Попитай козметичката 2

• 61 804
  • 594
  •   1
Отговори
# 525
Йори, здравей.
Имам нормална кожа, нося лек грим. Почиствам лицето си с измиващ гел (за чувствителна кожа Авен и Ла рош посе) сутрин и вечер. Кожата ми обаче напоследък е много чувствителна, след сутрешното измиване пари и опъва. Смених няколко измиващи гела, но без резултат. Може ли съвет на какво би могло да се дължи?
Благодаря!

# 526
Йори,надявам се ти като козметичка да ми помогнеш,защото махането на мустачките с лентички за лице нещо никога не ми се отразява добре,в повечето случаи косъмчетата не се махат от първия път и се налага да повтарям и потретвам дърпането (а преди това съм затоплила маската с цел по-лесно улавяне на косъмчетата) и финалният резултат е зачервени горни устни,които мажа с крем Здраве и пак 1-2 дни ми червенеят.Искам да те помоля да ми препоръчаш нещо наистина ефикасно,което да премахне това зачервяване и на другия ден да го няма,има ли нещо такова?  Sad

Здравей,защо не изпробваш да отидеш при козметик и да ти направят електроепилация с пинцета-метода не е безболезнен но поне няма да ти се налага да търпиш червени петна и космите ще започнат да растат по-бавно и ще станат по-тънки:) Другото,което видях,че вече ти е препоръчано е Фотоепилацията,която е по-скъпа като процедура:) При фотоепилацията се изискват минимум 6 процедури за да има траен ефект и все пак броя на процедурите зависи индивидуално от повлияването от процедурите на космите.

Ами за фото и лазерна епилация нямам пари,а доколкото се информирах електроепилацията с пинцета е все едно с обикновена пинцета и ставали по-тъмни и черни,а с иглата пък оставали адски белези :/

Не знам,кой ти е дал тази информация относно електроепилацията ,но тя е абсолютно НЕ ВЯРНА! ако дърпаш космите на мустачките с обикновена пинцета те стават по-тъмни и плътни и дори подкожни и се образуват пъпчици.НО! Когато се премахват космите с електропинцета космите започват да стават по-тънки с времето ,започват да растат по-бавно и да изтъняват. Относно електроепилацията с игла-да,наистина има възможност да се получи изгаряне на кожата,ако не се прави от специалист,но пак не съм съгласна,че остават непоправими белези.

# 527
Simple SmileЗдравей Йори,и аз имам въпроси към теб.Преди една година  дерматолог откри,че съм алергична към парабени.В продължение на дълги години всекидневно нанасях грим(фондьотен,сенки,моливи спирала...)и в един момент се 'обринах'(зачервени петънца с връхче и сърбеж). Предимно ползвах гримове на лореал и максфактор.След проблема преминах  изцяло на Клиник,но положението никак не се промени.Консултирах се пак с дерматолог и ми бяха препоръчани 'кризин и крем на ларош'от,които кожата на лицето ми стана чиста  без зачервявания и сърбеж.Въпроса ми е би ли ми предложила продукти за почистване на лицето и грима от очите( пяна,джел,тоник....),които не съдържат парабени?Пудра или фондьотен да ползвам и какви?понякога си слагам фондьотен на клиник и след третото нанасяне пак се появяват обриви по лицето.Кожата ми е нормална до мазна.Противозачатачните ги спрях преди 6 месеца.преди цикъла ми излизат тук-там по някоя пъпчица.На кратко въпроса ми е какви продукти за почистване на лицето мога да ползвам без парабени и пудра или фондьотен  и какви(марка...)вубще каква козметика и какви гримове да ползвам?Simple SmileИ още един въпрос,и какъв слънцезащитен крем за моя случай.
Благодаря
Здравей,аз бих могла да ти дам само общи напътствия за употребата на козметиката:
1.Най-важното е да четеш внимателно съставките на козметичните продукти,които закупуваш и възнамеряваш да прилагаш върху кожата си.
2. След като казваш,че кожата ти е нормална към мазна според мен по-добрия вариант е да употребяваш пудра ,а не фон дьо тен,като задължително преди да поставиш пудра е хубаво да имаш поставена основа за грим.
3. Относно декоративната козметика,моя съвет е да се поинтересуваш какво точно се предлага като продукти от т.нар. минерален макиаж.
4.Слънцезащитният ти крем би било добре да бъде с най-висок фактор-50 +

# 528
Йори, здравей.
Имам нормална кожа, нося лек грим. Почиствам лицето си с измиващ гел (за чувствителна кожа Авен и Ла рош посе) сутрин и вечер. Кожата ми обаче напоследък е много чувствителна, след сутрешното измиване пари и опъва. Смених няколко измиващи гела, но без резултат. Може ли съвет на какво би могло да се дължи?
Благодаря!

Здравей,имам няколко въпроса. Какъв крем използваш вечер и хидратираш ли достатъчно кожата?
Питам,защото според мен,ако нямаш някакви дерматологични заболявания или алергия към някоя от съставките на почистващите гелове,с които се миеш кожата е дехидратирана.

# 529
Здравейте! Аз съм съвсем, съвсем нова във форума. Реших да попитам в тази тема, а да не правя нова. Та.. аз съм на 19 години почти. Кожата ми никога не е била проблемна, имала съм несъвършенства като всеки тийнейджър, но в рамките на нормалното. Напоследък обаче нещо се промени. В областта на брадичката ми се появиха нещо като пъпчици. Обаче не са червени, с цвета на кожата са и са много малки. Но са доста и много ме дразнят, кожата ми седи груба някак си, и искам да ги махна по някакъв начин. Лошото е, че съм бяла и ако разчопля някоя остават петна, та се въздържам от това... Та въпросът ми е дали имате някаква идея на какво се дължат? Бях подложена на голям стрес последно време, което също може да е фактор. Четох, че точно този вид в тази област са вледствие на хормонален дисбаланс. Тези дни ще отида на гинеколог да видим дали наистина има нещо такова, защото го подозирам от известно време. И друго-как да ги махна? Почистване при козметик? Някой лек пилинг дали ще помогне да се махнат? И пилингът маха ли петънца от пъпки? Или поне изсветлява ли ги? Благодаря предварително Simple Smile

# 530
Здравейте! Аз съм съвсем, съвсем нова във форума. Реших да попитам в тази тема, а да не правя нова. Та.. аз съм на 19 години почти. Кожата ми никога не е била проблемна, имала съм несъвършенства като всеки тийнейджър, но в рамките на нормалното. Напоследък обаче нещо се промени. В областта на брадичката ми се появиха нещо като пъпчици. Обаче не са червени, с цвета на кожата са и са много малки. Но са доста и много ме дразнят, кожата ми седи груба някак си, и искам да ги махна по някакъв начин. Лошото е, че съм бяла и ако разчопля някоя остават петна, та се въздържам от това... Та въпросът ми е дали имате някаква идея на какво се дължат? Бях подложена на голям стрес последно време, което също може да е фактор. Четох, че точно този вид в тази област са вледствие на хормонален дисбаланс. Тези дни ще отида на гинеколог да видим дали наистина има нещо такова, защото го подозирам от известно време. И друго-как да ги махна? Почистване при козметик? Някой лек пилинг дали ще помогне да се махнат? И пилингът маха ли петънца от пъпки? Или поне изсветлява ли ги? Благодаря предварително Simple Smile

здравей,извини ме за позакъснелия отговор,сигурно вече си посетила гинеколог.Така на сляпо не мога да ти кажа какво точно е това явление по кожата ти.за това за да бъда максимално прецизна макар и на сляпо искам да ми кажеш,след като си разчопляла някоя от тези т. нар. пъпчици какъв секрет излизаше от тях? след като разчоплиш някоя появяват ли се нови около нейната локация? когато получа тази информация ще мога да бъда по точна в съветите си. относно пилинга-да би могъл да премахне петънцата от пъпки,но при наличието на пъпки все още по кожата моят съвет е да не го прилагаш.

# 531
Здравей,Йори,би ли препоръчала нещо за подкожни пъпки по лице ?

# 532
Здравей,Йори,би ли препоръчала нещо за подкожни пъпки по лице ?

здравей,бих ти препоръчала да посещаваш козметик за да ти се прави д'арсонвал.така пъпките ще излязат на повърхността и ако имаш търпението и не ги чоплиш ще минат без да ти останат белези.

# 533
Благодаря ти   bouquet

# 534
  • София
Здравей, Йори! Би ли ми преопръчала дневен и нощен крем, подходящ за разширени пори? на 31 г съм. И още нещо да попитам-мицеларната вода добър вариант ли е за почистване на такава кожа или има по-добър?

# 535
Йори, какви рискове крият алфа и бета хидрокси киселините в ексфолиращ тоник през топлите месеци? Купих си тоник за лице Pure Skin на Biotrade, който изисква употреба на крем с висок слънцезащитен фактор. Попитах производителят дали може да се ползва през топлите месеци, на което получих отговор, че няма проблем. В интернет пише, че по-скоро е изключение от правилото AHA да правят кожата чувствителна към слънцето (и даже се борят с хиперпигментацията). Единственият риск е от изгаряне (не за подценяване, разбира се). Какво е твоето мнение като специалист и професионалист? Блаодаря ти.  Peace

# 536
Здравей, Йори! Би ли ми преопръчала дневен и нощен крем, подходящ за разширени пори? на 31 г съм. И още нещо да попитам-мицеларната вода добър вариант ли е за почистване на такава кожа или има по-добър?

Здравей,
за да препоръчам наслуки крем ми трябва още доста информация-какъв тип е кожата,има ли пъпки или не,белези или не,зачервявания,капиляри,опъва ли,имали пигментации,чувствителна ли е?
Относно мицеларната вода,стига да е съобразена с типа кожа-мисля че е добро средство и за почистване на всяка кожа и за тонизиране. Simple Smile

# 537
Йори, какви рискове крият алфа и бета хидрокси киселините в ексфолиращ тоник през топлите месеци? Купих си тоник за лице Pure Skin на Biotrade, който изисква употреба на крем с висок слънцезащитен фактор. Попитах производителят дали може да се ползва през топлите месеци, на което получих отговор, че няма проблем. В интернет пише, че по-скоро е изключение от правилото AHA да правят кожата чувствителна към слънцето (и даже се борят с хиперпигментацията). Единственият риск е от изгаряне (не за подценяване, разбира се). Какво е твоето мнение като специалист и професионалист? Блаодаря ти.  Peace

Здравей,на базата на пилинг ефекта който оказват върху кожата този тип киселини се борят с пигментациите в епидермалния слой на кожата.Риска през месеците с усилено излагане на слънце (от Април до Октомври) е,че след излющване на горният слой на епидермиса кожата е с по-висока степен на фоточувствителност т.е. може да изгори,обаче също така може и да се получат нови пигментации,затова употребата на този тип киселини в кремове не се препоръчва през тези месеци,ако все пак се ползват при излизане навън трябва да се използват кремове с SPF 50+  фактор,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И да не се прекарва продължително време на слънце. Успех,дано да съм била полезна Simple Smile

# 538
  • София

Здравей,
за да препоръчам наслуки крем ми трябва още доста информация-какъв тип е кожата,има ли пъпки или не,белези или не,зачервявания,капиляри,опъва ли,имали пигментации,чувствителна ли е?
Относно мицеларната вода,стига да е съобразена с типа кожа-мисля че е добро средство и за почистване на всяка кожа и за тонизиране. Simple Smile

Благодаря за вниманието!   bouquet Кожата ми е нормална към смесена. Нямам пъпки, капиляри,белези и зачервявания но след бременноста останха няколко пигментни петънца по бузите .

# 539
Здравей,

имам от дете сенки под очите, наследствени са, а откакто минах 30 имам и  бръчици под очите, през годините съм третирала зоната с какво ли не и съм ползвала какви ли не коректори, но ми се иска нещо с по-траен ефект във времето. Tired
Какво да опитам? Дали фотоподмладяване може да ми помогне? Tired

Общи условия

Активация на акаунт