Попитай козметичката 2

• 61 652
  • 594
  •   1
Отговори
# 300
Мортиша, мерси за мнението   bouquet

# 301
Какво би ми препоръчала срещу пигментни петна от акне? Confused

# 302
Здравей, Йори! Радвам се, че някой съвестен форумец като теб, е направил такава полезна тема.  Simple Smile Имам няколко въпроса: първо, по принцип кожата ми е смесена, с много разширени пори по бузите, брадичката и носа, по-малко по челото. Намерила съм си подходяща козметика за лице, доволна съм. Когато обаче ходя на почистване с д'арсонвал, моята козметичка почиства черните ми точки с комедоночистач. Почистват се напълно, но дори седмица след терапията кожата ми все още е с неравномерен тен и зачервени пори на някои места, а напълно бляскав и здрав вид придобива около месец след процедурата, когато вече някои от порите са се запълнили видимо. Веднъж исках да опитам нещо различно и ходих на козметичка, която почиства само с пръсти черните точки, вместо с това уредче. Обаче тогава кожата ми веднага след процедурата стана суха  Shocked и се белеше, а порите бяха все така запълнени и мръсни. Освен това една седмица лекувах лишеи по лицето си с Нивеа. Кое всъщност е по-добре за кожата - комедоночистач, който е по-агресивен и определено доста болезнен, или почиставане с пръсти, което е напълно неефективно? (Или може би има козметички, които почистват добре само с пръстите си...)

2. (Дано не съм станала досадна) На 24г. съм и кожата ми вече май има ранни белези на стареене. Имам мимически бръчки по челото, които май вече си седят непокътнати през цялото време, дори когато не правя никакви мимики. Имам и наченки на пачи крак около очите - много миниатюрни, но аз ги забелязвам. трябва ли да третирам "проблема" по някакъв начин или да си ползвам козметика за моята възраст и да чакам да мина 25?

Благодаря ти предварително и бъди все така информативна!  Hug

# 303
Здравей, имам един въпрос...
Голяма ли е разликата в качеството на кремовете на Виши и Dr. Renaud?
Мерси!  bouquet
аз лично не познавам човек,който да е останал доволен от кремовете на Vichy.за Dr.Renaud не мога да дам еднозначно мнение.
Е, аз съм доволна от козметиката на Виши, както и от тази на д-р Рюно! Бих казала, че са един клас козметика. А, на теб Йори, препоръчвам, след като си поела отговорността да съветваш потребителите, относно грижа за кожата, да вземеш и поне малко да се информираш за козметиката, която се предлага на пазара, а не да си предлагаш само тази на Биодерма Peace.
Друг е въпроса, ако си тук единствено с цел реклама newsm78

много се радвам,че има и доволни от Виши.Благодаря за препоръката.
относно дали съм информирана или не едва ли може да се съди по това,че препоръчвам Биодерма.
не съм тук с цел реклама,защото това,което правя е да се опитам да помогна с опит,знания и насоки.

# 304
Йори, може ли да отговориш и на мен? Знаеш ли в какво съотношение трябва да смеся концентрат от канелено масло с бадемово, което смятам да ползвам за базово, за масаж в проблемните зони на бедрата и ханша? В нета информацията е оскъдна.

# 305
Йори забеляхах че започват да ми се появяват бръчки  Sad Sad Sad Cry Cry Cry на 24 години съм  Cry Cry Cry малки ситни брачици около очите имам и две на челото от скоро започнаха да се виждат какво да правя  Cry Cry Cry Cry
здравей,
не изпадай в паника,моят съвет е да се насочиш към лек крем-гел за околоочният контур,а относно бръчиците по челото-те в повечето случаи са мимически,и мисля че засега би могла да похраниш кожата с един хубав хидратиращ крем:)

# 306
Здравей, Йори! Радвам се, че някой съвестен форумец като теб, е направил такава полезна тема.  Simple Smile Имам няколко въпроса: първо, по принцип кожата ми е смесена, с много разширени пори по бузите, брадичката и носа, по-малко по челото. Намерила съм си подходяща козметика за лице, доволна съм. Когато обаче ходя на почистване с д'арсонвал, моята козметичка почиства черните ми точки с комедоночистач. Почистват се напълно, но дори седмица след терапията кожата ми все още е с неравномерен тен и зачервени пори на някои места, а напълно бляскав и здрав вид придобива около месец след процедурата, когато вече някои от порите са се запълнили видимо. Веднъж исках да опитам нещо различно и ходих на козметичка, която почиства само с пръсти черните точки, вместо с това уредче. Обаче тогава кожата ми веднага след процедурата стана суха  Shocked и се белеше, а порите бяха все така запълнени и мръсни. Освен това една седмица лекувах лишеи по лицето си с Нивеа. Кое всъщност е по-добре за кожата - комедоночистач, който е по-агресивен и определено доста болезнен, или почиставане с пръсти, което е напълно неефективно? (Или може би има козметички, които почистват добре само с пръстите си...)

2. (Дано не съм станала досадна) На 24г. съм и кожата ми вече май има ранни белези на стареене. Имам мимически бръчки по челото, които май вече си седят непокътнати през цялото време, дори когато не правя никакви мимики. Имам и наченки на пачи крак около очите - много миниатюрни, но аз ги забелязвам. трябва ли да третирам "проблема" по някакъв начин или да си ползвам козметика за моята възраст и да чакам да мина 25?

Благодаря ти предварително и бъди все така информативна!  Hug

здрасти,
на вторият ти въпрос отговора вече го дадох на предишната девойка,но пак ще го повторя,за очите-лек гелообразен крем за околоочен контур,а за лицето -хидратация,за да помогнем регенеративните функции на кожата,които на вашата възраст все още са много добри.
относно почистването на лице-всичко зависи от козметичката-мен лично никой не може да ме убеди че с комедоночистач можеш да почистиш изцяло и напълно порите,без да има и грам съмнение,че в тях е останала непочистена част.така че от тук следва,че почистването чрез изстискване е по-добрият вариант,тук уловката обаче е,че трябва да попаднеш на свестен козметик,който да ти почисти лицето без дати направи рани,лицето би могло да започне да се бели след такова почистване,защото кожата когато е почистена и диша започва да се дели и обновява по-бързо и натрупаните мъртви слоеве се обелват.но ако при стискането кожата е прежулена(ако не е стискано правилно и кожата е на рани) пак може да се бели.между двата типа белене обаче има съществена и видима разлика.

# 307
Йори, може ли да отговориш и на мен? Знаеш ли в какво съотношение трябва да смеся концентрат от канелено масло с бадемово, което смятам да ползвам за базово, за масаж в проблемните зони на бедрата и ханша? В нета информацията е оскъдна.
не случайно не е оказано в интернет каква е пропорцията.първо и най-важно много трябва да се внимава да не се прекали с употребата на канелено масло защото могат да се получат изгаряния по кожата.бадемовото масло пък,ако се използва често,подпомага окосмяването.предлагам ти да не си правиш експерименти със себе си,защото резултатите не винаги са добри.на пазара има много и различни антицелулитни масла,кремове,гелове,някои са на билкова,други на синтетична основа.

# 308
Йори забеляхах че започват да ми се появяват бръчки  Sad Sad Sad Cry Cry Cry на 24 години съм  Cry Cry Cry малки ситни брачици около очите имам и две на челото от скоро започнаха да се виждат какво да правя  Cry Cry Cry Cry
здравей,
не изпадай в паника,моят съвет е да се насочиш към лек крем-гел за околоочният контур,а относно бръчиците по челото-те в повечето случаи са мимически,и мисля че засега би могла да похраниш кожата с един хубав хидратиращ крем:)
мерси за отговора  Simple Smile

# 309
не случайно не е оказано в интернет каква е пропорцията.първо и най-важно много трябва да се внимава да не се прекали с употребата на канелено масло защото могат да се получат изгаряния по кожата.бадемовото масло пък,ако се използва често,подпомага окосмяването.предлагам ти да не си правиш експерименти със себе си,защото резултатите не винаги са добри.на пазара има много и различни антицелулитни масла,кремове,гелове,някои са на билкова,други на синтетична основа.
Благодаря ти, Йори.   bouquet

# 310
Я, да попитам и тук - моля, препоръчайте добър козметик-дерматолог в София Praynig. Не мога да намеря салон, където да правят добро  почистване на лице.

# 311
Здравей!
Много се радвам, че попаднах на темата!
От около 6-7 месеца имам по цялото си тяло обрив (краката, дупето, гърба и ръцете, по корема и гърдите -не) - дребни пъпчици, с цвета на кожата, не ме дразнят - т.е. не ме сърби, не се и забелязват много, но при допир кожата ми не е гладка.
не съм ходила на дерматолог - няма в нашият град.
сменях праха за пране и омекотителя , душ-гела, гъбата за къпане, лосиона за тяло също. започнах да ексфолирам кожата си с утайка от кафе - ползва съм я преди, като средство за борба с целулита, и не съм имала дразнения, мазах се с мед за изглаждане, но уви все още съм си с пъпки.
Ще съм благодарна на някакъв съвет!

# 312
Какво би ми препоръчала срещу пигментни петна от акне? Confused

# 313
Йори, благодаря ти за съветите!   bouquet

# 314
  • при моите деца .....
Привет!
Преди време имах питане за прекалено суха кожа около устата и носа при студеното време - получих правилен съвет - да премина на подпранващ крем.   bouquet
Сега със затопляне - с този крем челото ми лъсва минути след нанаяне на крема.
Какъв крем ще ми препоръчаш - на 34 години почти съм - като тип.

Общи условия

Активация на акаунт