Бременни майки в чужбина - 27 тема

• 23 831
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета!

Много е сладък малкия Алессандро, с тези бузи да го изпапкаш направо. Бюти мерси за снимката. А Маритка чудесен син е отгледала, 3500 е супер тегло, нито малко, нито много.

Момичета, благодаря ви много за стиснатите палци и куража, ще имам нужда от тях!Вие сте страхотна подкрепа  bouquet

При мен нещата се развиват постепенно, контракциите вчера вечерта бяха на 3-4 мин.(при движение) но аз не бързам за болницата, защото не бяха толкова продължителни и толкова силни, колкото си спомням от предния път. И въпреки, че моя мъж ме изнуди да си правим разходките по-близо до болницата (за да не се бори с трафик ако трябва да бърза), не пожелах дори да вляза. Аз си знам, че още не беше време.
Тази сутрин откъм контракции нещата са пак така 5-7 мин. и продължават около 30 секунди. Но Бебето отвори шампанското  Wink и тапата падна. Да не ви разказвам от вчера насам колко пъти ми се "прочисти" организма.... Embarassed Мисля, че нямам опасенията на Маритка и ще разчитам на естествената клизма  Peace

Боби, Сю, Клер (която нещо зачезна тези дни), стискам ви палци момичета, не остана!

# 676
Journey, щом се и прочистваш - то като по книга при теб. Най-хубавото е, че имаш опит и не се шашкаш да тичаш като нас до болницата Wink Стискаме палци за радостен вик в най-скоро време!   bouquet Готово ли е всичко при вас за бебо? Ние мислим, че сме подготвени, но сигурно винаги има нещо забравено или недомислено (хеле пък за първо). Аз не съм измислила за прозорците на колата нищо ..........

# 677
Journey,стискаме ти палци, за бързо и безболезнено раждане!
То се е видяло май , че ще изпревариш Боби и Сю!
От тук нататък ще чакаме щъркелът вестоносец с бебешки новини.

# 678
  • Словения
Здравейте, момичета, нещо тази жега съвсем ме изпива и пак не съм от най-редовните тук Outta Joint
Маритка, пупу, много ти е сладкото момченцето, очакваме и от теб включване с разказ, но първо да събереш малко сили bouquet
Джут, ти си мама герой, признавам те!
Journey, Боби, Сю, стискам палци, милички, за скорошно и леко раждане  Hug
Агент, честити синя новина и от мен!
Аз пък да ви кажа във вторник бях на преглед и пак ме гледа лекарката на ехографа, и бебчо отново се криеше #Crazy Вече напълно свикнах с мисълта, че ще науча пола му чак след раждането hahaha Миналият месец беше застанало главично, а сега пак се е обърнало малкото палавниче, ама то какви акробатики бяха, надявам се че няма да реши така да си остава, че вече едва се издържа това човъркане дето ми удря на пикочния мехур ooooh! А все пак ми се иска да раждам естествено...
Бяхме обсъждали преди известно време схващанията на краката - е малко след това почнаха много често да ми се схващат и все пак реших да уведомя и гинеколожката и тя потвърди моята теория за недостига на калций Peace Каза, че може да се пият от тези съвсем обикновените разтворими таблети, а магнезият си е при контракции.
Нещо страшно много ме озадачи и сега се чудя ли чудя  newsm78 каза ми, че понеже бебчо е отдясно трябва да спя надясно е не би ли трябвало да е точно обратно, а пък и нали навсякъде препоръчват да се спи наляво Thinking Аз по-рано удържах фронта и не спях по гръб, но сега започнах да се будя от време на време по гръб, не ми става лошо, дори напротив добре ми се отразява изпъването на гръбнака.
Днес, да ви се похваля, започнах лека полека да набавям нещата за в родилното, купих си и малинов чай Heart Eyes Доста по-спокойна се чувствам, но има още бая багаж да се стяга, то и време има, надявам се.

Звездичка, на мен пък тая глюкоза хич не ми понесе Sick Десет минути след като я изпих и почна да ми причернява и едно сърцебиене страшно - сложиха ме да си полегна, едва издържах един час докато ми вземат кръвчица, вече се бях вкарала в едни филми, че нещо не ми е наред след като ми стана лошо, ама се оказа фалшива тревога, слава богу

Siiu, ти каза за ананаса, че си го оставила за друг ден, а за останалата част от програмата нищо не сподели Heart Eyes

tsvelichkova, честита ви количка, моторизирахте си го бебчето овреме Wink

gerchy, какво стана, намерихте ли си квартира, стискам ти палци!

# 679
ето ме момичета  Hug благодаря на всички за хубавите пожелания....понасълзавих малко бялото на очите хахахаха. липсвахте ми!
джут,честито бебе и на теб! после на спокойствие ще прочета как пък ти си се тормозила.

бюти познаха му теглото:) те казаха,че ако се роди на термин очакваме около 4 килограмово,но той се роди две седмици по-рано.таман толко си го бяха измерили.

аз ще кажа само актуалните си проблеми,а за раждането после ще разкажа,че сестра ми ме е хванала на скайп и ме разсейва:) сега имам свръхлактация и ме е страх да не ми бомбират циците:) край на проблемите хахахаахах
почти възстановена съм.дори кръвта ми е на минимум вече (отпадната де),имам три шева,но не са от епизотомия,а от естествено леко разкъсване,но що за изненада беше за мен,когато открих,че не са на изхода на влагалището,а на малките срамни устни!

абе хайде ще кажа как родих,но малко в резюме,а нали имам вече достъп до тук и после леко-полеко ще влачим пак локумите:)

на 13-ти си легнахме около полунощ с моя мъж и мама в нейната стая и тамън сме завлекли очи и мен ме събудиха изтичащите ми води.изтекоха много.просто се заизливаха в леглото.аз се изплаших,защото на сънено изведнъж така.....и неисках да стана от страх,ама мъжа ми събуди мама и двамата ме убедиха,че няма страшно хахахах. теглих си един душ и ме рзтресе.незнам от шока ли,от душа ли или просто твърдението,че преди раждане те тресе е вярно,но го имаше при мен.не с еклизмирах,защото ме хвана страх с тия изтекли води да го правя сама.някъде към 01.00 чса приблизително сме дошли в болницата и се започнаха проверките и ритуалите по приемането ми.стана два,стана три,четири,пет часа,а разкритие си стои на 3 см.имах контракции,но не и ужасно болезнени,стана сутрин,пратиха ни да се разхождаме за втори път,този път навън. там получих по-гаднички контракций вече,които ме караха да спирам и да дишам дори.помислих,че се почва вече по същество,но....като се качихме горе и казаха пак 3 см! ужас!!! с изтеклите води се наложи да ми слагат система. сега тука незнам истината ли да кажа или да го пречупя през романтичната призма но......тази система беше като от ада дошла! аз съм раждала с окситоцин първото дете и беше много болезнено,но издържах 10 часа с окситоцина без да изпадам чак в такъв транс като сега! много бурна родова дейност и много силни болки се получиха.за минути осъзнах,че искам епидурал и им казах,докато ми казаха,че трябва да идат да викнах анестезиста и станах на 10 см.казах им,че май имам напъни,като сама не си повярвах...мислех,че е фалшив ефект от системите,но...имах наистина напъни:))) тя каза,че няма време за упойки и ще раждаме вече.тук идва другото гадно нещо,което липсваше при първото ми раждане-напъните с болки. първия път с напъните болките спряха,но сега не! трудно излезе и бебето...доста си се понапъвах,но пък без епзотомия,за което съм благодарна!
хубавото-мъжът ми е най-големият герой на света за мен! държа с емного,ама много мъжки,беше до мен и ме подкрепи АБСОЛЮТНО успешно морално!!! през цялото време ми беше упора във всичките смисли на думата! даже се научи за норматив как да диша с мен,за да ме води,че аз губех концентрация и от викане (първия път не съм мъцнала,но сега се скинах да вия) забравях и дишане,и майка си и баща си.държа ми ръката...по-точно даде ми да му я троша неговата,целуваше ме постоянно между контракциите....ох направо щях да направя огромна грешка,ако го бях изгонила,както мислех в началото.той не ме приемаше много на сериозно докато не ми почнаха съществените болки и отиваме ние да ме приемат,аз имам ече родова дейност и съм се притеснила там за себе си и предстоящото ми,а той вика на акушерката:"може ли да ви попитам нещо? дали от удар в главата може да се получи хипертония,защото......" и си разказа преживелиците с високто си кръвно преди месец и нещо,а накрая каза:"дали може д аизмерите и моето кръвно? и аз се ядосах!!! после се разхождахме по нощите по коридорите,а той легна да спи на едно диванче.абе....ПЪЛЕН КРЕТЕН! аз ревах! направо обмислях дали да не го изгоня.после той взе повече от успешно "поправителния изпит" Simple Smile песонала бяха готини и все още са. абе доволна съм.просто имах лошия късмет да не ми тръгне добра родова дейност,а да съм с изтекли води и да се наложи бързо действие.
след всичко това насана най-щастливото време за нас:))) сега сме луди и дрогирани от главичката на Алессандро (мъжа ми още арианко му вика,че и израждащите ме мацки така му викаха хахах).....аз свиквам с истинското му име по-бързо,защото тука никой не му знае псевдонима хахахах (родилното и следродилното са на отделни етажи). абе даже и тия болки си струваха! незнам къде с енамирам от кеф в момента. от физическите незгоди имам все още болките в срамната кост и междукрачието,ама то....май е нормално.цяло дете излезна от там оня ден.корема ми доста се сви вече,краката са поотекли също все още,но спадат...абе добре се възстановявам.само гърдите ми.......ще се спукат като балони след малко,а той спи и дори и да не спи яде много по-малко,отколкото имам! казаха ми да го кърмя на не повече от два часа.е правя го,но въпреки това ще се спукам. спрях да пия течности и жабясах...нали те продуцират кърма уж.май ще ги моля да ме изпомпат...невиждам друг изход.
ааа мого ме болеше матката на същия ден след раждането...нали се свива обратно пак сконтракции,но това е по-болезнено при второ и следващо раждащи казват.но има лек де...едни хапченца неутрализират болката.и вчера пих от тях,а днеска гледам издържам и без. сега се сетих и друг проблем,който за малко не ме сполетя на раждането.ми много бавно излезна плацнтата...да не кажа голяма дума,но май около час след бебето....тъкмо ми казаха,че след този опит да я изкарат не излезе ли ще ме кщртират и тя се извлече мамицата и (сори),та ме кортолиса! правиха ми акупунктура зада я извадят чак хахахах.......общо взето това е накратко разказано.за завършек искам само пак да повторя,че забравих и болки, и всичко и остана един приятен спомен за мен дори и това разждане,а резултата ме направи ненормално щастлива!!!!! раждайте смело деца и не се плашете! чака ви най-прекрасния момент в живота,независимо как ще се случи!!!

сега отивам да издирвам агрегат,че умрех (май с това доят кравите)  hahaha Joy

мамууу егаси фермана:)  Shocked

# 680
Journey
значи да те очакваме всеки един момент, а? Hug

water4e

и при нас иснът се показва чак към 24 г.с. и то на платено 3д, след около 45 мин. ръчкане. А сегашното се надупи едва ли не веднага. Joy

о, добре, че и на мен не ми е станала гадно,ч е и аз щях да си помисля, че ми има нещо. Crazy Но пък мен ме хванаха след около час и половини едни киселини, не е истина... Rolling Eyes

Гаца Баца (марита)
 така ме се зарадвах като те видях. Hug

Ох, на моменти се попиках да се хиля!
 Целувки на Арианко , ъъъ Алессандро. Hug Heart Eyes

# 681
Маритка,
Браво момиче! Герой! Да ви е жив и здрав Алессандро! Хайде да го нагушиш от нас. А разказа ти е перфектен, не е ферман, можеш и по-дълъг да напишеш, ама ще те чакаме с продълженията!
Много гушки!

# 682
Маритка честито! Голям късметлия е Арианко на 13-то число да се роди  Wink . Гърдите изцеждай по малко ако са много напращели  Wink. Другото, което знам е след кърмене да сложиш зелеви листа в сутиена ( но да не покриват аореолата и зърното, а само самата гърда), също компрес с извара (ако можеш да намериш там). Дано се регулират нещата скоро. Браво на таткото, а ти как искаше да го пъдиш човека, съвсем друго си е така споделено преживяването, аз не бих си и помислила да раждам без таткото  Heart Eyes . За съжаление не виждам снимката на малчо, но съм сигурна, че е 'убавец  Flutter .

Джърни успех, мила, като гледам много пунктуален ще се окаже твоят младеж, точно на термина си се е активизирал.

Боби, Сю успех и на вас, ако усещате, че наближава моментът  Hug .

# 683
  • Rennes, France
Маритка БРАВО!
Като чета, чак направо и на мен ми се иска да раждам.... Laughing
Радвам се че си добре, въпреки преживяването.... Peace Радвайте се са таткото на бебока и много да го гушкате. Браво и на таткото - и аз смятам да разчитам на моето мило... Heart Eyes
Джърни - успех!  Hug
Боби, Сю - като наближи свирнете, да стискаве палци още по-здраво!!! Heart Eyes

# 684
много сте мили  Hug

аз до преди малко се борих с циците ми:( извиках консултантката д ами помогне и тя ми каза да изцеждам само колкото да омекне зърното,че е на камък всичко.памела андерсъм може само да ми завиди....и после да дам на детето по 20 мин. от всяка гърда.аз и казах,че току-що беше ял малко от едната и беше и заспал (ми той неможе много да яде все още.капацитета му е доста малък гледам) и тя въпреки това го разбуди и го насили да яде...ок.той пи 10 мин. и се уригна и заспа....а какво остава и за втората гърда? абсурд! и сега съм в приключение.неиска да ме помпи с помпата,че съм щяла още повече д апроизведа и няма да се спи тази нощ явно:( утре ни изписват и ще си взема аз една помпа,но май няма да е автоматична,че с нея нищо чудно да си увелича производството.ръчна,обаче съм ползвала и не пречи.даже като реших да приключвам с кърменето започнах само да се цедя и да давам с шише и доста бързо м испря кърмата.та...от там знам,че ръчна помпа не провокира повече кърма.

иначе арианко-алессандро  Mr. Green е добре.след въпросното уригване спи като пич и хич не възнамерявам пък и да го насилвам сега.ще ида след малко пак да се цедя ръчно.гледам докараха легло и май ще дойде някоя мацка скоро...дано бебето и не е ревливо,че моя ми се падна много чуващ:( буди се от всякакви шумове:(
иначе е малко носест хахаха....ма аз имам малко носле,а и на баща му не е голям....сигурно и на дребния ще му спадне...ако л ине спадне поне ще има един келепир-мацките ще си мислят,че е богато надарен и по други места хахахахахахаааа (нали има едни вярвания,че ако на мъжа носа му е голям то същото важи и за друг атрибут).

иначе имаме тук извара:) ама аз докато до изварата стигна ще си докарам мастит:( то май вече и коластрата ми преминава и си е баш мляко почти.как ме боли.под мишниците м ие вече на буци.кога ще изкарам аз това с ръчно изцеждане? никоГИШ Joy

# 685
Честито на всички горди мама! Сигурна съм, че в момента няма никой по-щащслив и горд от вас! Момичета незнам за вас, но след вече 1 месец търсене по аптеките реших да си взема чай на Хип от малини някой ако може да ми даде савет дали изобщо мога да го пия и има ли ефект ще съм ви задалжена, ако ли не продалжавам да търся или направо вече се надявам да намеря в интернет!

# 686
Мариткее  ау много се забавлявах с твоя разказ, много ни липсваше  Hug Радвам се, че всичко е било що годе нормално, скоро напълно ще го забравиш. За кърменето нищо не мога да те посъветвам, но съм сигурна, че ще се справите. Да нацелуваш малкия Алессандро от мене и гледам никой тука не го е заплюл за зет, та пу първа, с този голям нос за изпускане ли е  Joy Чакам снимки, нямам търпение.

Journey май май ти ще си скоро  Simple Smile

mari:) ще ти обясня утре за количката, че ми се доспа сега  Simple Smile Има иначе зимен кош и столче за кола.

Боби как е котката, бързо перете, че знае ли се кога ще ви потрябват чершафите  Simple Smile

Siiu малко оставааа

# 687
на мен лично чая от малинови листа не ми помогна:( точно обратното м исе случи.за кво се наливах с тая пръдня се чудя хахахаах

обаче днес бях на физиотерапия. дойде една девойка и ме пита искам л ида ходя на упражнения и аз викам що пък да не сикам щом касата плаща:) да раздвижа малко тази моя измъчена снага хахахах...и отивам там,а упражненията бяха да легнем на едно килимче на страна и да си мърдаме таза,следващото беше да коленичим на колене и ръце и да си опрем главата в пода и последното "упражнение" беше да легнем по корем на две възглавници за няколко минути хахаха...та,аз накрая им казах,че това последното упражнение от гинастиката много ми хареса и искам това да тенирам от тук натам хахахахахахахахахахахахаааааа

немога с тези цици! в паника съм! детето пак хапна за 10 мин. от едната и заспа,беше акал малко преди това и след като го сложих да си спинка леко повърна. е с фунията ли да му наливам вече? майкооо кога ще стане утре да си взема помпа аз.

tsvelichkova хахаха  как схващаш тънките ми мисли:) в новородени в чужбина една мама го предлага за зет на бобито и аз мислех да го изрекламирам и там за големия нос,ама викам айде да не ставам чЪк толко брутализмус:) горките деца:) мериме им пишките от сега хахахааа
той е и пръдльо дори...като баща си Joy поне дано ме пощади с коликите,ама едва ли....вече съм готова за всичко:)ма ми е много благ и мирише на благо бебе:) ям го направо:) баща му е журналиста и има всичките снимки.аз тука много м ие беден асортимента:)

# 688
  • T"A
Джутурна, Марита, браво, момичета!   bouquet
С голямо вълнение прочетох разказите ви!

Марита, много е сладък Алесандро! В носа прилича на моя бебок  Mr. Green
Поспаливко ти се е паднал  Heart Eyes И да ти кажа - знаех си за мъжа ти, че няма да съжаляваш, че ще е с теб  Wink  Hug

Джутурна, много общи неща намирам с моето раждане, само че при нас вакумът успя и не стигнахме до секцио.
Йоав също беше с лицето напред, но никой не се е опита да го завърти.
Най-важното е, че си се справила чудесно, гушкайте се с Лилия и да ви върви по вода с този старт...  Hug

Джърни,  успех Hug

... и изобщо - давайте, юлкииииииииииии!  Grinning

П.П.

Агент, каква хубава изненада! Лека и приятна бременност  Grinning

# 689
менте,алессандро и на мене ми заприлича на твоя точно бебок,ма на снимките в профил. аз пък не с енаучих да окачвам снимки тука:( май имат подобно разположение на косите,ама твоя не ми се вижда с голям нос....бе да са живи и здрави,както и послушни:)

Общи условия

Активация на акаунт