Попитай козметичката 2

• 61 677
  • 594
  •   1
Отговори
# 210
На 30 г. съм и сякаш мимическите бръчки е появиха от веднъж. Не съм се мазала до сега с никакви кремове за бръчки, но вече имам крещяшта нужда. Кожата около очите я чувствам супер суха, като се смея и направя гримаса ми е много неконфортно, много ме опъва. Вечер си слагам обилно от крема ми за лице около очите /като мака/, за да се овлажни.
Даите съвет, какъв крем да слагам.

# 211
  • Пловдив
Здравей Йори.искам да те попитам за добра очна линия до 6-7лв,която да не дразни очите,т.е. за чувствителни очи,че моитое в последно време много ми парят и нз на какво се дължи,може би е от спиралата и молива.?!

# 212
На 30 г. съм и сякаш мимическите бръчки е появиха от веднъж. Не съм се мазала до сега с никакви кремове за бръчки, но вече имам крещяшта нужда. Кожата около очите я чувствам супер суха, като се смея и направя гримаса ми е много неконфортно, много ме опъва. Вечер си слагам обилно от крема ми за лице около очите /като мака/, за да се овлажни.
Даите съвет, какъв крем да слагам.

здрасти.
на 30 години едва ли е крещяща нуждата от кремове против бръчки.
мисля че един добре подбран дневен и един нощен крем както и крем за околоочите(а не крем за лице който да се слага околоочите,защото някои кремове за лице биха могли да раздразнят кожата около очите или самите очи) биха помогнали.не ти препоръчвам още от сега да се хвърляш на силни антибръчкови кремове.сега за зимата и студа ти препоръчвам дневният ти крем да е по-плътен и подхранващ,а не хидратиращ,за да предпазва кожата от вятъра и студа.крема за околоочният контур се слага сутрин и вечер.

# 213
Здравей Йори.искам да те попитам за добра очна линия до 6-7лв,която да не дразни очите,т.е. за чувствителни очи,че моитое в последно време много ми парят и нз на какво се дължи,може би е от спиралата и молива.?!
честно да ти кажа за толкова евтини очни линии за чувствителни очи незнам.очи биха могли наистина да са раздразнени от спиралата,както и от молива,особено ако го употребяваш и да очетаваш очите и отвътре.

# 214
здравей, Йори! Имам и аз един въпрос, по-скоро оплакване с елемент на въпрос:
махала съм си космите /якички са, доста дебели/ по краката, ръцете и корема през годините с какво ли не - с бръснач, с кола, с епилатор, с лазер, с едно като шкурка, което се търка по кожата и я бръсне - от всичките тези неща ми излизат пъпки, много подкожни косми /от лазера - най-малко, но пък нямам толкова пари за 10 процедури/, а където излезе пъпка - става белег. И досега си ходя спетната по краката, а от повечко ексфолиране - пак стават пъпки и нови белези. Особено в зоната на интима е най-зле - с каквото и да ги махам и да се мажа после, пак става на толкова гъсти пъпки, че на мястото на всеки косъм има пъпка 1:1. Да кажа с какво съм ги мазала - с пантогел, нещо със сребро /по лекарско предписание, но не му помня името.../, масло от чаено дърво /био/, Гарние 3 в 1 /то е за лице, ама временно има някакъв ефект върху краката/. Забравих да кажа и, че от ексфолиращите продукти, с каквото и да мажа после, кожата започва да се лющи и дерматоложката каза, че така ще си ходя за вечни времена... хормонално уж съм наред, а най-странното от всичко е кожата на лицето, където би трябвало да ми е най-проблемна - лентички, лазер, пинсета, епилатор - всичко търпи, зачервяването изчезва бързо, космите са послушни, разреждат се, няма пъпки... абе, като ме гледат хората в лицето и не вярват, че имам такъв проблем. На всичкото отгоре придобих комплекси от една козметичка, която, като отидох при нея на кола маска преди три години и като писна: "Ау, тези крака как може да са в такова ужасно състояние - то няма здраво място, аз как така да ги работя...." - имаше 15 човека в този салон и от тогава не смея и в салон да отида. Направо, такава тирада дръпнах, че ме е срам. Ако имаш някакви идеи, аз ще съм ти благодарна със сигурност, защото пак ще дойде лято и пак ще ходя с дълги поли и панталони.  Sad

здрасти,
идеалният вариант би бил фотоепилация,но той е и по-скъпичък.
честно да ти кажа,моя съвет е да се опиташ да преодолееш стреса от предишното посещение на козметик и да опиташ пак с кола маска.кола маската прави пилинг на кожата,космите стават по-меки и тънки и се разреждат,така че опитай отново.успех

# 215
Здравей Йори,искам да те попитам понеже от дълги години страдам от акне.ми остана много лош спомен от тях а той е петната.Какво би ми препоръ4ала?
Благодаря

# 216
Здравей Йори,искам да те попитам понеже от дълги години страдам от акне.ми остана много лош спомен от тях а той е петната.Какво би ми препоръ4ала?
Благодаря
здрасти,
както не веднъж съм казвала идеалният вариант е обработване на петната и неравностите с АIPL -апаратура. така се стимулира колагена,петната изчезват а неравностите се заглаждат. има и други по-евтини варианти-различни избелващи терапии и пилинги,но в България с пилингите се злоупотребява и е възможно вместо да се разреши един проблем да се подбудят други.

# 217
здравейте момичета
бих искала да ви дам още няколко съвета за грижи за кожата през зимния сезон.
много хора смятат,че тъй като студа изсушава кожата,хората с акне ще се подобрят-това не е вярно,трябва да се внимава,защото е възможно да се усложни положението и да се получат нови възпаления.
поради вече споменатото изсушаване на кожата,а и другите пагубни влияния настуда,мъглата и вятъра трябва да обръщаме и особено внимание на кожата около очите.
също така трябва да внимаваме и с дневният ни крем-той задължително трябва да има слънцезащитен фактор,защото зимното слънце е не по-малко опасно от лятното.
Отоплението на дома води до изсушаване на въздуха,което от своя страна води и до изсушаване на кожата ни. Можете да решите този проблем с помощта на овлажнител за въздух.

# 218
Привет мила Йори  Simple Smile Нека споделя и моя проблем. През живота си никога не съм имала пъпки и каквито и да били проблеми с кожата си, но преди около 2 години се появиха едни пъпки  Sad много твърди, червени, стояха по 1 месец, абе ужасно грозна работа. След като забременях кожата ми се пооправи, пъпките бяха единични и се появяваха само от време на време. След като родих  отново се появиха, но сега не са навсякъде, а само по брадичката и в зоната около нея. Имам смесен тип кожа. Имам доста черни точки,  с тези по носа се справих, но тези по-брадичката са доста упорити и ако се опитам да ги стискам стават големи червени пъпки, ако не ги пипам след време отново стават пъпки  #2gunfire  Опитвала съм доста мазила и маски, сега използвам Garnier pure (от около месец) Ако можеш дай съвет   bouquet Благодаря предварително!

# 219
Здравей Йори, искам да те питам според теб на колко време е необходимо да се сменя кремът за лице? И необходимо ли е въобще? Прочетох различни мнения: да се сменя на 5-6 месеца, др. казват че не е необходимо? Аз съм с проблемна и мазна кожа, предразположена към комедони, от близо 6 месеца използвам La Roche posay effaclar duo и ми влияе добре, страх ме е да го сменя, понеже съм имала проблеми от неподходяща козметика (напр. от vichy normaderm се изринах ужасно, появиха ми се едни големи подкожни пъпки, адски боляха и доста трудно ги излекувах) , минах и през Биодерма ( за кратко, не мога да дам нито отрицателна, нито положителна оценка), та ако можеш да ми препоръчаш някое кремче.

# 220
Привет мила Йори  Simple Smile Нека споделя и моя проблем. През живота си никога не съм имала пъпки и каквито и да били проблеми с кожата си, но преди около 2 години се появиха едни пъпки  Sad много твърди, червени, стояха по 1 месец, абе ужасно грозна работа. След като забременях кожата ми се пооправи, пъпките бяха единични и се появяваха само от време на време. След като родих  отново се появиха, но сега не са навсякъде, а само по брадичката и в зоната около нея. Имам смесен тип кожа. Имам доста черни точки,  с тези по носа се справих, но тези по-брадичката са доста упорити и ако се опитам да ги стискам стават големи червени пъпки, ако не ги пипам след време отново стават пъпки  #2gunfire  Опитвала съм доста мазила и маски, сега използвам Garnier pure (от около месец) Ако можеш дай съвет   bouquet Благодаря предварително!

съдейки по описанието,което ми даваш,без да съм видяла проблема,мога да предположа че стававъпрос за хормонално смущение-по точно половите хормони.моят съвет е да си направиш хормонални изследвания наполовите хормони,защото голяма е вероятността от там да идват смущенията.успех.

# 221
Здравей Йори, искам да те питам според теб на колко време е необходимо да се сменя кремът за лице? И необходимо ли е въобще? Прочетох различни мнения: да се сменя на 5-6 месеца, др. казват че не е необходимо? Аз съм с проблемна и мазна кожа, предразположена към комедони, от близо 6 месеца използвам La Roche posay effaclar duo и ми влияе добре, страх ме е да го сменя, понеже съм имала проблеми от неподходяща козметика (напр. от vichy normaderm се изринах ужасно, появиха ми се едни големи подкожни пъпки, адски боляха и доста трудно ги излекувах) , минах и през Биодерма ( за кратко, не мога да дам нито отрицателна, нито положителна оценка), та ако можеш да ми препоръчаш някое кремче.

първо-крем и козметика се сменят когато даденатакозметика не влияе добре и не е подходяща или когато се сменят сезоните-например през лятото се използват кремове с хидратиращи съставки и висока UV защита,през зимата се използват по-подхранващи кремове,предпазващи от студ,вятър и т.н.
аз лично бих могла да ти препоръчам крем,но преди това бих желала да ми кажеш на колко години си,колко проблемна ти е кожата и с какво я миеш,използваш ли фон дьо тен и т.н.

# 222
Zdravej, Jori, da zadam i az svoq vypros. Pyrvo se izvinqvam za latinicata, no komp. mi nqma kirilica. Polzvam trite stypki na Clinique za lice, nomer 2, no razbrah 4e malkite razfasovki ve4e ne se proizvedat, a golemite komplecta struva 160 lv, molq te prepory4aj mi nqkakva druga marka, koqto da zamesti polzvanoto ot men, no na po-dostypna cena.Blagodarq.

# 223
  • cloud number 9
Здравейте,
И аз както доста други имам проблеми с акне. Ползвала съм различни серии козметики, но резултатите не са точно такива каквито ми се иска. Днес ми дадоха тестер на uriage  и la roche posay effaclar. Препоръки към кое да се насоча?

# 224
Йори, би ли обяснила нещо за химичния пилинг, защотото обмислям да си направя..

Общи условия

Активация на акаунт