Попитай козметичката 2

• 61 852
  • 594
  •   1
Отговори
# 510
С удоволствие и аз се включвам към задачата на Йори да ви отговарям на въпросите мили момичета,когато имам възможност  Simple Smile

# 511
  • София
Здравейте!Моля за съвет.Аз съм с чуствителна кожа.От около 10 години си махам косъмчетата на горната устна-с лентички в началото,а от известно време само в салон с кола маска.Преди около 4 години ми се появи следния проблем-Всяко лято(от юни месец)кожата на горната устна потъмнява,стои все едно съм с мустачки,а всъщност няма такива. Пигментни петънца ми бяха казали че са..Това лято винаги мажех мястото с крем 50 фактор,но...пак се появиха.От 2 месеца махам косъмчетата в салон с електропинсета,защото козметичката ми обясни,че от колата маска падал горния слой кожа,и затова ми се появявали пигментните петна,а с тази пинсета нямало да стане това.20 лв ми струва тази процедура,което си е скъпичко все пак в сравнение с кола маската,която е около 4 лв..Въпросът ми е -ще ми помогне ли тази електропинсета да се справя с тези пигментни петна..Тя по добра ли е от кола маската?Замислям се и за варианта-Фотоепилация,но незнам кое е най-подходящо за мен..

# 512
Йори,надявам се ти като козметичка да ми помогнеш,защото махането на мустачките с лентички за лице нещо никога не ми се отразява добре,в повечето случаи косъмчетата не се махат от първия път и се налага да повтарям и потретвам дърпането (а преди това съм затоплила маската с цел по-лесно улавяне на косъмчетата) и финалният резултат е зачервени горни устни,които мажа с крем Здраве и пак 1-2 дни ми червенеят.Искам да те помоля да ми препоръчаш нещо наистина ефикасно,което да премахне това зачервяване и на другия ден да го няма,има ли нещо такова?  Sad

# 513
barabanche : Най-доброто решение е IPL- трайно обезкосмяване,но проучи първо апаратът с който работят дали е ефикасен,правят се от 4-6 процедури всеки месец,като използваш задължително слънцезащитен крем.

# 514
Petya1111: Пробвай засега с Фотоепилация(IPL) може леко да се изсветли пигментацията хем и ще се отървеш от досадните косъмчета,но след лятото най-добре започни с избелваща терапия или Фотоподмладяване за мустачето.

# 515
Здравейте!Може ли да ми препоръчате дневен, нощен крем и тоник за топлия период  - на 33 години съм, смесена кожа, леко повехнала в последно време. Особено нощните кремове не мога да ги нацеля - често на сутринта съм подпухнала, когато съм ползвала.

# 516
  • ВАРНА
Здравейте!Препоръчаха ми крем на Балеа за петна дневен и нощен.Отразява ми се идеално и петънцата намаляват.Днес обаче видях ,че пише с малки букви за 60 год.Аз съм на33 и се изплаших.Да го спра ли?ще помогне или ще увреди кожата ми?

# 517
Mywork а защо не препоръчаш и други методи освен фотоепилация? Има и други методи,които биха могли да бъдат използвани,и които са по-евтини и приемливи ценово! Освен това има различни видове фотоепилации ,освен IPL има отдавна на пазара и AIPL технологии.

# 518
Здравейте!Моля за съвет.Аз съм с чуствителна кожа.От около 10 години си махам косъмчетата на горната устна-с лентички в началото,а от известно време само в салон с кола маска.Преди около 4 години ми се появи следния проблем-Всяко лято(от юни месец)кожата на горната устна потъмнява,стои все едно съм с мустачки,а всъщност няма такива. Пигментни петънца ми бяха казали че са..Това лято винаги мажех мястото с крем 50 фактор,но...пак се появиха.От 2 месеца махам косъмчетата в салон с електропинсета,защото козметичката ми обясни,че от колата маска падал горния слой кожа,и затова ми се появявали пигментните петна,а с тази пинсета нямало да стане това.20 лв ми струва тази процедура,което си е скъпичко все пак в сравнение с кола маската,която е около 4 лв..Въпросът ми е -ще ми помогне ли тази електропинсета да се справя с тези пигментни петна..Тя по добра ли е от кола маската?Замислям се и за варианта-Фотоепилация,но незнам кое е най-подходящо за мен..

Здрасти,отговорила съм ти в личните съобщения,където си задала същият въпрос:)

# 519
Йори,надявам се ти като козметичка да ми помогнеш,защото махането на мустачките с лентички за лице нещо никога не ми се отразява добре,в повечето случаи косъмчетата не се махат от първия път и се налага да повтарям и потретвам дърпането (а преди това съм затоплила маската с цел по-лесно улавяне на косъмчетата) и финалният резултат е зачервени горни устни,които мажа с крем Здраве и пак 1-2 дни ми червенеят.Искам да те помоля да ми препоръчаш нещо наистина ефикасно,което да премахне това зачервяване и на другия ден да го няма,има ли нещо такова?  Sad

Здравей,защо не изпробваш да отидеш при козметик и да ти направят електроепилация с пинцета-метода не е безболезнен но поне няма да ти се налага да търпиш червени петна и космите ще започнат да растат по-бавно и ще станат по-тънки:) Другото,което видях,че вече ти е препоръчано е Фотоепилацията,която е по-скъпа като процедура:) При фотоепилацията се изискват минимум 6 процедури за да има траен ефект и все пак броя на процедутире зависи индивидуално от повлияването от процедурите на космите.

# 520
Здравейте!Може ли да ми препоръчате дневен, нощен крем и тоник за топлия период  - на 33 години съм, смесена кожа, леко повехнала в последно време. Особено нощните кремове не мога да ги нацеля - често на сутринта съм подпухнала, когато съм ползвала.
Здравей,най-важното относно летния сезон е хидратиране на кожата!
За дневния крем е важно да е лек и хидратиращ и да има слънцезащитен фактор .Можеш да съчетаваш и 2 крема през дена като първо поставяш хидратиращия и 10-15 минути след това и слънцезащитния.
Относно нощния крем-той трябва да е малко по-тежък от дневния и по-хранителен,защото през нощта кожата поема много по-добре това,което се поставя върху нея:)
Марки не се ангажирам да ти препоръчам,защото всеки преценява според финансите,които е склонен да отдели за козметика.Във всеки случай ако предпочетеш медицинска козметика,мисля че ще си далеч по-доволна.

# 521
Здравейте!Препоръчаха ми крем на Балеа за петна дневен и нощен.Отразява ми се идеално и петънцата намаляват.Днес обаче видях ,че пише с малки букви за 60 год.Аз съм на33 и се изплаших.Да го спра ли?ще помогне или ще увреди кожата ми?

Здравей,не мисля,че има от какво да се притесняваш.Това,че четеш малките букви е похвално,но понякога фирмите пишат някои неща с малки букви просто за да се застраховат.Относно този крем-използвай го докато си разрешиш проблема и ако искаш след това,може да разнообразиш и да започнеш да използваш друг крем,който да поддържа кожата в тонус,без да се налага третиране на даден проблем.

# 522

Здравей,защо не изпробваш да отидеш при козметик и да ти направят електроепилация с пинцета-метода не е безболезнен но поне няма да ти се налага да търпиш червени петна и космите ще започнат да растат по-бавно и ще станат по-тънки:) Другото,което видях,че вече ти е препоръчано е Фотоепилацията,която е по-скъпа като процедура:) При фотоепилацията се изискват минимум 6 процедури за да има траен ефект и все пак броя на процедутире зависи индивидуално от повлияването от процедурите на космите.

Ами за фото и лазерна епилация нямам пари,а доколкото се информирах електроепилацията с пинцета е все едно с обикновена пинцета и ставали по-тъмни и черни,а с иглата пък оставали адски белези :/

# 523
Simple SmileЗдравей Йори,и аз имам въпроси към теб.Преди една година  дерматолог откри,че съм алергична към парабени.В продължение на дълги години всекидневно нанасях грим(фондьотен,сенки,моливи спирала...)и в един момент се 'обринах'(зачервени петънца с връхче и сърбеж). Предимно ползвах гримове на лореал и максфактор.След проблема преминах  изцяло на Клиник,но положението никак не се промени.Консултирах се пак с дерматолог и ми бяха препоръчани 'кризин и крем на ларош'от,които кожата на лицето ми стана чиста  без зачервявания и сърбеж.Въпроса ми е би ли ми предложила продукти за почистване на лицето и грима от очите( пяна,джел,тоник....),които не съдържат парабени?Пудра или фондьотен да ползвам и какви?понякога си слагам фондьотен на клиник и след третото нанасяне пак се появяват обриви по лицето.Кожата ми е нормална до мазна.Противозачатачните ги спрях преди 6 месеца.преди цикъла ми излизат тук-там по някоя пъпчица.На кратко въпроса ми е какви продукти за почистване на лицето мога да ползвам без парабени и пудра или фондьотен  и какви(марка...)вубще каква козметика и какви гримове да ползвам?Simple SmileИ още един въпрос,и какъв слънцезащитен крем за моя случай.
Благодаря

# 524
Здравей Йори, имам мазна кожа на лицето, която не е много проблемна, излиза ми по някоя пъпчица, но не е много фатално. Искам да си взема някакъв ексфолиант/скраб, няма значение от цената и искам съвет на коя марка да си взема. Искам също и нещо, което да ми освежи кожата- някаква маска, защото в момента не ми изглежда някак свежа и енергична  Grinning Може ли да ми препоръчаш?
Въпроса в случая е на колко години си за да съм максимално точна в препоръката си.Интересува ме също така има ли някакви недостатъци по кожата-разширени пори,има ли изявени капиляри и т.н.?
На 26 години съм, имам следи от минали пъпчици по кожата (имам предвид че кожата ми не е идеална), има и разширени пори.

Общи условия

Активация на акаунт