Попитай козметичката 2

• 61 657
  • 594
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Реших да попитам няколко въпроса относно посещаването на козметик. На 15 съм и за пръв път ще ходя. Кожата ми е нормална, склонна към омазняване. По челото си имам много и мънички пъпчици. По носа периодично (всеки месец почти) се появяват пъпки, които след като отминат, оставят неприятни червени петна. Още по-гадното е, че имам черни точки на върха на носа и отстрани..използвам за тях продукта Garnier Pure 3 in 1 , но само частично се махат.. та, исках да попитам на каква процедура трябва да отида, какъв козметик да търся, цените доколко варират.. майка ми се притеснява, че няма да попадна на компетентен специалист и положението би станало по-лошо.. а след като изляза от козметика доколко дена не трябва да излизам..разбрах, че кожата е много зачервена и е по-склонна към замърсяване..

# 241
Здравейте. Реших да попитам няколко въпроса относно посещаването на козметик. На 15 съм и за пръв път ще ходя. Кожата ми е нормална, склонна към омазняване. По челото си имам много и мънички пъпчици. По носа периодично (всеки месец почти) се появяват пъпки, които след като отминат, оставят неприятни червени петна. Още по-гадното е, че имам черни точки на върха на носа и отстрани..използвам за тях продукта Garnier Pure 3 in 1 , но само частично се махат.. та, исках да попитам на каква процедура трябва да отида, какъв козметик да търся, цените доколко варират.. майка ми се притеснява, че няма да попадна на компетентен специалист и положението би станало по-лошо.. а след като изляза от козметика доколко дена не трябва да излизам..разбрах, че кожата е много зачервена и е по-склонна към замърсяване..
процедурата,на която трябва да отидеш е почистване на лице.
проблема е,че има голяма вероятност да не попаднеш на добър козметик.
ако все пак попаднеш насвестен козметик,който работи качествено няма да имаш проблем,кожата няма да е възпалена и зачервена и ще можеш да си излизаш без притеснение.
относно Garnier 3 в 1- изобщо не съм очарована.изсушава горният слой на кожата,премахва само повърхността на комедоните (т.е. само черният цвят който те дразни,и който се образува при окисляването на сместа от прах и други нечистотии,които запушват пората).

# 242
здравейте,
независимо от сезона проблема с Акнето си е винаги на дневен ред.
през зимата при някои случаи акнето се обостря,получават се възпаления и цялостен дискомфорт на кожата(кожата е раздразнена,дори и там,където няма пъпки).
грижите,които трябва да се полагат,освен козметиката-гел за измиване,лосион и крем,трябва да бъдат-редовно почистване на лицето при козметик,който не стиска пъпките и не стиска лицето,когато то е възпалено,а само прилага лечебни терапии и процедури с д'арсонвал.
относно антибиотиците,които са любим начин за лечение на акне на дерматолозите-в по-голямата част от случаите ефекта е минимален,но след спирането на приема ми рецидивите на Акнето в много случаи са умопомрачителни,така че лично аз не бих поощрила приема на антибиотици за лечение на акне,още повече,че не всеки и предупреждава че при приема на антибиотици трябва да се приемат противогъбични препарати.
гинеколозите,от своя страна пък са страстни привърженици на лечението на акне с противозачатъчни,но запитва ли се някой какво се случва,когато все някой ден се спрат тези хапчета? Отговора е един-пак рецидив на акнето,в по-голямата част от случаите.
Да,наистина,акнето е проблем,който е първо хормонален и след това резултатът му е козметичен-пъпки,възпаления и кисти по кожата,но вместо антибиотици и противозачатъчни,аз лично горещо съветвам да се опита и с витамини и различните микроелементи-хранителни добавки-цинк и т.н.

# 243
Йори,извинявай може би не е тук мястото но искам да те питам вярно ли е 4е крема родопско 4удо  http://apteka.framar.bg/30015966/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%80 … D1%83%D0%B4%D0%BE
бил същия като домашно забъркания крем с мас и невен? newsm78 newsm78 newsm78

# 244
за съжаление случаите,в които се попада на козметик или дерматолог,който не помага,а в някои случаи дори и вреди не са единични,затова е много важно да се попадне при точния човек,който работи със съвременна апаратура,специализира се в областта си,има уменията и знанията и е запознат с новите достижения на козметологията и дерматологията,както и технологиите.
Само където  много трудно да определиш при кого точно да отидеш.
Преди три години реших да си направя химичен пилинг на лицето при добре известен дерматолог в моят град.Е, действително за около няколко месеца нямах никакъв проблем с излизането на пъпки, но за сметка на това от процедурите ми останаха белези. Още на първата процедура кожата ми бе разранена, но тогава ми се обясни,че това е нормална реакция.От тази нормална реакция сега съм с белези по лицето, които както знаем няма шанс да бъдат заличени.Пак искам да подчертая,че процедурата си правих в най-добрият салон и при дарматолог ,който се ползва с добро име.
Отделно ходила съм при трима дерматолози, които да ми предпишат някава лечение за акнето Резулатат от всички посещения е , че за известен период има някаво затишие и след два месеца лечение всичко започва наново. Казвам ми -направо ми писна ,вече.

# 245
Какъв тониращ крем ще ми препоръчате за мазна кожа с излизащи пъпки от време на време, без черни точки, но с петна? Аз ползвам един немски Анефуг мисля се казва с антибиотик, но той не издържа много време. Ползвала съм и Имекс, но той ми идва много мазен. Препоръчайте ми нещо моля  Simple Smile

# 246
  • София
Здравей,Йори!
Какво би ми препоръчала за премахване на черни точки?

# 247
Здравей   bouquet
Извинявай за притеснението ама би ли казала как да си нанасям домашни маски, с белтък си правя..защото четох, че като имаш разширени пори по лицето, не е хубаво да се прави парна баня и след това маска..или трябва да ми е сухо лицето..моля те обясни

# 248
Какъв тониращ крем ще ми препоръчате за мазна кожа с излизащи пъпки от време на време, без черни точки, но с петна? Аз ползвам един немски Анефуг мисля се казва с антибиотик, но той не издържа много време. Ползвала съм и Имекс, но той ми идва много мазен. Препоръчайте ми нещо моля  Simple Smile
бих ти препоръчала на биодерма-sebium matifiante teintee-това е оцветен тониращ крем за кожа,склонна към пъпки.може да го използваш вместо фон дьо тен:)

# 249
Здравей,Йори!

със сигурност не бих ти препоръчала сама да си ги стискаш или да разчиташ само на някаква козметика.
препоръчвам ти да си почистиш лицето при козметик.

# 250
Надявам се че Йори няма да ми се обиди, но този оцветен тониращ крем на Биодерма си го купих миналата година и съм го ползвала само веднъж, кожата ми се омазни още повече и ми се запушиха порите.На мен също ми излизат от време на време пъпки и исках да избегна фондьотена чрез този крем но не улучих. Sad

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 21:20 от RiKol

# 251
  • София
Здравей,Йори!

със сигурност не бих ти препоръчала сама да си ги стискаш или да разчиташ само на някаква козметика.
препоръчвам ти да си почистиш лицето при козметик.
Благодаря!Аз на козметик ходя на месец и половина и засега само това дава временни резултати

# 252
Йори, би ли казала нещо за белите точки (затворени комедони)  newsm78  . И можем ли да им повлияем или  избегнем с мазила, или единственото спасение  е козметик

# 253
Йори,извинявай може би не е тук мястото но искам да те питам вярно ли е 4е крема родопско 4удо  http://apteka.framar.bg/30015966/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%80 … D1%83%D0%B4%D0%BE
бил същия като домашно забъркания крем с мас и невен? newsm78 newsm78 newsm78

честно да ти кажа,аз лично не съм изпробвала нито един от двата продукта,за които ти питаш,нямам и наблюдения и за съжаление не мога да съм ти полезна.

# 254
Надявам се че Йори няма да ми се обиди, но този оцветен тониращ крем на Биодерма си го купих миналата година и съм го ползвала само веднъж, кожата ми се омазни още повече и ми се запушиха порите.На мен също ми излизат от време на време пъпки и исках да избегна фондьотена чрез този крем но не улучих. Sad

за съжаление,няма панацея за пъпките.
препоръчвам този крем,защото имам наблюдения за добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт