Попитай козметичката 2

• 61 684
  • 594
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
препоръчайте ми измиващ скраб за лице.Да не изсушава.Със смесена кожа съм.Последно ползвах на Neutrogena  и съм доволна, но приемам предложения.

# 196
Здравейте,
препоръчайте ми измиващ скраб за лице.Да не изсушава.Със смесена кожа съм.Последно ползвах на Neutrogena  и съм доволна, но приемам предложения.
предполагам че си наясно,че всеки ден не би било хубаво да използваш скраб за лицето.
ако желаеш препоръка за продукт за измиване на лицето бих те помолила да ми кажеш дали кожата ти е чувствителна,дали има някакви недостатъци-пигментации,дали се омазнява повече,някакви други проблеми или...?

# 197
Наистина дойде подходящото време за по-основни процедури и в тази връзка искам да попитам как би се отразил пилингът на много суха кожа? Говоря за най-неагресивен вариант, но все пак се притеснявам да не започна да се лющя прекалено? А много ми се иска да си "подновя" кожата. Годините ми започват с 4, така че...време ми е.
пилингът далеч не е единствения вариант за обновяване на кожата,а и за много суха кожа не бих го предпочела.предлагам да помислите за процедури с колагенови маски или фотоподмладяване с IPL. Peace

# 198
Здравейте,
предполагам че си наясно,че всеки ден не би било хубаво да използваш скраб за лицето.
ако желаеш препоръка за продукт за измиване на лицето бих те помолила да ми кажеш дали кожата ти е чувствителна,дали има някакви недостатъци-пигментации,дали се омазнява повече,някакви други проблеми или...?
Здравей и мерси!
Кожата ми е чувствителна, сутрин Т зоната е мазна,нямам пигментации, разширени пори в Т зоната.Черни точки, вече рядко ми се появяват.На 36 съм, ако това е от значение Laughing
Друго не се сещам.

# 199
Здравей.Тъй като детето ми има разширени пори се появила черни точки,пъпки,белене на кожата(по челото).Опитвахме няколко продукта,но не помагат.Тя много се притеснява от това,което много влияе на самочувствието и.Както и да е.... смятам да я заведа на козметик,но знаеш ли  какви процедури ще и извършат,колко пъти и колко ще ни излезе поне първата процедура(не знам дали се включва преглед).Ще ходим при една козметичка,която са и препоръчали,казаха че при нея било горе долу евтино(за пример ни дадоха че за оформяне на вежди взимала немного 5 лева)

# 200
Здравей.Тъй като детето ми има разширени пори се появила черни точки,пъпки,белене на кожата(по челото).Опитвахме няколко продукта,но не помагат.Тя много се притеснява от това,което много влияе на самочувствието и.Както и да е.... смятам да я заведа на козметик,но знаеш ли  какви процедури ще и извършат,колко пъти и колко ще ни излезе поне първата процедура(не знам дали се включва преглед).Ще ходим при една козметичка,която са и препоръчали,казаха че при нея било горе долу евтино(за пример ни дадоха че за оформяне на вежди взимала немного 5 лева)
трябва да и направят почистване на лице.цената навсякъде е различна,защото зависи от козметиката,която използват и какъв вид точно почистване ще и правят.това че цената на оформяне на веждите е 5 лева не би могло да даде представа за цената на почистването на лице или на други процедури.

# 201
Здравей Йори,
Какво е мнението ти за процедурата - микродермабразио? Дали е подходяща за смесена кожа, с черни точки около носа? И дали сезонът го позволява? (30+ съм). Благодаря!   bouquet

# 202
Здравей Йори,
Какво е мнението ти за процедурата - микродермабразио? Дали е подходяща за смесена кожа, с черни точки около носа? И дали сезонът го позволява? (30+ съм). Благодаря!   bouquet
това,което микродермабразиото прави е да премахва най-горният слой от епидермиса и се стимулира производството на нови клетки и обновяването на кожата.като цяло е подходящо за твоят тип кожа,но ти препоръчвам преди това да се направи почистване на лицето,за да се почистят комедоните (черните точки) .успех

# 203
И аз имам няколко въпросчета (може да сте обсъждали вече подобни проблеми, но смятам, че при всеки е строго индивидуално, защото много зависи от типа кожа и процедурите, на които сме се подлагали).

1. От както се помня, независимо от методите на обезкосмяване, които използвам, целите ми крака са винаги покрити с малки червени точици. Как да се преборя с този проблем?

2. Кожата на челото и по цялото продължение на носа ми се бели...пробвала съм с различни кремове, но веднага след употребата им забелязвам появата на много черни точки.

3. Как да махна петната около носа?

# 204
Здравейте!
Моят проблем е следният - имам по-дълбоки вдлъбнатини на кожата около устата не знам дали са бръчки тъй като нямам и 20 години Laughing и когато използвам пудра или фон дьо тен в следствие говоренето ми, храненето, усмихването или просто наи обикновенни мимики на това място се получават някакви страхотни бръчки все едно съм на 60  #Crazy Sick Confused и дефакто трябва да се лиша от ползването на продуктите за изравняване на тена, за да не ми се получават бръчки, които изглеждат ужасно  Crossing Arms въпроса ми е тези бръчки могат ли да се премахнат с някакъв крем или процедура? Благодаря предварително!  Hug

# 205
И аз имам няколко въпросчета (може да сте обсъждали вече подобни проблеми, но смятам, че при всеки е строго индивидуално, защото много зависи от типа кожа и процедурите, на които сме се подлагали).

1. От както се помня, независимо от методите на обезкосмяване, които използвам, целите ми крака са винаги покрити с малки червени точици. Как да се преборя с този проблем?

2. Кожата на челото и по цялото продължение на носа ми се бели...пробвала съм с различни кремове, но веднага след употребата им забелязвам появата на много черни точки.

3. Как да махна петната около носа?

описвайки ми проблема първо с краката-имаш чувствителна кожа и затова ти препоръчвам след епилация да използваш успокояващ крем с пантенол.
относно кожата на лицето аз имам няколко въпроса-има ли някакъв определен период от годината в който кожата се бели или товае перманентно явление и в резултат на какво са петната около носа,какъв е типа на кожата на лицето?

# 206
Благодаря за предложението, ще се пробва Wink
Относно кожата на лицето, не мога да кажа, че беленето е следствие от климатичните условия. Не е сезонно, а целогодишно (особено след баня). Мислех си, че е от силните ексфолианти, но дори когато не ползвам такива, винаги трябва да стоя с часове пред огледалото и да махам люспи кожа от лицето си (най-вече носа).
Петната са кафеникави, приличат на лунички, но са по-тъмни. Има и слабо изразени червеникави участъци. Ползвала съм кремове за изсветляване на кожата в тази област, но след това се появяват черни точки.
Преди няколко години се мазах с отвара от смрадлика, за успокояване на кожата след агресивно стискане на пъпки и помагаше, но сега не мога да намеря въпросната билка на мястото, където съм, а и едва ли ще помогне в дадения случай.

Не знам дали това има връзка с проблема, но пия много кафе и съм шокоманиак, а от баща си знам, че начинът по който се храним, неизбежно се отразява върху кожата. Thinking

# 207
здравей, Йори! Имам и аз един въпрос, по-скоро оплакване с елемент на въпрос:
махала съм си космите /якички са, доста дебели/ по краката, ръцете и корема през годините с какво ли не - с бръснач, с кола, с епилатор, с лазер, с едно като шкурка, което се търка по кожата и я бръсне - от всичките тези неща ми излизат пъпки, много подкожни косми /от лазера - най-малко, но пък нямам толкова пари за 10 процедури/, а където излезе пъпка - става белег. И досега си ходя спетната по краката, а от повечко ексфолиране - пак стават пъпки и нови белези. Особено в зоната на интима е най-зле - с каквото и да ги махам и да се мажа после, пак става на толкова гъсти пъпки, че на мястото на всеки косъм има пъпка 1:1. Да кажа с какво съм ги мазала - с пантогел, нещо със сребро /по лекарско предписание, но не му помня името.../, масло от чаено дърво /био/, Гарние 3 в 1 /то е за лице, ама временно има някакъв ефект върху краката/. Забравих да кажа и, че от ексфолиращите продукти, с каквото и да мажа после, кожата започва да се лющи и дерматоложката каза, че така ще си ходя за вечни времена... хормонално уж съм наред, а най-странното от всичко е кожата на лицето, където би трябвало да ми е най-проблемна - лентички, лазер, пинсета, епилатор - всичко търпи, зачервяването изчезва бързо, космите са послушни, разреждат се, няма пъпки... абе, като ме гледат хората в лицето и не вярват, че имам такъв проблем. На всичкото отгоре придобих комплекси от една козметичка, която, като отидох при нея на кола маска преди три години и като писна: "Ау, тези крака как може да са в такова ужасно състояние - то няма здраво място, аз как така да ги работя...." - имаше 15 човека в този салон и от тогава не смея и в салон да отида. Направо, такава тирада дръпнах, че ме е срам. Ако имаш някакви идеи, аз ще съм ти благодарна със сигурност, защото пак ще дойде лято и пак ще ходя с дълги поли и панталони.  Sad

# 208
  • София
Здравей отново  Hug
Кожен лекар ми препоръча няколко пъти в седмицата да си мажа челото с Glyco A  на Isispharma с 12 % Glycolic acid е  Laughing Общо взето излющва горния слой кожа... Иска ми се да отида на солариум 2-3 пъти, не повече, преди празниците за да ми се изчистят някои пъпчици по гърба и за да добия мнооого лек цвят, просто да не съм толкова бяла. Правя тази процедура преди по-важни събития, но за първи път използвам гореспоменатия крем и се чудя дали е удачно в случая и дали няма да се получи някаква пигментация, знам ли.. newsm78 Мерси предварително за отговора ти!  bouquet

# 209
Здравей отново  Hug
Кожен лекар ми препоръча няколко пъти в седмицата да си мажа челото с Glyco A  на Isispharma с 12 % Glycolic acid е  Laughing Общо взето излющва горния слой кожа... Иска ми се да отида на солариум 2-3 пъти, не повече, преди празниците за да ми се изчистят някои пъпчици по гърба и за да добия мнооого лек цвят, просто да не съм толкова бяла. Правя тази процедура преди по-важни събития, но за първи път използвам гореспоменатия крем и се чудя дали е удачно в случая и дали няма да се получи някаква пигментация, знам ли.. newsm78 Мерси предварително за отговора ти!  bouquet
когато използваме продукти с гликолова или друга киселина,задължително трябва да се предпазват и покриват обработваните участъци ако се посещава солариум и да не се излагат на прякото въздействие на лъчите,защото има голям риск да се получат пигментации.

Общи условия

Активация на акаунт