Пъпки след епилация по бедрата ... пробвах какво ли не ;/

• 17 176
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте ... Къде ли не съм търсил и питал ... но до сега така и не съм намерил отговор и решение ;/ За това реших да пробвам и тук ... може да е имало такива теми ,но ... Sad Проблема е поява на пъпки след епилация на краката ... и става въпрос само за бедрата (от коляното до слабините) ... Вече от една година се епилирам като в началото го нямаше този проблем ... но от няколко месеца упорито след всяка епилация ми се появяват по няколко пъпки които са адски упорити и често ми остават белези до следващата епилация ... В интернет като цяло съм търсил хиляди мнения и теми ... Пробвал съм като започнем с кремове за успокояване на кожата , афтършейф , билков мехлем с екстракт от арника и се стигне до различни скорости на епилатора , лед след самата епилация просто защото вече не знам какво да правя ;/ ... Някой може ли да ми препоръча някакъв изпитан метод за чувствителна кожа (изглежда мойта е такава) за след епилация с цел да не се появяват пъпки (или борбата с тях) ... ? Наскоро четах за някакъв салицилов спирт и мисля да го пробвам ... дали ще има ефект ? Четах че се ползвал с/у акне ,но просто вече съм съгласен да пробвам всеки вариант за да открия правилния .  #Crazy newsm78 И как е възможно един сантиметар да е над коляното епилираното място и веднага да ми се появяват пъпки ... ако е под коляното ... всичко е ок ... Sad ...

Ще се радвам ако някой споредли някой наистина ефективен метод с/у този проблем, защото вече ми свършиха опциите Simple Smile ... Благодаря за разбирането

# 1
Единият вариант е да си получил някаква инфекция и да имаш нужда от дерматолог и съответно лечение.

По-лошият вариант е да страдаш от фоликулит - загнояване около космените торбички и невъзможност на косъма да си проправи път над кожата. Има тема "Борбата с подкожните косми" в подфорум "Красива мама". Дано някой от методите, описани там ти помогнат - много често проблемът е решим за по-дълго време само с лазерна или фотоепилация. Ако пъпките са активни, и в този случай, ще имаш нужда от дерматолог.

Усложняваш си живота с това епилиране на чувствителна кожа..., но ти си знаеш. Wink
Имай впредвид, че с времето проблемът ще завзема нови територии.

# 2
Здравй. Като говорим за епилация защо не пробваш кола маска. Сега има такива които са предвидени за чуствителни кожи. Куписи Фусидин крем.
Аз ползвам спрей с цинк  Джиндира Алба. Остава малко бяло, все едно си с лек фондютен. Искай в аптеката да го видиш.

# 3
На мен от епилатора ми врастват косми и така остават петна и белези. Пробвах няколко пъти и спрях. Сега ползвам само кола маска и  нямам този проблем. Има зачервяване и пъпчици, но само за малко. При всички случаи за мен е по-добре.

# 4
Благодаря за мненията ... Преди бях обмислял кола маска ... но сега ми изглежда като един от добрите варианти ... Причината по която се бях отказал от нея е че все пак е доколкото знам за цели крака минимум 25 лв ... ако ходя да кажем веднъж на месеца ... и излиза доста ;/ (за това се спрях и на епилатора като по ефтин и ефикасен начин ... но след този проблем съм готов да изпробвам всякакви алтернативи )

Това което искам да ви питам е ако може да ми препоръчате някаква кола маска ,но която да си я правя в нас да кажем ... ? Дали са толкова ефективни колкото епилатора ? Чел съм че има топли/студени и тн ... но не знам към каква да се насоча ... и евентуално дали ще може в домашни условия да се прави тази процедура.

Относно този Фусидин крем ... той за след епилация ли е ? ... Тоест ... ефекта му би трябвало да предпазва от появата на пъпки ... или да лекува вече налични ? Simple Smile

Благодаря отново ...

# 5
  • София
А обмислял ли си варианта просто да си оставиш краката както са?

# 6
Хах Благодаря ти за съвета ... но ако се колебаех относно дали да предприемам такива действия - темата ми щеше да бъде съвсем друга ... А сега просто искам да намеря оптималния вариант Simple Smile 

# 7
Пробвай да ги намажеш след епилация с розова вода (само натурална от Българска роза, без спирт), леко с памуче.

# 8
Пробвай да ги намажеш след епилация с розова вода (само натурална от Българска роза, без спирт), леко с памуче.
След епилация, кожата не се мокри минимум 2-3 часа. Често причина за подобен обрив е именно това. Фуцидин крем е локален антибиотик.

# 9
След епилация, кожата не се мокри минимум 2-3 часа. Често причина за подобен обрив е именно това. Фуцидин крем е локален антибиотик.
да, знам, но все пак - аз съм свидетел на ефекта, затова го препоръчвам.

# 10
ДЖИНДЖИРА АЛБА - УПОКОЯВА ОХЛАЖДА И ПРЕДПАЗВА, А ФУСИДИНА ЛЕКУВА АКО ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЗАЧЕРВЕВА И НАГНОЯВА. НЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ИНФЕКЦИЯ.

# 11
моята кожа е чувствителна, с епилатор и с кола маска ефекта пак е налице - обривам се до 2 часа...
единствено след фотоепилация ми нямаше нищо като реакция на кожата, но .. там отиваме в друго финансово измерение Sad

# 12
От опит го казвам - след изскубване на космите, да не мажеш кожата с нищо мазно като олио, лосион, крем! Защото от този мазен слой, който запушва порите се появяват подкожните косми.

# 13
От опит го казвам - след изскубване на космите, да не мажеш кожата с нищо мазно като олио, лосион, крем! Защото от този мазен слой, който запушва порите се появяват подкожните косми.
А като е направена кола-маска, с какво ще почистиш остатъците от нея newsm78?

# 14
  • В.Търново
А като е направена кола-маска, с какво ще почистиш остатъците от нея newsm78?
Ходила съм на кола-маски,остатъци от коло маската не са оставали по кожата ми.С нищо не са ме мазали след това и са ми израствали космите под кожно,същото е и с епилатора.Единствено с бръснача не ми израстват така.Както и да си почиствам космите,кожата ми се обрива до часове,по-точно:по бедрата,на триъгълника.Това става,от както съм почнала да се почиствам или малко след това,вече са минали много години и не помня с точност.С каквото и да се третира кожата,няма да стане.Това става при хора с по.чувствителни кожи.Как има някои мъже като се обръснат и се обриват,така е и при жените.Аз не съм чувала лек за това.Ако има,споделете,тъкмо и аз да се възползвам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт