Попитай козметичката 2

• 61 866
  • 594
  •   1
Отговори
# 450
Моля и аз за съвет Йори:
Видях, че се продава портативен Дарсонвал в БГ за около 150 лв.
Прочетох положителните отзиви (но на професионалния такъв).
В еbay.co.uk. e 30 paunda.
Не са много пари, но СТРУВА ЛИ СИ за домашна употреба?

Благодаря  Peace

Здравей,всяко нещо,което купуваме трябва да знаем как да го използваме и какви последствия ще има ако не го експлоатираме правилно.Това,че си прочела положителни отзиви ме радва,защото наистина д'арсонвала е едно добро изобретение и все пак нека не забравяме,че това си е медицинска апаратура.Ако ти самата се чувстваш достатъчно готова да работиш с тази апаратура-ок,купи го,ако ли не... решението е твое.

# 451
здравей пак да се допитам до теб : )
купих с нов крем на лореал ,но като го сложа почва да излизат някакви люспи от лицети ми ,не ми се бели незнам какво е това .С друг крем не ми се случва. Мерси много

Ако има какъвто и да е дискомфорт-спираш крема и започваш да ползваш нещо,което знаеш че със сигурност ти действа добре.

# 452
Здравей,Йори! От около 10 години редовно посещавам козметик,почиствам си лицето веднъж на 1-2 месеца,кожата ми бе мазна,склонна към акне,и то с появата на подкожни,болезнени пъпки,имах белези от акне тук-там... Confused но благодарение на моята козметичка,и на редовните ми посещения,кожата ми е неузнаваема Peace Веднъж годишно,през зимата правя и химичен пилинг.С това искам да споделя и с останалите,четящи тази тема,че специалистите като теб-които се интересуват от иновации,нови продукти и средства,за да преобразите такива жени като мен,заслужават адмирации  bouquet
Конкретният ми въпрос към теб е следния : защо през зимата не е желателно използването на хидратиращи кремове/при все,че доста време прекарваме в затворени помещения,на климатици,където въздухът е сух/, какъв крем/може и конкретна марка/ можеш да ми предложиш за зимния сезон? На 36 год.съм, с нормална към смесена в Т-зоната кожа .

Здрасти,
Сега да обясня за хидратиращите кремове и зимата-не се препоръчва употребата на хидратиращи кремове през зимата,защото водата която е в порите от студа замръзва и разширява порите,освен това през зимата ни трябва крем който да подхранва кожата,да я защитава от студ,вятър,сняг,други лоши атмосферни условия,слънце също така.Дори и през зимата е желателно крема ни да има защитен фактор,особено ако има сняг!

# 453
Йори, тогава какъв крем би препоръчала през зимата, за суха кожа? И ок ли е тогава да се използват например растителни масла?  bouquet

# 454
Спешно се нуждая от мнението ти по въпроса с премахването на мустачките. От лентичките не съм особено доволна,защото периода,докато израстнат отново ми се струва кратък. Интересувам се за метода на премахване на мустачки с конец при козметик-какви са предимствата и лошите страни. По-редки ли стават,по бавно ли израстват? Знам само,че боли като се прави.Утре трябва да реша за козметичката,така че много ще съм благодарна да ми обясниш Simple Smile

# 455
Здравей Йори , имам няколко въпроса   Simple Smile) Годините са 31 Кожата ми е по скоро смесена , постоянно ми  излизат пъпки и черни точки все едно съм в пубертета  Rolling Eyes което е ужасно неприятно и грозно ,имам и доста пигментни петна , придобити не се знае точно как вероятно и от слънце и от бременност и по наследство от майка ми която е с ужасно много пигментни петна   . 
1. Какви козметични продукти  са ми нужни за домашна употреба за да се поддържа кожата на лицето всекидневно. В момента използвам скраб един път в седмицата , сутрин и вечер околоочен SVR, ежедневно Eucerin  слънцезащитен SPF50
2. Кое в моят случай трябва да посетя дерматолог или козметик ?(Ако е възможно да ме насочиш за такъв в гр.Варна )
Благодаря ти предварително
Добавям и  линк към снимки http://ivosladur.snimka.bg/other/lice.701411.28446022

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 15:35 от INI82

# 456
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравей пак да се допитам до теб : )
купих с нов крем на лореал ,но като го сложа почва да излизат някакви люспи от лицети ми ,не ми се бели незнам какво е това .С друг крем не ми се случва. Мерси много

Ако има какъвто и да е дискомфорт-спираш крема и започваш да ползваш нещо,което знаеш че със сигурност ти действа добре.

мерси много да питам последно ,какъв крем за зимата да използвам за лице ,може ли марки ? мерси

# 457
Спешно се нуждая от мнението ти по въпроса с премахването на мустачките. От лентичките не съм особено доволна,защото периода,докато израстнат отново ми се струва кратък. Интересувам се за метода на премахване на мустачки с конец при козметик-какви са предимствата и лошите страни. По-редки ли стават,по бавно ли израстват? Знам само,че боли като се прави.Утре трябва да реша за козметичката,така че много ще съм благодарна да ми обясниш Simple Smile

Здравей,надявам се да не съм закъсняла с отговора.Не ти препоръчвам махането с конец,защото и при него както и при кола маската освен тъмните и дразнещи те косми се премахват и мъхчетата,а в последствие мъховете стават по-тъмни и започват да растат като косми,и при кола маската и при премахването с конец има възможност част от космите да се накъсат,стават пъпчици и т.н.Ако решиши да ги махаш с обикновена пинцета,космите пак ще загрубеят,ще станат по-плътни и черни,има възможност да се удебели и кожата там,както и космите да започнат да растат подкожно.Идеалният вариант е фотоепилация,но ако ти е скъп ти препоръчвам електроепилация с пинцета (Не с игла).При електропинцетата космите се премахват един по един,но вследствие действието на тока,следващите косми,които израстват са по-тънки,и израстват по-бавно в сравнение с другите методи за временно обезкосмяване,и най-важното е,че при електроепилацията не се премахва мъхчето и то не загрубява.Успех. Peace

# 458
Здравей,по принцип трябва козметика да е с еднократни латексови ръкавици и с еднократни кърпи ,които са специално за комедони.За съжаление голяма част от козметиците пропускат момента с ръкавиците,а някои използват вместо еднократни кърпи всякакви други "приспособления",с които пестят средства или и аз незнам какво...
А тези еднократни кърпи, които са специално за комедони могат ли да се намерят някъде?Blush И ако да, къде?Искам да си купя такива като се третирам сама в къщи.

# 459
Здравей,Йори!

Искам да се допитам и аз до теб,въпросите ми са следните :
Като излезна от банята след душ/вана направо си усещам как на лицето кожата ми опъва,сега напоследък имам и някоя друга пъпка,каква марка козметика и кремчета,маски ще ми препоръчаш ?

# 460
Здравей!
Може ли да кажеш нещо за химическия пилинг, но за този при дерматолог. Бели ли се кожата първите дни? Има ли резултат? Колко пъти трябва да се направи, за да има резултат?

# 461
Здравей Йори, имам мазна кожа на лицето, която не е много проблемна, излиза ми по някоя пъпчица, но не е много фатално. Искам да си взема някакъв ексфолиант/скраб, няма значение от цената и искам съвет на коя марка да си взема. Искам също и нещо, което да ми освежи кожата- някаква маска, защото в момента не ми изглежда някак свежа и енергична  Grinning Може ли да ми препоръчаш?

# 462
Йори , и аз искам да ми препоръчаш ексфолиант за лице,кожата ми е смесена . Тоалетните и пшеничните трици вършат ли работа?

# 463

препоръчвам електроепилация с пинцета (Не с игла).При електропинцетата космите се премахват един по един,но вследствие действието на тока,следващите косми,които израстват са по-тънки,и израстват по-бавно в сравнение с другите методи за временно обезкосмяване,и най-важното е,че при електроепилацията не се премахва мъхчето и то не загрубява.Успех. Peace

А каква е разликата между ел.пинцета и ел.игла,защо не препоръчваш иглата? И би ли ми препоръчала салони,които работят с ел.пинцета,защото никъде досега не съм намерила такива. Simple Smile

# 464
Аз искам да попитам за хубав крем за заличаване на петна от пъпки.Имам две червени точици,вероятно от минали пъпки(не ми  изглежда на спукан капиляр),която червенина се засилва от  горещото време.

Общи условия

Активация на акаунт