Попитай козметичката 2

• 61 884
  • 594
  •   1
Отговори
# 480
Здравей Йори!Интересува ме какво мислиш за крем Ретин А?Предписам ми е от дерматолог,с концентрация 0.05,за цялостно подобряване на кожата,проблема е черни точки и пъпки,които се появават само по брадичката,кожата ми там се омазнява,по другата част от лицето е нормална.На 29г.съм,нямам хормонални проблеми,правила съм изследвания всичко е наред.Крема ще си го набавя от чужбина,зящото тук го няма,според моя лекар, крема е един от най добрите продукти против стареене.

Като цяло при този продукт се изпозлва концентрацията на витамин А и неговите свойства и се препоръчва при комедоногенно акне-лека до средна форма на акнето и ако то е локализирано в определена област по лицето.Резултатът не се появява обаче веднага,а след няколко седмици,междувременно може да се получи сухота на кожата в третирана зона,зачервяване и дразнение,които са едни от най-характерните странични ефекти,особено в началото докато кожата свикне с продукта.Препоръчвам ти да използваш паралелно с употребата на този крем и крем с висок защитен фактор-поне SPF 30,а и също така и употреба на хидратиращ серум.

# 481
Йори, чета и следя темата с интерес... сега и аз да попитам.. Имам проблем с премахването на нежеланото окосмяване. Преди години дълго време премахвах косъмчетата с бръснач, скоро минах на епилатор, но хич не е по-добре, все си имам точки и някак груба кожа с враснали косъмчета, а това не е приятно. Мисля да си купя някаква кола маска от тези топлите с нагревател за домашни условия, дали би ми препоръчала някаква  или нещо по-конкретно. Ще съм благодарна, искам да имам хубава и гладка кожа, без да имам притеснения както до сега.

# 482
Страхотна тема , благодаря Йори  bouquet Това , което правиш е похвално. Аз искам да попитам за черните точки на носа ми , толкова са упорити , че вече се отказвам да се боря с тях , а освентова имам и на брадичката. За пъпките които имам съм си направил един разтвор и се справям бързо , но за черните точки ... Мислех да си купя лепенки, но не знам заслужава ли си. Ще приема всякакви съвети Simple Smile

# 483
Йори, чета и следя темата с интерес... сега и аз да попитам.. Имам проблем с премахването на нежеланото окосмяване. Преди години дълго време премахвах косъмчетата с бръснач, скоро минах на епилатор, но хич не е по-добре, все си имам точки и някак груба кожа с враснали косъмчета, а това не е приятно. Мисля да си купя някаква кола маска от тези топлите с нагревател за домашни условия, дали би ми препоръчала някаква  или нещо по-конкретно. Ще съм благодарна, искам да имам хубава и гладка кожа, без да имам притеснения както до сега.

Бих ти препоръчала преди да тръгнеш да купуваш каквото и да е да посетиш читав козметик там където си и тя да ти направи кола маска поне първите няколко пъти,защото искрено се съмнявам,че ти ще се справиш по-добре от нея,освен това за подкожните косми ти препоръчвам да опиташ със скраб за тяло 2-3 пъти седмично да обхождаш кожата-като нямам пред вид да си протриеш кожата,а просто слагаш на гъбата за тяло (ако ползваш) или с ръце нанасяш на мокра кожа,а не на суха и обтриваш внимателно без да злоупотребяваш с натиска и измиваш.Това се прави с цел да се премахне горният слой от мъртви клетки на епидермиса и така врастналите косми да излязат на повърхността.Ще чакам да ме държиш в течение на твоите последващи действия.
Успех.

# 484
Страхотна тема , благодаря Йори  bouquet Това , което правиш е похвално. Аз искам да попитам за черните точки на носа ми , толкова са упорити , че вече се отказвам да се боря с тях , а освентова имам и на брадичката. За пъпките които имам съм си направил един разтвор и се справям бързо , но за черните точки ... Мислех да си купя лепенки, но не знам заслужава ли си. Ще приема всякакви съвети Simple Smile

Здравей,
за съжаление комедоните по носа измъчват не един или двама,и за още по-голямо мое съжаление производителите на козметика злоупотребяват с това страдание на хората предлагайки всякакви пластири,с които ще се постигне ефекта "УАУ' и край с досадните комедони.Истината обаче е съвсем различна.Спасението е едно-системно ежемесечно почистване на лицето при козметик-подчертавам,че козметика трябва да е препоръчан,а не случаен за да няма после неприятни последствия от някои самозвани "колеги".Относно ползването на пластири за премахване на комедоните както и различните гелове и пилинг продукти-ефекта е само повърхностен,но не се решава основния проблем,т.е. премахва се само оцветяването на порите,резултат от окисляването на секрета на повърхността на кожата,но самите пори не са почистени.

# 485

Бих ти препоръчала преди да тръгнеш да купуваш каквото и да е да посетиш читав козметик там където си и тя да ти направи кола маска поне първите няколко пъти,защото искрено се съмнявам,че ти ще се справиш по-добре от нея,освен това за подкожните косми ти препоръчвам да опиташ със скраб за тяло 2-3 пъти седмично да обхождаш кожата-като нямам пред вид да си протриеш кожата,а просто слагаш на гъбата за тяло (ако ползваш) или с ръце нанасяш на мокра кожа,а не на суха и обтриваш внимателно без да злоупотребяваш с натиска и измиваш.Това се прави с цел да се премахне горният слой от мъртви клетки на епидермиса и така врастналите косми да излязат на повърхността.Ще чакам да ме държиш в течение на твоите последващи действия.
Успех.
Благодаря ти за съвета, по едно време бях започнала да използвам ексфолиант за тяло, сега пак ще започна, но този път по-настоятелно Simple Smile))) Много се надявам да се справя с този проблем и да имам хубава кожа на краката Simple Smile))))

# 486
Благодаря! Знам , че единствения начин е да отда на козметик, но не мога да търпя а болка , а какво остава  някой дру да ми я причинява ... Но явно ще се налож  ако искам да сеотърва от досадните комедони. Simple Smile

# 487
  • София
Здравей, Йори, прекрасно е, че даваш съвети Simple Smile) Исках да те питам- имам някакви дребни пъпки в горната част по гърба и раменете, те са си точно черни точки и като акне. Странното е, че по лицето ми се появяват далеч по-рядко. Мислиш ли че са подходящи някакви маски за лице, които да ползвам и за гърба и раменете (аз специално си взимам една на Гарниер за смесена кожа и съм доволна) или трябва някакъв по-друг тип продукт да ползвам?

# 488
Здравейте!
Мога ли да помоля за предложение и съвет за нощен крем.
За моята кожа (смесена към суха с леки петънца от слънцето) и възраст (37г) ме посъветваха да пробвам вечер ексфолиращ крем с киселина,а за през деня хидратация и слънчева защита.

# 489
  • Варна
Страхотна тема, благодаря на авторката  Hug че споделя опита си с нас и дава съвети. Записвам се да ви следя с интерес Peace

# 490
Йори,кога  и за какво се прави четков пилинг newsm78  Hug Скоро смятам да си направя  Peace Предварително благодаря  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 491
Здравейте!
Мога ли да помоля за предложение и съвет за нощен крем.
За моята кожа (смесена към суха с леки петънца от слънцето) и възраст (37г) ме посъветваха да пробвам вечер ексфолиращ крем с киселина,а за през деня хидратация и слънчева защита.
.
Първо според мен точно в зимния сезон хидратация през деня е изключително противопоказно.Нека през деня крема да бъде подхранващ,със защитен фактор най-малко SPF15 , а и по-добре около SPF30,особено ако искате да използвате крем с екфолиращ ефект като нощен крем.Аз лично бих препоръчала крем с хиалуронова киселина за нощен крем.Марката зависи от финансите,които сте склонни да отделите за крем.Хубаво би било също така да избягвате да миете кожата със сапун,за да се избегне по-ускореното изсушаване на епидермиса и съответно по-скорошното сдобиване с бръчки по лицето.Трябва да миете лицето с вода със стайна температура -нито студена нито топла.Също така е хубаво да използвате и хидратиращ тоник или мицеларна вода след измиване на лицето и преди поставяне на крема.

# 492
Йори,кога  и за какво се прави четков пилинг newsm78  Hug Скоро смятам да си направя  Peace Предварително благодаря  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Здравей,четков пилинг се прави когато кожата има нужда от почистване на порите и премахване на замърсяванията от повърхностния слой на епидермиса.С определен набор от четки се обхожда лицето,като преди това има поставен върху лицето козметичен продукт,предназначен за такъв вид процедури (най-често това е продукт с ексфолиращи частици).Четков пилинг може да се прави през всички сезони.

# 493
йори, искам да те попитам за една доста скъпа терапия, която ми предлагат - в салона в който ходя работят с една марка, която има терапия с екстракт от метеоритен прах. Ама понеже е скъпичко и реших първо да поразпитам, гледам че в чужбина се предлага същото. http://woman.-spam082-/n/kosmicheska-krasota-antiejdzh-terapiya- … teorit.20602.html На български само това изскочи

# 494
Здравей, Йори   bouquet
Искам да попитам за крем за лице ooooh! Толкова козметици и все едно и също..
На 22г съм, със смесена кожа( леко мазна в средната част на лицето, докато останалата е нормална). Никога не съм имала пъпки (освен след мазане с нещо), рядко черни точки. Почиствам лицето си всяка вечер с мокри бебешки кърпички, ако е повечко грима с демакиант. 2 пъти в седмицата използвам това http://www.ayurvediqueshop.com/84-thickbox/himalaya-gentle-exfol … -scrub-150-ml.jpg , веднъж в месеца някоя маска.
Проблемът е, че от всички кремове, които съм ползвала ми излизат пъпки.След няколко мазания се появяват. Използвала съм какви ли не, най-често леки хидратиращ или кислороден.
Ако може да ми препоръчаш някой  Confused

Общи условия

Активация на акаунт