Попитай козметичката 2

• 61 636
  • 594
  •   1
Отговори
# 270
Спирта вреди ли на кожата? Някой може ли да ми каже? Simple Smile Този от 2%...

# 271
Спирта вреди ли на кожата? Някой може ли да ми каже? Simple Smile Този от 2%...
предполагам,че става въпрос за салицилов спирт от 2%.
като цяло спирта изсушава кожата и при системната му употреба се пресушава епидермиса,което не е добре.
ако си решила да го използваш за да преборваш с акне или пъпки от друг произход-недей,защото ще изсушиш епидермиса,ще изсушиш и част от пъпките,но ще се получат пигментни петна на тяхно място и за съжаление ще влошиш проблема си.

# 272
От каква възраст могат да се използват кремовете с Q10?
Като се има предвид, че бръчките около очите тип „пачи крак” се оформят след 25-годишна възраст, препоръчително е всяка жена след 30 години активно да използва такива продукти.
Редовното приложение на козметичните продукти с коензим Q10 е желателно да започне около 30 годишна възраст, за да се предотврати преждевременното остаряване на кожата.

# 273
  • Бургас
Здравейте, имам много неприятен проблем с едни ситни пъпчици по лицето ми, които са предимно по целите ми скули /от слепоочието до носа/, а и също и върху носа. Самата кожа в тази област също е леко зачервена. Брадичката и челото ми иначе са в добро състояние. Пъпчиците са много ситни, така че не става въпрос за акне, а по-скоро за някакъв вид алергия или чувствителност на кожата - и аз незнам. Дори незнам защо и от какво ми се появяват, но съм забелязала, че се изривам най-вече през зимата. По принцип сменям козметиката си често и мия редовно четките си за грим. Бихте ли ми казали евентуално каква била причината за появяването им, за да я отстраня и какво бих могла да използвам.

# 274
Моля препоръчайте ми някой колагенов серум, крем, маска...
както и крем за шия и деколтие и кое според вас е най-оптималната и ефективна
грижа/процедури/ за предотвратяване образуването на бръчки по шията.

# 275
  • София
Здравей, Йори! Искам да те попитам за моя проблем с лицето - най-вече в областите около косата, при веждите и около ушите  кожата ми се бели и каквито и кремове да използвам - хидратиращи или мазни проблемът с лющенето си остава. Като цяло не бих казала, че кожата ми е суха - напротив, в Т-зоната дори е мазна, а точно там се бели. Не съм сигурна дали не става дума за някакъв вид дерматит, не съм ходила все още на дерматолог. Как мислиш дали проблемът е козметичен или е медицински? newsm78

# 276
Здравей, Йори! Искам да те попитам за моя проблем с лицето - най-вече в областите около косата, при веждите и около ушите  кожата ми се бели и каквито и кремове да използвам - хидратиращи или мазни проблемът с лющенето си остава. Като цяло не бих казала, че кожата ми е суха - напротив, в Т-зоната дори е мазна, а точно там се бели. Не съм сигурна дали не става дума за някакъв вид дерматит, не съм ходила все още на дерматолог. Как мислиш дали проблемът е козметичен или е медицински? newsm78
съдейки по описанието според мен става въпрос за себореен дерматит,но те съветвам да се консултираш с добър дерматолог,който ти е препоръчан от някой,а не да отидеш на случаен принцип.

# 277
Моля препоръчайте ми някой колагенов серум, крем, маска...
както и крем за шия и деколтие и кое според вас е най-оптималната и ефективна
грижа/процедури/ за предотвратяване образуването на бръчки по шията.

за грижи за зоната на шията бих препоръчала масаж на лице,шия и деколте поне веднъж или два пъти в седмицата-процедура,която се извършва в салоните за красота.относно маските за шия трябва да се внимава-в областта на щитовидната жлеза,а ако има наличен проблем с жлезата са непрепоръчителни.иначе има богатизбор от кремове,серуми и маски за шия и деколте,всичко зависи от възрастта и финансите,които сте готови да отделите за това.

# 278
Здравейте, имам много неприятен проблем с едни ситни пъпчици по лицето ми, които са предимно по целите ми скули /от слепоочието до носа/, а и също и върху носа. Самата кожа в тази област също е леко зачервена. Брадичката и челото ми иначе са в добро състояние. Пъпчиците са много ситни, така че не става въпрос за акне, а по-скоро за някакъв вид алергия или чувствителност на кожата - и аз незнам. Дори незнам защо и от какво ми се появяват, но съм забелязала, че се изривам най-вече през зимата. По принцип сменям козметиката си често и мия редовно четките си за грим. Бихте ли ми казали евентуално каква била причината за появяването им, за да я отстраня и какво бих могла да използвам.
имам няколко въпроса-на колко години си? консултирала ли си се с дерматолог? каква козметика ползваш? какъв тип ти е кожата в областта на пъпчиците? самите пъпчици как изглеждат-имат ли връхче или са пълни с течност или по-скоро са само като ситен обрив ? самите пъпчици сърбят ли?

# 279
Благодаря Йори за съвета,
лошото е, че тук в салоните за красота обръщат повече внимание на психическото
разтоварване /музика, релаксация,аромати/, отколкото на процедурите по почистване, масажи и т.п.

# 280
  • Бургас
Йори, на 25 години съм, не съм се консултирала засега с дерматолог. По принцип ползвам най-различна козметика. През деня съм си в къщи така че просто си почиствам лицето с мляко, а след това минавам с розова вода. Заради проблема си купих крем Бочко, който нанасям само в засегнатите от пъпчиците зони, а като нощен крем си взех на Долива със серамиди. Ако излизам навън си слагам тониращ крем с 20 фактор. По принцип ползвам най-различна козметика - и скъпа и по-евтина, но все тая. Кожата ми е нормална, лятото - комбинирана. А пъпчиците не ме сърбят, няма течност в тях, нямат и връхчета - даже не са релефни, като си докосна бузите кожата ми стои гладка. Подозирам че е някаква свръх чувствителност, защото сутрин като се събудя кожата ми е значително добре, но като мина с памук и почистващ лосион се зачервявам веднага, а да не говорим за ексфолиация. Незнам дали успях да обясня добре ситуацията, но се надявам, че ще можеш да изкажеш поне предположение какъв би могъл да е проблема и решението му.

# 281
Йори,искам да помоля за съвет.Известно време след кола маска(не веднага след като съм я правила),може би точно на етапа,когато косъмчетата почват да растат ми се появяват пъпчици.Особено съм забелязала,че това ми се случва в горната част на ръцете,по краката и около триъгълника.Моля те,дай ми съвет какво да правя,с какво да ги мажа?Пъпките не са с връхче,повечето са червени.
П.П.пробвах със  салицилов спирт,но засега няма ефект Thinking
И още един въпрос ако не съм много нахална:имам белези по краката от подкожни косми,с какво бих могла да ги премахна(освен вече познатия ни Контрактубекс,който нищо не свърши)

# 282
Йори, на 25 години съм, не съм се консултирала засега с дерматолог. По принцип ползвам най-различна козметика. През деня съм си в къщи така че просто си почиствам лицето с мляко, а след това минавам с розова вода. Заради проблема си купих крем Бочко, който нанасям само в засегнатите от пъпчиците зони, а като нощен крем си взех на Долива със серамиди. Ако излизам навън си слагам тониращ крем с 20 фактор. По принцип ползвам най-различна козметика - и скъпа и по-евтина, но все тая. Кожата ми е нормална, лятото - комбинирана. А пъпчиците не ме сърбят, няма течност в тях, нямат и връхчета - даже не са релефни, като си докосна бузите кожата ми стои гладка. Подозирам че е някаква свръх чувствителност, защото сутрин като се събудя кожата ми е значително добре, но като мина с памук и почистващ лосион се зачервявам веднага, а да не говорим за ексфолиация. Незнам дали успях да обясня добре ситуацията, но се надявам, че ще можеш да изкажеш поне предположение какъв би могъл да е проблема и решението му.
така както ми го обясняваш,без да се ангажирам със 100% сигурност,защото не съм те видяла за да съм сигурна,бих могла да заключа,че става въпрос за някаква свръхчувствителност към козметичен продукт-особено ако е на спиртна основа,може да е също така и в следствие на липса на витамини и минерали в организма.моят съвет е да отидеш на дерматолог,но само за съвет,без да започваш да пиеш или мажеш най-различните и често ненужни неща,които предписват,с цел къде от желание къде от незнание да помогнат.

# 283
Ами моят проблем е такъв:
Имам мазна кожа в Т-зоната, като около носа кожата ми се бели  Thinking
Появяват ми се пъпки около двете страни на носа,брадичката и челото?
Ползвам Розова вода за почистване и Крем на Нивеа за пъпки, а сутрин хидратиращ гел за измиване + хидратиращ крем на Дав, обаче нищо не ми пасва както трябва  Sad
Какво ли още не съм пробвала нищо не става - особено с пъпките оправия няма, а да кажеш, че са малки или почти незабележими, еми не - за жалост доста са си видими и това ме дразни най-много от всичко!
Моля те препоръчай ми някаква ежедневна грижа за лицето ми, че вече ми омръзна!  ooooh!

# 284
  • Бургас
Благодаря ти много за консултацията!!! Ще се позамисля дали да посетя дерматолог - засега имам известно подобрение на кожата. Направих си едно лосионче с розова вода и масло от жожоба и ползвам само него за почистване на лицето и наблюдавам подобрение. Взех си мостра на един крем за чувствителна кожа на Dr. Scheller, който също има жожоба в състава си и ми действа добре. Четох, че маслото от жожоба помага при акнета и обриви - явно има нещо вярно.

Общи условия

Активация на акаунт