само бебока....

Никога ли не са ви правили проблем за това? Нали по закон в столче трябва да се возят всички деца до 12 годнини ИЛИ до 35 кг. ИЛИ до 150 см - което настъпи първо. Столчетата са различни в зависимост от възрастта, но за всички малчовци са задължителни. Т.е. във вашия случай трябва да сте с три столчета. Ние затова взехме голяма кола, че иначе отзад не се побират 2 столчета и още 2 деца. А старата кола си беше Volvo комби и беше достатъчно широка, ако ги няма столчетата....
Честно казано,досега никога не са ни правили проблем.Вече кажи-речи от 1 година е без столче.В Ловеч веднъж ни спряха,но не ни направиха проблем,просто казаха,че и тя трябва да е в столче.Но виж вече за по-дълъг път й слагаме столчето и на нея.Например,когато ходихме на море й го сложихме столчето,когато пътуваме до по-далечни места винаги го слагаме.За по-нататък пак ще практикуваме така,но ще ни трябва по-голяма кола,определено.
Аз лично не смея да возя каката без столче, защото много се притеснявам да не ни спрат, глобят и т.н. Но след време мисля че ще ни е невъзможно с три столчета. Тогава ще му мисля... Rolling Eyes

# 377
Уф, и аз много се ядосвам, че у нас няма истински намаления по магазините. Като скитосваме из Европа, успявам да накупя на децата тениски, пуловери, че и панталони на цени от 1 до 10 евро - при това от перфектно качество, просто са от колекциите, които разчистват. До миналата година им купувах и кожени маратонки на цени до 20 евро, но сега нали бяхме без тях, нямаше как да ги мерят. А у нас "намаленията" са символични. Но полека-лека децата си поемат грижата за дрехите и моята роля намалява.  Simple Smile

# 378
  • Бургас
Както винаги нямам време много да пиша но за мъничко само.
Аз досега винаги съм улучвала размерите за децата,взимам си за годините за които пише и всичко е ок.
Мони имам купища дрехи на Некст уникална марка,всичко им е хубаво и е супер качество,няма да се разочароваш.
За количеството на купуваните чорапи не ми се говори,много,ама много чорапи купувам и все не ни стигат.
За колата,ние сме с рено клио няма място за игла,ама на големи пътувания ще вземем някоя кола от баща ми,не е като да няма,просто засега не ни се отделят пари и за това,къщата е с приоритет.

# 379
Да се включа за столчетата за кола-моите деца пътуват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в столчета-при нас няма 2 мнения по въпроса за безопасността!Един път ми се случи Ралица да отвори вратата по време на движение-добре,че карах бавно  #Crazy и ако не беше в столче-не ми се ще да се замислям...От тогава с всяко влизане в колата-било до баба и,(която е на 2 минути от нас)-задължително проверявам детското заключване на вратите и дали са закопчали коланите.Вярно,става малко тясно отзад,но такова е положението!
Скоро на един полицай семейството пътувало на някъде и детето било в ръцете на майка си отпред  Shocked (нали мъжа ми е в полицията,та той ми разказваше)-спира ги патрул за проверка и вижда положението какво е.Като видели колега и нямало как да го глобят (БЪЛГАРИЯ!!!) ,му казали:"ОООо,много модерен еърбег сте си сложили....!" Та така-който иска да запази живота-сам може да си направи изводите,защото това,което "точно на мен  не може  да ми се случи...." е на една крачка  Sad 

# 380
  • Canada
Мира, за Некст и аз съм с две ръце "за"! Наистина много добра марка и аз съм доволна от всичко, което съм купила за децата... Peace А ти ме разби с Реното Клио - Клио не са ли наистина мънички коли? В смисъл че не са стандартен седан, ами по-малки?

# 381
Здравейте, мили мами!
Не съм се включвала от 100 години, но не съм ви забравила!
Радвам се, че на пръв поглед всички сте живи и здрави и попълвате редиците на клуба "Пълна къща"!

Embarassed Искам да кажа ,че КабоАлма ме прати в Нова телевизия и утре очаквам да гледате "Къщата на парите", за да видите една щастлива многодетна мама (е за категорията на Мама Цоцолана - малодетна  Joy
Струва ми се, че е добре да видите предаването, защото водещата - нали е манекенка  Embarassed ме остави аз да говоря!
Надявам се, да съм направила добро впечатление и да издигам положителния образ на многодетните!
Целувам ви и искам да ви почерпя за юбилея на щерка ми

party023 Two Hearts  ura

# 382
Забравих да напиша, че предаването е от 11,30 часа, утре, сряда по Нова ТВ - Къщата на парите, но аз не говорих за парите...
Желая успешна учебна година на всички ученици!!! Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 383
  • София
Влизам да пожелая на добър час на нашите първокласници- Дани на Викчето и Павел на Ирина! /ако има и други, да се обаждат Wink/  Да бъдат ученолюбиви и да намерят много нови приятели! Hug

Мен някак ми е тъжно, че нямам първокласничка тази година.... Rolling Eyes  Беше ми много хубаво миналата есен, когато изпращах Зори. Blush

СуперТеди, радвам се предварително на теле-изявата ти. Simple Smile Честит рожден ден на дъщеря ти!  bouquet

# 384
На добър час и от мен на първолаците!Дано са много ученолюбиви,много послушни и да поизчакат поне 2-3 години,докато започнат да се оплакват,че не им се ходи на училище Laughing

Ивон от понеделник е на градина и много й харесва.Госпожата е много доволна от нея,казва,че си изяжда всичко,послушна е,свикнала е да е в колектив и много добре се разбирала с другите деца,но пък на обед не искала да спи и заспивала с 300 зора и ревове,ама....
Предложиха ми да запиша и Бела,но аз нещо не съм навита,чудя се много....Струва ми се малка,за да е в сборна група с деца на различна възраст,не знам...но най-вероятно няма да я пусна.

# 385
  • София
На добър час на всичките ни дечица- малки, големи и още по- големи! Здрави нерви на родителите през цялата учебна година! И не на последно място- всички да сме здрави, работещи и положителни, въпреки всичко!    Hug Hug Hug

# 386
Някой беше питал за сайт с дрешки на ниски цени,ето... http://www.abubu.bg/index.php
Прелестни са,не мога да се въздържа и сега ще напоръчам някои неща,тъкмо мъжо като ми прати паричките Party

# 387
Честит първи учебен ден на учениците ни!  bouquet Много успехи пожелавам и да бъдат отворени за науката!
Ние сме будни от рано сутринта,че Вики няма търпение да става ученичка Simple Smile Дано запази ентусиазма си ,докато завърши...
Хубав ден на всички!   bouquet

# 388
  • На село (близо до Лондон)
Честита нова учебна година!!! Ох и на мен ми се ходи пак на училище Wink

Предложиха ми да запиша и Бела,но аз нещо не съм навита,чудя се много....Струва ми се малка,за да е в сборна група с деца на различна възраст,не знам...но най-вероятно няма да я пусна.

sweet_monii само да кажа че и Денис започна ясло/градина и е смесена група деца от 2г до почти 5 (тук тръгват на 4-5 на училище). Филип също ходи в такава смесена група и беше много добре. Такива са Монтес^ри градините - смесени, но пък са 4 деца на 1 учителка. Малките бързо напредват (още повече че ще е с каката), а големите се учат да са мили и добри с по-малките. Но ти си знаеш как е в градината при вас. А другото е че са само до обяд.

# 389
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА КАКИТЕ И БАТКОВЦИТЕ, НА МАЙКИТЕ И ТАТКОВЦИТЕ, НА БАБИ И ДЯДОВЦИ СЪЩО, А НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ! Hug
Сега се връщам от изпращането на моите гимназисти. Симона е вече в 8ми, а Ангел в 9ти клас    bowuu . Беше толкова вълнуващо! Просълзих се от радост и вълнение. Като се прибрах, си поплаках даже. Една сантиментална съм станала и разнежена за смях на тинейджърите. Току си заслужавам по някоя реплика от рода на : "МамОооо, к'во ти става?"   ooooh! , с укоризнено-шеговит тон и съответната гримаса. А правилата на Бил Гейтс не се отнасяли за тях. Те били по-разЛИЧНИ. Thinking
Да им е честита новата учебна година и с радост, труд и късмет да вървят напред.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт