Попитай козметичката 2

• 61 834
  • 594
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Аз искам да попитам за хубав крем за заличаване на петна от пъпки.Имам две червени точици,вероятно от минали пъпки(не ми  изглежда на спукан капиляр),която червенина се засилва от  горещото време.

Аз също имам този проблем. Може една пъпка да ми излезе, но за сметка на това червеното петънце стои с месеци. Купих си този крем с екстракт от охлюви:
http://apteka.framar.bg/30023855/%D0%B3%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BD … -50-%D0%BC%D0%BB-

Може да хвърлиш едно око и на този:
http://bg-bg.facebook.com/Revivesnailsextract

Екстрактът от охлюви лекува белези и петна. Аз лично имах едно червено петънце от пъпка, което стоеше с месеци на слепоочието ми. След близо месец ползване на първия крем изчезна.

# 466
  • Бургас
Здравей,Йори!

Искам да се допитам и аз до теб,въпросите ми са следните :
Като излезна от банята след душ/вана направо си усещам как на лицето кожата ми опъва,сега напоследък имам и някоя друга пъпка,каква марка козметика и кремчета,маски ще ми препоръчаш ?

Кожата ти опъва най-вероятно защото се дехидратира от парата в банята. Чувала съм от козметичката ми, че парата дехидратира, затова на жени с недълбоки пори не включва паронизатора. 

# 467
Здравей Йори,

питане по следния ми проблем - стандартно Т-зоната ми е мазна, а останала част от лицето "нормална кожа". От 1 год под едното ми око периодично излизат по няколко пъпчици, не се появява бял връх, не ги пипам и си изчезват. Мия се само със сапун БОЧКО, но не знам какъв крем да използвам през зимата.  newsm78

Би ли препоръчала?

# 468
  • Бургас
Можеш ли да ми препоръчаш добър козметик в Бургас за почистване на лице?

# 469
  • Бургас
Мисля, че Йори отдавна е напуснала темата. Последният й пост е от 17 септември. Май няма много смисъл да й задаваме каквито и да било въпроси.

Аз ходя при Нуртен. Много е старателна и нямам почти никакви зачервявания след процедурите при нея. Салонът й се на ул."Цар Самуил" във Възраждане /пада се на ъгъла на Самуил и Гладстон/. Мисля, че цената на почистването при нея е 30лв. Ако се интересуваш мога да ти дам телефона й.

# 470
  • Пловдив

Аз препоръчвам с 2 ръце Кики (името и  е Кирилка,но така и казваме)-салона е в новата сграда срещу пантеона,над Карфур маркета  Peace

# 471
Здравей,по принцип трябва козметика да е с еднократни латексови ръкавици и с еднократни кърпи ,които са специално за комедони.За съжаление голяма част от козметиците пропускат момента с ръкавиците,а някои използват вместо еднократни кърпи всякакви други "приспособления",с които пестят средства или и аз незнам какво...
А тези еднократни кърпи, които са специално за комедони могат ли да се намерят някъде?Blush И ако да, къде?Искам да си купя такива като се третирам сама в къщи.

Здравей,кърпички за почистване на комедони може да се закупят от фирмите,които предлагат консумативи за козметични и фризьорски салони.Не съм сигурна дали предлагат консумативите си и за частни лица.Иначе и в интернет се предлагат в много сайтове.Лично моя съвет е да се избягва самодейността по лицето,защото сама няма как да изстискаш напълно и да почистиш порите на лицето,независимо дали преди това си го напарила в банята или на пара от лайка и т.н. други любителски методи.Винаги след изстискването остават макар и минимални количества замърсявания по порите и това съчетано с липсата на ефикасно средство,което да затвори порите веднага,да дезинфекцира и премахне бактериите от повърхността на почистената кожа (една от полезните функции на д'арсонвала) благоприятства появата на пъпки,по-бързото запълване на порите отново и е една от основните причини за появата на широки пори.

# 472
Здравей,Йори!

Искам да се допитам и аз до теб,въпросите ми са следните :
Като излезна от банята след душ/вана направо си усещам как на лицето кожата ми опъва,сега напоследък имам и някоя друга пъпка,каква марка козметика и кремчета,маски ще ми препоръчаш ?

Здравей,опъването на кожата е признак за дехидратация на кожата.С оглед на това,че сега сме зима,не ти препоръчвам хидратиращи козметични продукти или терапии на лицето.Нека козметиката,която използваш да бъде подхранваща.Ако решиши да споделиш на каква възраст си бих могла да бъда и по-конкретна относно препоръките за козметика.

# 473

Аз искам да попитам за хубав крем за заличаване на петна от пъпки.Имам две червени точици,вероятно от минали пъпки(не ми  изглежда на спукан капиляр),която червенина се засилва от  горещото време.

# 474
Здравей!
Може ли да кажеш нещо за химическия пилинг, но за този при дерматолог. Бели ли се кожата първите дни? Има ли резултат? Колко пъти трябва да се направи, за да има резултат?

Здравей,предполагам,че отговорът ми е малко позакъснял,но все пак ще кажа какво е моето мнение относно химическия пилинг.
Първо и основно е причината,поради която се прави-премахване на пигментации,премахване на белези и т.н.
Второ и не по-маловажно е процента на киселинният разтвор,който ще се използва за химичен пилинг.
Кожата се бели в зависимост от процента - от 3-5 дни до седмица,като междувременно кожата не се мие с вода,а с козметични средства,които самият дерматолог трябва да даде.
Резултатът е в зависимост от това какво се третира и каква е интензивността на проблема,който трябва да бъде отстранен.
Внимание-не предприемайте химически пилинг за да лекувате активно акне-единственото,което ще постигнете е да задълбочите акнето,защото ще дадете възможност на бактерията да проникне в дълбочина.

# 475
Здравей Йори, имам мазна кожа на лицето, която не е много проблемна, излиза ми по някоя пъпчица, но не е много фатално. Искам да си взема някакъв ексфолиант/скраб, няма значение от цената и искам съвет на коя марка да си взема. Искам също и нещо, което да ми освежи кожата- някаква маска, защото в момента не ми изглежда някак свежа и енергична  Grinning Може ли да ми препоръчаш?
Въпроса в случая е на колко години си за да съм максимално точна в препоръката си.Интересува ме също така има ли някакви недостатъци по кожата-разширени пори,има ли изявени капиляри и т.н.?

# 476
Спешно се нуждая от мнението ти по въпроса с премахването на мустачките. От лентичките не съм особено доволна,защото периода,докато израстнат отново ми се струва кратък. Интересувам се за метода на премахване на мустачки с конец при козметик-какви са предимствата и лошите страни. По-редки ли стават,по бавно ли израстват? Знам само,че боли като се прави.Утре трябва да реша за козметичката,така че много ще съм благодарна да ми обясниш Simple Smile

препоръчвам електроепилация с пинцета (Не с игла).При електропинцетата космите се премахват един по един,но вследствие действието на тока,следващите косми,които израстват са по-тънки,и израстват по-бавно в сравнение с другите методи за временно обезкосмяване,и най-важното е,че при електроепилацията не се премахва мъхчето и то не загрубява.Успех. Peace

А каква е разликата между ел.пинцета и ел.игла,защо не препоръчваш иглата? И би ли ми препоръчала салони,които работят с ел.пинцета,защото никъде досега не съм намерила такива. Simple Smile

Разликата между електрическата пинцета и електрическата игла е,че при пинцетата се хваща самият косъм и той се освобождава от корен благодарение на въздействието на ел.ток,докато при иглата самата игла се вкарва в леглото на косъма,но това е доста прецизна дейност и не можем да сме сигурни дали сме вкарали иглата в точната поричка,отделно,че при иглата често се получават и изгаряния по самата кожа,последвани от неприятни белези.

# 477
Здравей Йори,

питане по следния ми проблем - стандартно Т-зоната ми е мазна, а останала част от лицето "нормална кожа". От 1 год под едното ми око периодично излизат по няколко пъпчици, не се появява бял връх, не ги пипам и си изчезват. Мия се само със сапун БОЧКО, но не знам какъв крем да използвам през зимата.  newsm78

Би ли препоръчала?

Аз лично съм против употребата на какъвто и да е сапун за миене на лицето,защото изсушава кожата.Има хиляди варианти на пяна за лице (не гел). Относно крем-нека да е подхранващ,с предпазен SPF фактор,съобразен с типа на кожата ти.Относно пъпчиците,които ти се появяват имам няколко въпроса-на каква възраст си,на какъв период обикновено се появяват,забелязала  ли си някаква зависимост относно храна,която ядеш,или пък козметика,която използваш-защото това,което ми описваш би могло да бъде алергична реакция към някакъв продукт.Ще очаквам повече информация да ми дадеш за да съм максимално прецизна в отговора си,въпреки,че пак казвам,че действаме малко на сляпо.Интересува ме и дали си се консултирала с козметик или дерматолог по въпроса за пъпчиците?

# 478

Simple Smile Здравей,
виждам,че по-горе във форума са ти препоръчали кремове с екстракт от охлюви.Аз лично съм съгласна,че кремовете с екстракт от охлюви да изключително ефикасни при заличаването на петна,лечението на всякакви пигментации и несъвършенства по кожата.Друг много добър помощник на хубавата кожа е  и аргановото масло.

# 479
Здравей Йори!Интересува ме какво мислиш за крем Ретин А?Предписам ми е от дерматолог,с концентрация 0.05,за цялостно подобряване на кожата,проблема е черни точки и пъпки,които се появават само по брадичката,кожата ми там се омазнява,по другата част от лицето е нормална.На 29г.съм,нямам хормонални проблеми,правила съм изследвания всичко е наред.Крема ще си го набавя от чужбина,зящото тук го няма,според моя лекар, крема е един от най добрите продукти против стареене.

Общи условия

Активация на акаунт