Попитай козметичката 2

• 61 556
  • 594
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета,
Извинете ме за дългото ми отсъствие.Бях на 6-месечни обучения и специализации в чужбина.Сега съм тук и съм готова да отговоря на всички ваши въпроси,с надеждата да съм ви максимално полезна.Един основен съвет свързан с настъпващата есен е интензивно хидратиране на кожата за да се възстанови след парещите летни слънчеви дни,както и да се подготви за зимата,когато хидратирането не е препоръчително,освен ако не желаете да се сдобиете с "прекрасни" широки пори ... И така... очаквам вашите въпроси,за да намерим заедно разрешение на проблемите,които ви вълнуват.

# 421
  • Пловдив
Здравей,интересува ме на какъв период от време средно е нормално да се почиства лицето-кожата ми е смесена(леко мазна в Т-зоната и нормална в останалата част)?Ползвам крем на Estee Lauder -дневен за смесена кожа с 15 фактор,серум отново на Estee Lauder,почистващо мляко на Bioderm  и измиваща пяна на Vichy-въпросът ми е подходящо ли е да ползвам ексфолиант за лице и ако да,на какъв период и бихте ли ми препоръчали?
Благодаря предварително!   bouquet

# 422
Здравей,интересува ме на какъв период от време средно е нормално да се почиства лицето-кожата ми е смесена(леко мазна в Т-зоната и нормална в останалата част)?Ползвам крем на Estee Lauder -дневен за смесена кожа с 15 фактор,серум отново на Estee Lauder,почистващо мляко на Bioderm  и измиваща пяна на Vichy-въпросът ми е подходящо ли е да ползвам ексфолиант за лице и ако да,на какъв период и бихте ли ми препоръчали?
Благодаря предварително!   bouquet

Здравей,
Почистването на лице при козметик,ако нямаш някакви специални проблеми като акне например в хубаво да се прави веднъж в месеца.Относно използването на ексфолиант-би могла да го използваш веднъж седмично,но не и по-често за да не изсушиш кожата,а и самият ексфолиант трябва да не е за мазна кожа,а за нормална.Аз лично не съм голям почитател на ексфолиантите за лице,ако не са съобразени с някаква специална нужда на кожата на лицето.

# 423
  • Бургас
Здравейте!
На 27г. съм (вече  Laughing). Кожата ми е с омазняване в Т-зоната през лятото и изсушаване на бузите през зимата. Имам и леки пори около нослето.  Rolling Eyes
Напоследък забелязвам малки участъци по челото, носа и бузите, които се белят. Много е неприятно и гримът (фон дьо тен, например) се вижда точно там. Как да процедирам?
А какво е подходящо за моята кожа през студените месеци, щом не се препоръчва хидратация? Бих искала и порите ми да са по-незабележими.  Peace

# 424
Здравейте!
На 27г. съм (вече  Laughing). Кожата ми е с омазняване в Т-зоната през лятото и изсушаване на бузите през зимата. Имам и леки пори около нослето.  Rolling Eyes
Напоследък забелязвам малки участъци по челото, носа и бузите, които се белят. Много е неприятно и гримът (фон дьо тен, например) се вижда точно там. Как да процедирам?
А какво е подходящо за моята кожа през студените месеци, щом не се препоръчва хидратация? Бих искала и порите ми да са по-незабележими.  Peace

Здравей,
като начало използвай хидратиращ крем точно сега за да спре беленето на кожата.освен това ако използваш фон дьо тен и т.н. преди да се гримираш е добре да слагаш основа за грим.За да направиш порите си по-незабележими би било добре да си почистваш редовно лицето при козметик,защото добре почистените пори са свиват,а когато вечер сваляш грима,почиствай лицето щателно от фон дьо тен-а ( нямам пред вид да протриеш кожата с ексфолианти,а по последният памучен тампон,с който премахваш грима от лицето да не останат следи от грима ти когато преминеш с него по кожата на лицето си).Относно това,какво е подходящо за зимните месеци-защитни и подхранващи кремове,с SPF   фактор,защото слънцето атакува кожата не само през топлите месеци.

# 425
Здравейте момичета,мисля че е резонно да споделя ужасът,който видях днес-резултат от поредната "козметичка",която си е повярвала,че може да твори върху хората.Бях при една моя приятелка в един козметичен салон и там дойде момче,което търсеше помощ,защото току-що беше станало жертва на една бездарница в друг козметичен салон.Момчето отишло за оформяне на вежди и това му било за първи път,и резултатът беше мека казано ужасен-първо козметичката му оформила веждите не с какво да е,а с бръснарско ножче,и отгоре и отдолу,направила му веждите и изключително тънки.... В очите на момчето имаше толкова ужас и болка-как ще ходи по улиците??? Той отишъл да му махнат 2-3 косъма отдолу и малко по средата,а излиза от там като долнопробен травестит... И... как да му се помогне?! То нито косми останали нито нищо... Сега ще трябва да ходи с тъмни очила поне седмица докато поизрастнат малко поне косъмчета за да оформи нещо... Така че пазете се... А козметичният салон бил лъскав,козметичката усмихната и поне на думи уж компетентна и доста самоуверена... Затова аз лично си предпочитам да препоръчам квартални козметични салони,отколкото лъскави салони с козметички със съмнителни качества.

# 426
  • Щастлива мама на 3 слънца
здарвей Йори , мога ли да си мия сутрин лицето с ексфолант на Лореал + крем,вечер да си махам грима с тоалетно мляко + тоник на Лореал и да завърша с крема им. След тоника трябва ли да си мия лицето. ИЗВИНЯВАМ СЕ ако е малко объркано ,но незнам каква последователност да следвам и как да почиствам лицето си .

на 28 години съм с нормална кожа мерси

# 427
Въпросът ми е козметичките с какво точно почистват черните точки, ако действат с ръце? Мисълта ми е, че явно не го правят с голи ръце - увиват пръстите си със салфетки ли? Как действат?

# 428
здарвей Йори , мога ли да си мия сутрин лицето с ексфолант на Лореал + крем,вечер да си махам грима с тоалетно мляко + тоник на Лореал и да завърша с крема им. След тоника трябва ли да си мия лицето. ИЗВИНЯВАМ СЕ ако е малко объркано ,но незнам каква последователност да следвам и как да почиствам лицето си .

на 28 години съм с нормална кожа мерси

Здравей,моят съвет е да не прекаляваш с ексфолианта за лице,независимо колко е лек и нежен,не го използвай по-често от 3-4 пъти седмично максимум.Мий лицето с хладка вода-нито студена,нито топла,след измиване минавай лицето с памучен тампон напоен с тоник,след това без да измиваш слагаш крем.Ако носиш грим през деня,вечер след като свалиш грима с дегримиращо средство,измий лицето ако имаш пяна след което отново тоник и крем накрая.Успех.

# 429
Въпросът ми е козметичките с какво точно почистват черните точки, ако действат с ръце? Мисълта ми е, че явно не го правят с голи ръце - увиват пръстите си със салфетки ли? Как действат?

Здравей,по принцип трябва козметика да е с еднократни латексови ръкавици и с еднократни кърпи ,които са специално за комедони.За съжаление голяма част от козметиците пропускат момента с ръкавиците,а някои използват вместо еднократни кърпи всякакви други "приспособления",с които пестят средства или и аз незнам какво...

# 430
Здравейте! Интересува ме за склонна към акне кожа освен веднъж месечно посещение за почистване на лице какви други процедури при козметик препоръчвате  Thinking Благодаря предварително   bouquet

# 431
  • Бургас
Някакви отзиви за ензимен пилинг?

# 432
Здравей Йори   bouquet

На 22 съм, за първи път ходих на козметик за чистене на лице миналата седмица. Нямам сериозни проблеми с кожата, и тя каза, че може на месец и половина-два, хидратиране по-често. Но тук идва моят въпрос. От няколко месеца се чудя как да се справя с широки пори, които се появиха изведнъж. Каква процедура би ми помогнала?
Жената е свястна, в Благоевград се намира, и има дълъг стаж. Не ме е оставила да си тръгвам зачервена, дори ме намаза със слънцезащитен крем. Останах с добри впечатления, но всъщност не знам какъв ефект да търся. Само порите са ми проблем.

# 433

Здравей,по принцип трябва козметика да е с еднократни латексови ръкавици и с еднократни кърпи ,които са специално за комедони.За съжаление голяма част от козметиците пропускат момента с ръкавиците,а някои използват вместо еднократни кърпи всякакви други "приспособления",с които пестят средства или и аз незнам какво...

Благодаря ти много   bouquet
А тези еднократни кърпи, които са специално за комедони могат ли да се намерят някъде?Blush И ако да, къде?Искам да си купя такива като се третирам сама в къщи.
Също така ми е интересно какво мислиш за този тип сауни за лице:

http://www.joycare.it/personal/prodotto.php?language=en&prodotto=177

Мислиш ли, че са достатъчно мощни, за да вършат работа? Има ли смисъл от едно такова нещо? И има ли разлика между различните марки и модели или общо взето е все тая каква ще си купи човек?

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 16:01 от AQUА

# 434
  • Дива Индия
Радвам се и благодаря за възможността да се консултирам с професионалист. Искам да попитам за сина си. Той е на 12 години, по нослето има черни точки. Има хубава здрава кожа на цялото личице, но нослето се обсипва. Моля за съвет как да ги премахнем и как да постъпваме за да предотвратим появата им. Боя се да не повлияя зле ако ги стискам. Пробвала съм лепенките на Дева за черни точки. Ефекта е среден. Благодаря!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт