Попитай козметичката 2

• 61 676
  • 594
  •   1
Отговори
# 225
Здравей Йори, искам да те питам според теб на колко време е необходимо да се сменя кремът за лице? И необходимо ли е въобще? Прочетох различни мнения: да се сменя на 5-6 месеца, др. казват че не е необходимо? Аз съм с проблемна и мазна кожа, предразположена към комедони, от близо 6 месеца използвам La Roche posay effaclar duo и ми влияе добре, страх ме е да го сменя, понеже съм имала проблеми от неподходяща козметика (напр. от vichy normaderm се изринах ужасно, появиха ми се едни големи подкожни пъпки, адски боляха и доста трудно ги излекувах) , минах и през Биодерма ( за кратко, не мога да дам нито отрицателна, нито положителна оценка), та ако можеш да ми препоръчаш някое кремче.

първо-крем и козметика се сменят когато даденатакозметика не влияе добре и не е подходяща или когато се сменят сезоните-например през лятото се използват кремове с хидратиращи съставки и висока UV защита,през зимата се използват по-подхранващи кремове,предпазващи от студ,вятър и т.н.
аз лично бих могла да ти препоръчам крем,но преди това бих желала да ми кажеш на колко години си,колко проблемна ти е кожата и с какво я миеш,използваш ли фон дьо тен и т.н.

Здравей Йори, аз съм на 24 години, кожата ми не е много проблемна, но е мазна, а на места имам и доста разширени пори и ако не почиствам добре от ежедневния грим бързо се запушват. Обикновенно ми излизат 2-3 пъпки, но повечето пъти са подкожни и доста големи. Повече проблеми имам през лятото. Използвам фдт, ежедневно, вечер си свалям грима по следния начин: първо с памучен тампон с мицеларна или розова вода, след това използвам измивен гел/пяна (в момента ползвам измивна пяна на Sebamed clear face), след това отново минавам с розова вода и нанасям крем (в момента La roche posay effaclar duo).

# 226
И на мен много подкожни пъпки ми излизат и незнам какво да правя newsm78 Cry

# 227
здравейте
незнайно защо като излезе нещо ново и всички се втурват вкупом да го пробват,всеки с надеждата,че това ще е панацеята,която ще го оттърве от пъпките и проблемната кожа завинаги.
за съжаление повечето остават разочаровани или поне не се покриват напълно очакванията им.
 ключа към поддържането на проблемната кожа е системното и почистване при козметик,използването на медицинска козметика,и не на последно място ако е възможно по-малка употреба на фон дьо тени и подобни запушващи порите козметични продукти.
и сега какво бих ви препоръчала за акнеична кожа и то на приемлива цена-за измиване след свалянето на грима- Биодерма-Sebium gel moussant,след това за вечерта след измиването Bioderma Sebium AKN-активен крем,а за през деня за тези,който искат ефект на фон дьо тен-Bioderma Sebium Creme Matifiante Teintee (този крем е с матиращо и покривно действие и е оцветен).Разбира се има и мицеларна вода от същата серия ,която може да използвате след измиването като тоник преди крема.

# 228
Здравей! Имам един малко странен, може би дори нелеп въпрос Blush
От години си правя само кола-маска и виждам как космите са се разредили и са едни по-светли такива. Обаче започна да се получава така, че някои растат по-бързо, други по-бавно /като цяло дооста са забавили скоростта/. Накрая става така, че като си правя кола не махам всичко, а остават мнооого "връхчета". Проблемът е, че не мога да чакам всичките да израстнат, за да се махне всичко. Като цяло растат по-бавно и следователно чакането става още по-дълго и става еднааа... И така съвършенството от колата се изгуби някъде по пътя Tired Знам, че принципно е нормално да растат с различна бързина, ама чак пък толкова... Чудех се дали е възможно това някак си да се нормализира с времето или... де да знам и аз. Има ли друг вариант освен да чакааам повече?
Ох, чувствам се много глупаво да задавам подобен въпрос Embarassed

# 229
  • cloud number 9
здравейте
незнайно защо като излезе нещо ново и всички се втурват вкупом да го пробват,всеки с надеждата,че това ще е панацеята,която ще го оттърве от пъпките и проблемната кожа завинаги.
за съжаление повечето остават разочаровани или поне не се покриват напълно очакванията им.
 ключа към поддържането на проблемната кожа е системното и почистване при козметик,използването на медицинска козметика,и не на последно място ако е възможно по-малка употреба на фон дьо тени и подобни запушващи порите козметични продукти.
и сега какво бих ви препоръчала за акнеична кожа и то на приемлива цена-за измиване след свалянето на грима- Биодерма-Sebium gel moussant,след това за вечерта след измиването Bioderma Sebium AKN-активен крем,а за през деня за тези,който искат ефект на фон дьо тен-Bioderma Sebium Creme Matifiante Teintee (този крем е с матиращо и покривно действие и е оцветен).Разбира се има и мицеларна вода от същата серия ,която може да използвате след измиването като тоник преди крема.
А който желае все пак да ползва фон дьо тен може ли да ползва и активния крем сутрин?

# 230
Здравейте, бих искала да попитам кои процедури при козметик повлияват добре тъмните кръгове под очите?

# 231
здравейте
А който желае все пак да ползва фон дьо тен може ли да ползва и активния крем сутрин?
да може,като основа преди грима,но нека преди да се гримираш да изчакаш около 10 минути за да попие крема и след това да нанасяш фон дьо тена.аз лично бих предложила вместо фон дьо тен-матиращияоцветен крем и пудра след това.така по-малко ще запушваш порите:)

# 232
Здравей! Имам един малко странен, може би дори нелеп въпрос Blush
От години си правя само кола-маска и виждам как космите са се разредили и са едни по-светли такива. Обаче започна да се получава така, че някои растат по-бързо, други по-бавно /като цяло дооста са забавили скоростта/. Накрая става така, че като си правя кола не махам всичко, а остават мнооого "връхчета". Проблемът е, че не мога да чакам всичките да израстнат, за да се махне всичко. Като цяло растат по-бавно и следователно чакането става още по-дълго и става еднааа... И така съвършенството от колата се изгуби някъде по пътя Tired Знам, че принципно е нормално да растат с различна бързина, ама чак пък толкова... Чудех се дали е възможно това някак си да се нормализира с времето или... де да знам и аз. Има ли друг вариант освен да чакааам повече?
Ох, чувствам се много глупаво да задавам подобен въпрос Embarassed
първо-въпроса не е глупав,и се радвам,че някой го задава,защото това е проблем на много жени.
и така...
космите по нашетотяло растат с различна скорост.
има зависимост при хормоналнозависимите косми-тези на интимните части и мишниците-при тях е най-хубаво да се прави кола маска след цикъл-по-малко боли,и космите не израстват бързо след това.ако се направи кола маска преди цикъл-космите ще израстат по бързо,а и е по-болезнено самото обезкосмяване.

# 233
Здравейте, бих искала да попитам кои процедури при козметик повлияват добре тъмните кръгове под очите?

има различни терапии за околоочния контур,които са специално предназначени за тъмните кръгове-избелващи,колагенови и т.н.  аз лично бих препоръчала и масаж на лицето преди самата терапия,за да активизира лимфотока и кръвообращението.

# 234
  • София/Дружба
Може ли да ми препоръчате почистващ продукт за много суха и чувствителна и склонна към алергии кожа? освен това имам и нарушен липиден слой и на 1-2 места спукани капилярчета. благодаря предварително   bouquet

# 235
Здравей.
Дъщеря ми има разширени пори и акне и много се притеснява от този проблем.Опитвахме какви ли не продукти,ни нищо не помага.
Дали козметик ще успее да го оправи?

# 236
Може ли да ми препоръчате почистващ продукт за много суха и чувствителна и склонна към алергии кожа? освен това имам и нарушен липиден слой и на 1-2 места спукани капилярчета. благодаря предварително   bouquet
защо не опиташ на Bioderma-Atoderm gel moussant за измиване.

# 237
Здравей.
Дъщеря ми има разширени пори и акне и много се притеснява от този проблем.Опитвахме какви ли не продукти,ни нищо не помага.
Акнето е един от световните проблеми в козметологията.
На въпроса дали козметик би могъл да се справи-отговарям така:
зависи от козметика,защото има качествени и кадърни козметици,които работят с разбиране и добра апаратура,но болшинството в България не разполагат със знания,апаратура или и аз незнам вече какво,но вместо да помогнат влошават понякога проблема.
ако отидете при дерматолог,той ще предпише антибиотично лечение,може да препоръча и назначи и пилинги и т.н.,което пак е много погрешно (имам пред вид пилингите,а и антибиотичното лечение не винаги дава добри резултати).

# 238
Здравей.
Акнето е един от световните проблеми в козметологията.
На въпроса дали козметик би могъл да се справи-отговарям така:
зависи от козметика,защото има качествени и кадърни козметици,които работят с разбиране и добра апаратура,но болшинството в България не разполагат със знания,апаратура или и аз незнам вече какво,но вместо да помогнат влошават понякога проблема.
ако отидете при дерматолог,той ще предпише антибиотично лечение,може да препоръча и назначи и пилинги и т.н.,което пак е много погрешно (имам пред вид пилингите,а и антибиотичното лечение не винаги дава добри резултати).
аз също имам акне ,както и малки белези от него за спомен.била съм при козметици-ефекта се влошаваше.била съм и при дерматолог-той ми изписа имекс и това си беше.както също каза че ако пъпките ми се струват повече да пия доксициклин.това е моя опит до момента.в такъв случай излиза че не мога да се доверя на козметика,както и на дерматолога,поради некомпетентност ,тъй като и по двата начина проблема по никакъв начин не се реши дори замалко!

# 239
за съжаление случаите,в които се попада на козметик или дерматолог,който не помага,а в някои случаи дори и вреди не са единични,затова е много важно да се попадне при точния човек,който работи със съвременна апаратура,специализира се в областта си,има уменията и знанията и е запознат с новите достижения на козметологията и дерматологията,както и технологиите.

Общи условия

Активация на акаунт