Попитай козметичката 2

• 61 564
  • 594
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Радвам се и благодаря за възможността да се консултирам с професионалист. Искам да попитам за сина си. Той е на 12 години, по нослето има черни точки. Има хубава здрава кожа на цялото личице, но нослето се обсипва. Моля за съвет как да ги премахнем и как да постъпваме за да предотвратим появата им. Боя се да не повлияя зле ако ги стискам.   Grinning
И при моят син е същият проблем  и ще се радвам на съветът от специалист.   Simple Smile

# 436
Също така ми е интересно какво мислиш за този тип сауни за лице:

http://www.joycare.it/personal/prodotto.php?language=en&prodotto=177

Мислиш ли, че са достатъчно мощни, за да вършат работа? Има ли смисъл от едно такова нещо? И има ли разлика между различните марки и модели или общо взето е все тая каква ще си купи човек?

Аз имам подобна сауна и от личен опит знам, че няма нищо общо с парата, която е при козметичката.
При козметичката се регулира струята, а при тази сауна има две степени и е крайно недостатъчно  Naughty При козметичката съм седяла доста продължително време, а при тази сауна водата се изпарява доста бързо, защото контейнерът за вода е доста мъничък.
Също е и малко неудобно да седиш с наведена глава  Laughing , а при козметичката си лежиш, почиваш си и слушаш приятна и отпускаща музика.  Heart Eyes
Аз лично съжалявам, че си я купих и не я ползвам.  Rolling Eyes

# 437

Аз имам подобна сауна и от личен опит знам, че няма нищо общо с парата, която е при козметичката.
При козметичката се регулира струята, а при тази сауна има две степени и е крайно недостатъчно  Naughty При козметичката съм седяла доста продължително време, а при тази сауна водата се изпарява доста бързо, защото контейнерът за вода е доста мъничък.
Също е и малко неудобно да седиш с наведена глава  Laughing , а при козметичката си лежиш, почиваш си и слушаш приятна и отпускаща музика.  Heart Eyes
Аз лично съжалявам, че си я купих и не я ползвам.  Rolling Eyes

Да, и аз нещо такова предполагах. Мерси  bouquet Simple Smile
Подозирах, че няма да върши работа. Значи отпада.

# 438
Здравейте! Интересува ме за склонна към акне кожа освен веднъж месечно посещение за почистване на лице какви други процедури при козметик препоръчвате  Thinking Благодаря предварително   bouquet

Здравей,освен почистване на лице е хубаво да се прави и д'арсонвал особено при кожа склонна към акне,лечебни маски когато е необходимо.Ако лицето започне да се запълва по-бързо е хубаво да се посети своевременно козметик,а не да се чака да мине един месец,за да не се задълбочи проблема с акнето.

# 439
Радвам се и благодаря за възможността да се консултирам с професионалист. Искам да попитам за сина си. Той е на 12 години, по нослето има черни точки. Има хубава здрава кожа на цялото личице, но нослето се обсипва. Моля за съвет как да ги премахнем и как да постъпваме за да предотвратим появата им. Боя се да не повлияя зле ако ги стискам. Пробвала съм лепенките на Дева за черни точки. Ефекта е среден. Благодаря!  Grinning

Здравейте,хубаво да се отиде на козметик,където да се направи почистване на лицето-първо се напарява лицето и след това се изстискват комедоните,след това се прави д'арсонвал за да се затворят порите и да се предотвратят по-нататъшни възпаления,след това се слага маска/и и накрая крем.НЕ ви препоръчвам да го правите това упражнение в домашни условия,защото със сигурност 1-во няма да успеете да нарите достатъчно лицето,а и 2-ро комедоните няма да бъдат със сигурност изстискани до край,което само по себе си е предпоставка за: възпаления и пъпки, и за бъдещи широки пори.Освен това тези комедони трябва да се почистват защото иначе отново се явяват като предпоставка за бъдещо акне.Относно всякакви лепенки,пластири и т.н. подобни приспособления в магазините-това си е чисто и просто замазване на очите-те премахват само и единствено повърхностния слой,който оцветява поричката,но не я почистват.

# 440
Здравей Йори   bouquet

На 22 съм, за първи път ходих на козметик за чистене на лице миналата седмица. Нямам сериозни проблеми с кожата, и тя каза, че може на месец и половина-два, хидратиране по-често. Но тук идва моят въпрос. От няколко месеца се чудя как да се справя с широки пори, които се появиха изведнъж. Каква процедура би ми помогнала?
Жената е свястна, в Благоевград се намира, и има дълъг стаж. Не ме е оставила да си тръгвам зачервена, дори ме намаза със слънцезащитен крем. Останах с добри впечатления, но всъщност не знам какъв ефект да търся. Само порите са ми проблем.

Здравей,редовното почистване на лицето при козметик си е предпоставка за това да не се образуват широки пори.Има си специфични маски и терапии за свиване на порите.Попитай твоята козметичка.Възможно е да получиш широки пори от прекалено излагане на слънце,от използването на хидратиращи продукти през зимата,от неправилно почистване на порите и т
.н. НО това не е непоправимо.Попитай козметичката какво решение ще ти предложи за порите,иначе съм почти съгласна с нея за почистването на лицето и хидратирането,особено ако нямаш други проблеми.

# 441
Благодаря ти, Йори, много си любезна.   bouquet

# 442
Козметичките непрекъснато апелират за ежемесечно почистване на лицето особено за склонна към акне кожа, примерно седмица преди меснтруация, когато се разбъркват хормоните за да не избият бабралите на проблемните зони
след последното ми почистване 2 дни кожата ми беше ок , но после избиха, даже там до устната съм била имала черна точка и на нейното място стана херпес, да мисля ли че почистването ми не е било добро т.е. козметичката не е добра, а аз го направих не преди , а след менстуацията.
ако ми е изтискала всичко , защо ми се появиха пъпки?

# 443
  • Дива Индия
Благодаря, Йори. Значи от 12 годишни - на козметик...

# 444
Благодаря, Йори. Значи от 12 годишни - на козметик...

Ами честно казано-ДА! И не мисля,че е рано,ако това имаш пред вид... Сега децата се развиват много по-рано отколкото ние сме се развивали... Ако при нас пубертета е започвал на 13-15 години,сега границата  е изместена към 9-10 годишни.Акселерация... Нямам друго обяснение.

# 445
Козметичките непрекъснато апелират за ежемесечно почистване на лицето особено за склонна към акне кожа, примерно седмица преди меснтруация, когато се разбъркват хормоните за да не избият бабралите на проблемните зони
след последното ми почистване 2 дни кожата ми беше ок , но после избиха, даже там до устната съм била имала черна точка и на нейното място стана херпес, да мисля ли че почистването ми не е било добро т.е. козметичката не е добра, а аз го направих не преди , а след менстуацията.
ако ми е изтискала всичко , защо ми се появиха пъпки?

Здравей,не съм аз този,който ще съди колегите си-кой е добър и кой не е.Никога не може да се почистят 100 % от комедоните и това е нормално.Пъпките може да са се получили в следствие на това,че може да е попаднала някаква бактерия на лицето докато още са били отворени порите.Друг момент може да е спадане на имунитета-за това ми говори появата на херпеса точно в този момент,както и е възможно пъпките да са се появили в следствие на стрес,и това да не е свързано по никакъв начин с почистването на лицето.

# 446
  • Дива Индия
Не-не... Нищо не мисля. Важно е какво е правилно, а не какво мисля. От мислене знам какви последствия може да има. Отново благодаря.

# 447
Моля и аз за съвет Йори:
Видях, че се продава портативен Дарсонвал в БГ за около 150 лв.
Прочетох положителните отзиви (но на професионалния такъв).
В еbay.co.uk. e 30 paunda.
Не са много пари, но СТРУВА ЛИ СИ за домашна употреба?

Благодаря  Peace

# 448
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравей пак да се допитам до теб : )
купих с нов крем на лореал ,но като го сложа почва да излизат някакви люспи от лицети ми ,не ми се бели незнам какво е това .С друг крем не ми се случва. Мерси много

# 449
  • Велико Търново
Здравей,Йори! От около 10 години редовно посещавам козметик,почиствам си лицето веднъж на 1-2 месеца,кожата ми бе мазна,склонна към акне,и то с появата на подкожни,болезнени пъпки,имах белези от акне тук-там... Confused но благодарение на моята козметичка,и на редовните ми посещения,кожата ми е неузнаваема Peace Веднъж годишно,през зимата правя и химичен пилинг.С това искам да споделя и с останалите,четящи тази тема,че специалистите като теб-които се интересуват от иновации,нови продукти и средства,за да преобразите такива жени като мен,заслужават адмирации  bouquet
Конкретният ми въпрос към теб е следния : защо през зимата не е желателно използването на хидратиращи кремове/при все,че доста време прекарваме в затворени помещения,на климатици,където въздухът е сух/, какъв крем/може и конкретна марка/ можеш да ми предложиш за зимния сезон? На 36 год.съм, с нормална към смесена в Т-зоната кожа .

Общи условия

Активация на акаунт