Плащане на такси/taxi с кредитна карта

• 4 049
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Понеже знам, че всичко знаете, реших да питам - има ли някоя таксиметрова компания в София, която да приема плащане с кредитна карта? Аз търсих по сайтовете на най-известните фирми, но не видях такава услуга, а ми е важно. Благодаря! Simple Smile

# 1
  • София
На коли на ОК Супертранс съм виждала стикери, че приемат карти, но не на всички. Предполагам трябва при поръчката да се уточнява, за да се изпрати такова, което има терминал. Но аз не бих си плащала таксито така, наистина.

# 2
...Но аз не бих си плащала таксито така, наистина.

Защо? Каква е разликата дали ще дадеш кеш или с картата? От любопитство питам!  Peace
В смисъл, ако всичко е регламентирано?

# 3
Падало ми се е веднъж такси на ОК, в което можеше с карта.
Човекът ми даде визитка, ако ти трябва, пиши да я потърся.
Мисля, че я пазя  Thinking

# 4
  • София
...Но аз не бих си плащала таксито така, наистина.

Защо? Каква е разликата дали ще дадеш кеш или с картата? От любопитство питам!  Peace
В смисъл, ако всичко е регламентирано?
При ПОС-овете има много варианти за измами, повторни транзакции и т.н. Та първо могат да ти поизточат от картата пари. Второ, дори и да не ти източат, ако е имало предишни случаи и са ги усетили, може да се събудиш с блокирана карта само защото си плащала там. Поне според мен в такси е доста по-опасно, отколкото в магазин. Най-малкото шофьорите може да не са цветя, а няма как да се дебнат във всеки един момент. Не казвам, че задължително ще стане, но има вариант. То това, апропо, при всяка транзакция го има - атм, плащане, в интернет. Но поне за мен един подвижен пос, който е в автомобил е доста по-ненадежден.

# 5
  • София
Благодаря за отговорите и мненията! Сигурно ще звънна на ОК да поразпитам... Важно ми е, защото често идват разни чужденци по работа и им е голяма мъка с левовете - не искат да сменят, навсякъде искат да плащат с карта или евро... За хотели, ресторанти и т.н. е лесно, защото приемат карти, но такситата са голяма мъка... Simple Smile

# 6
Таксиджийте не приемат евро ли? Мъжът на моя позната работи в ОК и съм чувала, че са му се разплащали в евро/долари даже, нооо трябва да е приблизително до сумата, защото не е длъжен  да има дребни да им върне.

# 7
  • София
Ами честно казано не знаех... не сме и пробвали де... обикновено правим разни комбинации - да има някой от наша страна с тях в таксито, заемаме им пари, обменяме и т.н... и понеже сега предстои пак да идват няколко души си мислех колко по-удобно би било с кредитна карта - те са свикнали и вярват в този начин на плащане. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт