Попитай козметичката 2

• 61 572
  • 594
  •   1
Отговори
# 405
А аз имам следното питане: проблем ли е в един и същи ден да се направи почистване на лице / стандартно при козметик/ и след това процедура "фотоподмладяване " /  ?
принципно не,но все пак зависи от апаратурата Simple Smile

# 406
аз имам проблеми с краката. независимо дали ходя на кола маска или използвам епилатора ми се появяват подкожни косъмчета и ранички. Краката ми са в ужасно положение. Правила съм пилинг с кафе и също така използвам цинковата паста. някакви други съвети какво ще ми помогне?

# 407
аз имам проблеми с краката. независимо дали ходя на кола маска или използвам епилатора ми се появяват подкожни косъмчета и ранички. Краката ми са в ужасно положение. Правила съм пилинг с кафе и също така използвам цинковата паста. някакви други съвети какво ще ми помогне?
Първо и най-важно,спри с епилатора.Не очаквай веднага да спрат да ти растат подкожно космите,използвай дори най-обикновени скрабове за тяло поне 3-4 пъти в седмицата,по добре ходи на кола маска,тъй като там също се прави пилинг на кожата.Мисля че с малко повече търпение и постоянство,краката ти ще се оправят.

# 408
Здравейте!От около две години по лицето ми излизат едни малки ситни,червени пъпчици с бяло връхче като тези на бебенцата (по-точно по брадичката,долните и горните клепачи и около ноздрите.)Правиха ми кръвни и хормонални изследвания и всичко е наред.Вече мисля че е козметичен проблем.Дневният ми крем е Нивея Soft,също така използвам почистваща пяна и тоник на AVON.На 19 години съм.Моля дайте съвет за тези банални пъпки.Благодаря предварително! Simple Smile

# 409
Здравейте!От около две години по лицето ми излизат едни малки ситни,червени пъпчици с бяло връхче като тези на бебенцата (по-точно по брадичката,долните и горните клепачи и около ноздрите.)Правиха ми кръвни и хормонални изследвания и всичко е наред.Вече мисля че е козметичен проблем.Дневният ми крем е Нивея Soft,също така използвам почистваща пяна и тоник на AVON.На 19 години съм.Моля дайте съвет за тези банални пъпки.Благодаря предварително! Simple Smile
Здравей,само по описанието и локацията на възпаленията мога да съдя,че става въпрос за дерматит.Трябва обаче да отидеш при добър дерматолог,който да ти постави точна диагноза и да ти назначи лечение.

# 410
Здравей,само по описанието и локацията на възпаленията мога да съдя,че става въпрос за дерматит.Трябва обаче да отидеш при добър дерматолог,който да ти постави точна диагноза и да ти назначи лечение.

Благодаря за точния отговор.Миналата година ходих при една дерматоложка,но явно не беше много опитна,защото ми изписа най-различни мехлеми и накрая нищо.Явно трябва да сменя дерматолога  Tired
Имам и друг въпрос.Може ли да ми препоръчате някакъв крем за петна от акне.Използвам Ахромин но няма ефект.Също така ходя на пилинг всеки месец.Благодаря още веднъж! Simple Smile

# 411
Здравейте! по рождение си имам груба кожа по бузите на лицето, ръцете от външната страна от рамо до лакет. Нещо като ситни пъпчици, понякога набират, но не е акне. Специалист ми беше казал за ръцете че е гъша кожа, но не мога да бъда сигурна че е това. Мазала съм се с доста лосиони,  не откривам смисъл от тях.
От известно време лицето ми стана още по-грубо. Възможно ли е да се получи от боцкането на брадата на половинката ми? незнам какво да правя и към кого да се обърна. моля дайте ми съвет.!!

# 412
Здравейте! по рождение си имам груба кожа по бузите на лицето, ръцете от външната страна от рамо до лакет. Нещо като ситни пъпчици, понякога набират, но не е акне. Специалист ми беше казал за ръцете че е гъша кожа, но не мога да бъда сигурна че е това. Мазала съм се с доста лосиони,  не откривам смисъл от тях.
От известно време лицето ми стана още по-грубо. Възможно ли е да се получи от боцкането на брадата на половинката ми? незнам какво да правя и към кого да се обърна. моля дайте ми съвет.!!
Най вероятно имаш дерматит като мен.Иди на дерматолог да ти предпише лечение.И на мен ми се обостря то брадата на приятелят ми. Simple Smile

# 413
  • ВАРНА
Здравейте!Имам суха дехидратирана кожа,с много черни точки и акне покрай цикъл.Ежеседмично правя пилинг,подхранващи и почистващи  маски.Като цяло обаче не е свежа.На всичкото отгоре имам и пигментни петна.И дума не може да става да изляза без грим(фон дьо тен).Някоя полезна идея ?

# 414
  • Пловдив
Здравейте,кожата ми е нормална към мазна в Т-зоната,използвам това от около 2 години:
http://us.strawberrynet.com/skincare/shiseido/the-skincare-day-m … ion/69034/#DETAIL
на 27 години съм,но при последното ми посещение при козметик преди седмица за почистване на лице,ми каза че имам нужда от нещо по-подхранващо.Мисля за това:
http://www.esteelauder.com/daywear/creme_and_lotion.tmpl
но се притеснявам да не е прекалено тежък за кожата ми?
По принцип искам хидратиращ крем с фактор,които да не омазнява и същевременно да подхранва-ако имате идеи,съм готова да пробвам  Peace

# 415
Здравейте, да задам и аз моя въпрос. По повод пигментации по лицето, засилили се през бременността, посетих козметик. За малкото време в което ми обърна внимание ( след 20 мин. забавяне от нейна страна с часа, помолих да ми даде друг час, защото таткото с бебето чакаха в колата отвън) тя ми обърна внимание. Каза ми да започна да се мажа с Глико а две седмици и след това да отида да ми прави гликолов пилинг, спомена нещо и за някакъв със салицилова киселина, та въпросът ми колко процентна гликолова к-на се прилага след това, съвместимо ли е с кърменето ( тя каза че може, но намерих инфо че не е препоръчително), какъв е този пилинг със салицилова к-на и по - добър ли е той при пигментации? Благодаря!!!

# 416
  • Бургас
Моят проблем е свързан с белези от пъпки. По принцип много рядко ми излизат пъпки /кожата ми е чиста и нормална като тип/, но когато това се случи остава червеникаво петънце на мястото, където е била пъпката и си стои там с месеци. Чела съм, че меда помага при този проблем, но не ми е удобно да се мажа с него, защото лепне ужасно. Бихте ли ми дали съвет какво да правя, за да не ми остават тези неприятни петънца след пъпките. Благодаря!

# 417
Здравей Йори! Първо искам да ти благодаря за темата, защото е много полезно да чуем мнението на някой, който разбира с една идея повече от нас- обикновените момичета Simple Smile Искам да те попитам каки процедури да избягвам и кои според теб биха имали ефект върху кожата ми, също така кои продукти би ми препоръчала Simple Smile Аз съм на 20 и кожата ми е нормална, но според мен е склонна към омазняване, в "Т" зоната пък е много мазна. По прнцип не мога да кажа, че е проблемна, защото дори  пубертета изкарах без сериозни проблеми като акне или нещо такова. Благодаря ти предварително за отговора!

# 418
Йори направих си микро-дерма абразио с надеждата да ми се поизчисти и избистри лицето , но нищо не стана , козметичката ми ме съветва и за фотоподмладяване с IPL апарат , както и за няколко други процедури , със същият апарат . Ти какво мислиш по въпроса? На 25 години съм, със суха кожа с доста черни точки на носа и челото и  няколко мимически бръчки около очите и челото ... Как да си подобря лицето ?

# 419
  • Варна
Здравейте на всички Simple Smile
Надявам се да пиша в подходящата за моя проблем тема.
Имам проблемна кожа на гърба и си правя пилинг с кафе и сок от лимон. Отделно след душ почиствам  кожата с розова вода+спирт 1:1. Изглежда това не е достатъчно, защото докато излекувам старите се появяват нови обриви.  Embarassed
Четох страшно много относно този проблем и забелязах, че често се споменава скраб за тяло на St. Ives. За съжаление аз така и не успях да пробвам нито един от продуктите на St. Ives, защото не ги откривам в търговската мрежа. Моля, ако някой от Варна знае къде се продава козметика на St. Ives да пише.
Освен това бих била много радостна ако ми дадете някой друг съвет за чиста кожа на лицето/гърба.

Благодаря Ви  Peace

Общи условия

Активация на акаунт