Бременни майки в чужбина - 27 тема

• 23 828
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
Маритке, почивай повече, имаш нужда сега, дано бебо да е кротичък.
Tsve, все забравям да ти отговоря, малката се роди 3040гр,2седмици преди фр.термин, не е хич голяма, но и мен така ми изглежда на първите и снимки.
Ние днес както си отмаряхме блаженно на басейн , такъв дъжд ни заплющя!
Сю, песничката е страхотна!

# 706
Добър ден от тропиците! Simple Smile

Juturna, Гаца Баца (марита), честити бебоци! Здрави, щастливи и много късметливи да са ви. Simple Smile

Мадами, мен нещо ме е налегнал голям мързел. Simple Smile Имам хиляди неща за правене, а аз си седя и се размотавам. Даже започна да ми харесва топлото време. Чувствам се направо като на курорт Crazy ... и си мечтая за едно моренце, но само с мечтите ще си остана.

И аз вече си имам първи покупки за бебето - 2 хавлии, 1 одеало, 2 бр. тензухени пелени за проба какви са. Heart Eyes Намерих и къде да си купя бодита от био-памук на човешка цена и съм много доволна. Сега остава и да се светна какви други дрехи ще трябват за малкия човек, че още съм много неориентирана. Blush

Гаца Баца (марита), ето едно клипче (форумско производство) за стимул да не се отказваш от кърменето: Най-нежното нещо.

Аз продължавам да се мотая активно и да кроя планове какво вкусно да има за вечеря. Grinning

До скоро!

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 17:34 от Анонимен

# 707
  • Eemnes, NL
Днес май пак намирисва на бебенца? Heart Eyes Ще видим. Wink
Ние сме добре - денс се сдобих с количка и легълце - съвсем неочаквано, и уж се опитвам да стягам багажа на мъжете, но нещо все се замотавам нанякъде другаде, уф, много ще ми е криво май докато се приберат, а още не са тръгнали... Blush Tired Heart Eyes
Лек ден тубмачета! Hug
Синьо - честити първи покупки- аз май вече имам почти всичко. Flutter Blush

# 708
излязоха ми резултатите от  теста вчера и... искат да го повторят пак. Но така и не разбрах защо, при положение, че  на гладно ми е 4.8, а 2 часа след глюкозата е 6.8 Rolling Eyes

Колкото и да рових из интернет не намерих подобни стойности, които да  са обезпокоителни. Crossing Arms толкова мразя да се опитват да ме шашкат без да има за какво. Twisted Evil

Явно не ми вярват , че нямам Mr. Green

sterretje

# 709
  • Словения
Браво, Маритка, героиня си ни и ти   bouquet Много да го нагушкаш малкия сладур!

звездичка, тук се чака само един час след приема на глюкоза, кръв се взима еднократно и резултатът излиза след 15-20 минути. Та още тогава разбрах, че всичко е ок. Предполагам, че концентрацията с времето намалява и затова искат още веднъж да те проверяват. При мен след 1 час беше 5, но не си спомням точно референтните стойности - някъде 7 и нещо. Стискам палци да не е нищо обезпокоително и само да искат да се презастраховат по този начин.

sterretje, предполагам, че само в началото ще ти липсват много мъжагите, а после дори ще ти хареса да си самичка и ще можеш малко да си отпочинеш Wink

mari:), прати малко дъждец и насам, че вече не се търпи Grinning

Ментичка, голям сладур е твоят бебок Hug

От Journey гледам няма ни вест ни кост, ха дано съвсем скоро ни изненада с бебче Heart Eyes

Siiu, не се и съмнявах в твоята изпълнителност, но все пак реших да те погъделичкам Laughing А къде ви гоним, просто искаме нови невръстни попълнения, че те бебоците съвсем инатливо се позапънаха и серизно ви поизмъчиха Peace

И още нещо мами, моля, дайте съвет за спането, че тази мойта лекарка ме хвърли в страшни размисли #Crazy
Пожелавам ви разхлаждане, не се живее така, ей

# 710
Сю, искаме ви тук в темичката със бебоци Hug
water4e , не можеш да спиш ли, или не можеш да намериш удобна поза ?
Честити нови покупки на sterretje  и   Синьо  Hug

# 711
water4e
мерси. Ама ме  е яд, че хич не ме бива по телефонните разговори и... забравих да питам:" Ама защо?" Rolling Eyes

# 712
ето ме пак набързо,че май ще будя детето. от последния път,когато писах не е ял!!!! спи като заклан и докато аз съм спала мъжа ми е чул,че алессандро е акал. ама след около 40 мин. ще станат 5 часа откак яде и спи. това нормално ли е пък??? аз май трябва да ида в другата тема-новородоени.там да питам.

няма,няма да с еоткажа аз от кърменето,но ще има малко зорец де...надявам се в началото само.дано детенце започне д апапка,че е слабичък.незнам защо има толкова задоволително тегло,а изглежда толкова слаб. краката с аму само кожа и кости:( 52 см на 3500 гр толкова ли е много? аз мислех,че си е нормално.сега като се събудих направо си усещам гърдите като един обръч стегнал ме през гръднич кош...такова е усещането ми за болка и препълненост. като станах да ида до тоалетна и тръгна кърма спонтанно и от двете хахаха....аз движа гола до кръста....нали така било полезно за разранените зърна.имам си и кървави рани вече разбира се Mr. Green шевовете ми до сега почти не ги усещах,но сега нещо почнаха д аме придърпват....дано паднат скоро,че и там ми запари:( да не се инфектирам.тука не ни дават никакви промивки с йод или каквито и да било дезинфектанти (както в българия)...само с вода се промиваме на всяко ходене до тоалетната.надявам се д ае достатъчно наистина.предишния път бяха йодове,бяха смрадлики.то май не е лошо и сега смрадлика май.ще взема да ида утре да потърся.няма да ми навреди.

мойта най-нова лИбоФ май се събуди. еврика! айде да го кърмя:)

# 713
Айдее, наработих се за днес. Остават още само 5 денаааа, юпиии  Laughing Никой да не ражда, че не ми се говори сама, Маритке няма да ме изоставяш  Laughing Този мой кръст ще ме побърка, то не е болка, не е чудо. Днес разбрах, че една колежка, която живее и близо до нас е бременна, та дано с нея излизаме като роди и тя, живот и здраве.

Синьо аа не така с това моренце, че аз само оферти за Малдивите разглеждам, голям ми е мерак да ида, но като видях колко часа път със самолет е май ще си ги гледам дълги години само на компа, че с бебе или малко дете 10 часа в самолет - мерси. Той да ме чуе моя, отвъд малдивите ще ме прати де  Laughing Честити покупки, аз пък съм купила всичко останало, само това, което ти си взела нямам  Crazy

Маритке айде честито ти бабоотърваване. Мале то голям чешит бре, аз си мислех, че моя баща е характер  Laughing За смрадликата съм чувала, че много помагала, дано намериш, аз дано не забравя да си поръчам да ми донесат за всеки случай. Целувки на Алесско  smile3504

Кой ме пита за количката не помня, но ето и основни цени http://www.mothercare.com/gp/search/ref=sr/278-3666532-4785314?A … amp;x=19&y=19 има и по евтини. Аз моята от ибей си я взех, защото този цвят е лимитирана серия и вече го няма по магазините, втора употреба е, но изобщо не си личи, много е запазена, за 120 паунда с доставката на основния кош, чантичка, дъждобрани, комарник, чувалче за бебето. Сега ще си поръчам и кош за новородено, а столче за кола не искам, че ми дадоха вече.

# 714
Ето ни след консулта - всичко ни е наред, чакаме  Joy видях на ехото докато мери сто неща докторицата 3742 и малко хлъцнах...и я питам - как е като размер бебето,  а мъжа ми се обажда "4 кила", а докторката казва "с +10-тина % грешка стига 4-те кила", което май значи, че съм видяла тегло .... ъъъййй, ще видим като се роди Joy За награда - като се прибрахме и изядох 1 сладолед, една купа диня, една пълнена чушка, едно мини кисело мляко ... и се огледах за десерт - та мъжа ми се стресна какви ги върша, дали няма да кача 5 кила за последните 5 дни Simple Smile не зная какво ми стана, ама добре си похапнах!

water4e , на мен ми обясниха, че можеш да спиш накъдето искаш, стига на теб да ти е удобно и на бебето също. Ако не можеш да дишаш по гръб - спиш настрани. Проблема е, че с напредването на бременността и растежа на бебелиното, като си по гръб или надясно МОЖЕ да притиснеш една вена, която се казва "кава вена", и така спира кръв/кислородо подаването към теб/съответно бебето. Не се плаши , намери си поза в която да спиш и да ти е удобно Wink Ти сама ще видиш ако не можеш да дишаш - сменяш позата Wink Дано съм обяснила като хората Wink Ако нещо бъркам - да ме поправъат мацките!

Гушки на всички от нас!

# 715
дано детенце започне д апапка,че е слабичък.незнам защо има толкова задоволително тегло,а изглежда толкова слаб. краката с аму само кожа и кости:( 52 см на 3500 гр толкова ли е много?
маритка, Еди беше дори 3700, а краченцата му бяха също кожа и кости. Представям си, ако беше направил малко шпекче там (нямаше място в корема ми да ме рита, затова така  Mr. Green ), като нищо щеше да се роди 4 кила.  Crazy
И аз да кажа честито за заминаването на майка ти. Laughing Кофти, че е така, но на теб ти трябва сега извънредно много спокойствие.  Hug

Боби, аз как се бях смяла с твойта котка преди.  Joy Вие нямате друго детенце, затова явно котката ревнува.  Laughing

уотърче, спи си, както ти е удобно. Аз до последно спях по гръб, въпреки огромния корем. Просто така се събуждах, не умишлено.  Blush

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 22:44 от Бюти

# 716
  • Edinburgh-UK
Хайде и аз да се разпиша че вчера не остана време
МариткеБраво.Геройня мама си ти.И поздравления за таткото.ех то с твоята майка на глава не се излиза добре че се си е тръгнала че няма да ви дига нервите.
Цветирадвам се че количката е престигнала.още веднъж честита
Бобинаправо ти завиждам за апетита моят пак се изгуби Cry
sterretje и синьо честити ви покупки

При мене въобще не върви добре положението със млечният ми зъб май скоро ще остана без него. Sadздраве да е .бебо да е здрав пак като се роди се е видяло че ще се прави мост.Вчера ходихме на цирк голям смях падна много ми хареса а и беше за големи.  Laughingвечерта се изложих пак с повръщане ама това е нормално при нас,вече го приех че така ще съм до края добре че е на 1 седмица по 1 път.
На останалите юлки стискам палци за леко раждане  Praynig

# 717
Маритка мога да ти дам един съвет от моето майче което е било като теб и много и стана мъчно за зърната ти тъй като е адски съпричасна! Ако намериш 2 черупки от орехи и вътре поставих памук натопен в зехтин и го поставяш на зърното! Махаш го само за кърменето леко поизмиваш и даваш на мъника да суче, касо свърши със сученето изцейдаш каквото има и слагаш пак орехчето и слагаш сутиенчето отгоре! Аз си купих сега и един крем който е точно за това и тук много го препоръчват казва се Lansinoh (Lanolin)! Мама казва, а и аз чета и във упътването че не е хубаво за разранени зърна да се оставят на въздух, а и сутиена помага за запазване на добре изглеждащ бюст!

# 718
ку-кууу...да с епохваля,че то природата си знае работата.той спа,спа много,ама сега пък беше буден през цялото това време и яде два пъти:) общо за 25 мин. му се връзва,но това не е зле.той си яде за по 10 мин. гледам олаби ми леко на "силикона" Mr. Green айде май ще се справим:) ако така продължи още няколко дена и успея да балансирам положението значи ще преминем и това препятствие.

jenny28 олеее много интересни теории изкара ти:) това със зехтина изглежда благонадеждно.аз сега го накърмих и двата пъти без силиконовия предпазител и гледам изобщо не вих от болки,както до сега,та съм обнадеждена,че са ми позагрубели вече зърната,ама ако продължат да се разраняват и болят ще пробвам. те от болницата са ми дали едно мазило на "медела",ама незнам дали помага.

гладна съм. много ме налегна глад откакто родих.сигурно хем от освободения стомах,хем от кърменето.обаче много се радвам,че съм вече като нормален човек и нямам киселини:))))после ще сложа едни снимки да видите как изглеждам в момента......малко еротика ще ви пусна  Mr. Green Joy

п.с. мама като видя видео и снимки от раждането и вика: "мамуууу тия малоумници гола ли те държаха да раждаш МА?"  Joy Joy Joy за нея всички тука с амалоумници и цялата държава е основана от малоумници,а аз съм станала неблагодарница,дето плюе родината си (тя много я пък изби на патриотизъм последния ден) и съм вещица. и аз я пратих да си ходи при умните хора в люлин 5 и да си пуши и по две цигари наведнъж ако иска:) сега съм много спокойничка:)

# 719
маритке, ти си си показвала 'срамотиите' в болницата ли?  hahaha Помня по време на една от контракциите съвсем накрая аз съм права и съм се подпряла на леглото, а болничната нощница с отворен гръб. Мъжа ми припря да я позатвори, аз го бутнах да не ме пипа, а сестрата му обясняваше, че на раждаща жена по време на контракция хич, ама хич не й дреме кои части й се виждат и кой ги вижда. Майка ти уж раждала жена, пък за голотиите се притеснила Whistling

А, забравих да ви кажа лафа на мъжа ми след раждането. Подадоха му вързопчето и той й говори "Ох, добре че си момиче да не се мъчиш някой ден като мен"  hahaha  Joy. В интерес на истината майка ми, която е имала две тежки раждания, също твърди, че да гледаш отстрани било по-страшно.

За изглеждането, аз изглеждам като в 6ти месец. Вярно, че коремът ми беше малък, ама би било редно малко повече да се свие си мисля.

Чаят от малини на мен като че ли ми помогна. Майка ми е имала слаб маточен тонус и са й спирали контракциите и двата пъти, докато аз си имах съвсем стабилна родова дейност докато не ми сложиха упойката за секциото. В моя случай кел файда от хубавите контракции  Laughing, но общо взето май имаше ефект. (Е, разбира се, можеше да ги имам същите контракции и без чая, но това няма как да се установи).

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 22:01 от Juturna

Общи условия

Активация на акаунт