Попитай козметичката 2

• 61 582
  • 594
  •   1
Отговори
# 390
Simple Smile радвам се,че четейки темата намирате вътре отговори и на своите въпроси:)

# 391
Имам много сериозен проблем... на 19 години съм и не мога да си намеря никакъв подходящ крем за лице - от всички, които съм ползвала се изприщвам ooooh! кожата ми е мазна - дали да не се обърна към медицинската козметика Thinking

при чувствителна кожа задължително трябва да се използва само медицинска козметика.препоръчвам ти Биодерма,защото е на прилична цена и с добро качество:)

# 392
Здравей,Йори искам да попитам какво мислиш за химичният пилинг?

Съвсем скоро посетих дерматолог,и той ми го препоръча,в момента нямам възпалния по кожата,но проблема е,че брадичката ми се омазнява имам черни точки и ситни пъпчици там,като цяло кожата ми изглежда неравна,като проблема е само в зоната на брадата,другата част от лицето ми е гладка и чиста.
Изписа ми крем на Уриаж АНА за 15 дни и след това евентуално химичният пилинг,но все още се двоумя по въпроса.

аз лично не съм привърженик на химичния пилинг като процедура.Кремът,който ти е изписан е с цел да излющва епидермалния слой на кожата,с цел да се стимулира по-бързото му обновяване.Аз лично ти препоръчвам друг метод за решаване на проблема.според мен с химичния пилинг няма да си решиш проблема,но има и опасност да го задълбочиш.не искам да те плаша,но дори и в началото-малко след като кожата се е възстановила след пилинга,да е ок,да не се омазнява и да няма пъпки,след кратко време ще има рецидив-отново ще се появят пъпчиците.пилинга не е решение на проблема,не е и лечение на проблема.

# 393
Йори, здравей  Simple Smile Имам два въпроса, първо искам да попитам как е най-правилно да си почиствам лицето ? На 16 съм, имам мазна кожа, особено в т.нар. Т зона, често лъщи, по носа имам МНОГО черни точки, пъпки също излизат доста често, особено подкожни... Сутрин и вечер се мия с измиващ гел за мазна кожа, изплаквам хубаво и минавам с тампонче с розова вода вместо тоник, после слагам крем (nivea soft), но от него като че ли още повече ми се омазнява лицето... Ексфолиант слагам веднъж седмично, както и маска с хума. Преди да си измия лицето, махам грима с тоалетно мляко. Като цяло има ефект, но пъпките и черните точки не изчезват. Забравих да кажа, че от време на време си слагам ленти за нос против черни точки, от тях като че ли има ефект, но само за кратко... Сапун и спирт не ползвам никога, защото знам, че прекалено изсушават кожата   ooooh!
Другия ми въпрос е какво мислиш за този крем?
здравей,като цяло мислиш много правилно.Радвам се,че не използваш сапун:)Розовата вода също е хубаво че я използваш вместо тоник,защото освен всичко друго тя успокоява кожата и предотвратява раздразненията.Това което обаче трябва да направиш е да се замислиш дали не трябва да започнеш да използваш крем от медицинска козметика.Ето какво ти препоръчвам аз да използваш за лицето-сутрин и вечер-миеш лицето с почистващия гел,минаваш след това с розова вода,и сутринта слагаш крем-Bioderma Sebium Mat -оцветен-той е с матиращ ефект и ако нямаш какво да криеш с коректор и фон дьо тен е една много добра алтернатива на фон дьо тена,а иначе може да ти служи и за основа.вечер след като си свалила грима,измила лицето и минала с розова вода,слагаш друг крем-Bioderma Sebium AKN,който е с лечебна цел,за предотвратяване и лечение на подкожните пъпки.А относно черните точки (т. нар. комедони) каквото и да слагаш,няма да има ефект повече от 3-4 дена,защото тези пластири единствено обират мазнината от повърхността и окислената мазнина,която дава черния цвят в пората.Изхода е само един -не да стискаш сама и да си бъдеш сама на себе си козметик,а да посетиш козметик,който обаче да ти е препоръчан,защото както ми казваш че лицето ти често се възпалява,трябва да си сигурна че този козметик няма да ти възпали лицето след почистване.

# 394
Много благодаря  Hug

# 395
  • Бургас
Здравейте  при много  занемарено лице  колко пъти е необходимо за да се почисти перфектно

Peace

# 396

аз лично не съм привърженик на химичния пилинг като процедура.Кремът,който ти е изписан е с цел да излющва епидермалния слой на кожата,с цел да се стимулира по-бързото му обновяване.Аз лично ти препоръчвам друг метод за решаване на проблема.според мен с химичния пилинг няма да си решиш проблема,но има и опасност да го задълбочиш.не искам да те плаша,но дори и в началото-малко след като кожата се е възстановила след пилинга,да е ок,да не се омазнява и да няма пъпки,след кратко време ще има рецидив-отново ще се появят пъпчиците.пилинга не е решение на проблема,не е и лечение на проблема.

Йори , а кое е решение , какво препоръчваш?
Защото аз за заличаване на  белези много съм се навила на химичен пилинг

# 397
Аз искам ако може да ми препоръчате продукт за пъпки,не много но пак избиват често,Eucerin дали е подходящ ? Благодаря предварително!  Hug
Bioderma Sebium AKN,или Sebium AI.А преди крема,хубаво измиване на лицето с гел-пяна,след това пръскане с термална вода вместо мазане с тоник и накрая крем.
Благодаря!   bouquet

# 398
Здравейте  при много  занемарено лице  колко пъти е необходимо за да се почисти перфектно

Peace
Здравей,всичко е индивидуално и се преценява на място,каквото и да ти кажа сега без да съм видяла лицето ще е не точно.Хубаво е обаче,след като влезеш в ритъм и ако нямаш сериозни проблеми с кожата,които да изискват по специални грижи и терапии да се почиства лицето веднъж в месеца.

# 399

Йори , а кое е решение , какво препоръчваш?
Защото аз за заличаване на  белези много съм се навила на химичен пилинг

Здравей,
има много по-неагресивен метод за лечение на белези,пигментации и неравности по лицето.Вече и в България навлязоха IPL апаратурите.При тези апаратури (ако разбира се е качествен апарата ) има програми с които се премахват пигментации,белези и т.н.

# 400

Съвсем скоро посетих дерматолог,и той ми го препоръча,в момента нямам възпалния по кожата,но проблема е,че брадичката ми се омазнява имам черни точки и ситни пъпчици там,като цяло кожата ми изглежда неравна,като проблема е само в зоната на брадата,другата част от лицето ми е гладка и чиста.
Изписа ми крем на Уриаж АНА за 15 дни и след това евентуално химичният пилинг,но все още се двоумя по въпроса.

Благодаря за отговора!
Наистина чета много противоречива информация по-въпроса,при някой много е помогнал този пилинг,при други не,както вече писах моя проблем не е фрапиращ и както се изрази дерматолога,трябва доста от близо да се вгледа човек,за да се забележи,но мен все пак ме дразни.Според дерматолога пилинга ще изглади лицето,ще намали омазняването и в никакъв случай няма да влоши състоянието,точно обратното ще помогне.Другата седмица съм на преглед и ще получа по обстойна информация за самата процедура,ако някой се интересува ще дам информация

# 401
Само искам да поясня,че омазняването се получава от свръхпроизводството на мастните жлези,които ще си бъдат там и след пилинга,така че за омазняването ще трябва да се намери друго решение.

# 402
Йори,има ли решение на този проблем омазняване,като изключим матиращите кремчета,въобще възможно ли е да се постигне трайно спирането на омазняването на кожата?
Моята кожа винаги е била нормална и изведнъж,просто от днес за утре лицето ми стана мазно,след време нещата се нормализираха,но омазняването се запази по брадичката,явно са настъпили някакви промени в организма ми,и аз още се чудя защо се промени така кожата ми и то на 26г,като никога не съм имала проблеми с кожата дори и в пубертета.

# 403
Йори,има ли решение на този проблем омазняване,като изключим матиращите кремчета,въобще възможно ли е да се постигне трайно спирането на омазняването на кожата?
Моята кожа винаги е била нормална и изведнъж,просто от днес за утре лицето ми стана мазно,след време нещата се нормализираха,но омазняването се запази по брадичката,явно са настъпили някакви промени в организма ми,и аз още се чудя защо се промени така кожата ми и то на 26г,като никога не съм имала проблеми с кожата дори и в пубертета.
нещата са напълно обясними-хормони:) полови хормони Simple Smile трябва да си видиш хормоните:)

# 404
А аз имам следното питане: проблем ли е в един и същи ден да се направи почистване на лице / стандартно при козметик/ и след това процедура "фотоподмладяване " /  ?

Общи условия

Активация на акаунт