Попитай козметичката 2

• 61 870
  • 594
  •   1
Отговори
# 495
Здравей, Йори   bouquet
Искам да попитам за крем за лице ooooh! Толкова козметици и все едно и също..
На 22г съм, със смесена кожа( леко мазна в средната част на лицето, докато останалата е нормална). Никога не съм имала пъпки (освен след мазане с нещо), рядко черни точки. Почиствам лицето си всяка вечер с мокри бебешки кърпички, ако е повечко грима с демакиант. 2 пъти в седмицата използвам това http://www.ayurvediqueshop.com/84-thickbox/himalaya-gentle-exfol … -scrub-150-ml.jpg , веднъж в месеца някоя маска.
Проблемът е, че от всички кремове, които съм ползвала ми излизат пъпки.След няколко мазания се появяват. Използвала съм какви ли не, най-често леки хидратиращ или кислороден.
Ако може да ми препоръчаш някой  Confused
аз докато чакам отговорът на моя въпрос да ти споделя моя опит, като подчертавам,че не съм козметичка,ама пък колко съм ходила по такива места, трябва да ми дадат диплома направо   Laughing Та на въпроса, аз съм ползвала доста хидратиращи кремове,ама съм доволна от 2,защото и аз съм с много чувствителна кожа и разни Лореал и прочие ми действат зле - http://www.kozmetika.bg/show/DIET-ESTHETIC/65217_%D0%95%D0%BC%D1 … 1%80%D1%8A%D0%B2/ -ей тоя е готин, а другият който много ми харесва е http://kozmetikabg.eu/kisloroden-hidratirasht-krem-lice-aqua-vital-p-2433.html ,като 2рият става и против бръчки. И 2та не са евтини,ама то 8ми март наближава Simple Smile

# 496
gergana__sf  Мерси за кремчетата  Flutter
Скъпички, но за какви ли не неща не даваме пари, а точно за важните ни се свидят и за това и проблемите. Мисля, че този на Aqua Vital по-ми приляга. Ще видим Hug мерси.

# 497
  • София
Здравейте и от мен! Темата е чудесна, опитах се да прочета някоя и друга страничка  Peace Браво на авторката   bouquet
Аз имам следния проблем: Попринцип съм с смесена кожа на лицето, да не кажа че по-скоро е мазна (за черните точици няма да коментирам, че аман от тях  Mr. Green ), но предвид състоянието ми в момента кожата ми ужасно много изсъхна, особено като изляза от баня.... чак ми щипе от сухо. Преди съм избягвала употребата на кремове, защото ми действаха още по-умазняващо на лицето, но сега имам спешна нужда от нещо, което да ми помогне  newsm78 Виждам, че си дала съвети за подхранващи кремове, но не знам в моя случай дали ще имат ефект.
И още нещо: Излязоха ми пъпки по горната част на раменете и плешките  Crossing Arms (учудващо но кожата ми там стана мазна, вероятно от там са и пъпките) но така е през бременността и с тези хормони оправия няма  Crazy Ако с нещо можеш да ми помогнеп, ще съм много благодарна   bouquet

# 498
gergana__sf  Мерси за кремчетата  Flutter
Скъпички, но за какви ли не неща не даваме пари, а точно за важните ни се свидят и за това и проблемите. Мисля, че този на Aqua Vital по-ми приляга. Ще видим Hug мерси.
о радвам се когато мога да помогна и ти като имаш впечатление от някой качествен продукт споделяй,че като ще даваме пари ,да знаем за какво Simple Smile  Peace

# 499
Здравейте, много с радвам че има такава тема...та ако някой помогне..много ще е хубаво. Hug

Та проблема ми е: имам комбиниран тип кожа: мазна Т-зона + по-широки пори( ужас  Sad)  и суха кожа на бузите.
Сега ползвам серията на La Roche Posay Effaclar Mat (крам за лице ) + Effaclar (мицеларния р-р за почистване на лицето). Тази серия ползвам от октомври миналата година. В началото ми понасяше много добре, поизчисти ми порите и бях доволна.

Сега обаче  Crossing Arms като че ли порите се замърсяват по-бързо, кожата не ми е добре хидратирана (поне така чувствам от крема) и се появиха леки зачервявания около очите и брадичката (като многооо леко обривче..малко силно е да кажа обривче  Thinking, но на пипане се усеща грапаво) Тук е момента да отбележа, че вечер от около 2 седмици ползвам вместо крем аграново масло+една ампула витамин Ц вътре. Та ...спрях маслото , защото си мисля че от него се получи зачервяването , но моля за съвет с какво да подменя серията на Lа Roche, че кожата ми сякаш привикна и го няма онзи хубав ефект от началото. Търся ефект- хидратация и почистване на порите..

Много ще се радвам някой да с е отзове  Hug

# 500
Здравей, Йори   bouquet
Искам да попитам за крем за лице ooooh! Толкова козметици и все едно и също..
На 22г съм, със смесена кожа( леко мазна в средната част на лицето, докато останалата е нормална). Никога не съм имала пъпки (освен след мазане с нещо), рядко черни точки. Почиствам лицето си всяка вечер с мокри бебешки кърпички, ако е повечко грима с демакиант. 2 пъти в седмицата използвам това http://www.ayurvediqueshop.com/84-thickbox/himalaya-gentle-exfol … -scrub-150-ml.jpg , веднъж в месеца някоя маска.
Проблемът е, че от всички кремове, които съм ползвала ми излизат пъпки.След няколко мазания се появяват. Използвала съм какви ли не, най-често леки хидратиращ или кислороден.
Ако може да ми препоръчаш някой  Confused

Здравей,аз лично бих ти препоръчала да опиташ крем на Биодерма от серията им Хидрабио.Те са леки,хидратиращи ,а и самата козметика е медицинска и не би трябвало да предизвика дразнение на кожата.Успех:)

# 501
Здравейте и от мен! Темата е чудесна, опитах се да прочета някоя и друга страничка  Peace Браво на авторката   bouquet
Аз имам следния проблем: Попринцип съм с смесена кожа на лицето, да не кажа че по-скоро е мазна (за черните точици няма да коментирам, че аман от тях  Mr. Green ), но предвид състоянието ми в момента кожата ми ужасно много изсъхна, особено като изляза от баня.... чак ми щипе от сухо. Преди съм избягвала употребата на кремове, защото ми действаха още по-умазняващо на лицето, но сега имам спешна нужда от нещо, което да ми помогне  newsm78 Виждам, че си дала съвети за подхранващи кремове, но не знам в моя случай дали ще имат ефект.
И още нещо: Излязоха ми пъпки по горната част на раменете и плешките  Crossing Arms (учудващо но кожата ми там стана мазна, вероятно от там са и пъпките) но така е през бременността и с тези хормони оправия няма  Crazy Ако с нещо можеш да ми помогнеп, ще съм много благодарна   bouquet

Здравей,започвам малко отзад напред-относно пъпките в горната част на гърба и гърдите-при бременност или друго хормонално смущение предизвикано от хормоните произвеждани от яйчниците-това е нормално.Относно опъването и щипенето на кожата-първо използвай задължително хидратиращ крем,и ако ще излизаш навън (сега когато е зима),отгоре слагай и друг предпазен крем.Не си позволявай да миеш лицето с топла или гореща вода,защото така само изсушаваш още повече кожата.Успех:)

# 502
  • София
Благодаря, мила  Hug
Аз си взех мицерална вода на Авен и съм доволна, хидратира кожата, но ще си взема и крем задължително   bouquet

# 503
Много благодаря Big Ups

# 504
Здравейте,сега открих този подфорум и бързам да си задам въпроса Laughing
Имам проблемна кожа,ходя 2 пъти в месеца на почистване,но обмислям да си купя д'арсонвал,за намаляване на пъпките. Дали би имал такъв ефект и трябва ли да запарвам кожата преди използването му?Благодаря за отговора.

# 505
Здравейте! Имам въпрос и се надявам някой да може да ми отговори. Когато ходя на козметик , за скубане на вежди преди да започне процедурата тя ми маже веждите с нещо мазничко като кремче или нещо течно с мирис на спирт. Аз имам много чувствителна кожа и тези неща ми помагат , за да не усещам болката и  да не се под дуе кожата и зачерви. Моля , ако някой знае как се наричат тези козметични продукти или марка да сподели.

# 506
Здравейте,сега открих този подфорум и бързам да си задам въпроса Laughing
Имам проблемна кожа,ходя 2 пъти в месеца на почистване,но обмислям да си купя д'арсонвал,за намаляване на пъпките. Дали би имал такъв ефект и трябва ли да запарвам кожата преди използването му?Благодаря за отговора.

Не е задължително да има топлинна процедура преди употребата на д'арсонвала.НО! Важно е какво ще намажеш на кожата,когато ще правиш процедура с д'арсонвал!

# 507
Здравейте! Имам въпрос и се надявам някой да може да ми отговори. Когато ходя на козметик , за скубане на вежди преди да започне процедурата тя ми маже веждите с нещо мазничко като кремче или нещо течно с мирис на спирт. Аз имам много чувствителна кожа и тези неща ми помагат , за да не усещам болката и  да не се под дуе кожата и зачерви. Моля , ако някой знае как се наричат тези козметични продукти или марка да сподели.

предполагам че мазничкото нещо което описваш е кремче с лидокаин в състава си,а течността със миризма на спирт си е спирт,който е за дезинфекция и също има анестезиращ ефект.

# 508
Здравей Йори,

Имам интерес и възможност за професионална реализация като козметик и гримьор...искам да изкарам курсове,които за лицензирани и в ЕС...понеже съм извън БГ и нямам наблюдение за това,кой издава такива свидетелства...ще съм благодарна за ориентиране в обстановката

# 509
Здравей Ханна Влад,заинтригува ме твоят въпрос,аз работя като козметик и мога да те напътя,къде да проведеш курса си,където наистина след това ще можеш да работиш като професионалист и   документ,който е признат от ЕС казвам ти го защото и мен ме обучаваха на същото място.Бъди благословена,навярно сме и сестри в Господа,ако желаеш пиши ми на лични съобщения.

Общи условия

Активация на акаунт